icon

Som v treťom alebo v piatom týždni?

19. apr 2021

Ahojte baby, neviem či ma pochopíte... 😁
Od prvého dňa poslednej MS to už je piatý týždeň, ale na teste bolo 2-3 týždne takže... Som tehotná reálne už 3 týždne, ale inak je to 5 týždňov...
Ak by som si dala do googlu ako napr. vyzerá bábätko teraz tak to mam chápať, že v tom 3. Týždni alebo v piatom? 😅

pluska95
Autor odpoveď zmazal
pluska95
Autor odpoveď zmazal
gabca025
19. apr 2021

tehotensky test pise od oplodnenia, ale vsade inde sa to pocita od prveho dna poslednej ms. Cize si teraz v 5 tyzdni

autor
19. apr 2021

@gabca025 áno od oplodnenia je to tretí týždeň, ale od MS tak 5 týždňov takže... 😅 Som potom reálne v treťom...
Len som bola zvedavá, že napr. Ako dieťatko v danom týždni vyzerá a tak ma napadlo, že či písať o treťom týždni alebo piatom 🤔

gabca025
19. apr 2021

Treba pisat v piatom tyzdni

petamich
19. apr 2021

tehotenstvo sa pocita od 1. dna poslednej menstruacie (kedze pri prirodzenom pocati nevieme kedy realne doslo k oplodneniu), ak od poslednej MS je 5tt tak si aktualne niekde tam, daj si do google tehotenska kalkulacka, zadas tam prvy den poslednej MS a priemernu dlzku cyklu a vypocita ti 🙂

autor
19. apr 2021

@gabca025 nooo... 😁 ale chápeš... ono nie je ešte takto reálne akože veľké ako v tom týždni... 😅 To je také zvláštne

autor
19. apr 2021

@petamich anooo to chápem ❤️ hovorím o tom, že to je 5ty týždeň od MS ale nie je tak reálne veľké lebo je to len 3.tí týždeň chápeš... 😁 Takže ono je "staré" len 3 týždne a nie 5 ☺️

petamich
19. apr 2021

ano ja ta chapem, mne to netreba vysvetlovat, take su standardy a tak sa to pocita 🙂 ale to je uplne jedno - ked si v 5tt na webe pozeraj 5tt a ano vsetci vieme (a aj oni), ze v praxi je to 2-3 a teda este vlastne nijako nevyzera

julie19
20. apr 2021

Ahoj, ja odporúčam ak to chceš takto sledovať, stiahni si nejakú fajn tehotenskú apku do mobilu, tam nahodia prvý deň poslednej ms a bude ti to pekne celé tehotenstvo ukazovať týždeň po tyzdni aké je teraz bábätko ... ja som mala dve, jedna bola čisto v angličtine, ta ukazovala veľkosť bábätka každý týždeň na veľkosti rôzneho ovocia a zeleniny 😅 bolo to milé, najskôr bolo ako malika, potom jahôdky, atd až po veľkú tekvicu 🤭🤰🏻 No a druhu apku som mala v takej lamanej slovenčine, akoby to Google translator prekladal ale tak dalo sa z toho pochopiť 🤷‍♀️ A tam kreslili každý týždeň ako cca teraz vyzerá bábätko od embrijka až po veľké dieťa pripravené na pôrod ;) .... pripájam foto oboch apiek

domak2
20. apr 2021

Lebo sa rátajú týždne tehotenstva, kde sa zaratava aj ms a nie týždne veku plodu.

ibrunova
20. apr 2021

Počíta sa od MS, takže v piatom.

zuzana111984
20. apr 2021

Bože dievča, čomu nechápeš, keď si pozrieš týždeň po týždni ako sa vyvija, tak 1. tyžden bude napisané ze je ms, 2. sa pripravuje vajičko, 3. týždeň, že dochadza k oplodneniu, 4. delenie buniek, 5. vyvija sa srdce, nervova sustava atď. Takže riaď sa podľa týždňa poslednej ms, tak sú aj tie aplikácie a web stranky napísané

ivka21
20. apr 2021

Ja doteraz neviem v ktorom som podľa sona 33 a podla ms 34. Aj dva termíny pôrodu v podstate mam

mata262626
20. apr 2021

@ivka21 presne aj ja mám ten problém, poslednú MS som mala 28.12.2020 a keď som prišla na gyndu, dr. mi povedal, že nie, že som musela mať poslednú 6.1.2020. kukám naňho, že či snáď krvácal on😀 asi bola posunutá ovulka, bo mu to nesedelo podľa sona

mattkapd
20. apr 2021

@mata262626 ja som mala poslednú mš 29.12.20 ale tiež nám veľkosť podľa MS nesedí ale ja viem ze ovulka bola o dosť posunutá lebo som si robila ovu testy..

petamich
20. apr 2021

@mata262626 jo to je uplne normalne 🙂 potom zvykne lekar aj upravit termin porodu podla sona z 12tt - my tiez sme od zaciatku o tyzden vacsi, tiez som mala posunutu ovulaciu :D uz po tom 12tt nezvyknu uplne posuvat, lebo drobec rastie nejako, aj z casti odhaduju napr. vahu podla inych merani ale kazdy lekar to ma inak - jeden necha termin porodu podla MS aj keby co, iny zrealni podla 12tt a iny meni aj 3x podla toho ako rastie :D beztak vlastne 38-42 tyzden sa povazuje, ze tu by to mohlo byt