Som tehotná a prišla k nám návšteva s chrípkou
Ahojte, stala sa nám nepríjemnosť. Som aktuálne v 12tt a nikto zatiaľ o tom nevie. Chceme to povedať budúci týždeň obom rodinám na rodinnej grilovačke. Bude to veľké prekvapenie, nikto o tom nemá ani tušenia. Včera k nám prišli švagrovci, dohodli sme sa na poslednú chvíľu, nebolo to nejako extra dlho plánované. Tešili sme sa s mužom na návštevu, mali sme pripravený program, obaja sme si chceli v piatok zobrať dovolenku.. Prekvapenie prišlo, keď sme ich vyzdvihli na stanici a v tom momente sme zistili, že sa k nám dovalili chorí. Vraj je to len z klímy a studených nápojov a nemáme sa ničoho obávať. Lenže to nie je nachladnutie, tečie im z nosa, bolí ich hrdlo, no proste sú úplne "odpálení". Nechceli sme ich večer posielať preč, cestovali cez 200km, no ja som sa ráno zbalila a odišla do roboty. Cez deň majú svoj program. Ako by ste reagovali? Mám ich poslať domov? Aj keby som nebola tehotná, príde mi strašne nezodpovedné prísť k niekomu na tri dni so sopľami a boľavým hrdlom. O tom, že sa chystáme o pár dní na dovolenku ani nehovorím..
@matabb73 presne aj ja som to mala tak pri covide. Vysoký pulz a zvýšené D dimery po prekonaní. Ja teda nie som ockovana/nemôžem, ale mala som ľahký priebeh. Len sa mi potom ťažšie premýšľalo. Ležala som asi dva dni v posteli s miernou teplotou. Chytila som to od muža, o ktorého som sa starala, prvý príznak som mala až na piaty deň od jeho príchodu domov už s chorobou. Deti bezpriznakové, len únava.
Aj mňa doslovne nas*alo, keď mužova sestra prišla na návštevu, a potom z nej vypadlo, že ma pásový opar. Ja som vtedy mala doma pol ročne dieťatko, a teda, myslela som si, že som znovu tehotná. Okrem toho, keď som bola tehotná, mala nejakú strašnú chrípku a bola u nás doma. Ale to sú ľudia, ktorí nemajú deti. Je im to jedno.
@3vita no niekto to vola aj zodpovednost alebo opatrnost. Ani navsteva nemoze vyhlasovat ze to covid NIE JE, kym nemaju spraveny test.. to je tiez akoze… a mne je jedno, covid necovid, su chori, boli ich hrdlo, dakujem neprosim. Respiracne ochorenie jedno ako druhe, nepotrebujem mat nadchu a bolest hrdla len tak z “kamaratsva” ked sa tomu dalo zabranit. Taketo chore navstevy nikdy nepochopim.
@3vita za to Tebe prepina z ocividne niecoho ineho. napadla Ta aj taka moznost, ze mozno prave niekto preziva to iste a predstav si, mame pozitivne testy vsetci.... a nemyslim tym nezodpovednu navstevu ale vsetky autorkou spominane priznaky. napr dnes to u mna vyzera ako bezna nadcha do ktorej kaslem.
@namornicka tiež pozerám, že asi úplne od pálení by neboli schopní behať kade tade.
Autorka, nenafukujes trochu? Mate malý byt? Ja neviem, ale moja blízka rodina s tecucimi soplami by ma extra nedesila a nerobila by som cirkus. To potom asi ani dovolenku by si nemala, lebo je toho veľa, chrípky, prechladnutia atď. Rodičia berú soplave deti kade tade, kaslajuce, chrchlajuce.
Poslat prec ,mozu mat aj covid ,takto mne zacinal a na 4 den pozit.
@maciatkolulu to ked mas potrebu sa vyjadrit, nebolo by lepsie si najprv precitat aspon komenty autorky? tie su zvyraznene a na tych 4,5 stranach ich zase nie je az tak vela....
inak myslim si, ze na internete by bolo o dve tretiny komentov menej, keby si komentujuci precitali aspon cast komentarov....
@maciatkolulu Ved v pohode,ked tebe nevadi hostit pribuznych s Covidom,ktory ako autorka uviedla na str.3 mali,tak ich hosti,ale nie kazdy ma vlastne zdravie v pazi,tak by bolo fajn to respektovat.
@trilliardr ja som dnes bola na vyšetrení a uzavreli to ako post covid, že sa to stáva a malo by sa to upraviť samé. Pulz som mala vysoký len raz a dúfam, že sa to už nezopakuje. Ty si mala ako dlho tieto problémy? Aj Ťa nejako liečili?
@matabb73 zvýšený pulz od začiatku prejavov covidu až mesiac (behavam a mala som tep pri pomalej chôdzi ako po 5 km behu), zvýšený d dimer tak pol roka, dali mi na to injekcie na riedenie krvi. Ale nevybrala som ich všetky/muž odišiel na dlhšie preč a ja si nedokážem pichať inj. sama, mám panicky strach z ihiel a nestíhala som dochádzať k Dr ráno ani poobede...ale teraz je všetko ok. Ale dopĺnala som zinok chelat, vitC, D a K2 (K1 nie je vhodný práve kvôli zrážanlivosti krvi, ale doktori vseobecne K neodporúčajú asi pre istotu, len sa potom ťažšie vstrebáva Dcko) a k tomu mam tetaniu, tak musím brat vysoké dávky magnézia. A zinzino rybí olej. Potom rôzne bylinky, napríklad nechtík lekársky je dobrý na vnútorné zápaly alebo aj cistus incantus. To všetko mam od vysokoškolsky vzdelanej výživovej poradkyne (spomínam vysokú školu kvôli tomu, že je tam citeľný posun v prístupe a odbornom vzdelaní na rozdiel od skolenych pracovníkov pre rôzne fit centrá). A ihneď ako som vládala, začala som znovu s aktívnym pohybom/tak 2 mesiace po covide, veľmi jemne a pomaly. Mne najviac pomohol ten beh.
@trilliardr mne lekár povedal, že D dimer mám zvýšený len mierne a nie je treba žiadna liečba, tak dúfam, že to bude OK. Tlak aj pulz mám od pondelka v norme.
@trilliardr uff, ked som si zlomila nohu a musela som brat fraxiparin, najprv mi ho pichala suseda, len jedneho dna zavolala ze muz ma covid a ze to moja 10,5r dcera, ktora jej obvykle pri tom asistovala, zvladne, aj zvladla, ale povedala som jej ze ide na to velmi surovo, tak na druhy den uz nechcela a ja som zistila, ze ked sa to ide jemne ze to boli viac, takze to urobila dobre. keby to bolo na muzovi, tak ten je na tom asi ako Ty a ja by som bola bez injekcii 😀
@matabb73 áno, aj ja som mala len mierne, ale keďže mi trpla noha, pre istotu mi dali fraxiparin.
@simonah73 no, mňa pravidelne pri tom napinalo. A muža, ako videl a počul moje prejavy, napinalo tiež 😁😁😁
Určite maju covid. Každý v mojom okolí ma také príznaky aj ja som mala presne toto iste co oni
Aha všimla som si autorka to písala je mi to ľúto, snáď budete ôk 🙏
@simonah73 žiaľ mam aj iné na práci,ja som strašne zvedavá, či všetky tu prítomné testujete deti, všetky, áno aj tie male, keď majú sopel, zakaslu, pred táborom, pred školou, skolkou.... Verím tomu, že to všetky robíte. Akurát sme na sk a teda kaslajucich deciek plný kútik... Aj tehotných mamiciek. Chori, naozaj chori nemajú chodiť nikam, či je to covid, či streptokok, moraxela. Ale naozaj testujete všetkých pri sopliku? Kasly, zaskravani v hrdle. A samozrejme minimálne 3x do týždňa cez školu a škôlku...
@maciatkolulu som s tych zodpovednejsich a ohladuplnejsich hlavne k detom a viem ze chore dieta nepatri do skolky a do skoly ale mozem si to dovolit kedze pracujem z domu a nemala som s tym problem ani pri malom dietati a ano ked sa mi zda ze je problem, tak testujem, tak ako som testovala aj v sobotu a aj napriek tomu ze sme mali v utorok odletiet na dovolenku, tu sme museli ale napriek pozitivnym testom teraz uz celej domacnosti stornovat. a netestujem pri kazdom sopliku ale ked je problem, ktory nie je obvykly. a Ty ocividne patris k tym, co netestuje a isla by aj do lietadla, ved co je to len soplik a vysoka teplota. ved Ty uz chora si a ostatni to zvladnu urcite tiez.....
povedz im teraz,ze si tehotna a bojis sa.covid je svina,tvoje dieta je na prvom mieste

A nie si precitlivena na seba. Si zodpovedná za svoje dieťa 😘