Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
@drahomirrra
Tak, ako ty mozes fukat cukor mne, autorke a ostatnym. Zbavit sa zivotaschopneho oplodneneho vajicka z maternice je vrazda, ale v skumavke je to odpustene. Obmedzenost nepozna hranic, ty si toho prikladom.
Si spravna zena, zvladnes to, drzim ti palce,..... no a priatel, nic nie je take horuce ako vyzera, on sa spamata, treba mu dat cas a isto ak vedia o tom aj jeho rodicia, tak mu to rychlo vysvetlia...
@nika3136 Pustat sa do polemik ohladne umeleho oplodnenia a moralnosti/amoralnosti nakladania s oplodnenymi embryami je tema taka tazka, ze ani vedecke, eticke a legislativne spicky krajin v tom nemaju uplne jasno a hladaju nejaky prienik, ale nejaka nika3136 ich predsa svojim exaktnym vykladom strci do vrecka... 😀😀 A btw, ja som sa nikdy v skupine snazilky nevyjadrovala k IVF, IUI, ani inym nuansam umeleho oplodnenia, nakolko tato tema mi je velmi vzdialena a nikdy som ju nemusela riesit. Ale yup, ked niekto chce, tak uz vypoti cokolvek, aby dodal svojim pseudouvaham vahu.
You made my day 😁
Autorka, zaujímalo by ma, či tam bol priateľ s tebou a ako reagoval on
@drahomirrra
Tak v pripade vrazdy pri IVF.... v tom chudatko nemas jasno, ale pri UPT ano 😔 lebo je to "naozaj rozdiel". Nie je, bohuzial, niektore vrazdy su zakryte dobrym umyslom, vsakze.
UPT si niekedy riesila, ze si tu otvaras usta? Je to tvoja tema? Si zufala zena, zameraj sa na svoj zivot. Ver mi, ze take ako si ty len hecuju zeny k tomu, aby padali do vacsieho zufalstva a umocnuju ho v tom, ze to ma urobit.
Nie, nikomu nezabranujes potratu, prave naopak, takymi slovami zenu v zufalstve burcujes, mozno by si plakala, ake mas spinave krvave prsty ty sama
Autorka sa rozhodla a nech si stoji i za svojim rozhodnutim.
Ma na to pravo. Netreba ju teraz uz deptat...
Inac mne pride totalne smiesne ked niekto opakovane pouziva anglicke vyrazy a slovicka na slovenskom fore.
@drahomirrra ešte daj pár cudzích slov 😂 No one really cares about your opinion and the only thing you are doing here is abusing a young girl. Who made a heartbreaking decision, btw. So, go ahead...kick her more, when she is already down. It is showing what kind of person you truly are. 😂 Come oon, say something else. I'll be waiting with bated breath.
Načo to tu rozoberate. Ži a nechaj žiť!!! Mladé dievča urobilo tú najlepšiu možnosť , akú v danej chvíli malo. Nemá podporu ani partnera ani rodiny a čaká ju štúdium na farmácii. Vyštuduje nájde si prácu , možno aj partnera zmení a bude žiť ďalej. To , ako sa už ona bude s tým vysporiadavať nieje náš problém ani starosť. Nie každá žena , ktorá neplánovane otehotnie má podporu rodiny a okolia.
@annamalaga a ako vieš že by nemala podporu rodiny?.. Povedala to akurát frajerovi ktorý vie ísť naplno ale nevie prebrať potom zodpovednost za tehotenstvo svojej partnerky a zavesila to na koňa.. To je všetko. Ak sa nič nezmenilo nepovedala to otcovi, sestre, ani partnerovym rodičom..
@tianna už jej život jej vec. A naša zbytočná starosť.
Ja uz len na margo toho, co je a bude lepsie. Cas sa vratit neda. Ja ked som otehotnela druhy raz, bolo to velmi skoro. V tom case mojmu ocinovi nasli zhubny nador a nevedela som, co so sebou. Velmi som sa bala, ze mi zomrie. Pretoze, ked som cakala prve dieta, v ten den, ked som sa dozvedela, ze som tehotna, tak zomrel manzelov stary otec. Mala som strach, ze teraz mi zomrie ocko a priala som si v kutiku duse, aby som radsej potratila, len aby ocko este zil. Kedze som veriaca, velmi som s tymito pocitmi bojovala, sama so sebou. V den, ked sa narodila dcerka, tak odisiel do lesa nas psik a uz sa nikdy nevratil 😢. Mal vo zvyku utekat, ale mamina hovorila, ze uz posledne dni bol taky, ze len polihoval, bol stary. On to citil podla mna, ze sa blizi jeho koniec. A takto symbolicky nam odisiel.
Nechcem si ani predstavit, ake by to bolo, keby tu ta nadherna dcerka nebola. Napriek depresiam po prvom porode, napriek dalsim zdravotnym problemom po druhom porode, Bohu dakujem za tieto nase deticky a aj za to tretie, neplanovane,...Este stale nie som ok, co sa zdravia tyka a mozno uz ani nebudem. Ale ked sa pozeram do tych nevinnych krasnych ociek, placem vzdy od velkej lasky a stastia. Vdaka Bohu, nie zo zialu. Ja len tak, lebo mi je luto kazdeho malinkeho babatka, ktore takto skonci...Ale cas sa vratit neda. Moja sestra prisla o babatko, ked ja som cakala nase tretie. Nemohla ma ani vidiet, bez toho, aby sa nerozplakala. Bolo to strasne a stale je. Nadej alr umiera posledna a verime, ze dietatko mat bude. Ti, ktori najviac chcu, ho mat nemozu a ti, co k nemu pridu ani nevedia ako, si ho nevazia. Stale si myslim, ze ten chlap je ignorant a nebola by som s nim. Nemohla by som sa na neho uz nikdy pozriet a nie to mat s nim este aj sex ☹. Ked sa zena nemoze spolahnut na muza, ked nevie niest nasledky svojich cinov a rozhodnuti, tak taky muz nie je podla mna muz a niet na nom co obdivovat.
Ale inak, prajem len to dobre v zivote, nesudim, to moze len Boh. Len som mala potrebu troska posmutit...😪
@nevenka žiaľ niekedy sa nám v živote nedarí ako by sme chceli. Sestre prajem, aby mala dieťatko. Aby zažila ten pocit. Autorka tohto príspevku sa rozhodla inak. Zvážila pre a proti. Sú mladi , neskúsení a bez pomoci rodiny by to nedali. Žiaľ niektorí chlapi sú taký , že by sa vykašlali na školu a možno odišli aj do zahraničia makať , aby rodinu zabezpečili. A niektorí chlapi zvolia ľahšiu cestu a pošlú ženu na potrat . Ale autorka tohto príspevku sa rozhodovala aj sama. Nielen partner. A ako vravím , jej život jej vec. Neodsudzujem, lebo môžem sa tiež dostať do takej situácie a ťažko sa mi bude tiež rozhodovat.
@annamalaga ano, ved som napisala, ze nesudim...len akosi mi to neda, ked mam na prse mojho milacika a predstavim si to male chuda, ako dopadlo. Vravim, musela som si takto verejne posmutit. Autorka este nevie, co je to mat dieta, takze osobne si dovolim povedat, ze az potom, ako ho raz bude mat, jej dojde, preco pisem, co pisem. Ak si to precita.
@nevenka chapem tvoj zivotny pristup a nemam nic proti nemu, ale myslim, ze autorka ako totalne mlade dievca momentalne taketo nareky/emotivne litanie nepotrebuje.
Mozno o 5-7 rokov sa aj ona bude pozerat do ociciek svojho dietatka, ktore bude aj schopna (mozno aj s novym a pouzitelnejsim partnerom) dostojne vychovat a dat mu vsetko co by mu nedala teraz a zobrala sebe...a potom bude autorka aj vediet co je to mat dietatko...zakrokom nie je nic uzavrete...
Nesudme, nevypisujme uz. Rozhodnutie padlo. Nikto uz nic neovplyvni. Dievca sa musi dat po tohtorocnych udalostiach do kopy a sustredit na buducnost. Doporucila by som sucasneho partnera z tych planov vylucit...
A @autorka: od Septembra fakt zodpovedne studium a zodpovedna antikoncepcia. Drz sa.
@number19 ano, samozrejme, chapem to, ja som to niekde tu uz pisala, ze ja s priatelom sme boli v podobnej situacii, no boli sme odhodlani to povedat aj nasim a on dokoncit aspon Bc. a potom pracovat, aby sa o nas vedel postarat. No nam sa stalo to, ze som potratila.
Neviem, mozno autorka mohla ist za otcom, mozno by nakoniec aj bol za vnuca rad, kedze mu zomrela manzelka. Ktovie. To uz sa nedozvie. A ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari.
Ale v com sa zhodneme na 100% je, ze autorka by si mala svoj zivot zariadit bez tohto geroja.
Och.toto mi je tak ľúto.koli tomu nenarodenemu babenku. drzim palce,snáď to nebudeš neskôr ľutovať. V dnešnej dobe kedy polovica párov otehotnie len vďaka umelému oplodneniu.....Toho chlapa by som poslala kade ľahšie .
Ako ste sa teda rozhodli?

Je mi to ľúto...