Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
@bielavila pekne napísané.... Ja si myslím, že je viac takých žien, ktoré si vyberú radšej ľahšiu a pohodlnejší cestu, než aby sa "trápili" pre život aký sa im naskytol... Ja osobne som za to, aby sa našla podpora a hľadanie spôsobov ako to zvládnuť, namiesto toho ako to "uľahčiť zabitim" lebo pohodlie, lebo peniaze, lebo pod mostom, lebo štát, lebo slabé prídavky... Keby sme všetky takto nariekali, tak nemuselo byť teraz na zemi toľko ľudí, že?
@acrobaleno To je zaujímavý názor, že muž má právo posielať ženu na potrat. Vieš aké sú reálne riziká zakroku? Postúpi to on či žena? Vlastne ona nie je ani jeho žena, zajtra ani spolu byť nemusia. On si bude môcť žiť svoj život, zalozit si novú rodinu a ona už možno nikdy nebude môcť mať deti. Mne to teda fer nepride, nech sa na to pozerám akokolvek.
a okrem ineho ti ani ten vztah s tym **** nevydrzi, lebo uz teraz sa o nom krasne vyjadrujes. Tak to zvladni..
autorka prosím - zmaž si túto diskusiu, lebo keď sa svätoslávne premúdrelé hrdličky modrého koníka prekecajú na 10. stranu, tak si prečítaš rôznorodé názory ktoré Ti nemusia urobiť dobre na duši.
sadni si s tym tvojim, zvážte všetko. a rozhodnite sa. ale tu sa nedočkáš toho, čo hľadáš.
@beata_k Nie si nejaka naštartovana? Až nad primeranú mieru?
@whatever1 Ak myslíš fyzické riziká, tak ti sú také isté ako pri kyretáži a s tým ťa nikto nestraší.
@eternity24 Ja sa ho nezastávam, ale je to normálna reakcia. Nie sú manželia, neplánovali spolu budúcnosť a byť zodpovedný môže znamenať, že autorka sa pre ten potrat rozhodne.
@acrobaleno Yes.
Preto moja kamoska sla na UPT, lebo presne takyto isty dement, ktory “bol v prave povedat svoje rozhodnutie”. Dnes to dieta s uz manzelom (inym muzom samozrejme) chce, avsak ho nemoze mat. Netvarme sa, ze taketo pripady sa nedeju a diali sa iba pri anjelickarkach. Su v mensine, ale deju sa.
A pokial hentaky trtko urobi zene dieta, tak ma pravo akurat tak drzat hubu, suchat nohami a platit. Tak, ako to vyklada zakon. Nakolko sa stale jedna o telo zeny. Mal vediet, kedy vytiahnut.
Moj muz bol este len moj frajer, ked som mu jasne vysvetlila, ze ak “nahodou” pride dieta, tak sa narodi, nakolko ja by som dusevne zabitie vlastneho decka pod ruskom pomyselnej “zodpovednosti a zrelosti” neuniesla. Tak nech na to pri sexe nezabudne.
@beata_k Nemyslim, vsak vidim.
@drahomirrra A vieš na 100%, že je zatým jej potrat? Chlap si môže povedať čo chce, môže ju poslať aj na 100 potratov, to je jeho vec. Ale je zase na žene, či to dieťa chce alebo nie. Či to zvládne sama alebo nie.
@acrobaleno Ano, je za tym potrat. Zhodli sa na tom 3 lekari. Keby nebol, nepisem o tejto moznosti, ktora sa stale realne moze udiat.
Tak máš len jednu možnosť..teda dve..prvá buď ho posluchnes a budeš si to vycitat(tak tomu rozumiem z tvojich reči)alebo sa postavíš na vlastne nohy..ešte máš 8 mesiacov na to pripraviť sa na príchod bábätka..takze pories si brigádu (zabudni na vs),zožeň si podnájom..požiadaj o príspevok v tehotenstve od otca dieťaťa (musí sa podieľať na tvojom tehotenstve bol pri plodení tak musí platiť na výbavičku atd)…pozistuj si aké všetky dávky sa dajú vybaviť..ja osobne radšej s dieťaťom ktoré mi dá bezhraničnou lásku ako s chmulom ktorý ma posiela na potrat
@drahomirrra V poriadku a ja mám kamarátku, čo bola na potrate a má dve deti. Teraz čo?
Aspoň, že končí vysokú to by sa dalo zvládnuť.Pokym sa narodí on dostuduje a bude pracovat., alebo už pracuje.Ste spolu dlhšie poznáš rodičov?čo povedal, keď si povedala, že dieťa chces...
@acrobaleno - tvoja kamarátka sa sama rozhodla pre potrat, ty ho odporucaš žene ktorá ho vôbec nechce ani nad ním neuvažuje. Fakt nevidíš žiaden rozdiel? 🤷
@rubinka Kde som jej odporučila potrat? Napísala som, že vie aké má možnosti, že sa musí rozhodnúť sama. Stále je to jej život.
@luccija áno rodičov poznam... samozrejme ma zacal presviedcat ze ho nechce
@rubinka presne nechcem pretoze mi malinkeho bude luto budem plakat za nim a nechcem do buducna zaplatit ze budem mat problemi... za to ze ivana z 9 vchodu nemala problemy neznamena ze ich nebudem mat an ja 😏🙃
ak nie si stotoznena s tym, ze by si mala ist na potrat, nechod... rozhadze ti to psychiku takym stylom, ze to za to nestoji.
sama uvidis ako sa to vyvrbi, 6tt je fakt strasne skoro a udiat sa moze cokolvek, hlavne nie je tajomstvom, ze prvy trimester je rizikovy. neprajem ti samozrejme nic zle, len ked pises, ze si strasne naviazana na "dieta", tak aby si ratala aj s takouto moznostou.
frajer uvazuje triezvo a vystresovane a aj ho chapem, v pripade, ze sa vase cesty pocas tvojho ocakavania rozidu, dietatu by som jeho priezvisko rozhodne nedavala, nechala by som si nariadit sudom vyzivne a tam by to skoncilo.
ale zase na druhej strane 9mesiacov je fakt dlha doba, zomlet sa moze cokolvek, mozno aj on sa trosku ukludni a nakoniec sa bude tesit a vsetko sa da doporiadku, cele je to celkom cerstve.
u teba to tiez musi prejst nejakym vyvojom, teraz si euforicka, ze jej babatko, ale fakt treba porozmyslat, co a ako hlavne v zaciatkoch, ci budes mat podporu nielen financnu, ale aj psychicku a fyzicku.
@acrobaleno Teraz nic. Tvoja kamoska je z tych stastnejsich, to je cele.
@autor Autorka a teraz pises, ze pan táta ide do posledneho rocnika? Tse, tak to by ma slovo potrat uz ani nenapadlo. Podla vsetkeho mas termin cca april/maj? To su zrovna statnicove mesiace. Otecko moze ist okamzite do prace a pracovat ako normalny otec rodiny. O com sa tu vobec bavime??