Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
A vieš si predstaviť dať ho preč a netrápit sa?.. Ver že to bude ďaleko väčšie trápenie keď teda ešte predsa svoje rozhodnutie nakoniec nezmeníš.. Dieťa nikdy nie je trápenie, nech je čokoľvek akokoľvek ťažké ver že stačí jeden jeho/jej úsmev a zrazu máš pocit že dokážeš aj hory prenášať.. Vieš aký bol úžasný pocit promovat a vedieť že som to dokázala aj s 2 deťmi napriek tomu že mi pomaly každý hovoril ako sa to nedá?.. Pamätám si na slová jednej profky že končiť školu s 2 deťmi a nevzdat to chce ozaj odvahu.. Ja som ju mala a som veľmi rada že som to nevzdala. Keď som promovala staršie deti mali 4 roky a 1,5 roka.. Jediný háčik bol v tom že namiesto manžela a rodičov som mala na promóciách sesternicu a rodičov keďže muž musel ostať doma s deťmi 😄 prvú skúšku som robila keď mal mladší syn len 3 mesiace.. Porozprávaj sa s otcom.. Možno sa najprv nahnevá, ale ja verím že nakoniec tebe a aj budúcemu vnúčatu práve on pomôže..
Navyše, tvoji rodicia si už tiež niečo v živote preskákali, vychovali teba a asi dobre, keď ta prijali na vš, aj tvoju sestru, pracujú, si ich dcera, budú mat aspoň triezvy pohľad na všetko, kedže si vychovou dieťaťa 2x už prešli a vedia aj lepšie v akej sa nachádzate situácii a aké sú vase možnosti. Aby sa nestalo to, ze im po potrate potom vplyvom emocii, lebo tie potom prídu, nepovieš, ze si bola na potrate a oni ti to budú vyčítať, ze prečo si im nič nepovedala. A ak sa ešte dozvedia, ze viac si dala na cudzie nicky niekde z netu ako na ich názor, co ta cely život vychovávali, dosť si odriekali, aby si ty mala, určite by ich to dorazilo.
Za mnou keby prišla dcera, ze bola na potrate, asi by som si poplakala aj, prečo sa mi vôbec nezdôverovať, ze je tehotná a aj ako sa rozhodnúť a aké stanovisko spolu zaujať. Bolo by mi ľúto, ze co som vo svojej výchove zanedbala, keď mi to vôbec neoznámila ani to so mnou neriešila, asi by ma to dosť zlomilo.
Vieš, druhým sa ľahko radi tu na nete, oni nie sú v tvojej koži. A ak chceš pomoc, tak pomôžu / nepomôžu jedine rodicia, preto by si to mala riešiť hlavne s nimi.
Prosím ťa povedz to tomu svojmu otcovi daj tomu dieťaťu šancu na život ono nemôže za to že prišlo v inom čase než ste si plánovali. Písali tu ženy ktoré sa ocitli v podobnej situácii a zvládli to. Prečo počúvaš radšej ľudí ktorí nemajú reálnu vlastnú skúsenosť s potratom? Oni nemajú šajnu o tom aké to je žiť s tým po celý život. Rádia ti niečo čo sami vôbec nepodstúpili. Na tvojom mieste by som dala viac na rady tých ktoré sa stali matkami keď to nečakali boli v rôznych tazkych situáciách a predsa to zvládli. Ak som dobre zachytila bola tu dokonca študentka Farmácie ktorá otehotnela počas štúdia a zvladla to. V úvodnom príspevku si písala že potrat nechceš že si na to malé naviazaná. Teraz odrazu celkom iná rétorika. Uvedom si že tvoj priateľ nestojí za deravý groš po tom ako sa zachoval. On ti otvoril oči? Nie ty si slepá keď nevidíš že táto situácia ti len ukázala akého hrozného a necitliveho človeka máš po svojom boku. Pre takého človeka zabiješ krásne nevinne dieťatko? Naozaj je jeho život menej cenný než život jedného zbabelca ktorý ta nepodrzal pri prvom vážnom probléme? Naozaj veľmi tuho sa zamýšľaj akého človeka máš po svojom boku či ozaj on je ten ktorého by si mala počúvať. Dievča zlaté prebud sa to nemáš na viac ako na bezcharakterneho chudáka? Potrat kľudne zruš nik ta nemôže donútiť sa tam dostaviť. Nedávaj vlastnému dieťaťu čas len do utorka keď ide o takú vážnu vec. Predstav si že si ty tým dieťaťom nad ktorým visí ortiel smrti. Si rozumná žena? Tak to ukáž. Si odvážna či zbabela? Sama si odpovedz. Akou ženou chceš byť?
A na margo tvojho priateľa ti len napíšem toľko, ze je kopu chlapov, ktorí si začali so slobodnými mamičkami a tie deti prijali za svoje a starali sa o ne akoby boli ich vlastné. A tiež im to nastavilo isto financie, voľný čas atď… a to sa starajú a vychovávajú “cudzie” deti. Tvoj priateľ nie je ochotný sa postarať ani o vlastnú krv. Tak a teraz sa pozri z tohto uhlu kto je aký charakter.
@autorka: Jedno dieta by sa dalo zvladnut aj pri studiu. Problem ale je, ze tvoj partner to dieta nechce. Ja osobne by som nechcela dieta s clovekom, ktory ho so mnou mat nechce. Ale nic ti neradim...
Vidim, ze este nie si rozhodnuta. Nebudem ti nic vnucovat, len ti poviem moje skusenosti z okolia.
Poznam 2 zeny, ktore kvoli studiu isli na UPT. Dostudovali, nasli si novych partnerov (ti vedia o UPT a neriesia) a obe maju 2 zdrave deti, funkcne manzelstva a aj vdaka dokoncenym studiam uspesnu karieru. Nemaju ziadne depresie a su momentalne stastne. Nemali problem s otehotnenim a ani s vynosenim deticiek.
Poznam jednu zenu, ktora kvoli tehotenstvu prerusila studium/medicinu, nikdy ho uz nedokocila. Robila cely zivot na poste (roznasala postu)...cely zivot frustrovana a z manzela sa stal alkoholik. Z ich deti sa stali fanaticki veriaci.
Poznam dalsiu zenu, ktora otehotnela pocas studia a dokoncila VS a urobila si aj doktorat. Ma uz s manzelom dalsie 2 deti. Manzel je ale na tazkych depresivach (on skolu nedokoncil, lebo zivil rodinu), prestal robit a ona teraz taha domacnost z platu VS profesorky sama...nelutuje 1. dieta, ale lutuje 2 dalsie. Rodina je na tom celkovo dost zle. Da sa povedat, na pokraji rozvodu.
Je toho v okoli dost vela. Momentalne ma napadli so studiom VS tieto 4 pripady otehotnenia a rozne pristupy k nim.
Kazdopadne akokolvek sa rozhodnes, nesmies to rozhodnutie v buducnosti lutovat. Kazdy clovek si tym v zivote prejde...rozhodnutia, rozhodnutia. Skratka musis sa potom naucit zit s pocitom, ze v danej chvili bolo to konkretne rozhodnutie najlepsie.
Drzim paste a daj vediet ako to dopadlo.
Ja som otehotnela nečakane, moja prvá reakcia bola že som sa neskutočne rozplakala od zúfalstva, dieťa som chcela mať až po vysokej škole, kým som nešla k doktorovi som si vlastne ani nepripúšťala že som tehotná, hovorila som si že možno to môže byť falošný výsledok testu, nejaká cysta.. u doktora keď mi potvrdil tehotenstvo som sa rozplakala… dosť mi teda trvalo prísť na to že to vôbec nie je taká katastrofa ako sa mne na prvý pohľad zdalo, bála som sa neskutočne čo mi na to povedia rodičia, obzvlášť môj otec, lebo ten to bral ako samozrejmosť že idem na vysokú školu, inú možnosť vlastne nevidel… tajila som to rodičom dosť dlho, nechcela som to nikomu hovoriť, ale nakoniec keď sa to dozvedeli vôbec to nebrali tak tragicky, nadšení samozrejme neboli, ale su ochotní ma podporiť .. momentálne som v polovici tehotenstva a vidím to úplne inak ako na začiatku, to dieťa milujem nadovšetko, a nič by som nemenila, cítim že je to tak, ako to malo byť 🙂 už vôbec nemám pocity ako na začiatku, že prečo sa to stalo práve mne, naopak som vďačná za to že som dokázala otehotnieť, mnohé ženy nebudú môcť mať nikdy svoje deti … dieťa je dar 🙂 … len musíš nájsť niekoho kto ťa podporí, určite sa aspoň 1 človek v tvojej rodine nájde .. a tuto na mk ti niekoľko žien ponúklo pomoc .. je len na tebe či sa rozhodneš pre život svojho dieťaťa alebo školu, ale žiadna škola nemá väčšiu cenu ako život dieťaťa.. si v ťažkej situácii, ale je to len uhol pohladu, pokiaľ využiješ všetky možnosti, prídavky, môžete sa mať v budúcnosti dobre,nebudeš môcť nejaký čas chodiť po dovolenkách, a kupovať si značkové veci, ale určite by si nemusela žiť na suchých rožkoch …
Ja dám ešte iný pohľad. Poznám pár adoptovaných detičiek a všetky majú milujúcich rodičov. Vsetci ich milujú ako vlastné a ešte kúsok viac. Áno bolo by to ťažké a bola by to obeta, ale možno by to bola tiež cesta.
A tiež poznám babu čo otehotnela v prvom či druhom ročníku medicíny. Na rok prerušila, promovala s bruškom a ešte ďalšie 2 stihli. Je z nej pediatrička so 4 deťmi 😉
@zazvorka87 ďakujem 🙂 chvíľu aj tehotná, potom som prerušila, no to v podstate kvôli tomu že som mala rizikové. Deti boli vždy len s mužom, pracuje na smeny, tak sme to nejak sklbili 🙂
Určite nezabi ten krásny život...je to dar... dieťa nemôže za chyby dospelých!!!
Dáš to, drž sa a ak je tomu tvojmu prednejšia škola, jeho veci, proste on…egoista….tak to nech porozmýšľa že ty máš pod srdcom živé stvorenie…keď ste mohli j***ť ( s prepáčením) tak sa aj starajte, nieje to len take že tvoje dieťa, ty ho porodíš,…aj on má na tom zásluhu…verim že sa znormálny kým ho porodíš💕ty si uvedom že ty máš pod srdcom živé stvorenie, ktoré ste stvorili, a že budeš mladá mamka…posunie ťa to v pred…školu si vieš doštudovať aj potom…blízky Ti pomôžu…💕teš sa na materstvo…ty s dieťa ste dôležitý teraz…ak toto ti mieni robiť priateľ, posielať ťa na ten potrat tak by som ho dakte kopla a čakala nech sa uvedomí a ak nie tak má smolu…verim že to dokážeš🥺podporujem ťa!
Hlavne myslieť pozitívne!!! Vážiť si život dieťaťa ako vlastný....
@faustinocka Prepac, ale ako autrorku podporujes/podporis?
Najlepšie by bolo, aby autorka tému zamkla alebo zmazala. Aj tak si spraví po svojom.
@acrobaleno prečo by to robila?.. Stále je čas aby zmenila svoje rozhodnutie a dala bábätku predsa šancu.. A ak jej v tom vieme pomôcť skúsenosťami, názormi alebo niektoré maminy som si všimla dokonca materiálne bola by chyba si to neprečítat.
Zaujimave ze na dieta nemate, ocividne asi ani na kondomy a HAK ale na UTP ano
@matqa411211 UPT je jednorazovy zakrok a dieta je existencia (pri velkom stasti) skoro na vzdy...co je to za otazku? Mas dieta a si si vedoma mesacnych nakladov?
@number19 Takze vlastne v ramci 4 pripadov, ktore si opisala sa maju dobre, stastne a v pohodicke s manzelmi iba tie dve, co sli na UPT. 😉😉 Zvysne dve cele zle. Mmhm.
To je ale nahodicka. Takyto dobre nenapadne miereny nazor 🙃
@number19 a ty vies kolko stoji utp a balik kondomov?
@matqa411211 UTP neviem kolko stoji (ale iste menej ako vychova dietata do 18 na istej normalnej existencnej urovni). Cena kondomu je momentalne pre nu asi bezpredmetna, kedze uz je tehotna nie? Do buducna by som ale urcite doporucila...
@drahomirrra Poznam tieto 2 zeny po UPT a nemaju ziadne traumy, problemy a zdrave deti vo funkcnych rodinach...co ti poviem, klamat nebudem. Poznas ty niekoho osobne po UPT?
Zvysne 2 otehotnili pocas VS a ano cele zle...skratka to nezvladli...prilis velky tlak...citili sa pod moralnym tlakom a takto to dopadlo...
Daj ty nejaky realny priklad z tvojho okolia...ci ziaden, len tehotenstvo za tehotenstvom? A vsetci su stastnucki?
@tianna hlavne sa tu už nehádajte. 😂
@number19 Keby si citala diskusiu, tak by si si precitala o mojej kamaratke, ktorej sa stalo to najhorsie, co sa zene po potrate stat moze. Nemoze mat viac deti. Este poznam dve, z toho jednu chapem, zije na hranici prezitia, ale doslova z ruky do huby. Stastna nie je. A druha to nikdy nerozchodila. Proste ju zvalcovala psychika, zacala pit a zial, uz je po smrti.

@katkami123 a podla mna by mohla aj “ svokrovcom” povedat