icon

Som tehotná a prišla k nám návšteva s chrípkou

7. júl 2022

Ahojte, stala sa nám nepríjemnosť. Som aktuálne v 12tt a nikto zatiaľ o tom nevie. Chceme to povedať budúci týždeň obom rodinám na rodinnej grilovačke. Bude to veľké prekvapenie, nikto o tom nemá ani tušenia. Včera k nám prišli švagrovci, dohodli sme sa na poslednú chvíľu, nebolo to nejako extra dlho plánované. Tešili sme sa s mužom na návštevu, mali sme pripravený program, obaja sme si chceli v piatok zobrať dovolenku.. Prekvapenie prišlo, keď sme ich vyzdvihli na stanici a v tom momente sme zistili, že sa k nám dovalili chorí. Vraj je to len z klímy a studených nápojov a nemáme sa ničoho obávať. Lenže to nie je nachladnutie, tečie im z nosa, bolí ich hrdlo, no proste sú úplne "odpálení". Nechceli sme ich večer posielať preč, cestovali cez 200km, no ja som sa ráno zbalila a odišla do roboty. Cez deň majú svoj program. Ako by ste reagovali? Mám ich poslať domov? Aj keby som nebola tehotná, príde mi strašne nezodpovedné prísť k niekomu na tri dni so sopľami a boľavým hrdlom. O tom, že sa chystáme o pár dní na dovolenku ani nehovorím..

ada61987
7. júl 2022

Slušne by som ich poslala domov...to niet hodno "riskovať" že budete chorá a ešte keď ste tehotná...je to od nich veľmi nezodpovedné prísť k niekomu takto chorý a ešte sa tváriť, že je to ok....nech pekne cupkajú domov sa kurírovať....

sashabb
7. júl 2022

Tiež si myslím, že majú na 100% covid. Kamoška ho mali teraz celá rodina a presne tieto príznaky mali.

jakubrianka
7. júl 2022

ani by som domov neprišla, bud oni alebo ja by som šla do hotela. Toto nech si s nimi porieši tvoj muž. Keď si po ivf ani by ma nenapadlo sa s nimi stretnúť ešte kým sú chorí.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lienka9
7. júl 2022

Povedz ze sa necitis dobre,ze si dostala nejaku brusnu virozu a ak sa nenahnevaju radsej nech idu.lebo potrebujes klud

vlastnynazor
7. júl 2022

Poslat ich domov

jazula
7. júl 2022

Poslala by som ich domov aj keby som nebola tehotna...

andrejka1974
7. júl 2022

Na tvojom mieste ich pošlem ihneď domov

katies0410
7. júl 2022

Ani by s k nim uz nepachla, či covid,či chrípka 🤨

panelacikova
7. júl 2022

@mimixxxx tiež mi nedá nereagovať na tvoju poznámku, ktorú si dala popoludní: Po 50-ke sa zmensuje mozog, ludia hlupnu.

tak teda, ja čo poznám zarytých antivaxerov či ľudí, ktorí si ani za boha nepriznajú akúkoľvek chorobu, tí majú väčšinou cca 30-45 rokov. toť z môjho okolia. môj muž má 58 rokov, je očkovaný, zodpovedný, keď je chorý, leží doma a lieči sa. ja o čosi mladšia, rovnaké zmýšľanie. a k tomu vediem aj dcéru. toto nie je o žiadnom zmenšovaní mozgu, toto je o výchove k zodpovednosti 🙂

panelacikova
7. júl 2022

@mimixxxx čítam ďalšie tvoje príspevky a musím ešte dodať, že ty si fakt mýliš stareckú demenciu a odumieranie nervových buniek (laicky povedané) s výchovou k zodpovednosti a vyvinutou empatiou. moja mama bude mať čoskoro 77 rokov, ale keď je chorá, ostáva doma, ak náhodou sa niekto zastaví (na pár minút), nasadí si rúško, rovnako upozorní návštevu, že je chorá a nie je vhodné dlho "sedieť" a nech si vo vlastnom záujme rúško tiež dá. očkovať by sa bola dala, ale mala veľmi veľmi silné iné zdravotné problémy, pre ktoré by nemusela očkovanie v danom čase zvládnuť. jednou z nich je aj silná hemato porucha spôsobujúca zrážanie krvi, na čo berie dosť silné lieky, aby to bolo ako-tak OK. nebyť toho, bola by aj zaočkovaná.
a pritom sa smeje, že má kamaráta alzheimera, lebo len čo sa otočí, zabudne, čo vlastne chce. takže áno, ľudia postupne strácajú pamäť (tí menej šťastní), dementnejú, atď., ale to neznamená, že si nevážia iných, že nie sú voči nim tolerantní a úctiví a predovšetkým zodpovední.

matabb73
7. júl 2022

@simonah73 mne je z toho do plaču. My sme mali ísť po štyroch rokoch k moru a musela som to zrušiť. Zajtra sme malí letieť a mieste toho musím ísť na vyšetrenia do nemocnice, lebo mám komplikácie po covide. Doteraz sme odolávali a pred dovolenkou som to musela chytiť. S tiež vďaka nezodpovedným ľuďom. V MHD za mnou jedna kašlala a tá ma s najväčšou pravdepodobnosťou nakazila.

simonah73
7. júl 2022

@matabb73 tak ja dufam, ze mi ziadne komplikacie nezostanu, trochu kaslem ale mam trojdnove atb a vcera som si dala len prvu tak uvidim.

petulda333
7. júl 2022

No tak ja som zasoplena,hrdlo chytene a ano z klimy. Boli sme 3dni po sebe u svokry,vonku mozno 40 a dnu asi 15. Inak mi nic nieje. A plus alergia mi to zhorsuje. Tak ktovie.

mikadooo
7. júl 2022

Môže to byť pokojne aj nachladnutie z klímy. Neviem prečo si hneď myslíš, že majú chrípku, ale tak ty ich poznáš lepšie. Asi by som im povedala, že som tehotná a išla by som na ten čas bývať inde. Čo už iné sa dá spraviť, keď sami nie sú ochotní ísť domov... (čo sa im zas nečudujem pri tej diaľke).

matabb73
7. júl 2022

@simonah73 ja som mala úplne v pohode priebeh, po týždni skoro nič, len únava. A zrazu mi vyskočil pulz na 200 a musela som si volať záchranku. Dnes mi ešte pribudli výsledky z krvy, zvýšený D dimer, tak preto musíme ísť zajtra na vyšetrenie. A to som si podľa priebehu choroby myslela, že mi to rýchlo prejde a zajtra letím na dovolenku. Prajem lepší priebeh ako ten môj.

matabb73
7. júl 2022

@drahomirrra ty sa musíš pohybovať medzi veľmi jednoduchými ľuďmi ked toto tvrdíš. Ja sa pohybujem medzi inteligentnými a žiadne hlúpnetie po 50-ke u nich nepozorujem. Práveže naopak. Často mám pocit, že vekom je ich inteligencia ešte výraznejšia, lebo majú väčší rozhľad ako mladšie ročníky. Môj otec má cez 80, je statik a doteraz mnohé veci počíta z hlavy. Často si vravim: mať tak jeho mozok. Mnoho o generáciu mladších ľudí sa nechytá.

nevenka
7. júl 2022

My sme takto mali oslavu, kde vela ludi ochorelo na covid, "sranda" je, ze ten, co soplil, mal negativny test, ale roznasal to pravdepodobne este bezpriznakovy, o 2 dni uz mal priznaky a pozitivny test. Ochoreli vacsinou davno ockovani, neprekonani alebo davno prekonani. My sme mali covid vo februari - syn a ostatni v aprili a teraz v juni toto bolo, my sme sa nenakazili.
No ja by som si takto chora nedovolila nikam ist, samej by sa mi nechcelo trepat vlakom 200 km, ked som chora to co je???
A ano, priznaky taketo, sople, bolest hrdla, aj kasel a teploty. Ani nutne nemali vsetci vysoke. Ale ta slabost celkova tam bola.
Neviem, nastvana by som bola, ja by som bola schopna ich poslat rovno z tej stanice do hotela a nevodila by som ich ani domov a este v tvojej situacii. Tiez som tehotna a bojim sa. Ci covidu, ci inych veci, dcerku som dala po viroze do skolky na posledne 3 dni, lebo mala rozlucku so skolkou a nakazili sme sa vsetci crevnou chripkou...no nevymyslis 😪

daniela1911
7. júl 2022

Autorka, asi to nie je správne rozhodnutie, ale nakoľko nepochopili ani uštipačne poznámky, tak takí pochopia len tvrdý vyhadzov. A ten je problematický, keďže rodina… šla by som spať do hotela.. viem, že ony sú tí, nazvyš. Ale v tvojom stave by som sa na v tejto situácii z vysoká na nich vyprdla, aj na peniaze a šla “po svojom”.

daniela1911
7. júl 2022

@mikadooo keby mali chochmesu, môžu ísť do hotela.
Keď mali program v ich meste, ale zároveň sú chorí. Ani nachladnutá by som sa k nikomu netrepala spať.

guiseppinka
7. júl 2022

@drahomirrra
@anjelicek26 len ludia su drbnuti a radsej sa otestuju az vecer, lebo musia ist do obchodu alebo psa ostrihat... Vsetko strasne dolezite veci...
@namornicka toto co spominaju baby, je uplne v pohode covid... Muz presiel tymito chripkovymi stavmi presne pred 2 tyzdnami... Akurat s takymito istymi priznaky svokra, svagor, svagrina a jej 2 decka... Schytali zrejme na svadbe...

mikadooo
7. júl 2022

@daniela1911 áno, ale to evidentne nemajú, keďže autorka rieši inú situáciu...

vanda83
7. júl 2022

Vzhľadom k okolnostiam by som im zaplatila niekde ubytovanie alebo by som ja sla s muzom z bytu preč ked ich nechcte posielať natvrdo domov. Evidetne to hraju "na debilov". Mam za sebou tehotenstva po ivf takze plne chápem. Ale sla by som mimo nich.

iwesska
7. júl 2022

No to je tak,ked si ludia myslia,ze ked ignoruju Covid,tak on neexistuje🤦🏻‍♀️Myslim podla popisu,ze vam tam prave ten Covid priniesli. Zahadne naraz obaja prechladli v rovnaky cas? 🤔Chripku rozhodne nemaju, ta ma sezonu oktober - april,nikdy nie v lete. Vyrazila by som ich aj s dverami - rodina,nerodina,aj keby som tehotna nebola.

miskamicha
7. júl 2022

Je to od nich nezodpovedne a sebecke. Uz ked si s nimo bola a si aj doma tak je to jedno....uz len cakaj. Mne kebyze sa toto stalo tak im hned zavolam taxik a hoc aj zaplatim noclah v hoteli....

namornicka
7. júl 2022

@guiseppinka moze to byt kludne covid ci viroza ci prechladnutie. Je to bezohladne takto prist na navstevu. S chripkou by neprisli, to by nevstali z postele, ja som to mala raz pred rokmi a ledva som presla na wc.

daniela1911
7. júl 2022

@mikadooo tak určite, len reagujem na tvoj komentár, že skrz diaľku sa im nečuduješ, že nejdú domov.

drahomirrra
7. júl 2022

@matabb73 A ja som vari niekde prva pisala to o hlupnuti? Co neviete citat cele vlakna, ked vytrhavate veci z kontextu? Nie, nepohybujem sa medzi jednoduchymi ludmi. Ja som cely cas pisala o starnuti a normalnom opotrebovani mozgu, suvisiacom s odumieranim buniek. Niekto by to nazval hlupnutie. Niekto proste staroba. A to, ze castokrat pred civilizacnymi ochoreniami typu demencia ludi nechrani ani vzdelanie, ani “praca na sebe”. Omg.

any_soj
7. júl 2022

Ahoj 🙂 ja len som zvedavá, ako ste to vyriešili a ako to vzali. Prajem pokojné tehotenstvo a peknú dovolenku

autor
7. júl 2022

@any_soj skoncilo to tak, ze navstevu uz nemame a odisla domov.. s covidom.. "donutili" sme ich aspon k domacemu samotestu, ktory hned vysiel pozitivne.. my sme zatial negativni.. a dakujem 🙂