Som tehotná a robím na tri zmeny
Ahojte dievčatá som tehotna dnes mi to lekár potvrdil som v 8 týždni pracujem ako operátor výroby spracujem na 3 zmeny v chemickom závode v stoji 8hodin pracujem z ťažkými vecami a lekár mi povedal že ma nemôže dať na PN iba ak budem mať rizikové čo chvála bohu zatiaľ nemám čo robiť ako ste postupovali v takejto situácii odísť od gynekológa ?
@bejbs123 ako nehnevajte sa ale prečo by sa mi nechcelo robiť ? Za ten čas čo pracujem v tejto práci som na PN nebola ani keď som chorá bola …Babetko sme počali pomerne ťažko a zato že mám o neho strach sa mi nechce robiť zienky ak nemáte dako poradit slušne tak mi tu nepíšte ďakujem vám za všetky komentáre.
@doda2002 zeny naucte sa uz citat s porozumenim!!! Uz ma to ozaj nebavi…este raz,pisala som,ze poznam take zeny a ak je to aj vas pripad napisala som,ze musite uprosit jedneho alebo druheho doktora,nikde som nepisala,nepoznam vas,neodsudzujem,je mi to jedno,napisala som,ze ste dostali vela rad a zariadite sa ako uznate vy za vhodne. Takze sa laskavo ukludnite a naucte sa citat,nikde som vas neurazila,tak sa tu nehrajte na obet
Pracovala som tiež na 3 smeny, oznámila som tehotenstvo, doložila papierom od lekárky a samo vedenie ma preložilo na 2 smeny .
Z 3 zmenky na nohách a ťažké veci dvíhala , na 2 zmeny na stoličke s ľahkou prácou na počítači …
@doda2002 kamarátka mala podobný problém ona to vyriešila tak,že sa nechala vypísať na PN od obvodnej lekárky. Dieťa je na prvom mieste,ak si tehotná nemáš sa čo namáhať a už vôbec nie dýchať chemikálie.Alebo skús iného gynekológa.Alebo povedz tomuto gynekológovi,že si zakričala,potom ťa vypísať bude musieť, a nikto ti nemá ako dokázať,že to tak nebolo.
Ja nejako nechapem, preco chcu zeny byt na PN s polovicnym platom, nemoznostou niekam ist (hrozi kontrola), atd. Fakt staci sa normalne domahat svojich prav zamestnanca. Ak pre teba nema firma robotu, ostavas doma na prekazkach, idealne.
@lienka.7 mila pani, ja na odvodoch platim az az aj zo zamestnania aj z podnikania, a panecku velmi dobre viem na co ich platim boze 😑😀🫣🙈… ale veru na to aby bolo na dochodky sa ja nespolieham, ze ich platim niekomu dalsiemu ,na to sa takto tiez nepozeram, uprimne, ma, okrem seba a mojej rodiny aby sme sa mali dobre fakt nikto netrapi 🤷🏼♀️🫠…
Erudovane velmi sa tu veru niekto citi, ale ja to nie som.
Ze som napisala ze vypisanie na PN je pomerne bezna prax, je pravda. Ze to niekoho sialene pohorsuje lebo “ mu to plati”… okeeej 🤗.
@doda2002 mila autorka, vam len, nech vsetko dopadne tak, aby bolo ok babatko aj vy, uz nech sa k tomu dopracujete akokolvek. Drzim palce
Dovidenia 🙃
Ahojte,chcela by som sa tiez pripojit formou otazky. Dufam,ze to nebude vadit prvy krat pisem na modry konik...
Som tehotna ,momentalne 8+4t, 22.jula tj . Niake dva tyzdne dozadu ma brala sanitka s prace(manazerka ze si mam zavolat sanitku)lebo som z nicoho nic v kludovom rezime zacala krvacat...v nemocnici mi dali inekciu pozreli babo srdiecko a ze vsetko je ok ze nevedia odkial krvacam bola sobota tak ze pondelok k obvodnemu gyn.Pondelok som isla k obvodnemu gyn ten prevracal oci ze ma vzala sanitka (ja som uz raz potratila ,toto je moje 5 tehotenstvo a nikdy okrem toho kedy som potratila som v tehotenstve nekrvacala cize som sa zlakla a nakolko som bola v praci sama na nocnej tak mi tak kazala nadriadena)no takze ma lekar vysmial a pozrel nasledne povedal ze ma da pn ako diagnozu uviedol riziko potratenia a nasadi mi duphaston 2 bal tj na 20dni vcera som bola na kontrole po dvoch tyzdnoch a cely cas som nespinila len akurat den pred kontrolou tak som mu to aj povedala on pozrel babo cez brusko tento krat a ze to je ok ze mi zrusi pnku hovorim ze ja este beriem duphaston a ze som znovu spinila a to som naozajen lezala 14dni nonstop on ze to nicTak ze ma necha do 25.teho a ze potom mi ju zrusi.Takze to je zhrnutie co sa dialo a teraz moje otazky...
Pracujem ako krupierka kazdy 3 den 19.hod
Mam poskodenu chrbticu(davnejsi uraz)
Plus teda toto spinenie
Nechcem nikomu krivdit ale myslim ,ze pan doktor ma berie na lahku vahu a berie ma pasovo.Nemyslim si ze je vhodne ma posielat na 19hod do prace kde je nonstop nafajcene kde clovek nespi a este ma niake spinenie vraj je to normalne no ked som mu povedala ze asi nie ked teda 5tehu ako spominam vyssie...a prave preto ze teda mam 5tehu asi je ta maternica oslllabena a akekolvek vystavovanie riziku mi pride zbytocne ako riziko povazujem 19hodinovu sluzbu nakolko aj netehotna je s takej sluzby vycerpana(pracujem tu 6rokov)
Konecne otazka zmenit gynekologa?ja nie som vztahovacna a viem ze tehu nie je choroba mam doma dve deti a nikdy v zivote som pn nebola ale proste pocuvam svoje telo a mam.pocit ze moj organizmus nie je momentalne schopny takej namahy citim sa oslabena na to aby som tahala 19stky,lekar ma vypocul on ze dieta rastie ze je to v poriadku hovorim mu ze v praci nechcu alkceptovat ze mam zo zakona narok poziadat o kratsie slizby on ze to si musite vyriesit sama ze on musi pn ukoncit cize fakt neviem co robit.

@anne_mary2 ty chapes podstate veci? Asi nie, ze? A ano, poďme teraz všetci využívať PNky, a soc.system sa uplne zrúti. Ty odvody neplatis na to, aby si si potom "vybrala" co si doposiaľ akoze do systému "zaplatila". Ty ich platis na to, aby bolo na dochodky a pod. Ale škoda s tebou strácať čas.
Milujem takéto "erudovane" osoby, ktoré nevidia ďalej ako na koniec svojho nosu. 👌
A k tomu tvojmu komentu k našim "spoluobcanom" sa vyjadrovať ani neoplatí. Vážne chceš klesnúť na ich úroveň?