Som v 8 týždni a rastie mi zub múdrosti
ahoj babenky, som 8 tt, od včera ma hrozne bolí zub múdrosti sa rozhodol, ze teda uz mi vyrastie, ale co mam robit, mam ist k zubnému, sa bojím, lebo predsa ten 1.trimester, 8 tt, nie je to veľké riziko? nemáte nejaké receptíky ako s ním zabojovať po domácky? napíšte alebo ci ste tak uz boli díkkkkkkkkkk
mozes si to vyplachnut aj nejakym tvrdym alkoholom - slivovicou, borovickou.... tiez to na chvilu znecitlivi a vydezinfikuje. chvilu popreplachovat a vyplut - neprehltat 😉
@radka007 no urcite by som dbala na ustnu vodu aby sa ti dasno nezapalilo mne sa to stalo uz 2-hy krat a myslela som ze si sama zub vyrthnem ale zubarka zlata pomohla mi no a na bolest mozes maximalne paralen a to len jeden za den ale u teba by som sa snazila skor tu bolest vydrzat lahni si a skus spat aj ked je to iste tazke
ale s tým tvrdým alkoholom opatrne,tiež som si tak vyplachovala nejakou silnou domácou pálenkou...ono je to také umrtvenie na chvíľu,takže som to robila viackrát /odvtedy už by som to nikdy neurobila 😒 / Výsledok bol úplne "vypálené" poškodené ďasno.Zubárka ma zjazdila,že kto mi takú blbosť poradil,potom som si ďasno liečila repíkovým odvarom.
mne ani nie ze zacal ale dorazil v prvom trimestri 😀 a musel ist von,aj siel
jejda babenky dík, tak som si kupila listerin tu ustnu vodu, a aj alpu pre istotu, vyplachujem, trosku to povolilo, skusim ale vydrzat keby nie ma asi zubár neminie, ale mohol potvorník zub jeden pockat aspon jeden mesiac nie?:_))) zatial sa dá, ale neviem co bude nad ránom, to býva so zubami najviac.. dam vediet... drzte palce...
a bola si tak malo tehotná, sa dost bojím lebo ze v prvom trimestri je to dost riziko... alpu som si len potierala skôr na lice zvonku... kloktám tu listerin... zatial je to ticho, len sa bojim co bude nad ranom.....
🙂 mne stihli dva zuby mudrosti vyrástli pred tehotenstvo a v tehotenstve sa mi totalne rozpadli ☹ asi v 6. mesiaci mi ich trhala ☹
@radka007 pri prvom tehu sa mi tak zapalil ze som s prepacenim ani hubu nevedela otvorit...isla som k zubarovi a dal mi pod to dasno neaku vlozku s protizapalovym ucinkom, asi 3x som tam potom bola na vymenu a preslo to....toto tehu ma zas zacal trapit dalsi zub mudrosti, ale od zaciatku som zacala vyplachovat corsodylom a bud to pomohlo alebo sa umudril a po troch dnoch to preslo.... 😉 vyskusaj.... 😉
Ahojte. sice niesom tehotna, ale rada by som sa podelila o osobnu skusenost. pred 2,5 rokmi som s neliecenym zlym rastom zuba mudrosti skoncila na 10 dní v Blave v nemocnici s otravou krvi, 42 infuzii, rozrezany krk, 40-tky horucky 3 tyzdne.vraj o hodinu neskor ma doviez a nevedia ci by ma ,, vratili spet,, . TAKZE: NEODKLADAT ZUBARA PRI RASTE ZUBOV MUDROSTI A AJ PRI NAJMENSICH BOLESTIACH CI MALYCH KOMPLIKACII!!!!.. 🙂
@radka007 chod k zubarovi, zbytocne necakaj a nenatahuj to, cim skor to poriesis tym lepsie. Mne v 11 tt tahali hornu osmicku a tiez som mala obavu - predsa injekcia, mozne komplikacie..doktorka vravela ze vsetko je lokalne a v pohode to zvladneme...a aj tak bolo...takze len bez k zubarovi .

@radka007 - xixi mne v kazdom tehotenstve vyrastol jeden zub mudrosti 😅 Neviem, co chces robit, zut klinceky (to korenie) mozes, to by to malo trochu znecitliviet, ine v tehotenstve fakt nie. Ak zacal rast, tak porastie, a nejaky ten tyzden to potrva 😝