icon

Som v 13 tt, môžem si dať plombovať zuby ?

elisella
2. feb 2020

Caute kocky ,chcem sa vas spytat.som v 13 tyzdni a 19 februara mi planuje zubarka blombovat dve zuby.ci sa mozu v tehotenstve robit?znama vravela ze nie.co mi poradite

limetka69
2. feb 2020

@elisella dat si zuby do kopy 🙂 potom budes do seba pchat lieky? to sa tiez nesmie, radsej teraz ako potom v bolestiach na konci tehotenstva

evittam
2. feb 2020

@elisella Si len tehotna. Samozrejme ze treba dat zuby do poriadku. Známa bude asi trošku paranoidna...

pribinak
2. feb 2020

Známa je dobre hlúpa. Práveže neopravené zuby dokážu v organizme narobiť poriadnu sarapatu. Hlavne keď si tehotná tak by si mala zuby ok. Taký zápal dokáže ohroziť aj tehotenstvo

sapa20
2. feb 2020

Ahoj
Určite si daj urobiť zuby. Povedz zubárke, že si tehotná a ona už bude vedieť čo a jak môže.
Mne trhal zuby vo vysokom štádiu tehotenstva a deti sú v poriadku.

whatever1
2. feb 2020

@elisella samozrejme ze môžeš a aj s lokálnou anesteziou. V tehotenstve dávajú slabšiu pre kardiakov.

adamadent
2. feb 2020

@elisella zuby sa môžu plánovane ošetrovať v druhom trimestri, v treťom už sa riešia len akútne ak je potrebné. Daj si zúbky do poriadku. S bábätkom to bude ťažšie naplánovať.

lenuliatko84
2. feb 2020

Ja som bola v druhom trimesrri a normalne mi dala aj lokalnu anesteziu,to sa do plodu nedostane,nemaj strach

sunny_g
3. feb 2020

V prvom tehotenstve som mala 2 plomby a 2 trhania. Všetko s lokálnym anestetikom ;)

elisella
autor
3. feb 2020

@sunny_g lenze ja mam 10 kazov a tie mi chce do 8 mesiaca urobit

eliska13
3. feb 2020

@elisella tak čím skôr si to daj spraviť.10 kazov to si dobre zanedbala

elisella
autor
3. feb 2020

@eliska13 to ai spravim tri roky ked som robila v pezote mi nimdy nevyslo kedze zubara som mala na vychode ale uz ho mam tu na zapade a davam si ich do poriadku.tych kazov bolo viac lens om tehotna zostala

sunny_g
3. feb 2020

@elisella ak ti to lekár vyslovene nezakazuje kvôli nejakej kontraindikácii prečo nie?

elisella
autor
4. feb 2020

@sunny_g mne chce lekarka zuby cim skor opravit vsetjy kazy co man