icon

Superfetácia

3boba3
17. aug 2018

Superfetácia je oplodnenie druhého vajíčka, keď v maternici je už prítomný plod.

Stretol sa s tym niekto? Poculi ste uz o tom? Mate skusenost?

pralinka99
17. aug 2018

Ja som o tom počula ze sa to stalo jednej známej teda ona a jej brat sa tak narodili ze jeden bol pocaty o mesiac neskôr už počas tehotenstva ale to jediný prípad ktorý poznám.

whatever1
18. aug 2018

Vraj sa to stava ale je to skor vynimocne... Sranda nastane ked ma zena milenca😂😂

3boba3
autor
19. aug 2018

Dakujem vam za reakciu, cakala som ci sa neozve zena, mamka ktora si to prezila, mala by som nan kopec otazok. ;)

tempera
21. aug 2018

@3boba3 poznám jednu maminu, ktorá má dvojičky. Má chlapca aj dievča. Dievčatko bolo o dosť mensie, udajne je medzi nimi rozdiel mesiac. Dievcatkobolo po narodení sledované v ambulancii pre predčasne narodené deti. Aj teraz, počas vývinu, vidieť medzi nimi veľký vyvinovy rozdiel. Ona, podľa slov maminy, akokeby bolanaozaj mesiac pozadu.

3boba3
autor
22. aug 2018

@tempera ahoj, pocas tehotenstva jej nepredpokladali nejake vyvojove vady? Tym ze jedno bolo mensie? Nevies nahodou?

tempera
22. aug 2018

@3boba3 obidvaja sú úplne v poriadku. Ziadne vývinové anomálie ani poruchy vývinu.

3boba3
autor
22. aug 2018

@tempera mne vlastne nikto nepotvrdil ze ide o superfetaciu (to si len ja myslim 🙂 ) preto by ma zaujimalo ci tej tvohej zname uz v tehotenstve vedeli povedat ze ide o tuto raritu alebo az po narodeni deticiek? Mna zatial len strasia :/

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
cokolada_876
Odpoveď bola odstránená