icon

Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat

2. aug 2021

Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to

kitty123321
4. aug 2021

Tiež som otehotnela neplánovane, tiež mám ísť od septembra na VŠ, ale v živote by mi nenapadlo kvôli škole si dať zobrať dieťa .. dieťa je dar, keď si ho dáš zobrať, možno už nikdy dieťa mať nebudeš .. a radšej dieťa v 20, ako potom ľutovať že prečo si išla na potrat .. štúdium môžeš prerušiť ak to nebudeš zvládať 🙂 a určite veľa mamičiek bude ochotne ti pomôcť, od otca môžeš žiadať výživné ak sa k tomu nepostaví ako chlap.. nech sa rozhodneš akokoľvek, neurob chybu 🙂 škola počká, zabite dieťa ti už nikto nevráti ..

autor
4. aug 2021

@luccija Radšej nie nemôžem...Pretože so sestrou nemám dobrý vzťah a oco no neviem...jednak by mi s nim nepomohol si myslim a je to ortodoxný katolík

annamalaga
4. aug 2021

Autorka nápis mi súkromnú správu prosím. Poradím ti. Aj sa porozprávam.

katkami123
4. aug 2021

Autorka to nikdy nevieš, mne s deťmi napríklad pomohol o boho viac otec ako mama. 🙂

autor
4. aug 2021

@katkami123 no ved to...

rubinka
4. aug 2021

Veď práve preto že otec je katolík tak unho nájdeš oporu a isto ta nebude hnať k potratu.

tianna
4. aug 2021

Podľa mňa ti práve otec pomôže.. Možno najprv bude nahnevaný, ale ver že v konečnom dôsledku bude svoje vnúča ľúbiť a tebe bude oporou..

alexandra1990
4. aug 2021

Prepáč, ale keby si tak veľmi túžila študovať tú farmáciu, tak by si sa aj nejako pred tým otehotnením chránila.Na biologii si asi veľký pozor nedávala, keď si sa spoliehala len na to, že vieš kedy máš ovuláciu. Lebo každá žena, ktorá žije aktívny sexuálny život by mala vedieť, že cyklus ženy sa počas života mení a môže sa zmeniť z mesiaca na mesiac, keď viem, že beriem lieky, ktoré môžu môj cyklus ovplyvniť, tak sa logicky chránim aj inak a spoliehať sa pri sexe len na to, že viem kedy,, mám" ovuláciu je maximálna nezodpovednosť, keď chcem študovat a nie rodiť.Ke zaujímavé, že si si zrazu nevšimla,že sa ti posunula, keď tak dokonale ovládaš svoj cyklus. Takže nesúhlasím s názormi vyššie, že chlap k tomu nemá čo povedať keďže asi si aj jeho ubezpečovala, že svoje telo poznáš. Čiže dieťa si nechaj a na farmáciu zabudni. Farmácia je ťažšia ako medicína a externe sa študovať nedá. Keď dieťa vyrastie budeš rada,keď ho budeš vedieť ako slobodná mamička uživiť.Frajer ťa asi nechá , sestre a otcovi to povedať nechceš.Ani sa ti nečudujem otec ako ortodoxný katolík bude určite nadšený, že sexuješ pred mamželstvom a bez ochrany. Kopec študentov by boli nadšení, keby sa im podarilo dostať sa na farmáciu a ty svoj sen zahodíš len tak pre svoju nezodpovednosť.Musíš sa rozhodnúť sama, ale asi by si sa dieťaťa nemala vzdať pre štúdium lebo to nemusíš zvládnuť a budeš si to vyčítať. Prepáč, za úprimnosť, ale človek, ktorý chce študovať farmáciu by mal ovládať základne veci medzi ktore patrí aj chránenie sa pred neželaným tehotenstvom.

tianna
4. aug 2021

@alexandra1990 joj ty teda vieš povzbudiť.. Moje nervy stať sa môže vždy.. Vieš ono sú aj ženy ktoré otehotneju doslova z ničoho (rozumej z jednej zatulanej spermie), napriek ochrane, mimo štandardnú ovulaciu.. Napríklad môže sa aj prezervatív roztrhnúť, partner si dať pozor, kocka môže byť úplne mimo ovulácie ale hold orgazmom si vyvolá ďalšiu, partnerovi ujde kvapka lásky a dieťatko je na ceste.. Jedinú istotu máš v absolútnom celibáte. A školu zvládnuť pokojne môže. Stačí ju prerušiť ak to bude nad jej sily. Dieťa pôjde do škôlky a ona späť do školy.

autor
4. aug 2021

@alexandra1990 Hej idem študovať farmáciu no neviem všetko o liekoch ved preto to idem studovat aby som sa dozvedela. Nemyslela som si ze prave antidepresiva mi rozhadzu cyklus ale take sedativa napr nie...
Len tento cyklus som doslova mala pocit ze tie plodne dni mam cez dva tyzdna no necakala som ze sa takto pekne trafim do ovulacie...
Ano ocko je krestan ale za to vie ze s priatelom nehrame domino v posteli 😂😂

tomas97
Autor odpoveď zmazal
tomas97
4. aug 2021

Čo to ste za kresťania, že ste splodili dieťa pred manželstvom? 🙄 Isto chodíte alebo chodili ste spínať ruky do kostola. A toto urobíte. Plne súhlasím s @alexandra1990, že kopec študentov by chcelo študovať farmáciu a nezoberú ich. Doviesť dieťa do takýchto podmienok je vrcholne nezodpovedné.

drahomirrra
4. aug 2021

@alexandra1990 Uz sa citis lepsie, ked si si dobre kopla? Tazky den v robote, ci blba sefka? 😁

autor
4. aug 2021

@tomas97 Ja som luterán ktorý sa ani len nepomodlí takže asi tak nejak....ale toto tu fakt ťahať nejdem

tomas97
4. aug 2021

A kto je ten ortodoxný katolík? čo si spomínala vyššie?

autor
4. aug 2021

@tomas97 oco

drahomirrra
4. aug 2021

Ale prosim ta autorka, absolutne nie si povinna tu vysvetlovat, co si, kde si, ako si, a preco si, a preco nie a co a kde... Tuto niektore si veeelmi rady kopnu a razia heslo, cim horsie, tym lepsie.
Nestresuj seba ani babatko, chill 😅😅 A btw, dedo bude rast od hrdosti skrz vnuca, uvidis 👍☺️

autor
4. aug 2021

@drahomirrra ďakujeeem :* :*

tomas97
4. aug 2021

Taká presne ukážková katolícka rodina. Kto vie koľkých musel oco zdehonestovať keď sa mu toto udialo v rodine. Ak ti niečo bude hovoriť, pokojne to môžeš pomenovať tak, že koho pán boh miluje, toho krížikom navštevuje. A možno toto je ten krížik ... Neviem si ja ani úprimne predstaviť, že so možno od teba o niečo málo starší, že by som sa mal teraz stať otcom.🙄 ... Už len z ekonomického hľadiska. Ale tak deti sa rodili aj cez vojnu ... Budem držať len palce, nech sa rozhodneš ako sama uznáš zavhodné ...

drahomirrra
4. aug 2021

@tomas97 Zlatko, a ty s tvojimi nazormi sa radsej nemnoz. A to som o kus starsia od teba. 😉

tomas97
Autor odpoveď zmazal
alexandra1990
4. aug 2021

@drahomirrra predstav si, že dnešný deň bol super, mála som volno, som zdr.sestra na detskom oddelení , nemám pocit, že som si do niekoho kopla, len som vyjadrila svoj názor lebo sexovať bez ochrany a potom riešiť dilemu dieta, škola, frajer a potrat je maximálne nezodpovedné, keď chcem študovať tak sexujem s ochranou a nespolieham sa na to, že viem kedy mám ovulaciu a potom hups čo teraz škola či dieťa.

tianna
4. aug 2021

@tomas97 len aby si potom v 40 nevyplakaval že to už akosi nejde.. Tak ako starnú ženy starnú aj muži.. Ver že mám v okolí dosť párov čo mali stále času dosť až nakoniec nepomáha už akosi nič.. Problém zdravotný v mužovi.. Radšej mať dieťa skoro ako nikdy, aj keď možno ty máš iný názor.. Mam aj takých kamarátov. 40 na krku a na rolu otca sa stále akosi necítia, ktovie možno to bude aj tvoj prípad.

tianna
4. aug 2021

@alexandra1990 hm keď si zdr. sestra tak veľmi dobre isto vieš že žiadna ochrana nie je 100%.. A myslím že žiť v celibáte až do ukončenia výšky pokiaľ ma žena stabilného partnera je viac než nereálne..

tomas97
4. aug 2021

@tianna aká je pravdepodobnosť, že ostane žena tehotná keď použijú kondom a ešte bude mať žena tie svoje dni kedy môže sex? Veľmi nízka. Ak budú spolu súložiť bez kondomu a mimo týchto dní, tak je pravdepodobnosť vysoká, že sa im to podarí a skôr by bol problém, keby nie ... Asi toľko k tomu. Ak chcem ísť na VŠ tak si budem dávať pozor na to, akým spôsobom budem viesť sexuálny život. Jasné, že nikto nemôže po nikom chcieť v takom veku žiť v celibáte. Sex je rovnaká biologická potreba ako jesť ...

alexandra1990
4. aug 2021

@tianna áno, môže sa stať, že ochrana zlyhá, ale tuto autorka žiadnu ochranu nepoužívala a spoliehala sa na to, že dokonale pozná svoje telo, no telo nieje stroj a nefunguje každý deň rovnako, keby sa chránila, tak by nemusela uvažovať nad potratom, už tu riešila či si vybrať potrat alebo farmáciu, ako to tu už bolo spomenuté farmacia sa externe študovať nedá, do labákov ju tehotnú nepustia a teda zvládnuť denné študium farmacie pri dietati v školke bude extremne naročné a ked bude ona študovať denne farmaciu, dieta bude v školke z čoho budú žit a platiť nájom, ked ju tento chalan, ktorý chce študovat opusti?

alexandra1990
4. aug 2021

Milá autorka, nepotrebujes poznat všetky lieky nato, aby si vedela, že čokolvek ti môže rozhodiť cyklus, nielen lieky ale aj obyčajná choroba, stres..prepáč, ale spoliehať sa nato, že vieš kedy máš ovuláciu je maximálna nezodpovednosť a je pekné, že tvoj otec vie, že nehráte v postely domino, ale predpokladám, že si aj myslí, že jeho dcéra vie, čo je to ochrana.

tianna
4. aug 2021

@tomas97 nuž prezervatív sa vie roztrhnúť ľahšie ako si ocividne myslíš.. Pokiaľ je muž šikovný a žena má silný orgazmus je schopná mať ovuláciu aj viackrát v mesiaci.. Pozor na to.. 😉 a čo sa školy týka, tu vie skončiť aj s dieťaťom, sama som končila výšku dokonca už s 2 deťmi, aj keď teda ja som otehotnela vždy plánovane. Akurát že som mala prerušene štúdium, to bola jedina ,,komplikácia" pri štúdiu s deťmi.

tianna
4. aug 2021

@alexandra1990 ono ťažko takto predbiehať.. Možno jej pomôže otec, možno sa priateľ spamätá, možno si nájde iného muža.. Každá škola sa dá skončiť aj popri dieťati, jedna ľahšie, iná ťažšie.

luccija
4. aug 2021

@tomas97 tak mal jej frajer použiť kondóm, keď nechcel byť otcom.Snad chalan rok pred skončením VŠ má rozum, že ovu môže byť aj viac x mesačne, alebo nespoliehať sa iba na frajerkin pocit, že ovu prebehla.Preco to hadzes iba na autorku?sú v tom spolu