icon

Som v 11tt a neviem sa dospať

lucija93
22. mar 2021

Ahojte... Posledne týždne sa neviem dospať. Ráno vstanem o 6 prídem o pol 4 z prace a spim až do 18tej...o 9 ma znova lame a musím ísť spať. A prespím až do rána. Už mi to celkom vadí ani upratať som nestihla, prádlo neozehlene, neuvarene🤦‍♀️ ste na tom niektorá podobne? Ja už som z toho zúfalá. Každý síce vraví aby som si to užila teraz ale mam pocit takého premarneneho dňa. Vždy som bola zvyknutá poobede niečo robiť, ísť von, behať a teraz proste 0 bodov... Nevládzem... A to som ešte len v 11tt ☺️

Strana
z2
lulu0123
22. mar 2021

Bude to lepsie po 1.trimestri.A ano,uzivajte kym sa.da.Hlavne ak cakate prve je este moznost spat hocikedy.Ja teraz cakam 3. a tak by som si aj.cez.den pospala,ale deti uz nespavaju,tak nemozem ani ja.

mima1
22. mar 2021

Ja som mavala rovnako. Ja som v praci normalne dokazala zaspat cez prestavku pol hodinovu. 😂😂 alebo ked som mala volno tak som rano vstala napr o 8 a o 10uz som spala a vstala som na obed. Nieco som ledva uvarila a znova som spala. Tie prve tri mesiace boli neskutocne. Potom to preslo

ukulela
22. mar 2021

@lucija93 ako ja. A to som spala viac, vstávala neskôr. Po robote ma odtalo ako mŕtvolu .... Po cca 3 mesiacoch to bolo lepšie. Brala som to tak, že radšej spať, ako permanentne grcat 😂 pri druhom som tiež bola unavená, no starší mi spať nedovolil.... Som len spomínala na sladký spánok.

maximilie
22. mar 2021

@lucija93 spinkaaaj 😀😀😀 o chvíľu sa uz nevyspis kvoli brusku a potom už vôbec, takže spi koľko môžeš a užívaj si to! Ja som si to vôbec nevycitala, ze stále spim. Vedela som, ze najbližšie 3-4roky si to nebudem môcť dovoliť. Neboj, to sú naozaj posledne premarnene dni 🥰😆✌

leeo
22. mar 2021

@lucija93 je to normalne. Niekde som citala, ze vtedy organizmus sustreduje vela energie na uhniezdovanie vajicka, delenie buniek a pod. Ja som s tym nehorazne bojovala v praci. Az tak, ze som zaspala na klavesnici. Bolo to silnejsie nez ja. 😂. Mozno ti tym telo chcce povedat, ze mas oddychovat. Ale ako tu uz spomenuli zeny, ono to po 3 mesiaci prejde.

katarina092
22. mar 2021

Pri 1. tehotenstve som to mala rovnako..v 2. trimestri sa to zlepsilo.,v 6. mesiaci som sa citila jak rybicka, az na vacsie brusko a problemy s krizami.. 2. tehotenstvo vnimam lepsie, nebyvala som tak unavena jak pri prvom..

leniel
22. mar 2021

tiež som prespala prvý trimester. Ja, nočná sova, čo som bežne do 01:00 hore, som bola o 20:30 v posteli, úplne KO. prestala som sa licit, lebo som vecer nevladala sa umyt :D preslo to, v druhom a tretom semestri som spala super a mala kopec energie. prejde to.

ckatka
22. mar 2021

Väčšina ti potvrdí ze to prejde. Tvoje.telo čakajú veľké zmeny a energiu teraz dáva inde. Produkujes človeka...nesil to a.pocuvaj svoje telo a oddychuj..fakt.

michaela789
23. mar 2021

@lucija93 mám úplne to isté, som v 8tt. Týždeň som v domácnosti nepreložila slamku, hlava mi kvická, ledva sa šuchcem z kúta do kúta.
Pri prvom tehotenstve som behala ako gazela, takže je to pre mňa nové. Ale baby tu na MK ma ubezpečili, že to bude prevažne záležitosť prvého trimestra 🙂

lucija93
autor
23. mar 2021

@ukulela áno tiež sa tak utesujem že mi nie je zle ze spánok je lepší 😀😀 zatiaľ čakám prvé tak mam tu výhodu ze spať môžem

lucija93
autor
23. mar 2021

@maximilie áno to si tiež hovorím aj veľa ľudí kí to povie ze vyspi sa 😀😀 len človek je už taký že generovaný tým ze stále potrebuje dačo robiť... Som bola tak naučena a teraz keď mám ležať ma slaktriafa 😀😀

lucija93
autor
23. mar 2021

@leeo áno toto mam aj ja ze v práci s tým bojujem... Príde 12 alebo 1 hodina a oči samé padajú... Len si nemôžem dovoliť zaspať 🤷‍♀️

lucija93
autor
23. mar 2021

@katarina092 tak to je super. Ja som teraz 1x dúfam ze sa to veru zlepší a zač Em si tehotenstvo aj užívať 😀

lucija93
autor
23. mar 2021

@leniel tak sa teším. Všetky píšete ze v 2 trimestri to prejde tak bodaj by tak bolo ☺️☺️

lucija93
autor
23. mar 2021

@michaela789 tak nás je zrejmé takých spavych žien viac 😀😀 je to ale sranda jak to telo s nami robí to co chce a my sa nedokážeme ani ubrániť... Proste človek zaspí 😀😀

michaela789
23. mar 2021

@lucija93 ja som vyhukana ako tá sova z toho. A ťažko sa mi na to zvyká. Máme 2r syna, s ktorým som doteraz trávila všetok čas, popri tom navariť, popratať, rodine zavolať, s mužom pokecať.... Teraz? Nič, tma 🙈 všetko robí chlap, pot mu z čela kvapčí, všetci volajú už len jemu lebo vedia že ja proste nezdvihnem lebo spím, namiesto večerného pokecu si chudák len otvorí pivo a pustí šport v telke 😂 neuveriteľné, ako taký malý človiečik dokáže dospelú ženu takto vycucať. A veď nech cucá, hlavne nech je spokojné to malé 🙃

elizabet173
23. mar 2021

@lucija93 prejde to, spi toľko, koľko si telo žiada. Na žehlenie sa vykašli, upratovanie prenechaj partnerovi. Ja som ako tehotná zaspala v Národnom divadle, aj v kine na filme Votrelec 🙂. Pri druhom a ďalšom dieťati by to už nešlo.

lucija93
autor
23. mar 2021

@michaela789 presne jak keby vidím našu domácnosť 😀😀 tiež chlap upratuje večer si dá pivko aby nebol sám 🤣🤣 veru tak nech cuca energiu od nás hlavne nech sú zdravé ❤️ my už to niak zvládneme 👍

lucija93
autor
23. mar 2021

@elizabet173 tak áno pri druhom by to bolo už ťažšie ☺️ ešteže ma tento týždeň moj poobednu to len spím a spim 😀😀 žiadne výčitky že chudák ani pokecať nemá skym 😀😀

elizabet173
23. mar 2021

@lucija93 po pár týždňoch to bude lepšie, teraz je kto nečaká bábätko môže pociťovať jarnú únavu a byť ospalý. Hlavne nešoféruj dlhšie trasy, ostatné sa utrasie, môžete si s drahým písať 😎

jaga18
23. mar 2021

Mňa to tiež chytalo v prvom trimestri, no všetko som v pohode zvládala, akurát na večer som miesto 23,30 chodila spať už 21,00. Teraz, v 23tt to už nezvládam vôbec, od 6 do cca 13tej fungujem v pohode, potom hodinka spánku a zas som ok. Ale večer už o šiestej ležím 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ potom sa ešte preberiem poumyvam, trochu upracem a idem spať... Pripadám si ako medveď v zimnom období 😂

lucija93
autor
23. mar 2021

@elizabet173 veru jarná únava... Možno na mňa vplývajú obe tieto veci teraz tak sa neviem dospať 😀😀

lucija93
autor
23. mar 2021

@jaga18 ale super. Zvládaš toho viac ako ja. Ja keď zaspím tak spím aj 3 hodiny 😀 a to som väčšinou už taká rozbitá keď vstanem že nevládzem nič... 😀

klarka56
23. mar 2021

Je to normálne. Pri prvom som celý prvý trimester prespala 🙂 Pri druhom to už nešlo, nakoľko som mala malé dieťa, ale nebolo to jednoduché, bola som unavená. V druhom trimestri to opadlo pri oboch, prišla energia. V treťom trimestri zase energia trochu odišla, mala som veľké brucho, boleli ma kríže a zadychčala som sa aj pri krátkej prechádzke.

lucija93
autor
23. mar 2021

@klarka56 ešteže my ženy sme stavané nato aby sme všetko zvládali ☺️☺️ už sa teším no zachviľu končím 1 trimester tak dúfam ze sa to zlepší. Aj na biku by som chcela trosku ešte pobehať tak by bolo fajn mať trocha energie ☺️☺️

tara42
23. mar 2021

@lucija93 ja som to mala take iste. Prisla som z prace a isla som rovno spat a potom opat okolo 21. 🙂 teraz mam 9 mesacnu dcerku a poobedny spanok mi pripada ako scifi. Spi. Telo to potrebuje. 🙂

darinsalvag
24. mar 2021

A ja som spala celé tehotenstvo 😂 a naucila som sa pekne krásne poobede spávať 🙂 Joj škoda že ten moj červík už spávať nechce spala by som ďalej 😂🙈

1medvedik1
24. mar 2021

@lucija93 ahooj, tak som na tom rovnako. Včera som nebola v práci, vstala ráno o 5tej, zaspala znovu o 7mej..potom poobede som znova zalomila o druhej do štvrtej. A večer o deviatej už spala. A dnes o piatej som sa zobudila, a o siedmej opäť ľahla a teraz som sa zobudila.. Takže 🤷‍♀️🤣 taktiež mám kopu roboty, nič nestíham, mám potom výčitky že nič nerobím len spím, že som lenivá, neschopná.. Ale inak sa to nedá, pokiaľ si neľahnem, odpadávam a nevládzem už vôbec. Tehotná som 1x,ani neviem či takáto únava takto skoro je vlastne ok? 🤔

zeleny_dinosaurus
24. mar 2021

Ja som prve tri mesiace spala asi 20 hodin denne 🤣

miirka123
24. mar 2021

@lucija93 ja 8 týždeň a spim furt cez obedovú prestávku sa rýchlo najem a za 1min. Som tuhá zaspim kľudne aj na stole, v aute, hoci kde. Prídem domov od 18-19:30 spim potom ledva sprcha, nevoľnosti niečo porobiť aspoň prať dám a o 21:00 som tuhá ako drevo zaspim hoci kde v obývačke, v spalni to je jedno 🤦🏻‍♀️ Extrém toto 😂 ale aspoň keď spim nie je mi zle 🙏🏼

Strana
z2