Som v 5. týždni a chcem ísť na maródku. Je to skoro?
ahojte baby chcem sa vas spytat ,ktore s tym mate skusenosti, som asi v 5 tyž tehot. a chcešla by som ist na pn je to skoro???
cakaju ma totižto statnice v juli a v praci to mame s dovolenkami tažke , pracujem na 12-tky zacinam sa citit aj dost unavene.
tak neviem co mam robit ci sa doma nezblaznim, sice moja svokra pecie torty tak jej budem pomahat a ucit sa ale aj tak neviem ci spravim dobre, ale do prace sa mi už nechce nie je tam moc priatelska atmoska.
@fidka79 mne je jedno, či so mnou niekto súhlasí alebo nie, aj tak tu väčšinu nepoznám a aj tak si väčšina z nás urobí podľa svojho, nie podľa názoru iných.
Čo mňa zaráža na týchto fórach, je to, ako sa tu niektoré voči sebe spravate. A to je na tom to smutné
Ja som bola na PN od 7tt, celé tehu som komplet prelezala, lebo som musela, nič iné mi neostávalo, nevedela som ani, či je vonku jar, leto, či zima, chodila čisto len na poradne a stále len na posteli či sedačke v polohe lezmo a poviem pravdu, že mi tie dni tak pomaly utekali, že sa mi tých 9 mesiacov zdalo nekonečných a termín pôrodu v nedohladne... V nejakom šiestom mesiaci som myslela, že ma už doma šľak trafí, nebavila ma ani telka, ani internet, knihy, nič... Celé dni som prespala...Nuž ale keď musíš tak musíš... Ale sama od seba ak by som nemala problémy by som doma neostala...
Kaslite uz na tie rozbroje tu,otázka bola jasné položená,pokiaľ chces mať kľudne dieťatko a nestresovat sa,daj sa na PN,zo zákona 12ky ťahať nemôžeš a zamestnávateľ je povinný upraviť pracovnú dobu.a mňa od zaciatku gynekológ vypísal,keďže som bola rada že som bola a po 1trim to samozrejme nepreslo a potom sa k tomu pridali ďalšie veci.
Ked chce niekto silou mocou makať jak kôň,nech sa páči,ale to neznamená,že vsetci to budú robit bez frflania.zivot je aj o niečom inom nez len o práci.ja chcem mat zo života radosť a nie sa len nahanat a stresovat kvôli niečomu.všetkým prajem krásny večer 🙂
@bajana ha ha ako to ti nestačí že každá rodina, čo chce bývať vo svojom, si musí zobrať minimálne 2mil.úver a to platí do šesťdesiatky? Sama moja mama mi povedala, nech zpomalím. Ja jej na to mami, ty si toho nemala dosť, keď si bola v mojom veku? A ona, no ani zo štvrtiny som to nemala také ťažké, ako teraz vy.
@sweetangel20 dakujem za podporu
@fidka79
všetko závisí od uhla pohľadu.....niektoré baby sú fit do konca tehu a rodia ako jablonky každý rok, niektoré majú problém aj otehotnieť a donosiť...ak sa zakladateľka témy necíti dobre a má namáhavú a stresujúcu prácu, nechápem prečo by nemohla ísť na PN a sú okolo toho také orácie...
mala som kolegyňu, ktorej sa jednoducho nechcelo pracovať,zrátala si náklady na cestovné a zistila že sa jej to skrátka neoplatí a rok maródila....aj keď jej vôbec nič nebolo...ako sme sa neskôr dopočuli, stačilo keď dala mesačne doktorovi do obálky € 20....čo je dosť smutné, ale v SR reálne...
Aj vsetkym ostanym vam dakujem, nemyslela som ze sa to rozvinie tymto smerom. Sto ludi sto cbuti
@nikusm takéto otázky radšej nepíš do otvoreného fór. 😀 väčšinou sa to takto otočí ☹
Ale veď ja tu nemám s tým problém. Akurát ja si takéto veci beriem k srdcu a keď to vie povedať ešte mne, dotkne sa ma to dvakrát. Lebo ja som fakt makač. A svokra to robí vždy aby ma nasrala.
@sweetangel20 noo myslim ze to bolo neposledy,nie som tu registrovana dlho tak som nevedela ako to funguje, poucila som sa
@nikusm veru choď na pn aj dnes a ser sa na všetkých. Každý kritizuje to čo sám nemohol vo svojom tehotenstve mať. Neboj sa, každá by bola rada s vyloženými nohami aj moja slávna svokra vtedy, len sa vydala opačne za seba a na tej stavbe by vtedy nemal kto makať. Takže tak to je.podľa mňa. Veď kedy si má žena oddýchnuť, keď nie v tehotenstve. Preto je aj tá únava, aby žena spomalila.
hmmm a ze preco je to na sk tak ako je🙂je to o ludoch, neustale premyslaju co zneuzit, vyuzit ako s niecim vydrbat...uprimne cim viac citam MK tym viac sa necudujem preco zeny u nas maju nizsie platy, nik ich nechce zamestnat atd...PN je pre ludi ktori ju ozaj potrebuju, nie z dovodu som unavena alebo sa mi zlomil nechtik
@amouramour
a vies co je na tom celom najbizardnejsie? 😉
ze tie zeny spekulantky nakoniec vydrbu akurat tak same so sebou 😉 jasne ze sa snazia potom ostat x rokov doma, retazit rodicovske, ale realita si ich najde 😉
nie, nie je to skoro, ak sa necitis dobre a mas v praci tazke podmienky. Len na oficialnu PN to nestaci, mala by si mat rizikove tehu. Ale myslim, ze ak to gynekolog pochopi, mohol by Ti to vypisat, ak chces. Ty musis vediet, nik iny Ti do toho nema co kecat. Neda sa povedat, co je skoro a co je neskoro, je to kazdeho sukromna vec. Mozes sa nechat vypisat na nejaku dobu, par tyzdnov, aby si sama zistila, ci je to doma dobre alebo nie...urob, ako citis. A teda, ide aj o to, ako dlho si uz zamestnana, aby si mala splnene podmienky naroku na matersku...
prave citam, ako tu niektore mudruju ako oni pomaly v bani kopali v tehotenstve a na PN nesli....zvysoka sa na ne vies co...si tu riesia nejake svoje komplexy alebo co...koho zaujima, ze su superhrdinky? Za svoje dieta si Ty zodpovedna. Ze tahala 12tky, 24ky tehotna? Keby potratila, uz by taka superhrdinka nebola, ze? Kasli na ne. A ze sa niekomu na nieco skladame? Tento stat je uz tak vybrakovany, ze uz aj tak mame hovno, pre nas uz nebude ani na dochodky. Ale nie tehotne na PN za to mozu. To ine zvery, podnikatelia, politici a kriminalnici v tomto state maju vsetko napchate vo vlastnych vreckach a nikomu to nevadi. Ale podme sa navazat do zeny na PN, muahahaaaaa.
@nikusm ahoj kasli na vsetky co ti tu pisu ze si leniva ja som v 10tt a tiez rozmyslam ze sa dam od maja vypisat na pn a to z dovodu ze sa nam cez styri roky nedarilo otehotniet a som po umelom oplodneni, mam fyzicky narocnu pracu a tiez som z toho dost unavena a zamestnavatel ma nechce preradit na inu pracu som manazerka a povedal ze som draha na to aby som len sedela a vobec ho to nezaujima. a este mam aj pripoistenie kde dotanem ked budem na pn viac ako neby som robila tak preco to nevyuzit cely zivot si platis zdravotne a dane a hovno z toho mas tak nech sa stat trosku o teba postara ak sa necitis dobre tak ostan doma ja robim osmicky aler som akoro celu smenu na nohach a niekedy mam toho naozaj dost takze kludne ostan doma a ser na vsetkych ostatnych.
popravde je fakt ze ked tak pozeram tak som fakt tu moju otazku zle polozila ale to uz je jedno aj tak vam dakujem za odpovede
dievcata vleka prosba...mate niekto doma odlozeny pouzity digitalny tehu test? prosim potrebujem pomoc
"každá by bola rada doma s vyloženými nohami?"... hmm... tak ja ťa poopravím... ja som mala tú možnosť byť doma s vyloženými nohami a ver tomu, že som nebola ani trošku rada... a skutočne som závidela tehotným kolegyniam, ktoré si tehotenstvo úžili a vychutnali naplno, a to aj s tým, že chodili do práce 😝 🙄
@sono2

@bajana no, myslím, že o to by sme vedeli ešte dlho polemizovať. Ja som chcela napísať, že čo mne, chce tým povedať, lebo ja teda lenivá absolútne niesom a za tých čias, to mali oni určite ľahšie. Moja svokra ale takto rada zabŕda, ale myslím, že by takto reagovala keby jej niekto takéto niečo poveda. Ale toto je už iná téma.