icon

Ako zvládať prvý trimester tehotenstva?

simonka40
28. mar 2026

Ahojte ako ste zvladali prvy trimester, ake ste mali priznaky, museli ste byt aj pn? Dakujem za odpovede

kirara
28. mar 2026

@simonka40 ahoj, každé tehotenstvo je individuálne a aj u tej istej ženy sa môžu líšiť 🙂. Pri prvom som ani nevedela že som tehotná, pracovala som, cestovala, turistikovali, okrem občasneho pichnutia v podbrušku som tuším ani iné príznaky nemala. Pri ďalšom mi už bolo aj nevoľno ( bez vracania) a bola som strašne unavená, do prace som nechodila, ale to preto že som na rodičovskej so starším ( a ten mi tiež dával zabrať 😀). Teraz v druhom trimestri presli aj nevoľnosti aj ta extrémna únava, už som aj ľahšiu turistiku dala 😀.

anonym_29e1c5
28. mar 2026

@simonka40 ako už bolo spomenuté, je to veľmi individuálne.. najskôr som prácu zvládala, ale potom prišli nevoľnosti, 12tky v práci/ poobedné, čiže som stále chodila večer domov, odchádzala som ďaleko, že som s prepáčením skoro už padla na papuľu od únavy, každý sa o mňa už v práci bál, aby som neodpadla a niečo sa mi nestalo (vždy som v službe s klientami bola sama, čiže ktovie či by mi reálne mal kto pomôcť, s kolegyňami sme sa len striedali).. takže som nakoniec išla PN