Som tehotná a prišla k nám návšteva s chrípkou
Ahojte, stala sa nám nepríjemnosť. Som aktuálne v 12tt a nikto zatiaľ o tom nevie. Chceme to povedať budúci týždeň obom rodinám na rodinnej grilovačke. Bude to veľké prekvapenie, nikto o tom nemá ani tušenia. Včera k nám prišli švagrovci, dohodli sme sa na poslednú chvíľu, nebolo to nejako extra dlho plánované. Tešili sme sa s mužom na návštevu, mali sme pripravený program, obaja sme si chceli v piatok zobrať dovolenku.. Prekvapenie prišlo, keď sme ich vyzdvihli na stanici a v tom momente sme zistili, že sa k nám dovalili chorí. Vraj je to len z klímy a studených nápojov a nemáme sa ničoho obávať. Lenže to nie je nachladnutie, tečie im z nosa, bolí ich hrdlo, no proste sú úplne "odpálení". Nechceli sme ich večer posielať preč, cestovali cez 200km, no ja som sa ráno zbalila a odišla do roboty. Cez deň majú svoj program. Ako by ste reagovali? Mám ich poslať domov? Aj keby som nebola tehotná, príde mi strašne nezodpovedné prísť k niekomu na tri dni so sopľami a boľavým hrdlom. O tom, že sa chystáme o pár dní na dovolenku ani nehovorím..
Jemine to sú magori. Teraz môžu všetkých vo vlaku nakaziť. By som rada videla tie klimatické ksichty nad pozitívnym testom. Hlavne ze vypadli👍 dúfam, že budete fit
Prisiel po nich znamy, nastastie ich nenapadlo ist vlakom..
@daniela1911 nuž, keď nakapali po ceste a vedia že je to z klímy...🤷. Autorka čaká predpokladám prvé dieťa, tak je ustráchaná zo všetkého, ja to až tak dramaticky neberiem, tiež som bola tehotná, ale popri tom som mala doma aj deti si sopľami, skôlkarskymi bacilmi, s chrípkou a so všetkým možným, čo domov dovliekli. O ne som sa musela starať ja, tehotná či netehotná, takže mám k tomu trošku benevolentnejší prístup.
@mikadooo maju potvrdeny covid testom 😉
@loginexistuje jj. Paráda.
@mikadooo v dnešnej dobe, kedy páry roky nemôžu otehotnieť napísať, čo si napísala je .... mimochodom autorka je po ivf písala.
@mikadooo lenže Ty, keď si mala choré deti, tak tam si na výber nemala a musela si sa starať a okrem toho si myslím, že rodičia sú dosť imúnni voči chorobám svojich detí. 😊 No títo dvaja “to je len z klímy” sa dotrepali na návštevu, aj keď sa cítili naozaj zle. Napadlo by Ti ísť na návštevu, keď ťa bolí hrdlo, soplíš, bolí Ťa hlava? Ako si švagrovci chceli byť istí, že je to z klímy a že nikoho nenakazia? A keby autorka ochorela od nich, aj keby len soplík, či kašlík dostala, tak ako tehotná by mala veľmi obmedzené možnosti liečby, t.j. pre ňu komplikácia navyše. Takže súhlasím - mnohé veci v tehotenstve netreba úzkostlivo prežívať, ale v tomto prípade je opatrnosť na mieste. 🙂
AUTORKA: ako to dopadlo?
@panelacikova na konci tretej strany a potom tu vyssie pise ze pre nich prisiel znamy, ktory sa obetoval ocividne, lebo ich donutili spravit si aspon domace testy a tie vysli poztiivne.
@simonah73 aha, ďakujem, nerolovala som to už potom celé.... no tak pekne... a teda odišli, áno? 🙂
@panelacikova ano
@simonah73 👍
Fuuu, no ja by som bola strašne nasratá. tobôž, keby som tehotná. Veľmi nezodpovedne od nich.
Idioti🤦🏻♀️Ja fakt nemam krajsie pomenovanie na takychto ludi. Aj keby si tehotna nebola,aj keby ozaj mali nadchu,toto je vrchol arogancie a nezodpovednosti😡Aspon sa vam ospravedlnili,ci aka bola ich reakcia? Ja som mala covidovy zapal pluc, 3 mes.som sa z toho dostavala, a presne kvoli takymto ludom nosim v interieroch vsade respirator. A si predstav,ze ti ludia maju este tolko drzosti v sebe,ze mi za to vynadaju🤦🏻♀️😂 Keby tato tvoja navsteva aspon v respiratore prisla,ale chori ho nenosia a zdravi kvoli nim musia😡Toto by sa v azijskych krajinach nestalo.
Dúfam,že Vy ostanete zdraví. Napíš po inkubačnej dobe,ako ste dopadli. Silno držím palce!
@mikadooo Jasne,ked niekto ochorie z klimy,vacsinou sa to prejavi hned po tom,ako odide z klimatizovanej miestnosti😂 Toto su len take talafatky,ktore nataram niekomu,ked som chory,lebo je leto a vsetko je z klimy,ine choroby neexistuju. A je ozaj ine mat doma chore deti,ktore vystahovat nemozes,ako nemat ziadne a navsteva,ktora prist nemusela, "musi",lebo statila zdravy rozum. Hovori sa tomu aj empatia,ale zial nie kazdemu bola zhora dana🤷♀️
Mne sa rozum zastavuje nad takými nezodpovednymi ľuďmi a bola by som pekne na.rata ,za ich neohladuplnost. Kovid,nekovid nikto predsa nechce ochorieť a soplit a dupľom teraz v dovolenkovom období. Veľmi by som zvážila či ich chcem ešte v živote... Lebo mňa toto teda vytáča 😂
@mikadooo ja si myslim, ze treba rozlisovat medzi rizikom nakazy, ktore nijako neovplyvnis a rizikom nakazy, ktore MOZES realne ovplyvnit. Ak musim dat dieta do skolky, nemam pod kontrolou, co mi donesie a je to ok. Ak vsak viem, ze sa mi sem dotrepe navsteva, ktora uz chora je, to mam pod kontrolou, ci ju tu pustim, alebo nie. A tiez to, ze niektori ludia „sopliky“ vobec neriesia, neznamena, ze tento pristup k chorobam z prechladnutia maju vyzadovat aj od ich okolia ako v tomto pripade. Nie som tehotna, nemam ani slabu imunitu, som 3x ockovana proti covidu a napriek tomu by som nemala najmensiu chut sediet v o vlastnej obyvacke so smrkajucimi pribuznymi, je to nechutne, prechladnuti a chori ludia by mali sediet podla moznosti doma na zadku! Ak mi ochorie dieta, ja sa s nim budem trapit celu noc, ak ochorie tehotna zena, ona bude niest pripadne nasledky…A v tehotenstve mozes mat niekedy s prechladnutim uplne stastie, aj uplnu smolu, nie nadarmo su tehotne zeny aj zo zakona v praci zvlast chranene, presne preto, aby nenarodene dieta nevystavovali rizikam.
Len aby ste chápali okolností - najmä tí, ktorí ma považujete za precitlivenú.. odležala som si týždeň na infekčnom s postcovidovým syndrómom, tehotná som po 3 rokoch snaženia a vďaka umelému oplodneniu.. celý prvý trimester beriem vysoké dávky progesterón na podporu tehotenstva.. takže mne to naozaj nie je jedno a áno, som na seba precitlivená
Podla mna svoje obavy vobec nemusis obhajovat, ja som mala bezproblemove tehotenstvo, covidovy booster a napriek tomu som bola velmi razna, ked slo o ochorenia. V praci som sla na poradu len vtedy, ak boli kolegovia ochotni nosit ruska. A bolo mi uplne jedno, co si kto myslel-moje zdravie, moje nenarodene dieta…
Už vám z toho COVIDU prepína, diagnostikujete covid len tak, všetko je zaručený covid.
Každopádne k otázke, poslať ich domov ak sú chorí (hocijaká choroba) slušne im vysvetliť že máte zaplatenú dovolenku a chcete sa jej zúčastniť zdraví
@3vita uz ho maju potvrdeny testom 😂 ale ano v tomto case a pri tomto naraste pripadov a maju to obaja je vzdy vysoka pravdepodobnost ze ide o covid (u nas z kolektivu je aktualne 1/3 s covidom doma napr)
@3vita asi by si sa veľmi čudovala, koľkí ľudia majú v súčasnosti covid. šťastím je, že jeho priebeh je už relatívne v pohode, už nadobúda rozmery ťažšej chrípky, našťastie. včera som bola u lekára, pretože som bola po ochorení a hospitalizácii a ten mi povedal, že kopu ľudí má momentálne diagnostikovaných na covid, ale s ľahkým priebehom (teda ľahkým oproti tomu, čo tu bolo v predchádzajúcich vlnách). ale že ich je proste veľa. faktom ostáva, ako píšeš, nech už ide o akékoľvek ochorenie, títo ľudia nemajú chrbtovú kosť, keď sa nanominujú ešte aj na návštevu k niekomu.
@3vita nehovoriac o tom, že aj dcéra dostala večer horúčky, do rána šli do 39, škrabanie v krku.... prišli sme z dovolenky. ja som si to "odsrala" tam, doslova a dopísmena, vrátane horúčok a všeličoho. ona si to priniesla domov. zatiaľ má len horúčky a škrabanie v krku. nejdem ju testovať, ale vôbec akosi nepochybujem o tom, že na 90% ide o covid. možno aj preto, že už sme ho 4x predtým schytali. na nás sa akosi rád lepí :(
Och tak predsa covid.... Urobili ste službu aj mnohým ďalším, že to nešíria po návštevách. Nech ste zdraví.... 🙏+

Ahoj, to ma mrzi. Ale neboj, snad zostanete negativni. Ale aj keby nie, uz je tolko “covidovych” babatiek na svete… 🙂 Bude dobre, vela zdravicka. ☺️☺️