Som v 7. týždni a priateľovi rodičia sa stále hádajú
Som tehotna 7tyzdnov babetko bolo plánované s priateľom sme už 4roky ale on chce stále bývať z rodičmi obaja mame 19rokov ale ja sa chcem osamostatniť a bývať sama.. neviem už čo mám robiť jeho rodičia sa stále hádajú nebaví má to počúvať a ešte keď sa budú hádať jak sa babetko narodí nechcem aby bolo v takom prostredi kde sú len hádky babetko potrebuje kľud a nie stres ☹️ Všetko som to povedala aj mojej mame poraďte mi mám sa z priateľom rozísť a zatiaľ bývať k mame alebo mám dať tomu ešte šancu a čas kým sa vschopi ☹️ Som zúfalá
@tifi2324 tak mali to riešiť hneď, lebo v 19 sľuby, že pôjdeme po narodeni dieťaťa inde, sú dosť často len sľuby. Co si mysleli, že zázrakom potom hneď padne byt, peniaze, z dňa na deň? Veď o to sa treba snažiť skôr, nie"ved potom, dakedy, keď bude dieťa "na taky blud naletelo veľa žien, čo potom tu písali a plakali.
Kriste pane urychlene sa musi zmenit skolsky system,lebo toto co za generaciu neandrtalcov vyrasta uz nie je ani mozne. Decko splodit je najlahsie,chuda dieta.
@ndrag jasne že pracuje
Ano on chce byvat momentalne s rodicmi lebo ma viac rozumu pri dnesnej nelahkej dobe nez ty s planovanim dietata co si neodrobila azda ani rok...a ty si zravne dobre slepa a hlucha ked si myslis ze 19rocny dokaze sam vsetko z jedneho platu utiahnut -najom, energie, internet ,pausaly, jeho krk tvoj krk este aj dieta....ty naivka nespokojna
myslim ze ma obavy - pretoze zariadit byt, postarat sa o zenu a dieta je tazke a drahe. Preto u jeho mamky. Mysli si ze to spolu nezvladnete - ze budete potrebovat pomoc rodicov. Ty dokazes aspon nejako fin. pomoct? Dostanes matersku a rodicovsky? Pytala si sa na socialke ci mas vobec na nieco narok? Dieta je skvela vec - ale je to aj dost nakladny konicek.
Neboj, vsetko bude v pohode. Namiesto uteku by som sa s nim porozpravala a spytala sa coho sa boji. Ved mu povedz, ze ked to nepojde tak sa vratite. Povedz to tak aj doma, ze by ste to chceli skusit, ze ak to nedopadne, tak by ste boli radi keby vam este pomohli. Ved na tom nie je nic zle.
Bože ženy ale ste zlé.. Ja som prvýkrát otehotnela v prenájme.. Bývali sme v rodinnom dome v pivnicnej časti prerobenej na byt.. Jednoizbový. Mala som 24 síce ale bývanie hrozne.. Vtedy som potratila, ale vzápätí som otehotnela opäť, síce sme sa presťahovali ale opäť len 1 izbak. Plán žiadny. Keď som čakala stredného už sme sa presťahovali do svojho, ale poriadnu rekonštrukciu nemáme doteraz spravenú a to mame deti 3 🙂 veď raz spravíme, dokonca plánujeme ak sa podarí aj 4. dieťa. A nie, veci okolo bábätká nestoja milióny, dostane rodicak a ten v pohode jeho potreby pokryje. No narozdiel od x zabezpečených dám tu nebude o pár rokov vyplakavat ako beha po umelých oplodneniach lebo je stara a už to prirodzene nejde..
Nerozchadzaj sa kým to nie je s priateľom vyslovene zle. Nech sa snaží, pracuje aby vás zabezpečil. Čo sa týka bývania bud hľadajte prenájom alebo zatiaľ vydržte u rodičov/svokrovcov. Keď sa babo narodí budeš mat rodičovský príspevok ktorý akceptuje aj veľa bánk teda pokiaľ on bude mať riadny príjem možno sa vám podarí kúpiť aj niečo malé svoje. Na začiatok vám v pohode bude stačiť 1 izbak. Ak nie tak si nájdete prenájom zatiaľ. Držím palce.
Ty chces byvat sama, ty sa chces osamostatnit. Co si preto urobila okrem zaobstarania si dietata?
Chodis za mamkou po rady, on chce byvat tiez s rodicmi. Uvedomujes si vobec ake starosti vas cakaju? Uvedomujes si, co to je starat sa o rodinu, o dieta?
Da sa to, ale nie je to prechadzka ruzovou zahradou, ako ste to mali vlastne premyslene?
@kittykat22 rodicak dostane určite, ja som nikdy normálne na zmluvu nepracovala (najstaršieho som mala ešte počas výšky) a rodicak mám vždy.
@tianna rodicak ano...a od aprila aj davku pre tehotnu...
@cucoriedkacucoriedka Davku pre tehotnu len ak by bola studentka alebo splnala podmienky ako aj na matersku.
@cucoriedkacucoriedka ale to len pokiaľ pracovala alebo ešte študuje 🙂 rodicak ma ale istý za každých okolností.
@fokuska nemam to este nastudovane;))))
@tifi2324 neviem, kde ju súdim napríklad ja, alebo urazam. To isté by som napísala aj žene 30+,ci 35 +. Najprv sa, osamostatniť, vedieť sa postarať o seba a potom reálne uvažovať o dieťati. Nie veriť rečiam, že potom dakedy keď bude dieťa, tak sa všetko zmení. Ono sa zmení, ale obvykle ak boli problémy aj predtým, tak príchodom bábätka sa to len vyostri. A bohužiaľ, vždy je to žena, ktorá ťahá za kratší koniec, je jedno, či má 19 ci 39.Akurat že 39 ročná už hádam ma za sebou aj daku prácu, možno aj nejaký príjem, môže sa ľahšie osamostatniť, ako u 19 ročného dievčata a chlapca, kde predpokladám ledva škola sa skončila.
@jaskolka písala som vo všeobecnosti s tými urážanim atď lebo veľa ľudí tu zhltli múdrosť sveta len nechápem prečo sa potom toľko manželstiev rozpadá......mňa len zaráža to že tu sa len rieši vek a že je decko pritom v 19 je to už žena nie decko......Ja sama som mala dieťa v tom veku a starala som sa lepšie oňho ako niektoré 30+ a podobne.....to že je mladá ešte neznamená že musí byť nezodpovedná ja som aj brigádovala a sama som si kúpila komplet výbavu pre syna .....mnohy by sa čudovali ale aj mladí sa dokážu postarať o dieťa ak veľmi chcú a zvaľovať to len tak že si chcela decko tak máš ale aj ten partner pritom bol neurobila si to dieťa sama a pýtala sa na radu nie žeby ju tu každy urážal ....a myslím že viac k tomu už netreba dodať tak pekný vecer
Zlakol sa zodpovednosti. To je chlap! Chod k mame ak Ti ona pomoze,lebo priatel je zbabelec. Ked chce byt s vami, nech sa sprava ako chlap!
Choď k mame. Úplne vážne. A ser naňho. Keď sa vzchopí, nech sa postará o bývanie. Ak nie, zvládneš to aj sama.
Mama bude cela bez seba od radosti, že namiesto toho aby dcera už odišla, tak jej domov donesie vnúča, že ahoj mami, vychovala si mňa, tak už vychovas aj ďalšie... V prvom rade treba ujasniť partnera a vzťah. Ak je koniec, tak je koniec. Ak nie je, tak nech sa mladý vyjadrí. Je to aj jeho dieťa. Nečakám nejaké inteligentné závery, veď už samotné plánovanie dieťaťa bez reálnych skutkov v oblasti ďalšieho zivota je dosť odveci. Ale aspoň nech o tom vie, ze je tam nezodpovedaná otázka. Stále nevieme prečo odmieta samostatné bývanie. Nechce, nedá da, nemôže,...
V prvom rade gratulujem.❤ On sa spamätá, len sa zľakol zodpovednosti. Iné je niečo si len predstavovať vo svojej komfortnej zóne a potom reálne z nej vykročiť do tak zodpovedného sveta. Dieťa je celkovo tá najväčšia a najzodpovednejšia zmena v živote. 😌 Treba mu vysvetliť dôvod, prečo je dobré sa predsťahovať, tie hádky. On je na ne zvyknutý a možno si nevie predstaviť, aké to je vyrastať bez hádok. Rodičia sú fajn barlička, ale bude musieť rýchlejšie dozrieť, už to nebudú také tie bezstarostné časy, ale ak nie je zbabelec tak naberie odvahu ako správny chlap a nenechá ťa v tom samú, na vzťah sú vždy dvaja. 🙃 ...ako žena som prežila istú časť života nechtiac sama, byt, auto, všetko a stálo to kopec energie, ale dá sa to! ..vo dvojici kde sa obaja snažia, tak to už musí klapať jedna radosť. 🥰 Prajem veľa šťastia v riešení situácie. Hlavne komunikuj s priateľom, povedz v dobrom jeho rodičom, ako to zle vplýva tie hádky. Z tvojich krátkych odpovedí vychádza taká skromnosť na vyjadrovanie svojich pocitov či názorov, ale druhá strana (priateľ a jeho rodičia) do vás nevidia. Komunikáčné bariéry sa vylepšujú vekom a bez nich sa nikam nedá posunúť. Odsúdiť človeka je ľahko, ako tu čítam, ale veľa krát na začiatku cesty je len veľká túžba a nepoznáme vopred úskalia života. Život sa nemá plánovať ale žiť a vy ste sa rozhodli ísť do toho v čase ktorý je adekvátny. To, že dnešná doba je nastavená na rôzne materiálne méty a až potom sa rieši potomstvo, tak potom z toho vzniká len hromada slobodných, stratených a bezdetných existencií ....pretože dnešný svet si nedokáže predstaviť, že 19 ročný človek je schopný sa postarať. To si môže myslieť len človek, ktorý svoje dieťa až do dospelosti a najmä aj v dospelosti stále vodí za ruku, detsky ochraňuje, tým podceňuje, nenaučili ho samostatnosti, zodpovednosti, ale pritom biologicky a aj psychicky je 19 ročný človek dospelý jedinec!!! Nerobme z mladých ľudí neschopácke deti preboha. 😎

Bože nebeský, od 15 rokov teda ste spolu, absolútne nijaká samostatnosť, on ešte total veľké decko, nechce od rodičov ísť preč a urobíme si dieťa! A potom poďme sa sťažovať, plakať, pýtať rady, alebo skôr len žalovať, lebo radu si mala pýtať skôr aj keď pochybujem, že by si ju počúvala. Znela by najprv sa osamostatniť, vyjasniť si plány a potom robiť deti. Začali ste od konca aj to zrejme blbo, keďže partner je sám decko. Ako fakt, budem asi zlá, ale milión príspevkov na takú tému tu je... A vieš, čo sa hovorí, rozumný sa poučí na chybách druhých... Iný na vlastnych... Je mi ľúto, dievča, ale dosť zle si si zvolila partnera... Ci sa dačo zmení dieťaťom, ťažko povedať... Ale ružové to nečakaj... A áno, chybu si urobila hlavne ty, lebo život sa zmení najmä tebe, on bude stále si žiť ako predtým, ja mam super manžela úžasné mi pomáha, ale úprimne vravím, že jemu to až tak sa nezmenilo. Máš dve možnosti, obe skôr zle... Ostať a trpieť to, možno sa on "pozbiera", alebo odísť a byť slobodná matka... Co z toho ti znie lepšie?