icon

Som v 10. týždni, maródim kvôli úrazu a v práci vraj budem ťahať celodenky

nikk3y
11. feb 2021

Ahojte , mám problém.

Som v 10tt tehotenstva a momentálne som na PN kvôli úrazu.
Dnes som si písala s kolegyňami a jedna z nich čo predtým bola zástupkyňa vedúcej, mi naznačila že budem vkuse ťahať celodenky čo u nás je 11h stať na nohách s tým že ja každých 2-3h musím jest a strašne ma bolí chrbtica (zväčšenie prsníkov a aj z dlhého statia) A keď nejem tak zvraciam ... A teraz to máme rozdelené kvôli korone že sme na skupiny a ideme obedovať tak aby sme v kuchyni neboli spolu ... Tak neviem čo mám robiť:/ na PN by som nechcela ísť

Strana
z2
nikk3y
autor
12. feb 2021

@dollyzv ou
no rozmyslam strasne nad zmenou gyn len čo som googlila tlak väčšina dr.neprijima nových pacientov 😐🙄

nafka0483
12. feb 2021

@nikk3y Ach jaj, tie rady tu... ty NEMAS dovod riesit PNku. Ty potrebujes zamestnavatelovi pisomne oznamit tehotenstvo a mat o tom doklad (podpisane oznamenie ak davas osobne, alebo dorucenku ak posielas postou) a tak isto poziadat o upravu pracovnych podmienok z dovodu tehotenstva - cize napr. ziadne dvihanie tazkych bremien, cize uprava naplne prace, alebo preradenie na uplne inu poziciu (ak sa da), uprava pracovneho casu (napr. ziadne nocne, kratsie denne smeny castejsie, nie jedna dlha...) - zalezi na tom co mu konkretna prevadzka umoznuje. V pripade, ze nie je mozne upravit ti takto podmienky, tak je to prekazka na jeho strane a ty ostavas doma, ale plat ti bezi.
Nemas dovod ist na PN, obmedzovat sa vychadzkami a prist o prijem, ked na to nie je zdravotny dovod. Zakonnik prace ta dostatocne chrani, zamestnavatel je povinny ti v tomto vyhoviet a podmienky upravit.
To je len tak divne zauzivane, ze ti hned poradia aby si isla na PN - je to nezmysel.

mogaa
12. feb 2021

@nikk3y dôvod na PN je len ak je diagnoza.....tehotenstvo nie je diagnoza na PN, musela by si mať problémy ako napr.krvácanie, nábeh na preklapsiu a podobne.....ak by si bola na PN dostávaš peniaze akoby si robila cca3týždne v mesiaci, takže ľahký výpočet svoj čistý plat si vydeľ 4 a výsledok krát3(to je len orientačný výpočet), samozrejme aj tehotným chodia kontroly zo SP, takže von len v čase vychádzok.....riešením by mohlo byť oznámenie tehotenstva a požiadanie o prispôsobenie prac,podmienok pre tehotnú, ale preradiť ťa nemajú kde, takže jedine sa dohodnúť aby ti upravili prac.dobu aby si robila napr.6hodín a ťahala soboty....

mogaa
12. feb 2021

@nikk3y zmena gynekologa tiež nie je riešenie, lebo veľa gynekologov jednoducho bez zdravotného problému ťa na Pn nedá......sú to skôr výnimky...každý lekár má kontroly revíznym lekárom ktorý pozerá aktuálne PN či majú diagnozu na dlhodobú PN, rovnako vychádzky nie sú pri určitých diagnozach nárokovateľné......

nikk3y
autor
12. feb 2021

@nafka0483 z tohto si urobím screenshot ak nevadí:D lebo zabudnem tie výrazy

nikk3y
autor
12. feb 2021

@mogaa to som tiež niekde čítala to viem 🙂

nikk3y
autor
12. feb 2021

@mogaa ta úprava pr.doby by bolo pre mňa najlepšie ^^ len či sa s nimi bude dať 🤔

pallovas
12. feb 2021

@nikk3y nie so zamestnávateľom som sa dohodla že dobre pôjdem na PN a PN je neviem koľko % z príjmu a on mi sám navrhol že mi ten rozdiel doplatí tak akoby som bola v robote čiže do plnej mzdy

nikk3y
autor
12. feb 2021

@pallovas zaujímavé uvidím na druhý týždeň čo somnou bude :D

nikk3y
autor
12. feb 2021

Ale ďakujem všetkým ❤😍

Strana
z2