icon

Som v 10. týždni a priateľ chce, aby som išla na interupciu

karamelka257
30. sep 2021

Ahojte. Mám 27 rokov a priateľ tak isto. Som v 10tt ale keď som to povedala priateľovi povedal mi aby som išla na interupciu. Pretože bývame v 1izbovom byte a financie na bábo sú teraz moc neni. Priateľ pracuje ale krátko. Nedávno sa to dozvedela moja mama a tá nebola moc z toho nadšená keďže môjho priateľa nemá rada. Neviem čo mám robiť a ako sa mám k tomu postaviť.

zuzubb007
30. sep 2021

mám jedno riešenie, dieťaťko si nechať, a priateľa kopnúť do riti, normálny chlap ti toto nepovie, že si máš dieťa vziať, hádam bol pri tom, keď sa to stalo, posledné čo by povedal, že mám ísť na potrat, už by ma nevidel, nebuď naivná je to úbožiak, máš nemáš financie vždy sa nájde riešenie

anjelicek26
30. sep 2021

Hlavne si treba uvedomit, ze muz, ktory ta posle na potrat - to nema aj tak buducnost. On pri tebe ostat nechce, neplanuje s tebou rodinu ani deti a ty sa mu po tom zakroku aj tak nebudes vediet bez vycitiek pozriet do oci...

weronka31
30. sep 2021

@karamelka257 ahoj, je mi tazko z toho co citam... v 10tt je to uz maly zijuci cloviecik! Uz teraz je to tvoje dietatko! Ako jeho mama by si ho mala chranit! Ja viem, ze si to teraz este velmi neuvedomujes, ale je to tak! Teraz na to podmienky mozno nie su najlepsie, no urcite take nebudu naveky 🙂 do vtedy dietatko toho nepotrebuje vela, hlavne bude potrebovat vela laasky <3
Ja vobec nie som veriaca, neberiem to z tohto hladiska... som len milujuca mamina!
Dat si zobrat dietatko ta poznaci na cely zivot.. o par rokov si budes hovorit, co by bolo keby... uz by tu pobehovalo atd... a to s tebou pojde cely zivot.
Dobre si to este do pondelka premysli, drzim ti palce, nech sa rozhodnes uz akokolvek.

any_soj
30. sep 2021

@karamelka257 prosím, skús kontaktovať poradňu Alexis (alexisporadna.sk), sú tam skvelé ženy, poradia, podporia, pomôžu psychologicky aj právne, na čo máš nárok od muža, od štátu, nasmerujú na prípadnú materiálnu pomoc. Mne veľmi pomohli (zomrela nám dcéra v 38.tt). Súhlasím s tým, že ak priateľ trvá na potrate (ak to nebol len prvotný šok, po ktorom ťa odprosi), je to muž, ktorý ťa nemiluje. Prosím, kým kvôli nemu čokoľvek urobíš, vypocuj si skvelý podcast Ako si nevziať teľa. Prvá časť ti dá krásne zrkadlo na neho. Či je schopný milovať... Moja rada je počkať do pôrodu. Ak sa do dieťaťa zamiluješ a rozhodneš sa nechať si ho, dá ti to silu prekonávať prekážky a zvládneš to aj bez muža. Ak nič také nenastane, nebude pre teba problém dať ho na adopciu - už teraz na neho nejaký pár čaká roky... (My máme syna v pestúnskej starostlivosti a sme jeho rodičom veľmi vďační za život, aj naše okolie - bola by riadna škoda, keby nežil len preto, že sa o neho rodičia nemohli starat.) Tvoja uloha matky je nenahraditeľná týchto prvých 9 mesiacov (2,5 ste už spolu prežili 🙂 teda vlastne dva, keďže počatie je cca 3.tyzden tehotenstva). Potom ťa už môže nahradiť aj niekto iný. Život si svojmu dieťaťu už darovala. Pred cca 2 mesiacmi 🙂 Veľmi ťa prosím, nevezmi mu ho... Jaj a ešte - ak by si ho dala na adopciu máš tuším 9 mesiacov potom na rozmyslenie, že by ti ho museli vrátiť. Je oveľa lepšie nerobiť rozhodnutie teraz, pod vplyvom strachu či hormónov. Psychologička mi vždy vravela, že v strese a strachu sa nema robiť vážne rozhodnutie. Nebude slobodné.

vanda323
30. sep 2021

@karamelka257 Priateľ je super , čaká ťa krásna budúcnosť keď ťa posiela na interupciu

horislava
30. sep 2021

Ked som otehotnela byvali sme u svokrovcov tlacili sme sa..tiez nebolo penazi na rpzhadzovanie. . Teraz mame svoj 2izbovy byt. Penazi je malo ale zijeme spolu a v zdravi! Rodicia urcite neboli stastny z vyberu partnera ale casom ci chceli ci nie museli ho prijat ine neostavalo. Malu lubia najviac na svete❤️ musim podotknut...kolko je takych co nevedia otehotniet alebo vynosit babatko😪😔 kolko potratov alebo uz porodov mrtvych babatiek maju za sebou ☹️😪to sa odrzkadli na psych. zdravi tak prosim rob ako uznas za vhodnr ty! Ide o teba o nikoho ineho!

myrusiatko
30. sep 2021

@gemina krásne napísané

maminkadeticiek
30. sep 2021

Keby si mala 17 tak mi ta aspon pride luto...mlada,nezrela,urobila blbost,co teraz...ALE 27???Do konca zivota si to neodpustis a vsetko preto ze si s chlapom co s tebou aj tak neplanuje buducnost.Zazila som kyret po potrate,bolo strasne sa s tym vysporiadat.Nedokazem si ani predstavit co to musi byt za pocit vziat zivot zivemu dietatu.Uz len to ze sama vahas by ti malo byt vystrahou.Mimochodom,takto prave teraz vyzera.Ak ho nebudes chciet,urcite si ho adoptuje milujuca rodina.Nerob neuvazene blbosti.

mironka
30. sep 2021

@karamelka257 pozri...predstav si,ze na ten potrat pojdes...ostanes s tym priatelom,dieta nebude prekazkou...o nejaky cas by sa ti mohlo stat to iste...co ak by si znova otehotnela a opat by na to neboli podmienky? Problem treba riesit..to je pravda...ale dieta nie je skutocny problem. Problemom je suhra okolnosti...a vas vztah

rubinka
30. sep 2021

@karamelka257 - načo si založila túto tému keď si sa už vlastne rozhodla a objednala alebo čo chceš vlastne počuť? Ak máš rozum tak sa tam nedostavíš a toho paka čo máš pri sebe pošleš do teplých krajín. Ak s tým nič nemieniš robiť a už si sa rozhodla tak nás názor ti môže byť ukradnutý. Zbytočná téma na hádky.

tatisna
30. sep 2021

@karamelka257 predstav si že s tým žiješ do konca života...s tým pocitom že si zabila stvorenie ktorému v Tebe bilo srdiečko. Ja by som to nedala...a btw. už máš 27,nie je to veľa ale zachvilu máš 30 a potom už baby majú aj problém počať...

mamutka
30. sep 2021

@karamelka257 27 ročná ženská, ktorej o chvíľu budú biologické hodiny hucat ako besne pôjde na potrat lebo to nejaký ch.j povedal? To nie je normálny partner, keď sa nevie k tomu postaviť tak, že si jeho partnerka, žena jeho života, čakáš spoločne dieťatko, tak budete rodinka. S tým úplne zbytočne čakáš budúcnosť, to by ti malo byt už v tomto momente jasne. Ze bývate v jednoizbaku, to ma byt dôvod potratu? To by povedal len totálne primitívny človek, zvaz, či aké také IQ máš. Vymyslel tu múdrosť tvoj blbý priateľ? Nás prvý syn sa narodil do jednoizbaku, ak si myslíš, že v ňom stále žijeme, asi ta sklamem. Ale tak netreba žiť s primitivom, že.... Tvoja mamka nebola nadšená? Dobrá správa. Vidí že žiješ s debilom, nenahucala na teba ze máš ísť na potrat. Bude stáť pri tebe, keď sa vykašles na debila a budes stat pri svojom dieťatku. Buď si vedomá toho, že už nikdy sa ti nemusí podariť otehotnieť. Ak si špina co nenávidí deti, tryznila by malé babo, či ho porodila do hajzla, alebo fetka co už teraz zarobila dieťaťu na závislosť, tak na ten potrat chod, naozaj by si nemala ničiť žiadnemu nevinnemu dieťaťu život.

ankare
30. sep 2021

babatko si urcite nechaj, zvladnes to aj sama ❤ drzim palce ❤

matus7030
30. sep 2021

@karamelka257 prosím, nerob to. A už vôbec nie kvôli chlapovi. Ten za to nestojí. Život sa dokáže zmeniť behom týždňov a mesiacov úplne iným smerom👍. Neskôr by si to mohla ľutovať a toto rozhodnutie už nevrátiš. Držím palce🙏 a prajem ti, aby si to zvládla a mala krásne zdravé bábätko. Čo by sme za to my, ktorí sa snažíme roky za to dali😒

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
dzejsik
1. okt 2021

@matus7030 držím palce nech sa podarí ❤️známym sa akurát konečne zadarilo prvé mimi po 10 rokoch snahy, veľmi sú šťastní

beruska1108
1. okt 2021

Co by iné ženy dali zato aby mali také šťastie ako ty a čakali dieťa.. Keď ho nebudeš chcieť ani po narodení stále je tu možnosť dať ho na adopciu a darovať mu tým nový život a urobiť šťastným dvoch ludi ktorý nato čakajú..

valdovalda
1. okt 2021

@karamelka257 pisala som ti ss

akbara77
1. okt 2021

@karamelka257 máš 27 rokov, žiješ v 21.storočí...vieš písať aj citat a aj sulozit. Nechce sa.mi verit, že si ešte nepočula o antikoncepcii alebo kondomoch. S čistým svedomím a vedomím ta mozem označiť za vraha!

gurags
1. okt 2021

@karamelka257 my sme boli s dietatkom v 1izbovom byte kym mala 1 rok a prestahovali sme sa do domu, bolo nam tam super, nic nam nechybalo, takze v tom problem nevidim. A to sme boli obaja zamestnani s celkom dobrym platom. Skor mi vadi pristup priatela k tomu, urcite by som na iterupciu nesla. Dieta je dar! Co ak mas len 1 ancu stat sa matkou? Este to zváž.

ilovepizza
6. okt 2021

ahoj. ako si sa nakoniec rozhodla?

zizinicka
7. okt 2021

@karamelka257 ahoj,ako si sa nakoniec rozhodla?

mrva
7. okt 2021

@karamelka257 uz by si to mala mat za sebou. Nech si sa rozhodla akokolvek, drzim silni palce, nech dosledky svojho rouhodnutia zvladnes co najlepsie

sonicka19983
7. okt 2021

Myslím, že MK je to posledné miesto, kde sa bude zverovať cudzím ženám, či na potrat šla alebo nie....žite a nechajte žiť a rozhodovať...je to jej rozhodnutie...rovnako tak aj jeho následky bude niesť ona...

ilovepizza
7. okt 2021

@sonicka19983 tak prave na MK to uverejnila a riesila, takze je logicke, ze sa ludia pytaju. a bude aj pochopitelne, ak sa rozhodne neodpovedat. v podstate aj ziadna odpoved je odpoved..

kvetinka75
7. okt 2021

Máš 27. Dosť rokov na to, aby si vedela, čo chceš. to, že máte 1 izbový byt, je iba výhovorka z jeho strany. Veľa ľudí býva s dieťaťom v 1izbovom byte. Ty sama sa rozhodni čo chceš, lebo ty s tým budeš žiť. Ked ti tu napíšu choď na potrat tak pôjdeš? Veď je to tvoj život. V živote by som sa na vážne otázky nepýtala cudzích ľudí na fore a už duplom by som sa neriadila ich odpoveďami

kvetinka75
7. okt 2021

@sonicka19983 TAk ale nech nežiada potom rady. Myslím, že ženy len zaujíma, či sa nechala ovplyvniť priateľom alebo sa rozhodla inak.

desore
10. okt 2021

@kvetinka75 Myslim, ze bola na potrate, inac by s hrdostou napisala, ze je pysna na seba a nepodstupila potrat.
Je to jej zivot, jej dieta, jej partner. Ci bude lutovat, cas ukaze, mozno za 20 rokov sa bude na tehotenstvo v 27 inac pozerat.