icon

Som v 5. týždni a rozmýšľam nad potratom

nikky1905
1. dec 2021

Žienky idem si k vam pre radu. Som v 5tt a rozmýšľam nad potratom. Nie kvoli sebe, ale kvoli otcovi dieťaťa. A ja si neviem predstaviť byť slobodnou matkou. Nemam rodičov, ktorý by mi pomohli.
Prosím poraďte mi co robiť už som zúfalá.

Strana
z2
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
marianarem
1. dec 2021

@nikky1905 Kamoske sa tiez stalo nieco podobne, tiez rozmyslala nad potratom, ale potom uvidela maleho na sone a nesla. A chlapovi sa to nakoniec nejako rozlezalo v hlave a vratil sa k nej, uz maju dokonca aj druhe dieta.

annamalaga
1. dec 2021

Neviem, či si zrovna urobila dobre, keď si napísala sem. Tu sa to zase strhne na hádky. Ináč ja by som na potrat tiež nešla , babo vy som dala na adopciu. Ja by som to vzhľadom aj na moju diagnózu (DMO) nedala bez partnera. Ale to som ja. To musíš ty dobre vedieť , či máš zabezpečené všetko , čo dieťatko potrebuje. Partner, ktorý by ma posielal na potrat, by môj partner dlho nebol.

jane1987
2. dec 2021

@nikky1905 ahoj, akoze to, ze chceli a zrazu nechceli...to nepochopim, ale to je jedno..... Potratom nic nevyriesis, mozes si skomplikovat svoje bytie po psychickej a neskor mozno i po fyzickej stranke. Poinformuj sa o moznosti utajeneho porodu, tam budes moct mat este sancu rozhodnut sa, ci si dieta nechas alebo ho das k adopcii. A chlap, ktory sa k zodpovednosti stavia takto, ze ruky prec, nestoji za nic, to ti je dufam jasne.

sasitimi17
2. dec 2021

Toto je vymyslene podľa mna .. ale ak nie tak žiadna z nás ti nemá čo radiť ohľadom tvojho decka, my ti ho živiť nebudeme ani starať sa oň nebudeme takze ty si zváž tvoje možnosti
Ak sa rozhodneš ísť na potrat tak si aspoň vybav antikoncepciu nech v budúcnosti už nemusíš riešiť takéto veci

any_soj
2. dec 2021

@nikky1905 ❤️

luciaivanovna
2. dec 2021

Ahoj, zbaviť sa tehotenstva potratom sa zdá jednoduché, ale nie je to tak. Mala som susedu, ktorá to tak poriešila mysliac si, že je to najlepšie riešenie. Bola v podobnej situácii ako Ty. Potom už nikdy nebola šťastná, jej nepokoj nemizol a po pár rokoch si vzala život. Prosím, dievčatá, nikdy neželané tehotenstvo neriešte zabitím dieťaťa, je nevinné! Hoci vôkol Vás je mnoho ľudí, ktorý Vám ublížili, hoci ho teraz ako sa zdá, nik nechce, ale je to dar nového života, ktorý je pre ženu náročný ale je životom, ukáže Ti nové obzory a možnosti, aj tie, ktoré teraz nevidíš. Ak sa rozhodneš ho dať zabiť stále budeš naň myslieť, nikdy na to nezabudneš a nebudeš vedieť byť šťastná. Kašli na každého, kto Tí teraz radí ho zabiť. Ak mu daruješ život, nikdy to neobanuješ!

annamalaga
2. dec 2021

@luciaivanovna Juj, Je mi luto susedy, asi psychika zamávala.

nikapuggioni
2. dec 2021

MK začína byť plný žien ktoré vedia len útočiť. Autorka príspevku si prišla pre radu a nie ju tu zhadzovať a ponižovať😡. Nikdo z nas nevie v akej je situácii. Preboha sme ženy a nie zvieratá tak sa tak začnite niektoré chovať. Kto nechce alebo nevie poradiť tak načo otvarate príspevok?

nikapuggioni
2. dec 2021

@nikky1905 a k tebe. Pozri si len v 5 tyzdni to znamená ze vajíčko sa oplodnilo 3 týždne do zadu. Týždeň dokedy prišlo do maternice. Takže reálne sa tomu nazýva ešte zhluk buniek. Nieje to ešte plod podľa lekárskeho hľadiska. Ak vieš ze to je vážne medzi tebou a priateľom a vieš ze ďalej to nepôjde nemáš rodinu ktorá ti pomôže tak by som ani nerozmýšľala. Sú ženy co povedia porod a daj na adopciu lenže ja by som nedokázala stým žiť ze niekde žije moje dieťa. Áno keby sa stalo niečo v neskoršom štádiu tehotenstva ok porozmysam ci dam dieťa na adopciu. ale keďže si reálne tehotná len 3 týždne tak je to čistí len na tebe. Prajem veľa síl a správne rozhodnutie

nikky1905
autor
2. dec 2021

@nikapuggioni ďakujem za ženy ako Vy.

vedorka
2. dec 2021

@nikky1905 Ale ti tu nakladaju... 😕 Vsetko zalezi, aka si povaha.. Je x zien, co chodia na potraty ako na beziacom pase, nic nelutuju, su spokojne, stastne, ziju veselo dalej a nemaju ziadne vycitky. Spravia si dieta ked budu naozaj chciet a aj s kym. To neznamena, ze to podporujem, uvadzam iba ako priklad. A su zeny, co boli raz a lutuju, bicuju sa za to, umaraju do konca zivota... Sama si rozhodni, aka si povaha, ako co znesies, na co realne mas a nemas.. Nenechaj sa tlacit spolocnostou, ze "zabijes" a musis si to nechat za kazdu cenu, lebo olutujes, co by za to ine dali atd atd... Je to obrovsky zavazok a nie na par rokov.

zuzi0911
2. dec 2021

Obaja ste chceli diera. Podarilo sa a milosť pan sa teraz ako co?! Takú by dostal po hube za toto, žeby si 3x rozmyslel co povedať.
Co si on myslí?! Vie vôbec kde ta posiela?! On si užije a zrazu mu zo není po voli??
Tento človek ta len zneužil,

Nerob unáhlené veci... Chlapa nepotrebuješ. Platiť ti bude musieť. A ty budeš s dieťatkom žiť svoj život.
Ale v konečnom dôsledku. Je to na tebe ako sa rozhodneš......

barborapavlikova25
3. dec 2021

@nikky1905 určite neodporúčam potrat. Koľko žien je čo chcú a nemôžu mať a dlhé roky sa snažia a napokon keď sa im podarí samovoľne potratia. Všetko sa deje pre niečo. A všetko má svoje riešenie, ale nie hneď také to negatívne a je to najhoršia cesta. Kto nezažil samovoľný potrat tak by to ani v živote dobrovoľne zažiť nechcel. To je najhoršie čo môže byť. Prísť o niečo čo rastie v tebe.

ivkalisonova
3. dec 2021

@nikky1905 potratila som 2x, prestalo sa babo vyvíjať.... Mat možnosť čakať dieťa a aby bolo všetko ok seriem nato aj keby mam byt na dieťa sama.... Nepoviem keby si mala zdrav.problemy a potrat.... Ale toto nie... Ja toto nepodporujem... Koľko žien by chcelo cakt dieťa a nemôže a ty čakáš a chceš ho dat preč.....

vanesapeskova
3. dec 2021

Ja keby že mám to šťastie ako ty teraz že si už tehotná tak by som bola veľmi šťastná 🙂a nie to ešte dať preč bábätko nevine 😉😤

cecilia29
3. dec 2021

@nikapuggioni tomu zhluku buniek už začína biť v tomto čase (5-6t) srdiečko .Človek sa považuje za mŕtveho keď mu prestane biť srdce, prečo sa za začiatok života nepovažuje aspoň okamih keď začne jeho srdce bit ? ❤️ Neskutočný zázrak života. Zhluk buniek si i ty i ja. Pod mikroskopom akékoľvek tvoje tkanivo je len zhlukom organizovaných buniek ako aj je to u embrya. Nič viac , nič menej. Človeka človekom nerobia bunky. Rovnako ich majú zvierata, rastliny. Všetko sú len zhluky organizovaných a diferencovanych buniek.

mischell333
16. dec 2021

@nikky1905 ja čakám 3 ale plánované.. Nerobte to prosím žiaden potrat :(

livia2609
6. jan 2025

@zuzka565 vieme sa skontaktovat

zuzka565
6. jan 2025

@livia2609 kľudne mi môžete napísať spravu

Strana
z2