Som v treťom alebo v piatom týždni?
Ahojte baby, neviem či ma pochopíte... 😁
Od prvého dňa poslednej MS to už je piatý týždeň, ale na teste bolo 2-3 týždne takže... Som tehotná reálne už 3 týždne, ale inak je to 5 týždňov...
Ak by som si dala do googlu ako napr. vyzerá bábätko teraz tak to mam chápať, že v tom 3. Týždni alebo v piatom? 😅
tehotensky test pise od oplodnenia, ale vsade inde sa to pocita od prveho dna poslednej ms. Cize si teraz v 5 tyzdni
@gabca025 áno od oplodnenia je to tretí týždeň, ale od MS tak 5 týždňov takže... 😅 Som potom reálne v treťom...
Len som bola zvedavá, že napr. Ako dieťatko v danom týždni vyzerá a tak ma napadlo, že či písať o treťom týždni alebo piatom 🤔
Treba pisat v piatom tyzdni
tehotenstvo sa pocita od 1. dna poslednej menstruacie (kedze pri prirodzenom pocati nevieme kedy realne doslo k oplodneniu), ak od poslednej MS je 5tt tak si aktualne niekde tam, daj si do google tehotenska kalkulacka, zadas tam prvy den poslednej MS a priemernu dlzku cyklu a vypocita ti 🙂
@gabca025 nooo... 😁 ale chápeš... ono nie je ešte takto reálne akože veľké ako v tom týždni... 😅 To je také zvláštne
@petamich anooo to chápem ❤️ hovorím o tom, že to je 5ty týždeň od MS ale nie je tak reálne veľké lebo je to len 3.tí týždeň chápeš... 😁 Takže ono je "staré" len 3 týždne a nie 5 ☺️
ano ja ta chapem, mne to netreba vysvetlovat, take su standardy a tak sa to pocita 🙂 ale to je uplne jedno - ked si v 5tt na webe pozeraj 5tt a ano vsetci vieme (a aj oni), ze v praxi je to 2-3 a teda este vlastne nijako nevyzera
Ahoj, ja odporúčam ak to chceš takto sledovať, stiahni si nejakú fajn tehotenskú apku do mobilu, tam nahodia prvý deň poslednej ms a bude ti to pekne celé tehotenstvo ukazovať týždeň po tyzdni aké je teraz bábätko ... ja som mala dve, jedna bola čisto v angličtine, ta ukazovala veľkosť bábätka každý týždeň na veľkosti rôzneho ovocia a zeleniny 😅 bolo to milé, najskôr bolo ako malika, potom jahôdky, atd až po veľkú tekvicu 🤭🤰🏻 No a druhu apku som mala v takej lamanej slovenčine, akoby to Google translator prekladal ale tak dalo sa z toho pochopiť 🤷♀️ A tam kreslili každý týždeň ako cca teraz vyzerá bábätko od embrijka až po veľké dieťa pripravené na pôrod ;) .... pripájam foto oboch apiek
Lebo sa rátajú týždne tehotenstva, kde sa zaratava aj ms a nie týždne veku plodu.
Počíta sa od MS, takže v piatom.
Bože dievča, čomu nechápeš, keď si pozrieš týždeň po týždni ako sa vyvija, tak 1. tyžden bude napisané ze je ms, 2. sa pripravuje vajičko, 3. týždeň, že dochadza k oplodneniu, 4. delenie buniek, 5. vyvija sa srdce, nervova sustava atď. Takže riaď sa podľa týždňa poslednej ms, tak sú aj tie aplikácie a web stranky napísané
Ja doteraz neviem v ktorom som podľa sona 33 a podla ms 34. Aj dva termíny pôrodu v podstate mam
@ivka21 presne aj ja mám ten problém, poslednú MS som mala 28.12.2020 a keď som prišla na gyndu, dr. mi povedal, že nie, že som musela mať poslednú 6.1.2020. kukám naňho, že či snáď krvácal on😀 asi bola posunutá ovulka, bo mu to nesedelo podľa sona
@mata262626 ja som mala poslednú mš 29.12.20 ale tiež nám veľkosť podľa MS nesedí ale ja viem ze ovulka bola o dosť posunutá lebo som si robila ovu testy..
@mata262626 jo to je uplne normalne 🙂 potom zvykne lekar aj upravit termin porodu podla sona z 12tt - my tiez sme od zaciatku o tyzden vacsi, tiez som mala posunutu ovulaciu :D uz po tom 12tt nezvyknu uplne posuvat, lebo drobec rastie nejako, aj z casti odhaduju napr. vahu podla inych merani ale kazdy lekar to ma inak - jeden necha termin porodu podla MS aj keby co, iny zrealni podla 12tt a iny meni aj 3x podla toho ako rastie :D beztak vlastne 38-42 tyzden sa povazuje, ze tu by to mohlo byt