Psychicky zle znášam tehotenstvo
Dobry den, som v 11tom tyzdni tehotenstva, ktore znasam psychicky velmi zle. Kazdy den placem, pomyslam na samovrazdu..Strasne to dieta nechcem. Ja viem, ze ono za nic nemoze, ale neviem si pomoct a svoje city zmenit. Financne by sa to dako dalo zvladnut, partner so mnou zostane (sme spolu len 6 mesiacov) a dokonca sa aj trochu tesi, len ja proste nechcem.. Do zajtra sa musim rozhodnut ci ist ci neist na UPT. Predtym ako ma odsudite prosim myslite na to ze ja som si nevybrala ako sa citim, taktiez nam zlyhala antikoncepcia, bojim sa ze dieta nebudem mat rada po narodeni, ze si k nemu nevytvorim vztah, pri pomysleni na to ze tu bude ma chyta zufalstvo. Je to nefer ze sa nedokazem z toho tesit. Kazda zena sa z tehotenstva tesi a ja som v zufalstve..Adopciu mi partner nedovoli. Uz 5 tyzdnov sa rozhodujem zvazujem pre a proti..Raz by som chcela mat deti, ale momentalne sa na to necitim, sama som dost decka a viem ze by som sa dietatu nevedela 100%ne obetovat.. zasluzi si aj ono taky zivot ze bude citit ze prislo nevhod? Ja neviem co je spravne..Viem vsa ze asi za par rokov budem zmyslat inak..Objektivne podmienky su dobre- mam po skole, financie by sa dako dali, partner bude so mnou, len ja ho strasne nechcem, nechcem, nechcem :((((((((((
@rebeka1417 podla mna , ak mas vsetky vhodne podmienky na to, ze by si dieta mohla prijat,vychovat,tak by si to nemala takto zahadzovat, neviem sice kolko mas rokov, ale myslim ze ked malicke uvidis ,alebo mozno uz aj ked budes citit bohyby v brusku, zmenis nazor-teda dufam ze zmenis.je to v tvojich rukach, mozno si sa len zlakla povinnosti a toho ze uz nebudes mat taky pohodlny zivot ,ale myslim si ze ta to raz prejde a o par rokov ked budes mat malu/maleho pri sebe , budes stastna , ze si si ho nechala .No uz sa rozhodnut musis sama, len chudacik on si nevybral ze sa ma narodit prave tebe, ty s tvojim priatelom ste to tak zariadili, pre to si myslim , ze si male zasluzi sancu na zivot aby si mu ho dala.Nesudim ta -neodsdudzujem ta, ale myslim ze to nie je spravne riesenie ist na potrat.Vela sil prajem a poriadne zvaz krok , ktory urobis, lebo spat ho uz nikdy nebudes moct vziat ☹
Ahoj treba si povedat ze vsetko sa deje z nejakeho dovodu,ked sa to podarilo aj napriek antikoncepcie,tak by som to urcite zvazila,dieta je dar,viem znie to ako klise ale je to tak. 🙂
@rebeka1417 ako si sa rozhodla ? urcite to nebolo lahke rozhodnutie, vzhladom a stav, v akom sa nachadzas, ale drzim palce, nech si sa rozhodla akokolvek , aby si to potom nelutovala a aby si bola stastna, ci uz s dietatom teraz, alebo bez, alebo neskor. vela stastia 😔
@diamontko rozhodla som si ho nechat, ale pocity stale negativne :( snad sa to neako zlepsi! asi skusim psichologa..
@rebeka1417 Tak ti držím palce nech všetko dobre dopadne....uvidíš zlepši sa to neboj 🙂
@rebeka1417 Ak pôjdeš na potrat budeš si to celý život vyčítať a nikdy nebudeš šťastná.... keď tak ho daj na adopciu. Ja by som sa tešila na dieťa aj keby som ho čakala v 16. Každá žena má pocit alebo sa bojí že to nezvládne, ale keď to malé uvidíš zabudneš na všetko. Nič krajšie na svete neexistuje!!
@rebeka1417 drž sa a neboj sa vyhľadať odbornú pomoc, na to tí ľudia sú. Osobne si myslím, že až malé začne kopkať, bude to pre teba zas trošku prijateľnejšie. Veľmi držím palce a skús si užiť pekné bruškaté Vianoce 🙂
@rebeka1417 som rada a pevne verim, ze tie tvoje pocity sa coskoro zmenia, som si tym ista, budem na teba mysliet 😔 vela sil ti prajem!
@rebeka1417 ahoj, velmi si ma svojim rozhodnutim potesila. Aj ked o mna tu rozhodne nejde. Si silna osobnost, ked si dokazes priznat, ze to co sa deje v tvojom vnutri nezodpoveda tym slnecnym a krasnym pribehom o nastavajucom materstve. Ale s tym sa da pracovat, neboj! Ak ti mozem poradit, vyhladaj psychologicku pomoc, rozhovor s niekym znalym "vnutornych pochodov" ti to pomoze cele rozmotat a utriedit. Velmi ti drzim palce!
@rebeka1417 toto rozhodnutie nikdy neolutuješ 🙂 Ale to druhé by si ľutovala celý život. Držím palce a prajem veľa šťastia
@rebeka1417 velmi ti drzim palce ako to zatial zvladas?nieco sa zmenilo?
Rebeka, spravne si spravila, ze si sa rozhodla dietatko nechat. Ja som tiez neplanovane otehotnela, bola som uz vydata, ale este sme neplanovali deti a ked som zistila, ze som tehotna, tak cele dni plakala, lebo som si nevedela predstavit , ze by som mala dieta, ze sa mi zmeni zivot, ze to uz nebude len o mne a manzelovi, nikto ma nechapal, ze preco placem, ved to je radost. Az postupne aj ako mi zacalo rast brusko a ako som chodila na ultrazvuk a videla ako malinkej bije srdiecko som si uvedomila, ze ten drobcek za nic nemoze a zacala som sa nanho neskutocne tesit. A teraz mam dve dcerky a neviem si predstavit zivot bez nich. Som na druhej materskej a uvedomujem si, ze prave starostlivost o deti ma najviac naplna. Takze drzim palce, nech vsetko ide tak ako ma.

Rebeka,myslim,ze by si mala zacat navstevovat psychologa lebo tie myslienky na samovrazdu su uplne ina kava a mozu byt posilnene hormonmi,ale nemysli si,ze tie hrmony hned po UPT klesnu a t,co by si okolo toho zazila je trauma aj pre silne osobnosti. Mam za seboou kyret po missed aborte a cele to je pre mna dodnes nocna mora. Proste to,ze to dieta uz nezije a oni ho musia dostat von,lebo mne uz je fyzicky zle a prichadza k zapalu, to nie je nic prijemne na psychiku a tie mesiace po strate boli take,ze som sa snazila tvarit normalne,ale vnutri to vrelo. A co budes robit potom,ked sa dostavia po UPT vycitky...pripadne c budes robit o par rokov,ked zistis,ze kyret spravili zle a Ty nebudes moct mat dieta ani po 30tke ked na to budes pripravena. Radsej si to dieta nechaj. Nemusis ho milovat, mozno to pride same,mozno sa to naucis. Ale ver tomu,ze priroda to zariadila tak,ze Ta to k tomu mat to dieta rada tukne. Hlavne nevies ake to dieta bude, co ak to dieta bude vedec,co vynajde liek na nejaku velmi zakernu chorobu? alebo to bude iba tvor,co bude milovat Teba viac ako to dokaze hocikto iny, uz to staci. Nedaj si brat zdrave dieta, daj mu sancu,aby milovalo ono Teba a mozno aj Ty budes milovat to male.