icon

Som v 7. týždni plus 3 dni a doktorka nepočúvala srdiečko

klaudiadia99
26. nov 2021

Ahojte žienky som v 7+3tt dnes som bola na poradni a robila mi len sono z vnútra. Všetko je v poriadku ale ❤ nepočúvala. Kedy by ho mala počúvať? (Som v Nemecku) Ďakujem

kulumulu123
26. nov 2021

@klaudiadia99 co ja viem tak 2/2tehu ale možno si to zle pamätám... Véd zatiaľ nemá co počúvať...

agacela
26. nov 2021

Mne tiež nepúšťal zvuk … pozrel dr len na obrazovke … povedal že je to ešte slabo zachytiteľné ale je tam nejaká akcia … že o týždeň mám prist zas 🤷‍♀️

domka222
26. nov 2021

Nemusela počúvať. Sonom videla, či srdiečko bije, alebo nie

veronice
26. nov 2021

Na prvej prehliadke v tomto tehu som bola v 7+0tt a srdiecko uz pekne bilo, aj mi ho pustil. Hlavne ze bije, nemusi ti gyn pustat zvuk 🙂 nerobia to vsetci

sono2
26. nov 2021

Ahoj.
Tak, čo ja som sa občas dočítala, aj teraz som si to radšej otvorila aby som nepísala hlúposti, je dopplerultraschall robený len vo výnimočných prípadoch a len na pár sekúnd, kvôli tomu že neni až tak neškodný. Kvôli teplote ktorú vyvíja.
Ja som zažila len fakt pri veľkom utz a ani neviem či gyn ho niekedy robila. Myslím tiež že raz.
A skôr že sa ním sleduje prietok ciev a proste až vtedy keď je podozrenie na nejakú poruchu srdce ako také.
Ja somtiež v zahraničí ale nie v DE

ki_ki2
26. nov 2021

Mne pustila prvý krát srdiečko až v 20tt na ultrazvuku. Prvý krát som počula od 16tt na dopplery na poradni .. do vtedy len pozerala či bije nepočúvala

adrbat
26. nov 2021

@klaudiadia99 Musela ho podľa mňa už počuť. Ja som bola 6+6 a srdiečko bilo na obrazovke mi to ukazoval. Možno ti iba zvuk nepustila ale keby nebilo podľa mna by k povedala.

klaudiadia99
autor
26. nov 2021

@veronice keď ja ani neviem ci ho pozerala 😏 urobila mi len ultrazvuk z vnútra a povedala mi ze všetko je v poriadku, že je len jedno bábätko a vytlačila mi fotku, povedala ze ma 0,9 cm a to je všetko 🙂

klaudiadia99
autor
26. nov 2021

@adrbat nič mi neukázala a o srdiečku ani nič nepovedala 😏 iba ze je všetko v najlepšom poriadku a to je hlavné noom

ki_ki2
26. nov 2021

@klaudiadia99 tak určite videla akciu srdiečka , inak by ti nepovedala že je všetko v poriadku. To je jedna z prvých veci čo pozerajú aby vedeli či je plod živý. Ver lekárke nehovorila by ti hlúposti. Mne tiež viac nepovedala ako tebe v tom týždni ja som bola 6+4 🙂 a gratulujem ❤️

sapetka
26. nov 2021

@klaudiadia99 tak asi tam bola akcia inak by ti nevravela ze je vsetko ok

adrbat
26. nov 2021

@klaudiadia99 Tak potom bilo a bolo v poriadku 🙂 inak by ti urcite niečo povedAla.

klaudiadia99
autor
26. nov 2021

@ki_ki2 ďakujem 🙂 a ďakujem aj všetkým za komentáre, ja len keď čítam na MK ako všetkým bije ❤ od cca 7tt a mne nič nepovedala tak som taká smutná 😞

eikenella
26. nov 2021

@klaudiadia99 netreba si vyrábať problémy tam, kde nie sú. v slovenských nálezoch sa zvykne písať AP + (akcia plodu prítomná), neviem, ako to píšu nemci. ak chceš, skopíruj nález

maminkadeticiek
26. nov 2021

A nemas pusu aby si sa spytala?Srdiecko ti nemusi pustat,ani mne to bezne nerobil,je to ziarenie navyse,ale na ultrazvuku krasne vidno ako tam srdiecko plapola a bije.Trebalo sa spytat.Zavolaj sestricke a dopytaj sa nechbsi kludna.

luci_ba
26. nov 2021

@klaudiadia99 mne za celé tehu nepustili srdiecko ani raz na nornalnej poradni. Oni akciu srdca vidia aj bez zvuku.

alexandra2468
26. nov 2021

@klaudiadia99 nestresuj sa zbytocne, ked povedali, ze je vsetko ok.
Mne v 6+2tt povedali a citujem: “vidím jeden živý plod, tehotná ste v maternici”.
To su najdolezitejsie informacie v tom “veku”, nie kazdy lekar ti to povie romanticky 😃

miskamicha
26. nov 2021

@klaudiadia99 doppler sa tkayto cas ani nema robit. Moze to byt nebezpecne pre drobca. Srdiecko staci se je vidno. Dr postupovala spravne. Mne ho pustila 1x na sone v 12tt...potom uz nie.

basska_b
26. nov 2021

@klaudiadia99 Mne robili sono v 7+0 a bolo na ňom vidieť, že srdce sa hýbe, ale nemusí ti doktor hneď aj púšťať zvuk.

emalka
26. nov 2021

@klaudiadia99 Sono/doppler nieje uplne neskodne pre nezrele tkaniva, moze sposobit poskodenie, take drobne "dierky" ktore sa budu len zhorsovat casom. Cize to ze ho nepustil je lekarova opatrnost a urobil dobre 🙂 Mne ho prvykrat pustil tusim v 10tt a to len na zopar uderov, aby som mala pokoj na dusi.

jaskolka
26. nov 2021

Počúvanie srdiečka sa bežne nerobí, lebo to môže byť záťaž navyše. Len pozrie akciu a keď je prítomná, je všetko v poriadku.

vinetuu
26. nov 2021

tak skoro pocuvat srdiecko, ved to vidi na sone ze sa hybe naco ho ozarovat zbytocne.

siska53
26. nov 2021

@klaudiadia99 tak potom? Ved ked je vsetko v poriadku, tak je vsetko v poriadku. Zbytocne riesit.