Som v 11. týždni a už dva dni som nepočula srdiečko cez odposluch
Vzdy som našla srdiečko do par minut ,uz od 9tt , a teraz 2dni nič..je to v poriadku? Som 11tt
Ahoj prepáč ale rypnem si. Nie si tehotná prvýkrát, vieš ako nájsť srdiečko bábätká, ale pýtaš sa či je v poriadku že 2 dni nepočuješ a nenachádzaš srdiečko plodu? To neznie veľmi vierohodne a už vonkoncom by som sa takéto dačo nepýtala na koňovi ale bežala k lekárovi keď si si istá že to čo si predtým počula je srdce dieťatka a teraz ho nepočuješ.....
Nic Ti nepomoze, ked Ti napisu, ze babo sa ukrylo ak mas pochybnosti chod k lekarovi vymysli si, ze mas krce, ked sa hanbis povedat toto
@martina1201 ako ze to neznie vierohodne??..samozrejme ze keby som vo vyssom stadiu tehotenstva,tak utekam hned k dr, .ale na kolko som len 11tt, tak nechcem hned plasit,plod je este malinky tak moze sa stat ze sa niekde "ukryl" hlbsie ..ja nemam potrebu tu klamat ci si nieco vymyslat..zaujimali ma skusenosti
Asi si nepochopila že som napísala že vierohodne neznie to, že nie si prvýkrát tehotná.
Máš pravdu radšej neplaš doktora tým, že mu povieš, že denne nahanaš dieťa v maternici a zisťuješ či mu bije srdiečko. Asi by sa po tebe pozeral dosť divne.
Už pred 20 rokmi keď som čakala prvé dieťa na ultrazvuku sledovali tep srdiečka len pohľadom. V prípade že mali podozrenie, že dieťatku srdce nebije len vtedy púšťali zvuk či zacuju tlkot srdca, vraj dieťatko môže ten zvuk poškodiť dieťa. Dnes je moderné dobreže nie od počatia počúvať tlkot srdiečka. Pricom ale, ak srdiečko prestane biť nezmení na Tom ten prístroj nič. Neoživí bábätko.
Tak načo to robiť? Aby bola žena kľudná, že bábätko je v poriadku? A potom je v strese keď ho nedokáže nájsť......
Áno bála som sa pred každou kontrolou u dr. či je všetko ok a či srdiečko bije, ( v poslednom tehotenstve som bola až zúfalá lebo som krvácala opakovane a aj doktorka preobjednavala termín na neskorší) ale ani ma nenapadlo si zadovážiť ten pristroj..... pred každou kontrolou u dr. som sa až potupa od strachu či mi nepovie zle spravy. Až keď začalo bábo kopať tak som sa trošku ukludnila, že mi vie dať znamenie že je ok. A zas som bývala v strese keď nekopkalo ale spalo. Sme matky a sme bojazlive keď sa to týka našich detí, ale až takto štvať dieťa mi príde fakt divné.
@martina1201 a co ti mam poslat fotku so synom,ci co? ..Aj pri nom som pocuvala srdiecko obcas🤷♀️ ja neviem preco ztoho robis taku vedu, teraz odposluch pouziv kopa zien, urcite nie som jediná..samozrejme chapem tvoj postoj, kazda mame nejaky..to je ako hadat o tom ci je dobrý behák pre dieta, nekonecna debata...takze uz by som to uzavrela...za par dni mam kontrolu tak dovtedy uz vydrzim a pevne verim ze vsetko bude v poriadku
Držím palce.
@pink_lady tiež si myslím, dokopy sa v tom článku ani nič nepíše ako by to mohlo uškodiť plodu, je tam spomenutý len strach a tiež to nepísal žiaden odborník, to si môžem aj ja vycucať z prsta taký článok...
Naše matky ani nevedeli že toto sa bude niekedy riešiť.....ty kokos načo si kupovať prístroj na počúvanie srdiečka....👎👎👎🤦zbytočne sa stresovať a ešte k tomu to aj škodí... horko-ťažko pochopím prvorodičky...ale matky ktoré už rodili ?...hmmm
@martina1201 súhlasím 👍👍👍
obhajujes sa tu sice uz druhym tehotenstvom - ale otazku si polozila - je to v poriadku??
je… naco sa zbytocne stresujes? dieta moze byt ulozene kdekolvek v maternici, moj syn bol dokonca tak pohodove a asi stale spiace dieta (super spanie mu vydrzalo doteraz, ma 3,5r) ze sa niekedy nehybal cely den.
to teraz sa budes nonstop pocuvat? vsak to je na palicu.
ver svojmu telu a lekarom, ze je vsetko ok, nie nejakym pochybnym pristrojom na domace pouzitie 🙄🤦🏼♀️
Angel Sound pise na svojej stranke (de) ze doppler sa ma pouzivat od 11.tyzdna, u niektorych zien vsak si treba pockat do 14. tyzdna. Nieje to len velkostou plodu ale aj jeho polohou a tiez tym ako mas umiestnenu placentu. Ako uz pisali baby hore, je pouzivanie doplleru pre dieta stresujuce a aj lekar vyuziva CTG vacsinou az v druhej polovicke tehotenstva, predtym sleduje srdecne tony len ultrazvukom. Ak mas pocit, ze nieco nieje v poriadku treba ist za lekarom.
@zuzuliennka1 nepocuvam nonstop, naposledy vo stvrtok 🤷♀️
A druhym tehotenstvom som sa obhajovala ked mi tu bolo povedane ze urcite pocujem len svoj tep ..vtedy som napisala ze viem ako znie moj tep a tep babatka kedze som to uz zazila
Treba ísť doktorovi keď máš pochybnosti

@pink_lady mozno ano, mozno nie
Uz je na každom, ako sa k tomu postaví
Ja vedome ohrozovať svoje dieta nebudem