icon

Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat

2. aug 2021

Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to

tianna
7. aug 2021

@malva123 má myslím sestru ako písala, teda mohla mať sestru v 19 a ju v 40..

luccija
7. aug 2021

Prestaňte ju psychicky ničiť basnami a videami je to už cez čiaru.Je to jej život asi nemá momentalne v nikomu oporu musí to byť ťažké.Su na svete milióny žien, ktoré podstúpili interupciu.Mozno sa na to necíti bez peňazí, školy, zazemia..každý má nejakú predstavu o živote...ale ja by som sa zverila otcovi, ak je nejaká šanca, že dieťa chce a iba sa boji ako to bude...ja si myslím, že Ťa splodil, vychoval a mal by vedieť, keď ma jeho dieťa trápenie.Nemusis sa spovedať prečo si napísala horšie prijímačky si šikovná, keď Ťa vzali...áno možno to dieťa je tu preto, aby sa Váš život rozveselil jeden odíde, druhý príde...
Ak si myslíš, že nie je žiadna šanca a dieťa nechces, nezvládnes chápem..frajer študuje mimo Oravu prevdepodobne...

petrms
7. aug 2021

Citam tuto diskusiu uz niekolko dni a nestacim sa cudovat nad argumentami niektorich komentujucich. Nebudem sa vyjadrovat k tomu, ci si dieta nechat alebo nie, v konecnom dosledku je rozhodnutie len a len na tebe. Treba sa ale na situaciu pozerat triezvo a nezlahcovat to. V podstate sa plne stotoznujem s nazorom @elementissa. Zhrnula to uplne dokonale. To, ze jej tu ponukate postielku a oblecenie je sice pekne, ale mam pocit, ako by po narodeni dieta ani nerastlo a malo iba potreby najest sa, vyspat a kakat. Nazor, ze ine zvladli, tak zvladnes aj ty je.. ako to nazvat.. zavadzajuci. Samozrejme, ze sa to zvladnut da, ale pod podmienkou, ze nie len ty sa vzdas vsetkych svojich snov a predstav o zivote, ale aj tvoja rodina, pretoze bez ich pomoci to nejde. Pretoze dieta nezavesis na klinec, kym pojdes do prace, nie to este ist studovat, ako ta tu niektore presviedcali, ze sak o rok mozes nastupit spat (a zit budete z tej neskutocnej lasky). Ani jedna tu vlastne neuviedla realnu skusentost ako to vlastne "Zvladli", co to slovo vlastne znamena. Mam v rodine pripad, kedy zena zostala s dietatom sama, bola uz ale aspon financne zabezpenena, bez pomoci svojej mami by to ale Nezvladla, pretoze aby ich uzivila, musela chodit do prace, preto jej syn bol v podstate cely den s babkou. Ano, takto sa to zvladnut da, ale my nevieme, ake mate vy rodinne zazemie, ci by si sa mohla v tomto na otca spolahnut. Tiez tie emocionalne natlaky, co by ine pary za to dali, aby mali dieta.. ako to suvisi s autorkou? Ona predsa riesi uplne inu zivotnu situaciu. Porovnavat par, ktory ma vlastne byvanie, pracu adt. s 20 rocnou studentkou je predsa uplny nezmysel.
Drzim Ti palce, nech si stastna a spokojna akokolvek sa rozhodnes, mas na to plne pravo.

alexandra1990
7. aug 2021

@zazvorka87 ešteže tu bola tá diskusia so psom inak by si nemala stále čo vyťahovať, keď sa ti nepáči iný názor.Hlavne, že na profile máš fotku psa so srdcom a v tej diskusii by si ho zabila len pre nezodpovednosť jeho majitelov, ktorí zlyhali pri jeho výchove tak, ako si ty zlyhala pri svojich chlapcoch, že áno?
Na svete žijú milióny ľudí a nenájdeš 2, ktorí by boli rovnakí. Každý 1 ČLOVEK, zvýrazňujem slovo ČLOVEK má právo žiť svoj život tak, ako uzná za vhodné. Lebo je to jeho život nie tvoj! Ty máš právo rozhodovať o svojom živote, svojom tele a tvojich deťoch do ich 18 rokov. Nemáš žiadne právo nazývať ženy vrahyňami a písať im, že zabíjajú dieťa lebo či sa ti to páči alebo nie žijeme v krajine, kde sa žena môže rozhodnúť či zhluku buniek dovolí sa v jej maternici vyvinúť a narodiť. Je to jej vajíčko, jej maternica nie tvoja. Ona bude žiť a tým rozhodnutím, ktore spraví a nie ty. Každý má právo vyjadriť svoj názor, ale tento psychický teror, ktorí tu ty a tebe podobné predvádzate je cez čiaru. Si človek bez kúska citu, empatie, porozumenia. Chýba ti schopnosť pochopiť a prijať iný názor, ako je ten tvoj. Úprimne mi ťa je veľmi ľúto lebo si celým svojím životom nesieš veľkú traumu s ktorou sa nevieš vyrovnať a tak si to vybíjaš tu anonymne a vnucuješ iným svoje názory. Keďže tu rada rozoberáš svoje súkromie, tak práve od človeka ako si ty by som čakala viac pokory, empatie a rešpektu. Máš 34 rokov, tvoj starší syn má skoro 15 rokov čiže si rodila mladá, ďalšieho syna si mala o rok. Potom prišli vážne krízy v manželstve a ,,odniesli" si to tvoje deti, chýbali im nielen materialne veci, ale aj ten citový vzťah keďže si odnášali vašu manželskú krízu, do teraz si to vyčítaš, že nemali detstvo aké by si zaslúžili, že nemajú s tebou taký vzťah ako by si chcela a nie si pre nich autorita len zdroj peňazí, konpenzuješ si to na 4 ročnej dcére,ktorá je až príliš rozmaznaná. Ale raz to vynahradíš vnúčatám.To akože fakt? Tým deťom už nikdy nevynahradíš to, o co si ich v detstve pripravila. Žiješ s mužom, ktorý sa ti hnusí lebo grgá, prdí a chceš spať na poschodovej posteli, ale spravíš si s ním ďalšie dieťa veď manželske povinnosti si treba plniť aj v nefungujucom vzťahu lebo hospodin povedal čo je viac ako manželstvo že? Máš problém sama so sebou, si nespokojná so svojím výzorom, životom, deťmi a ich postoju k súrodencom, buď sa doma zblázbiš alebo rozvedieš však? A ty ideš radiť mladej 20 ročnej kočke ako sa dá zvládnuť život bez poriadneho vzdelania, financii s dieťatom? Fakt ty čo si to sama nezvládla? Fakt prajes mladej babe, ktora má život pred sebou taký smutný a frustrujuci život ako máš ty? Nikto z nás nemá 100% život a nieje každý deň krásny a šťastný, ale tvoj život je odstrašujúci príklad. Ja mám 2 deti, mám po 40 a keby sa mi podarilo neplánovane otehotnieť, tak si to dieťa necháme lebo sa onho dokážeme postarať po každej stránke. Tiež sme si prešli ťažším obdobím ked sa financná kríza odzrkadlila na našom vzťahu, ale muž sa spamätal a šiel pracovať von.Keby som v tom čase otehotnela, tak by som ten potrat podstúpila lebo to dieťa by sme finančne neutiahli. Ale ani v tej kríze som sa o manželovi nevyjadrovala tak, ako ty. Neviem si predstaviť žiť s človekom, o ktorom napíšem, že sa mi hnusí, že chcem spať od neho oddelene a potom si s ním urobím dieťa. Musíš byt neskutočný pokrytec, keď to dokážeš. Ty si tá posledná, ktora môže kafrať iným do života. Najprv si uprac pred svojím prahom a potom sa staraj do života ostatných. To, že je to pre teba živý tvor už od počatia je tvoj názor. Pre mňa je živý tvor ten, kto dokáže sám existovať a áno, aj pes sa stáva živou bytosťou az po narodení. Každá žena môže so svojím telom, svojou maternicou , svojimi vajíčkami, svojim embryom robiť čo chce.Je to jej život a jej rozhodnutie.Ty k tomu môžeš len vyjadriť svoj názor.

acrobaleno
7. aug 2021

@alexandra1990 zbytocne na nu reagujes. Ona a jej podobne si pojdu svoje.

number19
7. aug 2021

@alexandra1990 Ja som si dnes tiez prebehla jej profil a bola som v soku z jej prispevkov.
Ak by mala ukazkovy zivot so 4 detmi tak jej moralizovanie by som este ako tak brala, ale taky bordel v zivote? A bude tu niekoho nazyvat vrahynou...to uz je fakt cez ciaru.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
number19
7. aug 2021

@zazvorka87 Uz to dievca fakt nechaj na pokoji.
Mala toho tento rok dost. Necitala si jej prispevky? Potrebuje vela veci spracovat.
Nijak ju neoznacujme. Ma 2 moznosti a rozhodne sa.
A ako som uz pisala. Akokolvek sa rozhone musi sa nastavit na to, ze to bolo v tejto konkretnej situacii to najlepsie riesenie.

Ty si sa v 19 rozhodla tak ako si sa rozhodla...predpokladala by som ze si spokojna...?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
number19
7. aug 2021

@zazvorka87 Demonstrujes nazor nejakeho Mateja. Ini ludia mozu mat iny nazor na to kedy zacina ludsky zivot.

Kto je najvyssi? A preco sa niekomu zodpovedat? Je to nas zivot, vsetci si ho zijeme najlepsie ako vieme...aspon dufam.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
number19
7. aug 2021

@zazvorka87 Ja vo svojom zivote neberiem nic na lahku vahu a jediny komu sa budem zodpovedat som ja sama sebe...

Z historickeho hladiska rolu krestanstva v Europe nespochybnujem. Ale treba si tiez pripustit, ze cirkev ako institucia ma/mala aj velmi vela tmavych stranok s ktorymi by som sa nestotoznovala.

Kazdopadne nechajme uz autorku na pokoji. Dufam, ze sa rozhodne spravne...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
7. aug 2021

Autorke držím palce v štúdiu farmácie , nech sa jej v živote darí. Nech doštuduje , zabezpečí sa finančne , nech pomáha ľuďom ako len vie a nech sa jej do buducna darí aj v súkromnom živote. Interupcie tu sú boli aj budú. Nikto ich nezastaví , lebo jazda žena má slobodne rozhodnutie. Má právo rozhodnúť sa!!! A to jej neupieram. Niesme ako v niektorých moslimských krajinách , kde žena je s prepáčením „ hovno” , takze vďaka Bohu , že mame slobodne rozhodnutie!!!

alexandra1990
7. aug 2021

@zazvorka87 ty si tak zakomplexovaná, jednoduchá a hlúpa žena až to bolí. Mne je úprimne u riti kto si čo myslí kedy začína život. Je legálna interupcia do 12 týždňa? Je! Môže každý svojprávny človek rozhodnúť o svojom živote? Môže! Patrí to oplodnené vajíčko hádam tebe, že máš právo rozhodnúť o ňom? Nepatrí Tvoju spokojnosť s tvojím životom tu vidíme pravidelne v tvojich statusoch.
A prestaň sa tu už oháňať kresťanstvom a bibliou. Milujte sa a množte sa, nie sexujte pre potešenie a bráňte počatiu, že... miluj blížneho svojho, no vidíme ako miluješ svojho muža, svoju sestru, ako sa o nich vyjadruješ , ako si sa modlila aby si dostala krámy a nebolo z vášho pošmyknutia švrte decko, že..jasné, že potom si ho prijala a tešíš sa naňho lebo INÚ možnosť už nemáš... tak neskutočne si serieš do huby s tým, čo vypisuješ v takýchto diskusiách s tým, čo riešiš v svojom profile. Karma ti túto tvoju bezcitnosť, nulovú empatiu a schopnosť prijať aj iný názor vracia na tvojom živote. Odcudzuješ autorku, že chce dať prednosť škole pred materstvom. Ja nie, lebo vzdelanie je dôležité. Neviem, akú strednú školu má skončenú, ale až len gympel tak s tým a s malým dieťaťom by si dobrú prácu ťažko našla. A že školu si môže spraviť aj neskôr popri dieťaťu? No nie každý má kam to dieťa dať kým bude študovať a nájom, stravu, jasle jej ty a tebe podobné nezaplatia, dieťa zadarmo nepostrážia. Ty si nedokážeš pri pubertiakoch a 4 ročnom dietati spraviť ani atestaciu,že. Nie každý chce dopadnúť ako ty. Ako domáca puťka s depkou, že sa buď zblázni alebo rozvedie. A čo by som spravila keby dcéra prišla, že je tehotná? To by záležalo od okolností, od jej veku, od vzdelania, ktoré by už mala, od partnera. Nedá sa to zovšeobecniť. Sadli by sme si, prebrali situáciu, navrhli rôzne riešenia a vybrali také, aby v budúcnosti neskončila ako ty. Zakomplexovaná, znudená, v depke zo svojho smutného života. Moja dcéra nastupuje na strednú školu, ale už vie, čo je to zodpovedný sex, aké spôsoby ochrany existujú. A tá chýbajúca ochrana je to, čo chýbalo tebe aj autorke. Keby ste ju obe použili, tak ona by sa nemusela rozhodovať medzi školou a dieťaťom a ty si sa nemusela modliť avy prisli krámy a zúriť na nechutného manžela,že kludne spí. Áno, žiadna ochrana nieje 100% a môže zlyhať, ale vždy je menšie riziko, že zlyhá ochrana ako že žena neotehotnie, keď ju nepoužíva.

autor
7. aug 2021

@malva123 Ale ja mám aj sestru vieš? sestra sa mamke narodila v 20 alebo 19 už neviem....a ja som rodičom potom vznikla v 40 nečakane

autor
7. aug 2021

@petrms ďakujem veľmi pekne :*

heleninamama
7. aug 2021

@alexandra1990 👍🏻

autor
7. aug 2021

@number19 presne tak mám pocit že ten život mám len rokmi náročnejší a v tomto roku sa mi život obrátil o 360 stupňov a už vyše pol roka toto všetko trvá a v kuse musím riešiť dosť závažný problém alebo dačo také. S prijatým na školu som si myslela, že to všetko zlé už prešlo ale no mýlila som sa :/ ...ďakujem veľmi pekne :*

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tianna
7. aug 2021

Vznikla si vašim nečakane.. A napriek tomu si ta nechali.. Škoda že to isté nechceš spraviť aj ty pre svoje dieťa.. A robíš obrovskú chybu že to nepovieš otcovi alebo aspoň sestre. Keď správne počítam tvoja sestra ma okolo 40-tky.. Teda možno by ti vedela aj pomôcť, byť oporou.. Ktovie čo život prinesie, možno ozaj už deti nebudeš môcť mať a keď sa bude raz otec pýtať na vnúčatá budeš mu to aj tak musieť povedať, teda nebudeš musieť, ale budeš staršia a nebudeš mať už chuť to tajiť.. A tiež si nemysli že len prídeš, dieťa ti vycucnu a budeš v pohode. Teraz sa bavíme o fyzickej stránke najmä. Samozrejme môžeš byť, ale rovnako aj nemusíš, tak sa na to priprav keď už silou mocou na ten potrat chceš ísť. Mala som ten istý zákrok aj keď mne bábätko zomrelo a nevedelo odísť samé. Robil mi to jeden z top gynekológov a aj napriek tomu som dostala zápal maternice. Plus samozrejme nech ten tvoj vydarený frajer pokiaľ si stále s nim počíta že 6 týždňov si nezasunie keďže budeš mať v podstate normálne šestonedelie aby si sa zahojila. Neviem inak či si niekedy bola už v narkóze, ak nie tiež to nemusí byť nič moc.. Ja som z nej bola mimo veľmi dlho. Najmä psychicky, teda ak si už brala antidepresiva určite odporúčam mať ich poruke..

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
sisa_s
7. aug 2021

Amen 🙏 uz nestaci? 😀

pericolosa
7. aug 2021

neviem ti napisat sukromnu spravu ale ozvi sa mi do sukromnej posty.