icon

Som druhýkrát tehotná a rozmýšľam nad vitamínmi

22. nov 2021

Ahojte, som druhýkrát tehotná, a rozmýšlam nad nejakými vitamínmy. V prvom tehu som nebrala žiadne, až železo ku koncu (mám anémiu). Teraz na mňa z každej strany vyskakuje Femibion, tak reku skúsim. Aké ešte vitamíny ste brali vy v tehotenstve ? A vlastne celkovo, má to aj nejaký význam :?

mamusa34
22. nov 2021

Ahoj . Pokiaľ máš výsledky dobre tak netreba brať tabletky ale môžeš ak chceš. Aj ja som brala femibion,už len kôli tejto korone čo je teraz a bola som kľudnejsia. Kyselinu listovú a trochu magnézia mi predpísal pred koncom doktor . Inak strava

agacela
22. nov 2021

Od začiatku sa odporúča kyselina listová … dr mi odporučil len to … vraj pestrá strava stačí 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
hederamonstera
22. nov 2021

prvy trimester urcite kyselinu listovu, ostatne zalezi aky je tvoj jedalnicek. Ak je bohaty a pestry, plnohodnotny, tak vitaminy netreba. Ak nepapas najlepsie, tak si nejaky multivitamin zozen. Ono babatku nic nehrozi, ono si zoberie co potrebuje, ale tebe to bude chybat (preto sa nicia zuby a pod. neduhy v tehotenstve)

lenuska9999
22. nov 2021

Ja tak isto druhé tehu teraz. Pri prvom som si kúpila tie GS Mamavit vitamíny, ale boli mi veľmi ťažké na žalúdok a hneď som ich vyvracala. Ale hlavná je kyselina listová. Teraz beriem ešte zvlášť k tomu Ccko a Dcko, keďže eje ten Covid , inak sa snažím pestro a zdravo jest , aj keď to nie vždy ide pri tých nevoľnostiach. A magnézium beriem 2 krát do dňa.

autor
22. nov 2021

Hmm, moja strava... Žiadna sláva teda... Mám nevoľnosti a moc toho domňa nejde teraz. V prvom som nevoľnosti nemala ale tá strava tiež nebola žiadna sláva zo začiatku. Neskôr som sa ale rozjedla. Ale teraz..bohvie dokedy budú nevoľnosti a dokedy mi nebude chutiť, možno aj preto rozmýšľam nad nejakou alternatívou.. Ale skúsim sa opýtať dr čo mi poradí 🙂

matkahelka
22. nov 2021

ja som brala aj v prvom tehu pred 13 rokmi a beriem aj teraz. pre mna "vyhodene peniaze" v suvislosti s tehotenskymi vitaminmi je absurdny argument. imunita v tehotenstve je miziva, zvlast v tomto obdobi by som na to davala pozor. a to teda mam, dovolim si tvrdit, fakt ucebnicove stravovanie od zaciatku tehotenstva.

autor
22. nov 2021

@matkahelka a čo si konkrétne brala?

althinka
22. nov 2021

Ja mám pestrú zdravú stravu ale užívam už 5 mesiacov femibion, do konca 1.trimestra jednotku a teraz dvojku. Výsledky mám tabuľkové, takže to asi neškodí a hlavne tým dopĺňam vitamíny sebe🙂 a pre drobuliatko zas určite neškodia omega3, ktoré sú vo femibione2🙂

kkovacovak
22. nov 2021

Ja som femibion brala ale len chvíľku a len kvôli tomu že som nedokázala nič zjesť. Určite by si mala brať kyselinu listovú (400mcg denne). Železo podľa výsledkov krvi a podla toho čo povie lekár. No a C a D by si mala brať automaticky hlavne teraz (ja som brala 250-500mg C denne a 6000-8000IU D denne)

matkahelka
22. nov 2021

femibion. a prve 3 mes. kyselinu listovu. a krvny obraz mam ukazkovy- cele tehotenstvo, aj teraz pred porodom pri poslednom odbere ma "chvalila" aj sestricka, aj gynekolog.

ailiba
22. nov 2021

Odporúčam železo, ak si mala predtým anemiu. Neuškodí. Je veľa tehu vitamínov. V podstate medzi nimi nie sú veľké rozdiely. Teraz beriem pregnafolin z Dr. Max. Prvé tehu som brala tuším Lady víta. Co je podla mňa dôležité 1.trimester kys. Listovú, a potom vápnik a omega. Pravdaže aj magnézium. Ja vitamíny radšej beriem, aby mi nič nechýbalo. Babo si vezme co potrebuje a potrebuje zdravú maminu

aurorastone
22. nov 2021

Ja som tiez brala femibion 1 aj 2 lebo 4 mesiace som bola na rozkoch suchých a podobne smakociny ako piškóty a ešte aj malom množstve keďže mi absolútne nič nechutilo....

kiki68
22. nov 2021

Femibion a spokojnost

autor
22. nov 2021

Ja mám anémiu od narodenia, a za tie roky som už toľko druhov liekov na železo poskúšala a nič mi nesadlo, že som to už dávno vzdala. U mňa železo proste ozaj nehrozí.
Skúsim ten Femibion a idem teda pogoogliť ešte niečo. Ďakujem za rady 🙂