Rizikové tehotenstvo - zahraničie
Ahojte,
Som na zaciatku tehotenstva a kedze mam za sebou uz 3 spontanne potraty tak som sa vybrala k lekarovi, aby som bola pod kontrolou. Ako bonus sa mi dnes spustili krce, takze uz zacinam panikarit. Velke sklamanie nastalo, ked som sa k lekarovi ani nedostala. Na mojej klinike mi povedali, ze su plne obsadeni a nemozu ma zobrat nech skusam stastie inde. Sla som teda k vseobecnemu lekarovi, z recepcie ma poslali akurat za midwife, ktora ma upokojila s tym, ze nech pridem v 10. tyzdni tehotenstva, vtedy uz mozem vidiet lekara a mam sa ist domov vyspat a zajtra do prace. Som z toho zufala, nepride mi to normalne, ze mi nikto nechce pomoct. Citim take prazdno. Nechcem opat prist o babatko. Neviem co mam robit. Ako by postupovali lekari na SK? Pride Vam to normalne? Ako sa domoct pomoci v zahranici? Co by ste robili? Rozmyslam zbalit veci a ist domov, ale neviem ako mam riesit pracu :(.
@maykaaa1122 určite by robili aspoň niečo. Týchto tu nezaujíma ani moje povolanie. Hlavne nech som už späť v práci a robím a nevymýšľam.
Je to hrozné, ja mám za sebou 2 potraty.... Neviem ako to napísať citlivo... Ak si 3x potratila tak to s najväčšou pravdepodobnosťou náhoda nebude, ale budeš tam mať nejaký zdravotny problém. Neviem, či aj keby teraz prídeš na Slovensko,tak niečo dosiahnes. Na hematologiu sa objednáva týždne vopred, nie všetky hematologie vedia urobiť napríklad doštičky,ktoré bývajú často dovodom potratov... Možno by som teraz už počkala na prírodu a ak to nevyjde ani tentokrát, tak by som si naplánovala pred ďalším tehotenstvom odbery na hematologii,kde budú vedieť odobrať trombofilne stavy, genetické mutácie krvi a lepivost krvných doštičiek + genetiku. Neviem, či sa dá teraz urobiť viac ako dúfať...
@soley je to zle, ja som v panike utekala do Viedne do nemocnice v 7tt, lebo ruzovy papier, a zenska na mna na prijme kuka, ze a vy viete, ze v 7tt vam nepomozeme... a nechali ma 2h cakat a lekar ze ok tak dame teda progesteron, ked uz mate tolko rokov.. ale to som uz cakala, ze to nedam, ked aj v 9tt to iste... nastastie znova lieky a teraz som v 21 tt. Ale keby som sa nedozadovala a nechala sa odbit, tak veru neviem... v tomto su SK lekari fakt uzasni podla mna!
No, mohli sme sa aj na hlavu postaviť a to nehovorím o tom, že ma vypísali iba na 2 dni. Veď srdce bije,čiže sme ok :(. Neznášam miestne zdravotníctvo.
@karamelkax v HR ti Fraxik daju, ale az od akcie srdca na utz... ja som kupovala na dva tyzdne, pre mna aj 6 tt je uz neskoro
@soley aj ja som nanho mala nervy, ked som isla k lekarovi pre HAK, tak na mna kukal, ze co chcem, ale kedze to bolo zadarmo, tak som aspon to vyuzila.. a to som tam isla len pre recept a dovi dopo, nastastie som za x rokov tam nic nepotrebovala.. som mala z nich hrozu, sme boli s kamoskou raz na pohotovosti, lebo jej bolo zle, a chcelo sa mi plakat nad tym stavom.. priserne!

Duphaston nezabrani MA, ak dieťatko nema prezit, ani lieky nepomozu. Na SK by ti urobili testy a hladali dovod po 3 potratoch Ale neviem, mozno ak vy si krvacala-dali by ta do nemocnice na udrziavanie, uz v tomto tyzdni. Inak to vela zavisi od lekara.