icon

Som v 8 týždni a rastie mi zub múdrosti

radka007
12. jan 2012

ahoj babenky, som 8 tt, od včera ma hrozne bolí zub múdrosti sa rozhodol, ze teda uz mi vyrastie, ale co mam robit, mam ist k zubnému, sa bojím, lebo predsa ten 1.trimester, 8 tt, nie je to veľké riziko? nemáte nejaké receptíky ako s ním zabojovať po domácky? napíšte alebo ci ste tak uz boli díkkkkkkkkkk

anjelicek26
12. jan 2012

@radka007 - xixi mne v kazdom tehotenstve vyrastol jeden zub mudrosti 😅 Neviem, co chces robit, zut klinceky (to korenie) mozes, to by to malo trochu znecitliviet, ine v tehotenstve fakt nie. Ak zacal rast, tak porastie, a nejaky ten tyzden to potrva 😝

tomika
12. jan 2012

@radka007 kludne chod k zubárovi,a povedz že si tehu.Mne rástol ked som plne kojila dcéru.Niečim mi vypláchol to tam,a natieral dasno.A mala som vyplachovať usta s Corsodyl-om.

lili777
12. jan 2012

@radka007 ja som tiež vyplachovala corsodylom, používala som tie bábatkové gély, no to je také nič moc. To vyplachovanie bolo najúčinnejšie.

masinka
12. jan 2012

mozes si to vyplachnut aj nejakym tvrdym alkoholom - slivovicou, borovickou.... tiez to na chvilu znecitlivi a vydezinfikuje. chvilu popreplachovat a vyplut - neprehltat 😉

naty1987
12. jan 2012

@radka007 no urcite by som dbala na ustnu vodu aby sa ti dasno nezapalilo mne sa to stalo uz 2-hy krat a myslela som ze si sama zub vyrthnem ale zubarka zlata pomohla mi no a na bolest mozes maximalne paralen a to len jeden za den ale u teba by som sa snazila skor tu bolest vydrzat lahni si a skus spat aj ked je to iste tazke

anett9
12. jan 2012

ale s tým tvrdým alkoholom opatrne,tiež som si tak vyplachovala nejakou silnou domácou pálenkou...ono je to také umrtvenie na chvíľu,takže som to robila viackrát /odvtedy už by som to nikdy neurobila 😒 / Výsledok bol úplne "vypálené" poškodené ďasno.Zubárka ma zjazdila,že kto mi takú blbosť poradil,potom som si ďasno liečila repíkovým odvarom.

tina7729
12. jan 2012

mne ani nie ze zacal ale dorazil v prvom trimestri 😀 a musel ist von,aj siel

radka007
autor
12. jan 2012

jejda babenky dík, tak som si kupila listerin tu ustnu vodu, a aj alpu pre istotu, vyplachujem, trosku to povolilo, skusim ale vydrzat keby nie ma asi zubár neminie, ale mohol potvorník zub jeden pockat aspon jeden mesiac nie?:_))) zatial sa dá, ale neviem co bude nad ránom, to býva so zubami najviac.. dam vediet... drzte palce...

stardust
12. jan 2012

@radka007 to chces kloktat s Alpou? Radsej nie, alkohol v ustach difunduje do krvneho obehu. Kludne si nechaj ten zub vybrat, nech mas pokoj..ja som tak vyberala v tehotenstve dva zuby mudrosti.

radka007
autor
12. jan 2012

a bola si tak malo tehotná, sa dost bojím lebo ze v prvom trimestri je to dost riziko... alpu som si len potierala skôr na lice zvonku... kloktám tu listerin... zatial je to ticho, len sa bojim co bude nad ranom.....

stardust
12. jan 2012

@radka007 riziko je, ked mas v ustach zapal, nie ked ti ho vytrhne. Ja som mala ten zub stale zapaleny odkedy som zistila, ze som tehotna. Moj zubar s tym nic robit nechcel, ale v piatom mesiaci mi brutalne opuchol, tak mi ho potom trhal von zubny chirurg.

tanika5
12. jan 2012

🙂 mne stihli dva zuby mudrosti vyrástli pred tehotenstvo a v tehotenstve sa mi totalne rozpadli ☹ asi v 6. mesiaci mi ich trhala ☹

sasikas
12. jan 2012

@radka007 pri prvom tehu sa mi tak zapalil ze som s prepacenim ani hubu nevedela otvorit...isla som k zubarovi a dal mi pod to dasno neaku vlozku s protizapalovym ucinkom, asi 3x som tam potom bola na vymenu a preslo to....toto tehu ma zas zacal trapit dalsi zub mudrosti, ale od zaciatku som zacala vyplachovat corsodylom a bud to pomohlo alebo sa umudril a po troch dnoch to preslo.... 😉 vyskusaj.... 😉

monni
12. jan 2012

@radka007 ahoj, moja svagrina mala ten isty problem, bola zhruba ako ty v druhom mesiaci. zub sa tak zapalil ze museli jej ho vytrhnut a zasivat. Ale lepsie dat von ako chytit poriadny zapal s ktorym by si bojovala ovela dlhsie.

drzubok
21. jan 2012

@radka007 na prerezavajucu osmičku je najlepšia návšteva zubára, výplach vaku s následným drenom,

dadapu
27. feb 2012

Ahojte. sice niesom tehotna, ale rada by som sa podelila o osobnu skusenost. pred 2,5 rokmi som s neliecenym zlym rastom zuba mudrosti skoncila na 10 dní v Blave v nemocnici s otravou krvi, 42 infuzii, rozrezany krk, 40-tky horucky 3 tyzdne.vraj o hodinu neskor ma doviez a nevedia ci by ma ,, vratili spet,, . TAKZE: NEODKLADAT ZUBARA PRI RASTE ZUBOV MUDROSTI A AJ PRI NAJMENSICH BOLESTIACH CI MALYCH KOMPLIKACII!!!!.. 🙂

jespera
27. feb 2012

@radka007 chod k zubarovi, zbytocne necakaj a nenatahuj to, cim skor to poriesis tym lepsie. Mne v 11 tt tahali hornu osmicku a tiez som mala obavu - predsa injekcia, mozne komplikacie..doktorka vravela ze vsetko je lokalne a v pohode to zvladneme...a aj tak bolo...takze len bez k zubarovi .