Som v 7. týždni plus 3 dni a doktorka nepočúvala srdiečko
Ahojte žienky som v 7+3tt dnes som bola na poradni a robila mi len sono z vnútra. Všetko je v poriadku ale ❤ nepočúvala. Kedy by ho mala počúvať? (Som v Nemecku) Ďakujem
Mne tiež nepúšťal zvuk … pozrel dr len na obrazovke … povedal že je to ešte slabo zachytiteľné ale je tam nejaká akcia … že o týždeň mám prist zas 🤷♀️
Nemusela počúvať. Sonom videla, či srdiečko bije, alebo nie
Na prvej prehliadke v tomto tehu som bola v 7+0tt a srdiecko uz pekne bilo, aj mi ho pustil. Hlavne ze bije, nemusi ti gyn pustat zvuk 🙂 nerobia to vsetci
Ahoj.
Tak, čo ja som sa občas dočítala, aj teraz som si to radšej otvorila aby som nepísala hlúposti, je dopplerultraschall robený len vo výnimočných prípadoch a len na pár sekúnd, kvôli tomu že neni až tak neškodný. Kvôli teplote ktorú vyvíja.
Ja som zažila len fakt pri veľkom utz a ani neviem či gyn ho niekedy robila. Myslím tiež že raz.
A skôr že sa ním sleduje prietok ciev a proste až vtedy keď je podozrenie na nejakú poruchu srdce ako také.
Ja somtiež v zahraničí ale nie v DE
Mne pustila prvý krát srdiečko až v 20tt na ultrazvuku. Prvý krát som počula od 16tt na dopplery na poradni .. do vtedy len pozerala či bije nepočúvala
@klaudiadia99 Musela ho podľa mňa už počuť. Ja som bola 6+6 a srdiečko bilo na obrazovke mi to ukazoval. Možno ti iba zvuk nepustila ale keby nebilo podľa mna by k povedala.
@veronice keď ja ani neviem ci ho pozerala 😏 urobila mi len ultrazvuk z vnútra a povedala mi ze všetko je v poriadku, že je len jedno bábätko a vytlačila mi fotku, povedala ze ma 0,9 cm a to je všetko 🙂
@adrbat nič mi neukázala a o srdiečku ani nič nepovedala 😏 iba ze je všetko v najlepšom poriadku a to je hlavné noom
@klaudiadia99 tak určite videla akciu srdiečka , inak by ti nepovedala že je všetko v poriadku. To je jedna z prvých veci čo pozerajú aby vedeli či je plod živý. Ver lekárke nehovorila by ti hlúposti. Mne tiež viac nepovedala ako tebe v tom týždni ja som bola 6+4 🙂 a gratulujem ❤️
@klaudiadia99 tak asi tam bola akcia inak by ti nevravela ze je vsetko ok
@klaudiadia99 Tak potom bilo a bolo v poriadku 🙂 inak by ti urcite niečo povedAla.
@ki_ki2 ďakujem 🙂 a ďakujem aj všetkým za komentáre, ja len keď čítam na MK ako všetkým bije ❤ od cca 7tt a mne nič nepovedala tak som taká smutná 😞
@klaudiadia99 netreba si vyrábať problémy tam, kde nie sú. v slovenských nálezoch sa zvykne písať AP + (akcia plodu prítomná), neviem, ako to píšu nemci. ak chceš, skopíruj nález
A nemas pusu aby si sa spytala?Srdiecko ti nemusi pustat,ani mne to bezne nerobil,je to ziarenie navyse,ale na ultrazvuku krasne vidno ako tam srdiecko plapola a bije.Trebalo sa spytat.Zavolaj sestricke a dopytaj sa nechbsi kludna.
@klaudiadia99 mne za celé tehu nepustili srdiecko ani raz na nornalnej poradni. Oni akciu srdca vidia aj bez zvuku.
@klaudiadia99 nestresuj sa zbytocne, ked povedali, ze je vsetko ok.
Mne v 6+2tt povedali a citujem: “vidím jeden živý plod, tehotná ste v maternici”.
To su najdolezitejsie informacie v tom “veku”, nie kazdy lekar ti to povie romanticky 😃
@klaudiadia99 doppler sa tkayto cas ani nema robit. Moze to byt nebezpecne pre drobca. Srdiecko staci se je vidno. Dr postupovala spravne. Mne ho pustila 1x na sone v 12tt...potom uz nie.
@klaudiadia99 Mne robili sono v 7+0 a bolo na ňom vidieť, že srdce sa hýbe, ale nemusí ti doktor hneď aj púšťať zvuk.
@klaudiadia99 Sono/doppler nieje uplne neskodne pre nezrele tkaniva, moze sposobit poskodenie, take drobne "dierky" ktore sa budu len zhorsovat casom. Cize to ze ho nepustil je lekarova opatrnost a urobil dobre 🙂 Mne ho prvykrat pustil tusim v 10tt a to len na zopar uderov, aby som mala pokoj na dusi.
Počúvanie srdiečka sa bežne nerobí, lebo to môže byť záťaž navyše. Len pozrie akciu a keď je prítomná, je všetko v poriadku.
tak skoro pocuvat srdiecko, ved to vidi na sone ze sa hybe naco ho ozarovat zbytocne.
@klaudiadia99 tak potom? Ved ked je vsetko v poriadku, tak je vsetko v poriadku. Zbytocne riesit.

@klaudiadia99 co ja viem tak 2/2tehu ale možno si to zle pamätám... Véd zatiaľ nemá co počúvať...