Som tehotná a rozmýšľam nad interupciou
Baby robila som si test a ten ukázal pozitívny stalo sa to aj napriek tomu ze mam antikoncepciu už mám dve detičky bývame v byte a tu ide o to ze neviem co ďalej byť mame maly len 58m takže 5ti v byte to si neviem predstaviť synček ma 5 rôčkov je teraz asi v období vzdoru takže niekdy ma svoje nálady neviem ako by som to všetko zvládla a takisto sa bojím reakcie okolia si myslím ze nebudú pozitívne takže rozmýšľam aj nad interupciou je to ťažká situácia a veľmi ma to trápi prosím neodsudzujete ma ďakujem za každý komentár a podporu
@pupi2233ak ak už teraz mas problém pomysliet na interrupciu, nechci vedieť co to môže spraviť s tvojou psychikou keď budeš po, keď si uvedomíš co si spravila a ze sa to už nedá vrátiť. Veľa žien si myslí že interrupciou vyriešia svoje problémy a uľahčia si život, ale po zakroku ich udrie krutá realita a zistia opak.
Nie som žiadny extra materský typ, ale nikdy by som nešla na interrupciu. Teda pokiaľ to máš normálne s manželom, partnerom. (Keby to nedajbože bola nejaká jednorázovka niekde na diskotéke, tak by sa možno dalo uvažovať.)
Keď sa už pritrafilo, treba sa k tomu postaviť zodpovedne.
A tiež si myslím, že s odstupom času budete radi, že ste si dieťa nechali.
@basska_b to je take idealizovanie, ked pises ako ludia niekedy aj v tazkych dobach deti s radostou prijimali a vychovavali.. nuz casto na vyber nemali, alebo zeny zomierali po zakrokoch pochybnych anjelickariek, sirotcince praskali vo svikoch, robili sa veci, ktore by teraz boli neakceptovatelne (myslim, ze vo francuzsku po niektorej vojne ponukali novorodencov v tombole..)
Potraty nijako nepodporujem, sama si neviem predstavit to podstupit, ale rozumiem, ze su zeny, kt.su k tomu okolnostami dohnane a nikto nema pravo ich sudit.
@pupi2233 tazke rozhodnutie, musis ho vsak urobit sama, lebo ty s tym budes zit.. drzim ti palce, aby si sa rozhodla spravne! Aj ked mam pocit, podla toho , co pises, ze ty uz v srdci vies, ze k vam pribudne maly cloviecik.. 🙂
@pupi2233 nedávno tu jedna písala, podstúpila interupciu vraj zo zdrav. dôvod a teraz je nešťastná a túži po ďalšom dieťati a veľmi ľutuje svoje rozhodnutie.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/bola-som-na-umelom-preruseni-tehotenstva-a-teraz-tuzim-po-babatku/#post-83257931
@pupi2233 no ver mi, že toto nie je to najhoršie čo ťa mohlo stretnúť, hoci rozumiem, že je to šok. Výchovné problémy ani malý byt nie sú dôvod na ukončenie tehotenstva. Ak babulo prišlo, tak ho máte mať...a ak chceš tak to zvládnete. A iní ľudia - to absolútne nerieš, veď stále sa nájde niekto kto má pocit, že sa môže starať do cudzích vecí. Váš život je váš.
Rozhodnutie je len na vas, ale myslim si, ze ak na interupciu pojdes, do konca zivota sa s tym nezmieris, stale budes rozmyslat, ake by bolo, v mesiaci, kedy by sa malo narodit, budes psychicky na dne. Moje prve tehotenstvo skoncilo skor, ako zacalo a aj tak stale v auguste rozmyslam, ze by malo rok, dva, tri, ake by bolo, ci chlapec, alebo dievca.
My sme boli 5 v 2 izbaku a prezili sme. V puberte by som ocenila vlastnu izbu, ale ajbta so segramk mala svoje caro. Inak mamina sa nam priznala, ze ked otehotnela s 3., rozmyslala o potrate- otec alkoholik, s nicim nepomahal, vsetky peniaze prepil,.. ale nedokazala to. Teraz je sestra jej najvacsou oporou, najlepsou kamaratkou.
@acrobaleno ale.ju to vobec memusi trapit co na to ostatni. Nech sa sama rozhodne co si mysli ze je lepsie
@amelie2017 niekto sa cez to prenesie akoby sa nič nestalo,a niekto má s tým problém a výčitky svedomia po ďalšie roky. Ja aj keď veľmi dobre viem, že som nebola v stave, zvládnuť ďalšie malé dieťa a asi to tak malo byť, odvtedy som sa z toho nespamätala. Mesiac,v ktorom som išla na zákrok,mi to ešte príde na rozum a mesiac,kedy som.mala rodiť,sa tiež nedá zabudnúť. Deti mám 15 a 13 ročne, najmladšie by malo 11. Ťažko je na to úplne zabudnúť. A ono by bolo asi ľahšie sa s tým vyrovnať,ale keďže mám 38 a dva roky sa nedarí otehotnieť,tak ma to štve. Nuž,osud ani činy nezmeníme...
Všetko sa deje pre niečo. ☺️ Dieťatko sa k Vám vypýtalo, privitajte ho. ♥️ Drzim palce! ♥️
@petradenis ano, su zeny, ktore to neriesia, prenesu sa cez to, ale tie to asi nepotrebuju riesit na internete ako autorka. Beru to ako hotovu vec, pojde to prec a hotovo. V zivote by som ziadny zenu nedosudila za to, ze isla na potrat, je to kazdeho osobne rozhodnutie a ja sama som zastanca toho, nech sa dietatko radsej nenarodi, akoby malo trpiet, alebo ak by s tym zena nebola stotoznena. Nase telo, nase rozhodnutie. Prajem ti vela stastia.
Baby ahojte ako som zistila ze som tehotná je to hrozne trpím veľkou úzkosťou stále plačem je to hrozne ráno sa zobudím a nechce sa mi ani vstať cítim sa hrozne nevládzem nič vôbec nič ani sa nemám s kým o tom porozprávať muž povie ze sprav ako chceš je to vážne hrozne
@pupi2233 prepac ale prides mi trochu rozmaznane... viem hormony, sok a vsetko okolo, ale pisat ze nechcene tehotenstvo je to najhorsie co sa mohlo stat? mas 2 zdrave deti, mas manzela, mas kde byvat, co je na tom take hrozne? strasne by bolo prist o to co mas teraz a nie prvivitat noveho clena rodiny... ok trochu sa uskromnite ale naozaj to bude az taka pohroma? co tym dietatkom stratis? svoj luxus a standard? a co dostanes? kopec lasky do konca zivota...co je pre teba dolezitejsie? byt ci praca sa da stale vymenit, ked prides o clena rodiny, toho ti uz nikto nikdy nevrati.... porozmyslaj a skus brat to ze si tehotna pozitivne
@pupi2233 strach je normalny...napisat ze tehotenstvo je to najhorsie co sa mohlo stat nie... nemyslis? mozno som aj ja trochu precitlivena ale su to presne 2 roky co mi behom tyzdna zomreli dve blizke osoby, teraz ma manzel koronu a nemozem ist do vianoc ani na hroby a ta neistota ze neviem ci to nechytia aj deti ....jednoduco pisat ze tehotenstvo je ta nahorsia vec lebo nemate velky byt ...no radsej pomlcim, fakt sa zamysli nad prioritami v zivote a mozno sa potom dokazes aj tesit
Jaj zeny, teraz jej vsetky hrate na city. A ked tu bude o par rokov pisat v akej je tazkej situacii, pytat na jedlo, oblecenie, tak uz vidim ako jej budete pisat naco mala tolko deti ked sa o ne nevie postarat...
@pupi2233 nenechaj sa vydierat vycitkami typu, ze to budes lutovat, pretoze vacsinou to lutuju len tie, ktore boli k interupciu dotlacene. Mam viacej znamych, ktore boli na upt, pretoze to same chceli a ani jedna nema vycitky.
Rozhodni sa podla svojich moznosti, porozpravajte sa o tom s muzom, zhodnote situaciu. Drzim palce, nech to dopadne akokolvek.
@nelca84 Aké výčitky a vydieranie? Toto nie je vydieranie, ale varovanie. Vieš koľko žien po interrupcií vyplakava ze im nikto nepovedal aky dopad to môže mať a ich psychiku? Žiť celý zivot vo vyčítkach a možno aj depresiach je milión krát horšie ako to dieťa mat a uskromniť sa. Ty tvrdíš že väčšina žien to neľutuje. Nie je to pravda. Aj moja známa vyzerá spokojne a šťastne... ale až po rokoch sa mi priznala, ze sa s tým nevie vyrovnat a ze ju to veľmi trápi a mysli na to každý deň! Dieťa nechcela lebo sa na to ešte necítila, trápiť ju to začalo až po. Ďalšiu co poznám išla kvôli financiám z praktických dôvodov, teraz tvrdí že by dala čokoľvek na svete za to aby to mohla vrátiť. Ja nikoho neodsudzujem, len upozorňujem na mozne dôsledky.
@whatever1 tak ja poznám tiež viacej žien, jedna otehotnela v zahraničí, dieťa nechcela, teraz je vydatá, má dve detičky a je spokojná, ďalšia mala najskôr tri deti, potom dve interupcie, áno, mala sa lepšie chrániť, ale tiež to neľutuje, ďalšie deti nechcela, ja som tiež dalšie dieťa nechcela a tiež som ani neváhala, proste som bola rozhodnutá od chvíle ako som zistila, že som tehotná, kolegyna nečakane otehotnela vo vyššom veku, tiež to považuje za dobré rozhodnutie, nevedela si predstaviť mať dieťa s 20 ročným odstupom, takže toľko z mojej skúsenosti... kto dieťa nechce, tak to neľutuje... každý sa má rozhodnúť sám podľa seba a nie preto, že mu niekto hrá na city a vyvoláva výčitky

@renab dakujem 🙂ale som len obycajna mama nie je treba davat klobuk dolu.Nech mi len zdravie sluzi a vsetko bude fajn.