Prečo sa líši datovanie tehotenstva?
Dobry den, stalo sa Vam niektorej prosim Vas, ze na prvom sone embyo zodpovedalo velkosti konkretneho tyzdna a na druhom sone bolo napisane priklad o styri dni menej v danom tyzdni ako by malo byt ked sa vychadzalo kedy bol posledny menzes? Dakujem za odpovede
Ono sa to v tomto tyzdni blbo mera a milimeter hore dole iny uhol spravi vela... dolezite je to urcenie terminu okolo 12.tyzdna...
Ja som vedela presný deň kedy som otehotnela ale Dr. vychádzala z dátumu poslednej menštruácie. Môj syn bol tým pádom celé tehotenstvo pozadu cca.2týždne. Nakoniec sa narodil 4230g valibuk.
@simonka40 4 dni na sone rozdiel su naozaj nic. Dolezite je, ci narastlo a ci rychlo bije srdce. Nabuduce moze byt o 4 dni dopredu. Ono sa to takto zvykne menit.
To je nic, to sa este bude pohybovat pocas celeho tehotenstva. Odchylka je uplne normalna. Meranie je priblizne.
@simonka40 ano jedna kontrola bola tak, ze babatko malo byt priklad 10+1 a podla sona bolo 10+5, na dalsej kontrole babatko sedelo ako malo...
Ja som vedela presný deň kedy som otehotnela ale Dr. vychádzala z dátumu poslednej menštruácie. Môj syn bol tým pádom celé tehotenstvo pozadu cca.2týždne. Nakoniec sa narodil 4230g valibuk.
@wiwi28 deň styku nemusí byt dnom otehotnenia
@wiwi28 deň styku nemusí byt dnom otehotnenia
@andaluzia12 Dr mi povedala, že oplodnenie od styku je štandardne +2 dni. My sme v ten mesiac stihli len ten 1x takže naozaj som takmer presne vedela kedy sme zamiesili. Akože s touto info aj dr vždy poznamenala, že vzhľadom na oplodnenie je v norme ale v dokumentácii bol pozadu 2týždne. Píšem čisto len moju skúsenosť. Syn sa nakoniec narodil plánovanou sekciou ale zdravý ako buk.
Tak tie 4 dni, to je "nic", mne teraz vychadza termin 25.8. podla MS, pri prvom skriningu mi po lvedal, ze skor na 21.8., teraz v 20 tt., mi zas termin posunul na 30.8., vobec neriesim. Ta norma plus minus 2 tyzdne je uplne ok.

Áno,,cca 2 týždne rozdiel je ok, podľa mojich informácií