Som v 11. týždni a už dva dni som nepočula srdiečko cez odposluch
Vzdy som našla srdiečko do par minut ,uz od 9tt , a teraz 2dni nič..je to v poriadku? Som 11tt
@janinah ako to myslis ze som laik
Ak máš pochybnosti, bez k dr.. pochopi to, vyšetrí ta
Babo ma len 4cm, prosim ta kde ho chces najst? Od 9.tyzdna si mohla najst tak vlastnu tepnu, prepac za uprimnost...ved ten domaci fetal doppler funguje tak od 12ho tyzdna najskor a aj potom ked sa babo odvali na druhu stranu maternice ho najst ani nemusis. Tieto "pomocky" mlade mamicky len vystresuju.
Ak máš pochybnosti, choď k lekárovi. Ja som počúvala bábo stetoskopom a to som veru bola schopná ho normálne zachytiť až niekedy v treťom trimestri, v 11tt je ešte strašne maličké a tichučké...to treba len myslieť pozitívne a čakať 🙂
@anjelicek26 ale ale no taak! Nie som prvy raz tehotna! Viem ako ma zniet srdiecko..ved to je niekolko krat rychlejsie nez moje..mam skusenosti tak poprosim radu len k veci a nepotrebujem poucovat
tak jedina rada k veci je potom ist k dr ak mas pochybnosti
@jazula cez angelsounds to ide krasne pocut..od 9+0 pocuvam..ja len ze ci je v poriadku, ked som vzdy nasla a zrazu nic...bojim sa ze dr by ma vysmial ze stresujem hned...moze to byt tak, ze babo sa treba posunulo viac do zadu ?
že nie si lekár,nevieš kde ako počúvať ako sa môže posúvať,skryť za nejaké iné tkanivo...a zbytočne sa stresuješ
@zuzka38 ok vdaka
Chcela som vediet ci ma niekto skusenosti stym, ze to bolo v poriadku, ze babo len nejako zmenilo polohu v maternici a preto som to nezachytila
Nie si prvy raz tehotna ale nie si ani lekar. Alebo si? Tym padom nemozes porovnat odborne lekarske vysetrenie a svoje laicke hladanie nejakym "domacim" pristrojom.
@nafka0483 ved nepisem ze som lekar..boze, normalne som sa spytala..nic tu neporovnavam 🤷♀️
Angel Sound som ja neskúšala, keďže som o ňom našla info, že častým používaním zvyšuje teplotu plodovej vody a to bábu nerobí dobre (a ťažko povedať, čo už je časté používanie)...v tak skorej fáze je možné čokoľvek a info namiesto dohadov ti dá podľa mňa len lekár...
Velky nádych, ukludni sa a zacni znova. Nehladaj len na "zvycajnych" miestach, ale zacni od lonovej kosti a pekne systematicky v malych kruhoch "prehladavaj". Mozno skus trochu viac pritlacit. Od zaciatku mam babo ulozene vlavo dole a zrazu minule ticho. Poredychala som 3 infarkty a asi po 5 minutach som ho nasla na opacnej strane, betar jeden.
@simonkazga dakujem🙏❤
Ja som tiež počúvala s dopplerom cca od 10tt a stalo sa mi, že som bábo nevedela nájsť. Snažila som sa nestresovať( aj keď to bolo niekedy ťažké), počkala som pár dní a potom som našla. V tychto tyždňoch som teda musela dobre pritlačiť na bruško aby som ho našla.
@paola357 diky❤tak nebudem skusat teraz uz ..skusim treba cez vikend
Hlavne nestresuj to je ešte horšie pre bábo ❤️🙏🏻 Držím palce aby si našla srdiečko. Prípadne skús youtube ja som tam pozerala videa ze kde asi hladat ked som nevedla nájsť
A urcite sa nestresuj 🙂 nerobis odborne vysetrenie profi pristrojom, takze nepanikar. Ak mas pocit, ze nieco nie je v poriadku, tak chod k lekarovi.
Prave pre to, ze nie si prvy krat tehotna by si mala vediet, ze je este babo malicke a moznost ho ne-najst uplne normalna. Preco sa tak bojis? Urcite je vsetko v poriadku.
@nafka0483 este nepanikarim, skor len zistujem info 😉 vdaka
Ahoj ja som počúvala tiež od 9tt a krásne ho bolo počuť ,tepna je o dosť pomalšia ,ale určite to poznáš keďže nie si prvý raz tehu 🙂 .. ja som ho našla stále dole nad ochlpením až a skôr na ľavej strane ,niekedy mi trvalo dobrých pár minút kým som ho našla ale našla . Určite ak máš pochybnosti ,choď k dr ,aj keby sto krát ide o tvoje bábo ,či sa to niekomu páči alebo nie . Prípadne sa skús dať do zvýšenej polohy (myslím riťku) a popocuvaj ,mne to sem tam pomohlo. Držím palce 🍀✊
@schokolade1988 dakujem krasne❤
prvý krát som našla dopplerom srdiečko v 9+0 a ano bolo to srdiečko bábätka, to sa neda pomylit s mojim pomalym tepom. Niekedy som ho hladala dlhsie niekedy na prvu supu ale odvtedy som pocula kazdý den. Pocuvala resp hladala som ale max 7 min a prip pauza. Ak ta to moc znervónuje, mozes ist skor k doktorovi, nech skontroluje, aby si vedela na com si,je to bud alebo...držím palce
https://najmama.aktuality.sk/clanok/263719/pris...
Ja nechápem prečo si v dnešnej dobe zeny aspon trosku nepogooglite, nepozistujete nejaké info o niektorých veciach. Ja som tiež zvažovala kúpu ale okamzite som si to rozmyslela. Dúfam, ze cely den s tým teraz nehladas srdiečko.
Dufam, ze všetko dobre dopadne, ale chod radšej k lekarovi
@pink_lady dakujem❤
To, ze v 9-10tt sa neda pocut hovoria len tie ktore ho nenasli...
Ja sa len cudujem, ze v tejto republike niekto ma este zaujem o 6 ročne štúdium medicíny a následne celoživotné vzdelávanie. Staci kupit debilinu z Alieexpresu, prečítať návod na MK a netreba ist ani k dr. Ved su poradne, kde je LEKAR a používa adekvátny prístroj za niekoľko tisíc EUR. Ked su nejake pochybnosti tak idem za lekárom.
Vies ze doppler do 12tt je skodlivy pre dieta? U nas do 12tt ani lekar dopplera nepouziva. Az v 13tt na screeningu celkovom. Na usg iba kontroluje ci to srdiecko ma akciu, blika to ako keby na tom obraze. Cize to nie je ani vhodne, co robi sa asi nezmyselne. Mam dojem, ze tie pristroje su od 12tt na odposluch srdca babatka

Si laik,vôbec by som to neriešila.