icon

Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat

2. aug 2021

Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to

fineta
5. aug 2021

@drahomirrra 👋👍 🤍

acrobaleno
5. aug 2021

@drahomirrra To, že ty máš dieťa ešte neznamená, že vieš ako žijú všetci ostatní so svojimi deťmi. To, že ty si očividne úspešná a máš naplánovaný život ešte neznamená, že to tak majú všetci.

fineta
5. aug 2021

@acrobaleno a život sa dá presne naplánovať? Treba byť flexibilný. 😊 Nikto z nás nemá návod a presný plán na život, ktorý nemá s realitou mnohokrát nič spoločné. Pretože človek mieni, ale.... je fajn "veci" prijať s pokorou a nie zbabelo zutekať, pretože to akosi ide mimo moje vysnívané predstavy..

scorpionflower1
5. aug 2021

@snazilka_bio_mamka ja ked som mala 20 moja sestra uz mala dieta, takze som z.deti mala hrôzu 😀 drzalo ma to dalsich 11 rokov. Ked som mala 31 bola som na tom ako ty - zabezpecena, s bytom, dobrym muzom, mala som 10 teorii o vychove a starostlivosti o dieta. A teraz? Mam dieta a ziadna z tych mojich starostlivo naplanovanych vychovnych metod s dietatom nefunguje. Takze, moja teoria je, ze na rodicovstvo sa nijak zvlast pripravit neda. A je diametralny rozdiel rozdavat taketo vazne rady ako rodic (ajnto treba opatrne, lebo aj kazde dieta je ine) a ako nerodič. Velakrat su lepsi rodicia ti, ktori ziju v garzonke a nemaju nacitanu ziadnu rodicovsku knizku ako ti, ktori maju perfektne materialne zabezpecenie a su teoreticky pripraveni na vsetko.

drahomirrra
5. aug 2021

@fineta Ahoooj aprílovka 🙂 Ja som nakoniec skončila v marcovkách 🙂

@acrobaleno Ja neviem, možno ozaj píšem ako hotentot, ale vari som jej sem napísala málo riešení ? Ja chápem, že keď chcem zvoliť pohodlnejšiu cestu, zrazu sú aj základne úkony "strááášne ťažké".
Ak ide na UK, existujú manželáky. Pokiaľ viem, boli presne pre takéto mladé rodiny. Neviem ako dnes, ale toto spraví jeden mail s otázkou na študijné. OK. Ale jasné, načo by skúsila.

Autorka píše, aké je ťažké platiť jasle. Ale veď rodičák jej plynie do 3r. dieťaťa. CCa 300 eur, so sirotským cca 440 Eur. (Stále sa ako študentka berie ako nezaopatrená). A vždy sa dá opísať situácia v ktorej sa nachádza a skúsiť štátne jasle a potom štátnu škôlku. Ale ahaa, to by musela byť nastavená na spôsob "riešenie".

Donjuan by mal čo prvé riešiť sťahovanie do Bratislavy, už len pre zárobok po tej jeho slávnej škole, nie že to brať ako možnosť. Veď sú tam najlepšie platy a jeho láska tam predsa ide študovať.
Zas a znova: Mali by to ťažšie, ale určite nie "z výplaty do výplaty".
A ani sa nespýtala otca, možno by bol natešený a čo prvé, ponúkol pomoc.

scorpionflower1
5. aug 2021

@acrobaleno ano, kazdy ma iny sposob zivota, ine preferencie, prority...no taktiez sa mi zda, ze u nas je to tak zazite, ze treba spravit skolu, karieru, kupit byt, auto....a ked sa nieco v tomto zivotnom plane pokazi, treba to okamzite eliminovat, lebo to nezapada do spolocenskeho uzusu vyspeleho sveta. Stacilo by velakrat sa trochu odputat od tychto noriem a uvedomit si, co je v zivote naozaj dôlezite.
Ano, chapem, z mojej pozicie materialne zabezpecenej zeny s dobrym a zodpovednym chlapom sa dobre mudruje. Ale ja si stale myslim, ze ked ist na UPT, urcite nie kvoli materialnym podmienkam, ak ma co jest a kde byvat. Farmaciu moze vystudovat neskor. Bude mat 35 a velke dieta, moze ist studovat co chce. To dieta ju zmeni, uplne zmeni priority. Psychologicky prerod na rodica je velmi silny emocionalny zazitok, to nepochopi nikto, kto deti nema.

scorpionflower1
5. aug 2021

@drahomirrra a hlavne o tom nevedia jej a jeho rodicia, podla mna, v tychto situaciach po prvom šoku stari rodicia pomozu najviac.

banderaska29
5. aug 2021

@drahomirrra Vy ste tu všetky strašne chutné, nápomocné, s krížikmi na roláčikoch... tie bezpredmentné rady ako "nechaj si to dieťa, bude to tvoj zmysel života, budeš dostávať od štátu almužnú, zostaneš na dieťa sama bez partnera ale nechaj si ho, roď, veď príde Vilko rozboril, bude aj bývanie alebo daj ho na adopciu, veď čo to je, vynosiť porodiť dieťa a vzdať sa ho - nič, smelo do toho " si strčte niekam.
práve preto, že deti mám a práve preto, že viem, aké to je náročné ich zabezpečiť sa nikdy nikomu nese**m do toho, ako sa rozhodne, či si dieťa nechá alebo nie. radšej nech ide na interrupciu, ako by mala mať nezaopatrené dieťa, ktoré bude nešťastné. smútok dieťaťa je prehra.

rubinka
5. aug 2021

@autorka - dobre si zváž svoje rozhodnutie, dieťa nie je problém ktorý sa vyrieši tým že pôjdeš na potrat a žiješ si svoj život ako predtým. Je to fatálne rozhodnutie ktoré môže obrátiť celý tvoj život hore nohami, ty si niekde písala že si brala antidepresíva. Už teraz máš teda psychiku zjavne nie v poriadku. Čo myslíš ako na tom budeš po potrate? Si ideálny kandidát na postabortivny syndróm. Neviem či je to zrovna krásna vyhliadka dodrbať si psychiku a život len preto že tvoj život sa zrazu nevyvíja podľa tvojich predstáv. Súdim že si ešte mladá a naivne veríš že všetko pôjde v tvojom živote ako si si to ty vysnívala vo svojej hlave. No takto to nechodí, v živote každého človeka prídu i veci s ktorými nerátal a ostane poriadne zaskočený. A či chce či nechce musí sa prispôsobiť novej situácii, zamiesť problém pod koberec to nie je riešenie. Plno žien ti tu núkali pomoc a ty si ideš stále svoje ako sa to nedá. Načo potom táto téma? Ženy sa úprimne snažia poradiť usmerniť a ty si sa na to vlastne vykašlala. Už odrazu nemáš cit pre to dieťatko už ti ho zrazu nie je ľúto už pozeráš len na seba svoju vysnívanú školu klapky na očiach a nič iné nevnimaš lebo ti to takto zjavne vyhovuje. Popravde som sklamaná vyzerala si ako fajn rozumná žena no teraz vidím že si iba sebecka osoba ktorá si tu prišla ospravedlniť svoj hrozný čin. IQ máš možno vysoké ale to je tak všetko. Radšej mama hoc i jednoduchá ale plná lásky a empatie, ktorá zjavne tebe chýba. Zameniť dieťa za školu? Poslať ho na popravu lebo chcem študovať? Nepochopiteľné naozaj. Hlavne keď ty sama si dieťaťom ktoré tu ani nemuselo byť. Myslíš že by bola tvoja mama na to hrdá? 🙁

scorpionflower1
5. aug 2021

@banderaska29 s kriizikmi na rolacikoch? hrabe? ja som ateistka ako brno, v zivote som v kostole bola len na svatbe...ano, ak to tak citi, nech ide na UPT, netvrdim, ze to bude lutovat. Ja sa len snazim tu povedat, ze dobre materialne zabezpecene dieta neznamena spravidla stastne dieta a ze.problemy sa daju riesit.

tianna
5. aug 2021

Ale kde 5.. Dieťa môžeš dať v 2 rokoch do jaslí a normálne študuješ ďalej.

banderaska29
5. aug 2021

@scorpionflower1 s tebou sa kto bavi ? 😀 nikto ti nepíše tak si sa privtrela ? 😀 ale teda, ak sa hovorí že trafená hus zagága, tak si sa pekne ozvala 😀

fineta
5. aug 2021

@drahomirrra no teda, tak máme podobné radosti i starosti 🍀😍

scorpionflower1
5. aug 2021

@banderaska29 aha, fajn 😀 vidim, ze mas komunikaciu na urovni. Uz ta necham v klude fabulovat sprostosti dalej. Pa...

banderaska29
5. aug 2021

@scorpionflower1 mám komunikáciu na úrovni ale nerozumiem, prečo, keď ma absolútne nepoznáš mi napíšeš že mi hrabe. to by si mi len tak ledabolo zapílila aj na ulici ? teba asi moc nevychovali k slušnosti. a za svojim si stojím, akurát že som to vôbec neadresovala Tebe tak Si daj láskavo pohov.

drahomirrra
5. aug 2021

@banderaska29 😀 Na čom šlapeš?

Natuším, skadiaľ si nabrala krížiky na roláčikoch, a podobne žvásty, ale ženy, čo sa tu postavili za to dieťa píšu, že situácia v ktorej sú nie je vôbec hrozná, a ani im nehorzí almužna, ani nič podobné. Jasne a priamo sme jej rozpísali, na čo má nárok, kedy, ako a že otec dieťaťa ide do práce, nakoľko VŠ nezačína, ale končí. Takže normálna rodina, kde je žena na MD a otec v práci. Aká almužna preboha?

Poňali sme situáciu realisticky a nie pod prizmou "choď si za snom" a podobné kecy, ako keby nemohla VŠ vyštudovať o rok neskôr.

Dievča to pochopilo, nie je blbka, vzali ju na Pharm.

Ale evidentne doma zaúradoval budúci pán otecko, natlačil pár kalerábov ( nie kvôli žene, ale kvôli sebe, aby si žil v pohode, aby ho nejaké decko neotravovalo, veď predsa má nárok si užívať, nie?) samozrejme, zaobalil to tak, akože mu veľmi záleží na dievčati. Jasné, že ju dotlačil aj do toho, aby nikomu nehovorili, možno vie, že jeho rodičia a jej otec by boli striktne proti a tlačili by na nich, aby sa zachovali ako zrelí ľudia. A to nemôže dopustiť. Takže postavil autorku do situácie, ktorú slabšia povaha nedá a proste sa mu podvolila.
A keď trepneš, že smútok dieťaťa je prehra, tak nehnevaj sa, radšej chvíľu smutné, ale živé dieťa, ktorému by vlastne v ich situácii nič nechýbalo. Malo by všetko. Mŕtvemu už blahobyt a zabezpečenie po ktorom tu všetky tak idete chýbať už nebude.
Omfg. Neskutočné.

fineta
5. aug 2021

@drahomirrra sila, že? Kam tento svet speje...

banderaska29
5. aug 2021

@drahomirrra
no nešľapem si na ničom, ale asi si aj po tejto tvojej správe dám, nejak na mňa preskočila tvoja stratenosť vo vesmire... kde máš ty prosím Ťa srdce keď živé a smutné dieťa, ktoré nič nemá je pre Teba v poriadku, hlavne že žije však ? bola si niekedy v rodine, kde je týrané dieťa? alebo stretla si sa s človekom, ktorý bol v detstve týraný? celý život v prdeli. videla si dieťa, ktoré bolo obeťou ožatého otca ? chudák chlapec spred roka, ktorého tak zbil otec, že mu lebku dali len tak tak dokopy - malo pár mesiacov. JEDEN prípad z tisícov. áno, super...veď hlavne že žije, ale že nemá čo jesť lebo otec prechastá peniaze je ok, že vidí plakať mamu lebo je viac bitá ako sýta je ok. 😀 ty si pekne zmagorená. nie, nemáš pravdu... nie je dobré smutné dieťa a nie je dobré keď je smutné ani jeden deň. možno ty si smutná bola, čo by vysvetľovalo tvoje reakcie.

rubinka
5. aug 2021

@drahomirrra - super napísané. A ona naivná verí takému blbcovi a vraj že jej oči otvoril, toto keď čítam tak si vravím zbohom zdravý rozum. Láska je fakt slepá a táto obzvlášť. Pred pár dňami tu došla múdra zodpovedná žena po pár dňoch je z nej bezcitna zbabela ženská, hlavne že bude farmaceut to je vrchol jej žitia. Chcela by som vidieť akoby sa zatvarila keby tu školu nakoniec nezvládla pre akúkoľvek príčinu. No len aby to tak naozaj nedopadlo. Ženy su tak nerozumné keď idú tajné na potrat všetkým to zataja a tvária sa že nič a fakt si myslia že s touto lžou budú žiť až do smrti. Lož má krátke nohy, a to je pravda odveka. Nehovoriac o tom ako hrozne sa musí žiť žene s takým tajomstvom. Náhodou si nájde iného budú chcieť mať dieťa a potom tu bude autorka riešiť že čo teraz mám mu to povedať? Lebo pred rokom tu bola podobná téma. Žena tajila že bola na potrat nik nevedel a potom ju hrýzlo svedomie pred mužom čo si vzala lebo nevedela otehotnieť a potrat bol podľa jej lekára príčinou. No nezávidím takú budúcnosť teda. Ak sa vyberie touto cestou.

rubinka
5. aug 2021

@banderaska29 - nehnevaj sa ale ty tu miešaš jablká s hruskami. Načo tu montuješ týrané deti, deti čo nič nemajú veď toto vôbec není prípad autorky. Dvaja vysokoškoláci dieťa bez problémov zabezpečia. Ty o nich píšeš akoby to boli ľudia čo ledva skončili strednú a bývajú pomaly pod mostom. Kde tu vidíš nezabezpečené dieťa?

banderaska29
5. aug 2021

@rubinka a milá Rubinka, ochrankyňa práv nenarodených detí alias druhá pani Záborská 😀 ty si mi už v predošlej diskusií dokázala, že s Tebou nechcem a niemienim viesť akúkoľvek diskusiu, a to aj dobre mienenú... takže Ťa poprosím, dúfam že to pochopíš na prvý krát, nepíš mi. si pre mňa tak nepríjemná diskutujúca, až som si povedala, že budem šťastne žiť bez tvojej prítomnosti na tomto fóre. rešpektuj to a daj mi pokoj.

drahomirrra
5. aug 2021

@bielavila Veľmi ma mrzí Vaša strata, pevne verím a držím palce, aby sa Vám čoskoro zadarilo maličké. ❤️ Mne veľmi pomohla alchemilka, včelia kašička a inofolic 🙂

luciasveckova
5. aug 2021

Nieje pravda ze sa musite zobrat aby dieta malo jeho priezvisko. Da sa to aj bez toho len mal by s tym súhlasiť ze dieta bude nosit jeho meno a mudi byt potvrdene aj otcovstvo. Z vlastnej skusenosti nechod na upt nechaj si to bábätko. Ono za to nemôže. Budes to potom ľutovať do konca zivota a vyčítať si ho. Prosim ta nechoď

rubinka
5. aug 2021

@banderaska29 - je mi veľmi ľúto ale asi moju prítomnosť budeš musieť prežiť alebo ti poradím nechoď do tém o potratoch a máš istotu že ma nestretneš. Bojovat o životy nevinných budem aj naďalej. Pekný deň ti prajem.

drahomirrra
5. aug 2021

@banderaska29 Preboha, ty vieš vôbec čítať???? A že ja som stratená. No ťažko. Tak ešte raz a výnimočne pre teba, nakoľko sem splietaš také sprostosti, až to bolí.
Kto tu rieši ožratosť a alkohol? Keby jej chlap slopal, tak jej napíšem, nech od neho páli a žiada iba výživné a komunikuje výlučne cez súd.
Aké týrané? Veď baba čo sem píše má očividne všetko v hlave okej a jasne že na začiatku vyjadrila, že má k bábätku väzbu. Akože halo?
A kto napísal, že nebude mať nič? Rozumieš ty vôbec reči slovenskej?

Ja som napísala, že TOTO DIEŤA V ICH SITUÁCII BUDE MAŤ VŠETKO. LEBO JEHO OTEC MESIAC, MOŽNO DVA PO JEHO NARODENÍ IDE NORMÁLNE PO SKONČENÍ ŠKOLY DO ROBOTY. Tak o akom smutnom živom dieťati tu točíš???
Toto dieťa by malo všetko, možno nie prehypované značkové sprostosti, ale žiadnu biedu, ani Rozborila by nepotrebovalo. Buď taká láskavá a pozri celú diskusiu, lebo týranie a chlast si sem zamotala akurát tak ty.

Keď ťa čítam, mám normálne pocit, že tvoje komentáre píše nejaký Bot.

banderaska29
5. aug 2021

@drahomirrra ty si presne prípad, ked by bolo vhodné mať pri notebooku alebo compe kyslík, aby si mohla dýchať a okysličovať mozog než niečo uverejníš. prosím Ťa, naozaj 😀 nadýchni sa a prečítaj si, na čo konkrétne som ti to odpísala.. nechce sa mi to vysvetlovať, má to logiku. a daj si aj pohár vína, možno aj čoko... 😀 tvl tu na koníkovi su fakt prachom zapadnuté smutné ženy.

banderaska29
5. aug 2021

@rubinka tvoja prítomnosť mi nevadí, vadí mi, ak sa snažíš na mňa prehovoriť. tak to nerob, lebo mi je to nepríjemné 🙂

rubinka
5. aug 2021

@drahomirrra - sú tu isté užívateľky ktoré chodia do takýchto tém kde sa rieši ísť či neísť len za jediným účelom, vyjadriť svoj názor že oni by sli na potrat. O nič iné nejde. Oni absolútne neriešia v akej situácii je daná žena ani jej dôvody ich nezaujímajú oni skrátka vždy povedia že potrat je najlepšie riešenie alebo tak nenápadne napíšu že čo by oni na jej mieste robili a potom sa tvária že oni potrat nikomu neradili. Väčšinou sú to tie isté nicky dokola. Fakt nechcem vedieť koľko detí už majú na svedomí. 🙄

drahomirrra
5. aug 2021

@banderaska29 Dobre. Máš pravdu. Sme tu všetky smutné, prachom zapadnuté.
Tak ty si teda choď pozrieť Zorra Pomstiteľa s Antoniom Banderasom a všecko v porádečku.
Ty očividne vínko a čoko asi dosť môžeš. Tak budď napíš, v čom konkrétne v tomto prípade vidíš hrozbu týrania a alkoholizmu, alebo fakt dovi dopo.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená