Som druhýkrát tehotná a rozmýšľam nad vitamínmi
Ahojte, som druhýkrát tehotná, a rozmýšlam nad nejakými vitamínmy. V prvom tehu som nebrala žiadne, až železo ku koncu (mám anémiu). Teraz na mňa z každej strany vyskakuje Femibion, tak reku skúsim. Aké ešte vitamíny ste brali vy v tehotenstve ? A vlastne celkovo, má to aj nejaký význam :?
Od začiatku sa odporúča kyselina listová … dr mi odporučil len to … vraj pestrá strava stačí 🙂
prvy trimester urcite kyselinu listovu, ostatne zalezi aky je tvoj jedalnicek. Ak je bohaty a pestry, plnohodnotny, tak vitaminy netreba. Ak nepapas najlepsie, tak si nejaky multivitamin zozen. Ono babatku nic nehrozi, ono si zoberie co potrebuje, ale tebe to bude chybat (preto sa nicia zuby a pod. neduhy v tehotenstve)
Ja tak isto druhé tehu teraz. Pri prvom som si kúpila tie GS Mamavit vitamíny, ale boli mi veľmi ťažké na žalúdok a hneď som ich vyvracala. Ale hlavná je kyselina listová. Teraz beriem ešte zvlášť k tomu Ccko a Dcko, keďže eje ten Covid , inak sa snažím pestro a zdravo jest , aj keď to nie vždy ide pri tých nevoľnostiach. A magnézium beriem 2 krát do dňa.
Hmm, moja strava... Žiadna sláva teda... Mám nevoľnosti a moc toho domňa nejde teraz. V prvom som nevoľnosti nemala ale tá strava tiež nebola žiadna sláva zo začiatku. Neskôr som sa ale rozjedla. Ale teraz..bohvie dokedy budú nevoľnosti a dokedy mi nebude chutiť, možno aj preto rozmýšľam nad nejakou alternatívou.. Ale skúsim sa opýtať dr čo mi poradí 🙂
ja som brala aj v prvom tehu pred 13 rokmi a beriem aj teraz. pre mna "vyhodene peniaze" v suvislosti s tehotenskymi vitaminmi je absurdny argument. imunita v tehotenstve je miziva, zvlast v tomto obdobi by som na to davala pozor. a to teda mam, dovolim si tvrdit, fakt ucebnicove stravovanie od zaciatku tehotenstva.
@matkahelka a čo si konkrétne brala?
Ja mám pestrú zdravú stravu ale užívam už 5 mesiacov femibion, do konca 1.trimestra jednotku a teraz dvojku. Výsledky mám tabuľkové, takže to asi neškodí a hlavne tým dopĺňam vitamíny sebe🙂 a pre drobuliatko zas určite neškodia omega3, ktoré sú vo femibione2🙂
Ja som femibion brala ale len chvíľku a len kvôli tomu že som nedokázala nič zjesť. Určite by si mala brať kyselinu listovú (400mcg denne). Železo podľa výsledkov krvi a podla toho čo povie lekár. No a C a D by si mala brať automaticky hlavne teraz (ja som brala 250-500mg C denne a 6000-8000IU D denne)
femibion. a prve 3 mes. kyselinu listovu. a krvny obraz mam ukazkovy- cele tehotenstvo, aj teraz pred porodom pri poslednom odbere ma "chvalila" aj sestricka, aj gynekolog.
Odporúčam železo, ak si mala predtým anemiu. Neuškodí. Je veľa tehu vitamínov. V podstate medzi nimi nie sú veľké rozdiely. Teraz beriem pregnafolin z Dr. Max. Prvé tehu som brala tuším Lady víta. Co je podla mňa dôležité 1.trimester kys. Listovú, a potom vápnik a omega. Pravdaže aj magnézium. Ja vitamíny radšej beriem, aby mi nič nechýbalo. Babo si vezme co potrebuje a potrebuje zdravú maminu
Ja som tiez brala femibion 1 aj 2 lebo 4 mesiace som bola na rozkoch suchých a podobne smakociny ako piškóty a ešte aj malom množstve keďže mi absolútne nič nechutilo....
Femibion a spokojnost
Ja mám anémiu od narodenia, a za tie roky som už toľko druhov liekov na železo poskúšala a nič mi nesadlo, že som to už dávno vzdala. U mňa železo proste ozaj nehrozí.
Skúsim ten Femibion a idem teda pogoogliť ešte niečo. Ďakujem za rady 🙂

Ahoj . Pokiaľ máš výsledky dobre tak netreba brať tabletky ale môžeš ak chceš. Aj ja som brala femibion,už len kôli tejto korone čo je teraz a bola som kľudnejsia. Kyselinu listovú a trochu magnézia mi predpísal pred koncom doktor . Inak strava