Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
@zazvorka87 ja som ti len nastavila zrkadlo, tak, ako ty tu riešiš iné ženy a ich životy ja riešim ten tvoj...tak ako si ty len žena, človek z mäsa a kostí je aj autorka a iné ženy, tak isto sú omylné a robia chyby, ale následky za svoje chyby ponesú oni a nie ty a to ty nikdy nepochopíš lebo si až príliš jednoduchá. To, že ľudia prdia, grgajú, kakajú a cikajú ja viem, to ty si písala o svojom mužovi, že sa ti hnusí, že prdí a grgá nie ja. Ja by som nedokázala žiť a človekom, ktorý sa mi hnusí. Ten chudák isto nevie ako sa tu o ňom vyjadruješ inak by si už bola dávno rozvedená. Boh dal manželom sex, ale za účelom množenia a plodenia detí ty biblia. Ale to je tvoja špecialita upravovat si kresťanstvo a vieru podla seba. Ži si svoj život podľa seba a iných nechaj žiť podľa nich. Ich život, ich rozhodnutie. Ich voľba. Je mi úplne jedno v akej krajine je do akého mesiaca potrat legálny. Keď sa jožka v New Yorku rozhodne íst na potrat v 7 mesiaci a je to u nich legálne je to jej voľba, jej život, ona sa tak rozhodla a ona s tým rozhodnutím bude žiť nie ja. Mňa sa jej voľba a jej život nijako nedotýka a nemám žiadne právo ju za jej voľbu odsudzovať, moralizovať , citovo ju vydierať a psychicky terorizovať. Je to jej život, nie môj. Ale to ty nikdy v živote nepochopíš. A týmto diskusiu s tebou končím lebo je to strata času. Susedov pes skôr pochopí čo je to prijať aj iný názor ako ty.
Karma sa ti vracia v podobe tvojho života plného smutku, depky zo svojho života, neúspechu, toho, že si len puťka domáca...nie v podobe ďalšieho dietata.
@autorka. NEBOJ SA, neboj sa budusnosti. Ta je vzdy v pohybe,meni sa...to coho sa teraz bojis sa moze za pol roka zmenit. Neboj sa prijat ZIVOT radost, lasku babatka no s tym spojene I starosti. Neboj sa LUDI, vzdy sa najdu taky co ta nepodporia no aj taky co ta podrzia, pochopia, poradne, skupiny. Neboj sa, PENIAZE nie su vsetko I ked to dnes kazdy pretlaca, ze co si mat dieta bez penazi..daj ho prec to nedas...ja ti poviem...DAS TO si silna zena. Sranda musi byt aj keby na chleba nebolo...zivotna pravda az oci kole. Na strave sa da usetrit najviac, mozo budes jest cely tyzden chlieb s paradajkou a pastikou, ale pol rok-rok to das a peniaze das tam kde treba. Clovek si zvykne na vsetko sa vravi a je to pravda. PENIAZE NIE SU VSETKO...VSETKO JE LASKA. Neboj sa obkolesit ludmi co ta podrzia(mozno sestra, kamosky..). Neboj sa odrezat od ludi co ta zradzaju, nepodrzia-priatel(i ked je to len sok, obdobie a mozno sa I on bude tesit). Neboj sa odlozit svoje plany a ciele(srudovat, tak budes studovat neskor) koli zivotnej misii akou je materstvo, byt MAMA. NEBOJ SA prijat DAR, ktory ti bo dany, hoci nechcene a necakane...ty si ta ktora sa ma stat mamou a zazit to zivotne puto. Neboj sa bezbranneho dietata, ktore nemoze za to ze mu zacalo byt srdce. BUD ODVAZNA TAK AKO BOLA ODVAZNA TVOJA MAMA KED TA NOSILA, pozri na nu ako si ta nedala, ako si vdaka nej teraz tu. Neboj sa, odkukaj od sestry ako to zvladla...
Chcem verit, ze si to precitas, a ze snad sa vsetko dobre vyriesi..v prosech zivota.
@zazvorka87 neviem či by si ináč nepísala, keby si na tie deti zostala financne sama
@zazvorka87 fakt môj posledný komentár k tebe ja ženami v domácnosti nepohŕdam ani na nich nepozerám zvrchu, ja som totižto nikde o ženách v domácnosti nepísala ja som písala konkrétne o tebe podľa toho, ako si sa sama opísala v svojich príspevkoch konkretne v tom, kde si písala o tom, že si nespravila test a a budeš len žena v domácnosti, ktora skončí s depkou alebo rozvedená. Ja nemám žiaden problém so ženami, ktoré sa rozhodnú venovať svoj život len deťom a domácnosti, keď ich to napĺňa a sú tak šťastné čo tvoj prípad očividne nieje. Keď chlap dokáže uživit ženu, deti, všetko sám financovať a žena sa chce venovat len deťom je to jej voľba keďže je to jej život. Ja si taký život predstavit neviem. Aj ked som manželka a matka som stále žena, mám svoje záluby, prácu, potrebujem socializaciu, kontakt s ľudmi a cely moj svet sa netoci len okolo domacnosti a deti. Ale to ty opäť nepochopíš lebo tebe nezáleží na tom ako bude autorka po pôrode žiť, ako a či sa bude o to dieťa vedieť postarať ,teba jej budúcnost nezaujíma.Tvoj záujem o akukolvek tehotnú ženu končí v jej 13 tt kedy už bez zdr.indikacie ist na interupciu nemôže. V ten deň pre teba žena prestane existovať .
O tvojom živote viem toľko, koľko si o ňom napísala a je mi ťa úprimne ľúto. Práve preto autorke neprajem taký život, ako máš ty.
@luccija zazvorka by sama na deti financne nezostala, jej hospodin predsa vraví, že nič nieje viac ako manželstvo, už len fakt, ako sa vyjadruje o mužovi, ako sa jej hnusí a napriek tomu s ním žije hovorí o tom, že je to jedna z tých, ktorej keby muž ráno otrieska hlavu o stenu mu večer bez slova rozriahne nohy lebo manželstvo, lebo biblia lebo hospodin, úplne vygumovaný 🧠
@zuzinapipina prosím ťa nedalo by sa zamknúť túto diskusiu? Zvrhlo sa to tu na psychicke týranie autorky, citové vydieranie.Citovo ju vydierajú jej mrtvou mamkou. Niektoré komentáre sú už veľmi ďaleko od slušného vyjadrenia svojho názoru a autorke, ktorá má za sebou ťažké životné obdobie a ešte ťažšie pred sebou vôbec na psychike nepomáhajú.Ďakujem.
Mila autorka 🙂 velmi ti drzim palce. Farmacia je krasna skola, avsak aj velmi tazka. Dufam, ze budes v studiu uspesna. Nebudem ti urcite klamat, podla mna sa to s dietatom da vystudovat len velmi tazko, respektive tak, ze sa on bude starat niekto iny a bude na vas aj zarabat. Mozno by sa nasla vynimka, jedna z miliona, ktora pri tom da aj nocne ale....neviem.
Kazodpadne nakolko uz dieta mam, musim povedat, ze je to velky zasah do zivota. Neskutocny, obrovsky. Uz ho nezamknes do skrine, mas stale na zodpovednosti jeden ludsky zivot. A to, ze tu niektore nukaju pomoc....neviem ci su to mamicky a ak ano, pride mi to usmevne 🙂 dupacky ani peniaze na tehotenske oblecenie ti nepomozu. Dieta su obrovske vydavky, obzvlast, ked ho chces pripravit do zivota a zabezpecit. Nie je to take jednoduche, nemusime tu ziadna klamat. Kazdopadne aj adopcia ci utajeny porod su v hre, pokial sa s tym stotoznujes. Rozhodnutie je na tebe, musis si vsak byt na 100% ista, aby si si cely zivot vedela sama pre seba odargumentovat, preco sa to stalo takto a aby si sa nezrutila. Ak to dokazes a si silno presvedcena, zvladnes vsetko, aj UPT. Taketo rozhodnutia su na cely zivot, preto musis pocuvat seba, nie okolie. Drzim palce 🙂
@lalenka33 pokúsim sa
Poprosím zamknúť tému. Už sa to tu zmenilo na prolife a prochoise.
@annamalaga ďakujem 😇
Držím palce moja.🥰
@annamalaga ďakujem
@zuzinapipina áno aj ja prosím o uzamknutie alebo vymazanie témy
Poslala som to uz adminkam, tak to vymažu snáď behom pár dni
@zuzinapipina v to pevne verím, lebo v tejto diskusii niektoré prispievateľky zašli uz ďaleko za čiaru.
Ahoj. Necitam co tu pisali baby. Stacilo mi par prispevkov. Kludne ak chces, tak mi napis spravu. Mozme popisat, zavolat. Dieta je zivy tvor od pocatia. Ak budes potrebovat pomoc, tak mam kopu oblecka aj s plienkami ti mozem pomoct. Daj sancu drobcovi a ak nie, tak na adopciu. Poznam ludi co cakaju roky na babo. Su to ludia co presli kurzom, psychotestami. Nedaju ho hocikomu. Drzim palce.
@a_adamcova no vidis a ja by som sa pre dieta rozhodla skor, hlavne potom, co som vystudovala 2 VS a uplatnenie v odbore som nenasla. Takze ako pise
@drahomirrra , tento fesak s nou neostane, ci ho posluchne alebo neposluchne. A skola sa moze a nemusi podarit. Ten jej vysnivany svet tiez nemusi dopadnut podla predstav a este len potom pridu psychicke problemy a vycitky, ze sa dala dotlacit do potratu. Poviem to tak, ja som vlastne tu druhu skolu tak uplne nedokoncila, bola moja vysnivana, ale mala som uz dlhorocny vztah a uz na dialku som nechcela fungovat. Bala som sa, ze o neho pridem. Ja som si namiesto skoly zvolila muza a dobre som spravila. Je to moja spriaznena dusa, uplne kompatibilna polovicka ku mne a som presvedcena, keby som sla zase niekam daleko studovat, tak sa nase cesty rozidu. A takto sme spolu a hoci nemam karieru, mam 3 zazraky nasej lasky. A presla som si aj poporodnou depresiou, pri prvom a tretom babatku, preeklampsiou. Druhe dieta prislo prilis skoro po prvom, nechcela som ho a bala som sa, ze zase zazijem to, co po prvom porode a navyse uz sa budem musiet starat o 2 deticky. Dcerka sa narodila uplne uzasna a rok a pol mala problemy s bruskom, bola velmi narocne dievcatko. Ale teraz je to moje slniecko, vyrastla z toho. A predstavit si, ze by tu nebola alebo ktorykolvek z nich, tak mi je az uzko z toho...ze mojou vinou...a nemusim do toho tahat ani Boha, Cirkev, aj bez toho by som to vnimala takto.
No kazda sme ina, mame ine skusenosti, uplne Ta chapem, ako si to myslela. Len je vela zien, co to maju zase inak a preto by sa mala autorka rozhodnut sama za seba.
Moja sestra brala HAK len kvoli chlapovi, lebo podla neho to bolo uplne v pohode a jemu bolo zatazko pouzit kondom. Uz davno nie su spolu, je vydata a ma take myomy, ze nemoze donosit babatko, potratila v 13 tt., s velkymi bolestami, nemohla kvoli deformovanej maternici ani chodit. Doteraz si vycita, ze to svinstvo brala. Takze netreba sa rozhodovat na zaklade chlapa.
Ty ho pošli odrezať si vtáka...debila
Tak uz mam potom neviem preco ale strasne som sa rozplakala ako som vstala... troska krvacam a boli to ako menstruacia inak som fajn
No tak veľa úspechov v budúcnosti, nech ti teda všetko vide ako si zelas😔
zivot ide dalej, hlavu hore a hlad dopredu 🌞 pridu nove podnety v skole, nech sa ti dari a neboj sa, vsetko bude ok 🍀 nic si nevycitaj!!! urobila si to najlepsie, co sa v danej situacii urobit dalo ❤
Držím prsty. Ak si sa nerozplakala od ľútosti, tak zrejme od úľavy. Teraz sa pozeraj vpred na to všetko pekne čo ta čaká 🙃
Nuž dúfam aspoň toho nezodpovedneho magora pošleš kade ľahšie..