icon

Som tehotná a prišla k nám návšteva s chrípkou

7. júl 2022

Ahojte, stala sa nám nepríjemnosť. Som aktuálne v 12tt a nikto zatiaľ o tom nevie. Chceme to povedať budúci týždeň obom rodinám na rodinnej grilovačke. Bude to veľké prekvapenie, nikto o tom nemá ani tušenia. Včera k nám prišli švagrovci, dohodli sme sa na poslednú chvíľu, nebolo to nejako extra dlho plánované. Tešili sme sa s mužom na návštevu, mali sme pripravený program, obaja sme si chceli v piatok zobrať dovolenku.. Prekvapenie prišlo, keď sme ich vyzdvihli na stanici a v tom momente sme zistili, že sa k nám dovalili chorí. Vraj je to len z klímy a studených nápojov a nemáme sa ničoho obávať. Lenže to nie je nachladnutie, tečie im z nosa, bolí ich hrdlo, no proste sú úplne "odpálení". Nechceli sme ich večer posielať preč, cestovali cez 200km, no ja som sa ráno zbalila a odišla do roboty. Cez deň majú svoj program. Ako by ste reagovali? Mám ich poslať domov? Aj keby som nebola tehotná, príde mi strašne nezodpovedné prísť k niekomu na tri dni so sopľami a boľavým hrdlom. O tom, že sa chystáme o pár dní na dovolenku ani nehovorím..

katkaseiner
7. júl 2022

Necitam komentare ale... ci si alebo nie si tehotna (resp. ci o tom vedia alebo nie) , v zivote by som si nedovolila ist chora ja s rodinou k niekomu a tak isto by som neprijala choru navstevu... a pre mna za mna by mohli prist aj rovno peso z Vatikanu....
Naposledy (fakt pred tyzdnom) chodila mamina kolegyna v pondelok, utorok a v stredu do roboty chora - tiez ju ofuklo, z klimy, neviem z coho... v stredu volala mojej mame vecer ze je pozitivna a od vikendu sa to taha aj s mojimi rodicmi...
Kludne to nemusi byt kovid, ale ide o to ze nbudem predsa sa trepat kamkolvek chora...

bombulka1987
7. júl 2022

A keď vám ich je ľúto, zbaľte sa a do hotela odíďte vy.

bombulka1987
7. júl 2022

@diamond007 keď si nespravia test, lebo "nech nedramatizuje" prd vedia ako na tom sú, keď by so robili test, tak mu dajú odpoveď že sa testovali a nevyzerá to na kovid, takto sa len vykrúcajú

diamond007
7. júl 2022

@bombulka1987 čo? Ona píše že ich vyzdvihli a sú chorí - bolesť hrdla a tečie z nosa. Áno, to môže byť z klimatizácie.

katkaseiner
7. júl 2022

@diamond007 moze aj nemusi

bombulka1987
7. júl 2022

@diamond007 jasné, môže, no nemusí a v tom je ten problém.

90909
7. júl 2022

@katkaseiner veď práve. aj naša návšteva tak "mala alergiu" na našu mačku a nakoniec z toho bol pozitívny test.

mimixxxx
7. júl 2022

Pri korone je typicka bolest hrdla, nadcha, odpalenost atd..
Priemerna inkubacna doba omikronu cca 3 dni.
Treba ich slusne poslat prec.
A dat si preventivne vitamin D, C, zinok, magnezium, probiotika, ovocie, zeleninu, spanok a dostatok tekutin .
Vela ludi je nezodpovednych, na zadubenost ludi si zvykam, merieim, ked saa da tak sa im vyhybam.
Jednoduchemu cloveku nevysvetlis ze je jednoduchy.
Moja osobna skusenost: Nedavno sme prisli s dietatom a muzom k svokrovcom, planovana navsteva, vedeli o tom.
Oni zaryty antivaxeri lezali v posteli vraj len chripka.
Svokra sa mala trochu lepsie, ssvokor v horuckach, na dalsi den sa ponahlal do roboty.
Ja som si hned nasadila vsetky vitaminy a rusko.
Muz odmietol.
Muz za tri dni dostal koronu, musel tyzden lezat.
Ja som s dietatom planovane od svokrovcov isla k rodicom a boli sme vsetci zdravi.
A svokrovci sa ani neospavedlnili ze nakazili syna a skoro aj nas.
Po 50-ke sa zmensuje mozog, ludia hlupnu. Su samozrejme aj vynimky.
Takze pre mna su to psychicky chori ludia.

bombulka1987
7. júl 2022

@diamond007 A hlavne je úplne šum a fuk z čoho to je. Nanajvýš prespím a idem domov keď som chorá, trošku ohľaduplnosti.

matabb73
7. júl 2022

Takto sa prejavuje aj covid. Mám čerstvú skúsenosť, ja som tesne po chorobe s deti sú ešte pozitívne. Syna tiež najprv bolelo hrdlo a dcéra mala sople a kašeľ. Ja by som ich bez váhania poslala preč. Ja som pre covid musela stornovať dovolenku.

terry2003
7. júl 2022

Ja by som ich ihneď poslala preč, a bolo by mi ukradnuté, či došli z blízkeho mesta, z Prahy alebo z USA.

lenuska9999
7. júl 2022

Treba im na rovinu a slusne povedať, že nechcete riskovať chorobu keď odchádzate o pár dní na dovolenku. Je to z ich strany nezodpovedne, aj keď nevedia o tehotenstve, nič to na veci nemení

simonah73
7. júl 2022

@diamond007 uz som to pisala vyssie, vsetky spominane priznaky mame doma a predstav si, ze to nie je z klimatizacie ale z toho ze muz bol v lietadle s minimalne jednym pozitivnym a to sme stretli dalsieho co sa isiel z toho lietadla testovat...

matabb73
7. júl 2022

@mimixxxx tak pardón. Ja mám 49 a čo sa týka chorôb som maximálne zodpovedná. To nie je o veku, ale o nastavení v hlave. Ja mám kolegov v dôchodkovom veku a už len keď mali podozrenie, že by mohli mať covid, zostali doma a s nikým sa nestýkali.

banalu
7. júl 2022

Ak by som bola tehu a toto by sa stalo, zaplatila by som im izbu v hoteli a vo vsetkej slusnosti poslala spravu s adresou, ze nech sa prestahuju. Domov by som prisla s ruskom a dezinfekcnym sprejom 🤦‍♀️
Ano nie je to vasa zodpovednost najst im ubytkk - ale pre vas dobry pocit a bezpecnost by som sa s tym neparala!! Tu ide o zdravie nie o nejaku somarinu.
Nemyslim si ze maju chripku... Skor covid.. cisla zas stupaju, lebo ludia su presne taki zodpovedni ako vasi navstevnici 🤦‍♀️

bombulka1987
7. júl 2022

@banalu a hlavne, ja som o chrípke v lete nikdy nepočula, jedine bežné prechladnutie, ale nie chrípka

mamutka
7. júl 2022

@mimixxxx príspevku rozumiem, čo sa chorej rodiny týka, dávam za pravdu, ale toto myslíš akože vážne?
"Po 50-ke sa zmensuje mozog, ludia hlupnu."
Celkom by ma zaujímal oficiálny zdroj štúdie.

mata1001
7. júl 2022

Dajte si doma s muzom respirator, otvorte okna a poslite ich slusne preč...

rivini
7. júl 2022

Neznasam, vyslovene neznasam, ked sa niekto dovali na navstevu so „soplikom“. Je to absolutne neuctive voci hostitelom. Uplne chapem tvoje obavy, v tehotenstve a hlavne odkedy mam maleho novorodenca, som na to uplne alergicka. A potom tie reci o budovani si imunity…Ja by som navstevu poslala domov. Pri vsetkej ucte. Zijeme stale v dobe covidovej, clovek nikdy nevie, co za mutacie este koluju a aj keby som nebola tehotna, v tomto som sa naucila byt velmi razna. Naposledy som takto poslala na otocku domov svokrovcov-dosli na navstevu s prenocovanim, totalne prechladnuti s kaslom a ze ved len soplik. Predtym nam vobec nepovedali, ze su chori…A u nas v dome ich drobne, sotva trojmesacne vnuca. Povedala som im velmi slusne , ale velmi jasne svoj nazor stylom, ze si myslim, ze by bolo fer, keby nam o chorobe povedali vopred a dali moznost rozhodnut sa, ci chceme hostit choru navstevu. Urazili sa, odisli a par dni zavolali a ospravedlnili sa. Ak mas pocit, ze tato uprimnost je na teba uz privela, tak im proste povedz, ze si tehotna a vysvetli dovody. U nas toto riesi ked som bola tehotna so svojou rodinou vzdy moj muz. Napis potom, ako si dopadla!

rivini
7. júl 2022

@katkaseiner ze peso z Vatikanu😂😂😂😂sa rehocem

drahomirrra
7. júl 2022

@mamutka Je všeobecne známe, že vekom odumierajú mozgové bunky, ergo, človek hlúpne, to nie je žiadna raketová veda. Iba obyčajné starnutie. A na to si dohľadáš na pubmede toľko štúdii, že dovi dopo.

mamutka
7. júl 2022

Tak pokiaľ sú v takom zlom stave, netreba si brat servítku pred ústa. Rovno použiť slovník aký ti napadne. "vy ste asi rozum potratili, ste totálne chori. Toto nie je nemocnica, idete ležať domov." hentaki dementi nakazia kopu ľudí cestou, takže respirator na hubu každému a nech ide do riti.

simonah73
7. júl 2022

@matabb73 a ved napisala ze su aj vynimky, tak sa zarad k vynimkam, aj ja som sa tam zaradila 😂 a teda tiez som musela kvoli kovidu zrusit dovolenku. po 13rokoch sme sa rozhodli, ze pojdeme niekam letecky, mensia este neletela a za cely ten cas co kovid je ho nikto z nasej domacnosti nemal a teraz v sobotu prvy pozitivny test, v nedelu dalsi, oba potvrdene v pondelok pcr testmi, ktore sme potrebovali pre poistovnu aby nam vratili peniaze za dovolenku, na ktoru sme mali ist v utorok. vcera sme boli posledni dvaja clenovia na teste a veru tiez dva pozitivne vysledky. teraz sme sa mohli vyvalovat na plazi alebo macat v mori ☹

mamutka
7. júl 2022

@drahomirrra po 50tke ľudia hlupnu? Sorry, ale hlupne ten kto chce. Kto na sebe pracuje celý život, tak ma rozum kým ho zdravie podrží. Lenže blbych ľudí je veľa už v 20tke, vie to len sulat prstom po mobile a pozerať telku. Už sa nedá povedať, že starší sú na tom horšie. Ešteže v 50tke....

zaba21
7. júl 2022

Mám covid a moje dve kolegyne z práce tiež, kolegyňa nakazila aj svokru....tiež to vyzeralo len ako nachladnutie, nakoniec došli aj teploty.

drahomirrra
7. júl 2022

@mamutka Ja by som to určite explicitne nešpecifikovala na 50+. Žiaľ, dnes je už toľko ochorení, že aj mladí sú na tom biedne. Ale to nijak nemení fakt, že ak ťa má lapiť demencia, tak môžeš "na sebe pracovať celý život" a je ti to prd platné....

acrobaleno
7. júl 2022

Milujem takých nezodpovedných. Tak sú chorí, to je jedno či covid, či niečo iné a dodrbú sa na návštevu.

mamutka
7. júl 2022

@drahomirrra áno, to je ten faktor "zradili zdravie". Ale tvrdiť ze hlupnu... Ľudia si menej pamätajú postupne, menia zvyky a priority, čo to zjednodušujú, aby si uľahčili život, ale to neznamená, že sa z nich stávajú hlupáci. To slovo "hlupnu" mi tam vadí. Starnutie organizmu, buniek, fyziológiu, hormóny, nič neobabreme a nezastavime, ale nevolá sa to hlupnutie

mimixxxx
7. júl 2022

Zjavne tu niektore zeny nechapu.
Na to treba bud sedliacky rozum, alebo studovat medicinu.
Nie je vsetko o studiach, maju aj svoje limity, studovani sa v tom lepsie vyznaju ako laici.
A ako vsetko, tak aj mozog casom atrofuje, ludia naozaj hlupnu, niektori skor, niektori neskor.
Kto chce pochopit ten pochopi, kto je zadubeny, tak zostane zadubeny.

Este je tu extra skupina zien s prechodnou demenciou pocas gravidity a laktacie, info najdete na zahranicnych zdrojoch keby to niekoho zaujimalo.
Ale na MK zjavne vela zien tu atrofiu mozgu realne aj ma.
Su aj vynimky. teda napr. mozog 60 rocneho je taky velky ako priemerneho 30 rocneho, ale zial je to aj naopak ze 30 ma tak maly mozog ako priemerny 60 nik.
Kazdy radiolog vam to potvrdi.
A dalsia vec je genetika, niektore demencie uz nastupuju pred 50kou, ine az ovela neskor.
Potom su tu faktory prostredia z nich najdolezitejsi je pohyb, lebo ten prekrvuje mozog a udrzuje ho fit.
Ale su vynimky, ked ma niekto silnu genetiku na demenciu tak ani pohyb nepomoze, moze to len trochu spomalit.
A vacsinu ludi to caka ze po 50 ke to pojde dole vodou, treba prijat tento fakt, nie urazat sa. Tak ako pribudaju infarkty po 50 ke. Na to netreba studie, kazdy to vie.
Ako som spominala da sa to pohybom vyrazne spomalit ak je genetika v poriadku.

Pre ilustraciu prikladam velkost mozgu 12, 20, 50, 84 rocneho.
Mozog je siva hmota a to okolo cierne je livor, cim viac likvoru teda toho cierneho vidite, tym je mozog mensi.

Kludne si to miesto mudrovania bez dostatocneho vzdelania (to vacsina ludi na socialnych sietach zial robi), skonzultujte s radiologom alebo psychiatrom.

https://www.google.com/search?q=ct+brain+30+yea...

https://www.google.com/search?q=brain+ct+50+yea...

loginexistuje
7. júl 2022

jednoznacny covid pekne nech idu prec vy mate ist na dovolenku si tehotna chces ohrozit babo ziadne zlutovanie oni ho tiez nemaju