Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
aby malo dieťa otcove priezvisko, sa nemusíte brať..
Priateľ uvažuje zdravo. Ak mat dieťa tak aby ste mu dokázali vytvoriť podmienky pre život. Nie len tak prezivat
On ide študovať ty ideš študovať tvoj príjem 133 jeho ??? No neviem neviem z čoho by ste ho uživili .o sirotské by si pravdepodobne prišla neviem presne akože niesom tá ktorá podporuje potrat a tak ale tu treba zvážiť všetko . Jeho rodičia alebo tvoja mama ( otec) nepomôže ? .ako dať život dieťaťu ak by si sa rozhodla na adopciu je pekne ❤️ ale keď už teraz si naň naviazaná tak to bude potom problém sa ho vzdať ...a čo sa týka potratu môže sa stať že ťa nakoniec nechá ak nepojdes na potrat a potom čo .čím skôr tým to bude lepšie lebo ak to necháš na neskôr tak to už bude ťažšie
Nechcem ti kaziť ilúzie, ale študovať farmáciu individuálne bude viac ako ťažké až nereálne. Možno (takmer určite) budeš musieť štúdium prerušiť na isté obdobie. Ak vôbec doštuduješ prvý ročník. Máš rodinu, ktorá by ti pomohla? Máš kde bývať? Máš aspoň predstavu z čoho to finančne utiahneš? Lebo tu sa vraciame k problému 1 - máš rodinu ktorá ti pomôže? Lebo ak nie, tak to bude asi trochu nereálne držať sa svojho plánu…
Ja som tehotná a mám 20 (o chvíľu 21), ale na bábätko sa neskutočne tešíme, máme bývanie, snúbenec (o chvíľu manžel) má prácu kde veľa zarobí tak je to v pohode všetko, ale ty... keď si mladá, študuješ, nemáte peniaze.. 😔
Priateľ rozmýšľa do budúcna. Chápem, že si na dieťa už naviazaná, ale aký bude mať život po narodení keď nebudete mat peniaze na plienky, nebudete ho mať dať kde spať, nebudete bývať spolu a ďalších XY vecí...
Na adopciu by si dieťa po narodení nedala keď si už teraz na neho naviazaná. Nájdite si obidvaja dobrú prácu, ty doštuduj a dieťa radšej potom bude to pre vás obidvoch lepšie...
Napis ihned do poradne Alexis. Svadbu nemusite riesit,ta nie je potrebna,aby dieta malo jeho priezvisko,to sa riesi na matrike. Treba si zistit,na co vsetko mas narok-myslim peniaze. Moja kamoska otehotnela a vystudovala aj medicinu,v takom veku ako ty a v podobnej situacii. Dnes maju deti uz dve. Potrat treba zvazit,lebo moze ta to aj psychicky na cely zivot poznacit. Sama som bola blizko takeho rozhodnutia a nedokazala som to. Nespominas jeho rodicov. Vedia o tom?aki su?pomohli by?kiezby vsetko dobre dopadlo,drzim ti palce🙏🏻 No len vy viete v akej ste situacii…
Neviem asi by si mala otvorit oci. Niesom za potrat ale v takej situacii ako si das tomu dietatu co? Ak nieco dostanes tak rodicak ked sa to male narodi. Dovtedy? Kde budes byvat? Z coho zit?
Tvoj priatel uvazuje spravne.
Zajtra zacinas 6tt cize kolko vies ze si tehotna? Par dni? Uz si sa naviazala na dieta…
Vies este tu je tolko ? ze az. Nevies ci babo bude zdrave fakt sa moze stat hoc co.
Sexovat áno, zodpovednosť žiadna. Tohto chlapa by som za priateľa nechcela
No nič, dieťa daj na adopciu a nájdi si niekoho kto si zaslúži titul priateľ
Tento nie
Aké ste necitlivé, priateľ uvažuje správne keď chce vlastne dieťa zabiť? Toto nepotrebuje už ďalši komentár. 🙄 Otras ženy. Autorka čochvíľa oľutuje že vôbec napísala.
ako si to predstavujes? budes studovat, kde bude zatial tvoje dieta? u priatela? u tvojho otca? robit/brigadovat asi nebudes, kde budes byvat? doma s otcom? on bude vsetko platit? bude tam aj priatel? bude platit aj za neho? priatel bude pracovat pocas skoly? alebo budete byvat zvlast a priatel bude musiet zarabat? co na to jeho rodicia, budu vam pomahat?
Strechu nad hlavou mám budem u seba doma s dieťaťom... a študovať popri malom by sa to dalo len by to bolo náročné dosť... ja sama som rodičom vznikla nečakane 🙂 ale oni už mali 40 rokov vtedy ale aj tak to bol pre nich šok...
Všetko sa dá zvládnuť ak človek chce. Stačí aby tá aspoň niekto podporil, henten to byt nemusí
Navyše sledujem takú dievčinu čo študuje medicinu s malým dieťaťom a v pohode to dáva...farmácia je moj dlhoročný sen ak by to nešlo tak by som na tie dva roky prerušila
@rubinka v týchto týždňoch to ešte nie je dieťa, ale len bunky... 🙄 Nikto ju tu nikam neposiela, napísala a asi chce vedieť názor ostatných tak jej tu ženy napíšu názor... 🤷🏼♀️
Veď to čo spraví je na nej, nie na nás... 😃
Veď nech skúsi študovať popri malom dieťati...
Spolužiačka nezvládla strednú školu pri dieťati a nie ešte vysokú kde sa treba veľa učiť... A keď nemajú peniaze tak to radšej to dieťa, ktoré už bude narodené... tak má trpieť?
Takže je podľa každého lepšie nech dieťa narodené trpí keď sa narodí? Alebo ísť na potrat keď sú to len bunky?...
Keby som vedela, že sa o dieťa nemám ako postarať tak si ho nerobím... 🙂
Sledujem dievcinu co studuje medicinu s malym dietatom nestaci. Nepoznas ju. Nevies ci nema muza co zaraba 3000€ nevies ci nema dom atd.
Ty mas co? Asi nic podla toho co si pisala
@mima1 Ehm je to jej snúbenec 🙂 bývajú v obyčajnom byte a nemám pocit že by zarábal 3000
Autorka, ale... každý človek je iný. Každý sa učí inak... niekomu stačí keď si niečo prečítajú raz a vedia to niekomu nestačia ani hodiny...
To, že ona to zvláda si myslíš, že budeš tak isto zvládať aj ty?
Nepoznám to dievča neviem ani o kom hovoríš, ale ak má pokojne dieťa myslíš si, že každé dieťa je také? Čo ak tvoje bude vkuse plakať, bude nervózne, nebude v noci spať? Ako sa chceš sústrediť na učivo kebyže máš takéto akčné dieťa? 🙄 To že to zvládol tento, tamten, henten a tam tá neznamená, že to tak isto môžeš zvládnuť aj ty...
Zodpovedala si jednu otázku zo všetkých čo sme ti tu napísali. To je dosť málo. Kde je to u teba doma? Máš svoj vlastný byt? Alebo bývaš v podnájme? Či s otcom? Alebo kde to je? Študovať sa dá áno, aj popri dieťati, ale zvládneš to? Časovo, finančne? Denné štúdium, ak bývaš v meste kde aj budeš študovať, kde budeš mať dieťa? Alebo externe, čo znamená, že si to aj zaplatíš. A nie málo teda. Z tých 133€ nereálne, a rodičovský tiež nie je žiadna výhra - na materskú nárok mať pravdepodobne nebudeš.
Tak ked sa ti zda ze to zvladnes tak si to dieta nechaj naco pises na konika? Co chces pocut? Rozhodni sa sama. Odid od priatela ked dieta nechce a studuj a maj dieta v podmienkach ake mas… svet gombicka. Ale drzim palce aj tak.
A ďalšia vec je, si pripravená aj na takú možnosť, že zostaneš ako slobodná matka? Pretože ja som presne tak zostala, priateľ nechcel dieťa, tak ma aj opustil - ja som zostala u rodičov, a bez ich pomoci, bez pomoci mojich oboch rodičov by som to veru nedala, a to som neštudovala. Nečakala ma žiadna výška. Ale museli ma živiť rodičia, pretože z rodičovského som kúpila maximálne tak plienky a mlieko pre dieťa a sem tam nejaké oblečko čo jej trebalo. Dieťa ťa už ovplyvní po celý život. Nájsť si prácu s dieťaťom je tiež ťažšie, o dosť ťažšie, pretože sa každý zamestnávateľ pozerá na to, čo ak dieťa ochorie. Ono ja chápem, že si teraz ošalená, (tiež som bola), ale už by som konala inak.
"Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to"
Tak to zvladni. Ale budes na to sama, ten tvoj bujak to s tebou nezvlada uz teraz.
@a_adamcova na toto autorka nepozerá... je šťastná, že je tehotná a nemyslí na vsetké ďalšie veci... že o dieťa sa treba aj starať a nie ho mať len pri sebe 😒

Zvládli to - aké jednoduché slovo. A ty si ani nedokážeš predstaviť, že možno aké ťažké to mohli mať. Máš kde bývať s tým dieťaťom? - z čoho mu nakúpiš plienky, oblečenie, mlieko? To nie je len tak. Ak máš plán, a vieš, že sa o to dieťa vieš postarať a nebudete trieť biedu, tak ok. Ale ináč ...
Píšeš, že máš nastúpiť od septembra na výšku. Budeš študovať tehotná, ok, dá sa, a potom? Kto sa ti bude starať o dieťa, keď sa narodí? A ty budeš mať prednášky atď. Priateľ uvažuje rozumom. Nemáte prácu, nie ste zabezpečení, bývať niekde musíte. Má pravdu. Ja som otehotnela ako 21ročná - a kebyže môžem, a mám dnešný rozum, tak to zmením, a kľudne počkám ešte dobrých pár rokov.