Som prvýkrát tehotná a mám strašné depky
Ahojte mam 27 rokov som prvy krat tehotna. Snazili sme sa o to a ja som bola vzdy sklamana ked tehotensky test bol negativny. Teraz sa nam zadarilo a ja nic nerobim len placem, som nervozna na kazdeho kricim, v noci nemozem spat, nechcem jest... presny opak toho co som bola.
Myslim si,ze som psychopat.🙂Tie moje terajsie stavy ma este viac deprimuju ja neviem co mam robit.Mam uzasneho priatela,ktory sa o mna aj ma vzdy mojka aby som neplakala ale poviem vam takto som si tehotenstvo nepredstavovala a bojim sa,ze tieto stavy mi navzdy ostanu.
Ma niekto pobne skusenosti?:(
Baby ja som na tom ešte horšie ako zakladatelka príspevku aby som vás oboznámila s mojou situáciu otehotnela som uplne nahodne mám doma už dvoch chalanov pri nich obe tehotenstvá v pohode ale pri druhom pri konci komplikácie musela som ležať a malí aj tak prišiel na svet v 35tt od začiatku ako som zistila že som tehu som sa porste tešila a užívala si tehotenstvá nič mi nebolo ani zle ani som sa v ničom nemusela obmedzovať....ale k tomuto tehotenstvu ako som po asi 3 dnoch meskania zistila že tam je aj druhá čiarka na teste tak iba plačem odmietam chalapa a stále mi chodí po rozume že to babo vobec nelubim a nechcem ho nechcem to ešte nikomu povedať okrem chlapa ten to vie lebo sa bojím čo bude proste stále mám pocit že to dieťa namiesto toho aby som ho lubila budem obvinivať za všetko čo sa za tie tri roky stane alebo čo by sa mohlo a nestane lebo budem doma s ním podla všetkého a toho že mám uplne iné príznaky ako pri chcalanoch si myslím že to bude dievčatko. ale proste neviem sa vzdať týchto sprostých myšlienok už ma napadlo aj či by nebolo lepšie ísť na ukončenie bojím sa že to po pôrode bude ešte horšie... už ked vidím mojích chalanov prejde mi hlavou že nechcem deliť lasku na troch že mi dvaja stačia a pri tom po dievčatku túžim už od prvého tehotenstva asi som už v totálnej depresíí včera ma rozpalakalo aj to že sa ma moj opýtal či nie som hladná.. prepáčte mi za román ale potrebujem poradiť či hladať nejakého odborníka čo mi poradí že čo mám robiť dalej alebo proste názor nezaiteresovanej osoby a porsím neobvinujte ma za moje zlé mišlienky ja už sa sama necítim ako dobrá matka a dobrá žena že som vobec na niečo také pomyslela a chcela urobiť
@lienocka17 tiež som druhýkrát otehotnela neplánovane, dokonca 5 mesiacov po prvom pôrode, nešla som sa s tým stotožniť celé tehotenstvo, vážne, žiadna radosť, skôr mi vírili v hlave myšlienky, ako to idem ukočírovať s dvomi tak malými deťmi.... skutočne, ešte cestou do pôrodnice, a ja žiadne ovácie, tešenie sa... malý sa narodil, dali mi ho do rúk, privoňala som si do jeho mliečkovej sladkej vône z bruška a bolo to... som v tom až po uši a je tomu už 3 roky (za týždeň)... Držím palce a ver mi, aj ked nie si momentálne pozitívna, perfektne naladená a tešúca sa, príde to, skôr či neskôr.!
Ja už som na tom tak zle že som mojmu chlapovi inak snažiacemu sa mi dokázať že ma miluje aj ked ja ho odmietam že sa s ním chcem rozviesť aj ked ho milujem najviac na svete len aby nemusel trpieť tieto moje depky ja som už totálne v depresii ako som ešte nikdy nebola a mám pocit že som na samom dne a niečo ma tam stále drží
@lienocka17 PPodme hladat pricinu.Preci si vlastne z tej spravy taka hotova?nechcela si uz viac deti,alebo proste uz nechces byt tehotna,nechces byt zase 3 roky doma s dietatom? Vies mozno su to naozaj iba tehu hormony, ja verim tomu,ze keby si to dieta uvidela...zase sa beznadejne zalubis.
@brunet89 Ahoj,ja som si to robit nedala (pri 2 detoch) nechcela som prezivat stres z cakania na vysledky a okrem toho,aj keby nebolo nieco v poriadku,bola som rozhodnuta si deti nechat. Stretla som babu v cakarni a ona mi o tom hovorila,ze ake boli nekonecne tie 3 tyzdne cakania na vysledok a aj ten zakrok,ze bol velmi bolestivy.
@cajomila neviem mala som ísť konečne po 8 rokoch do práce chceli sme si zobrať uver začať stavať vytúžený domček a potom malo prísť dalšie dievčatko a trošku sa zbaviť dlhov a teraz je to zase na minimálne na 3 roky pase možno aj toto ma trošku irituje ale bojím sa aj tehotenstva že budem musieť zase ležať a znovu sa bať o malé ako pri druhom tehu a to je pre mna možno ešte večšia hrozba ale strach že to príde alebo može písť aj ked je malý bez následkov bojím sa že pri tretom by už tolko štastia byť nemuselo
@lienocka17 No taky je ten zivot...clovek mieni,pan Boh meni...Vidis,tak to prislo do tretice,len o cosi skor...ja viem,tiez by som asi od prveho momentu neskakala po plafon.Moja kamoska tak minule otehotnela,no tiez z toho bola hotova....a ked uz sa maly narodil,tak vravela,ze je taka rada,ze ma zase male dieta (ona ich ma vsetky tak za sebou).Ale ak teda mas strach z tehotenstva...najlepsie je ho prekonat,fakt nemysliet na to vsetko zle co sa moze stat...lebo aj nemusi! Ja ked som novriesila nejake veci v tehu,tak som bola cela stuhnuta,rozochveta...ako nahle som to pustila z hlavy...pohoda. Baby skuste ten mozok proste vypnut...skusat znovu a znovu.
Pocuj moja...dnes ked budes mat na to cas...uvar si cajik,zapni oblubenu hudbu,zapal sviecku,pripadne aj nejaku prijemnu aromu...a nechaj to plynut...ked sa vykasles na hypoteku,dom...velke plany...pozoruj co tam vlastne zoztane...asi tam zostane,to co tam je ty,nove dieta (mozno je to to vytuzene dievcatko) tvoji chlapci,tvoj muz...a precit to,ci sa s tym citis zle...a ak dospejes k tomu,ze vlastne citis harmoniu s tym vsetkym a bude po ruke tvoj muz...pozvi ho do tej harmonie...a vtedy pocitis to velke stastie ,ktore spolu mate🙂❤ drzim ti palce.
@lienocka17 takwto pocity niektore zeny maju, vela robia hormony, aj ja som v depke, ale skor zo strachu...ak by sa to nezlepsovalo, nie je hamba vyhladat psychologa...aj ja som tak nastavena, ze keby som to nezvladala, urcite ho vyhladam, ale zatial mam pocit, ze postupne po 12 tt sa to zlepsuje. Treba predychat, zamestnat sa, nemysliet stale na to, to prejde a bude dobre...
vzdy nastane v zenskom tele velka zmena ale stoji to za to. Lubis svoje dieta a tak to ma byt. par mesiacov s tebou zvladnu vsetci ci si taka alebo onaka :D vsetko bude dobre :D
Ach jaj táto tema je mi známa 😂
Ked som bola prvý krát tehu sa somnou nedalo vydržat chut ma mali zaskrtit všetci aj moji rodičia😂 bola to skúška nervov. Pri druhom to bolo omnoho miernejšie no tieto stavy plačem neviem prečo , som nasrana neviem prečo😂 Velm dobre poznám. Prejde to samé a je to normálne. Treba len vydržat 😂 Raz sa natom zasmeješ ako aj ja.
@brunet89 AHoj..mam skusenost s prvym tehu.. asi taku, ze to bolo najhorsie obdobie mojho zivota.. tiez sme dlho planovali a potom ked sa uz podarilo tak to bol pre mna horor.. uzkostne stavy a tak no.. okolo 6 mesiaca sa t trochu utlmilo, ale obcas to zase prchadzalo...ked som porodila bolo to take vselijake... pomahalo mi magnezium a tely caj pred spanim
@pampeliska11 ahoj noo ja uz som sa stabilizovala 😄ale bolo to fakt hrozne:D noo a tak uvidim ake zmeny budu zas po porode 😜dufam
Ze nebudem
Mat brutalnu poporidnu depku 😝

Neboj to prejde.ja to iste.babo sme planovali vyslo to na prvy sup a potom ked mi digi test ukazal 3+ som tyzden revala 😂 a teraz sa strasne tesiiim. To su hormony budu sa ti stale menit nalady