Ťažkosti v 9. týždni
Ahojte, čakám síce svoje druhé bábo,ale prvé som mala pred 10 rokmi a nemala som vôbec žiadne ťažkosti. Som v 9tt mavam pocit,že mi je zle,ale pritom nezvraciam vôbec. A tiež má bolieva pravý vaječník a kríže na pravej strane. Môže to byť tehotenstvom? Ide o to že som mala tieto ťažkosti už pred tehotenstvom a chodila som po dr. V decembri mi gynekologicka našla niečo na pravom vaječníku a povedala že to vyzerá ako endometrióza,vzala mi krv, výsledky boli ok,potom urobila znova sono a povedala že už tam nič nie je. Že je to ok. Tak som navštívila veľa iných dr,mala som ísť na MRI ale zrušila som to keďže som otehotnela. Mal niekto niečo podobné? Mohli byť tie ťažkosti predsa len z nejakej cysty,ktore samé mizli dajme tomu pri menzese? Neviem čo teraz robiť. Samozrejme pri ďalšej kontrole jej o tom poviem 🙂
@kiki68 som zvedavá,čo mi povie.ja som mala pred tým stále pocit že isto niečo musí byt na tom vaječníku keď som mala stále také menštruačné bolesti aj mimo cyklu ale ona,že nie. Tak som bola aj sono brucha, urológ,neurológ no a MRI som už nestihla. A teraz asi neporiesim už nič keďže sa to všetko dá pripísať aj tehotenstvu. 🤔 A tehu ti dopadlo v poriadku?
@kiki68 ďakujem 🙂 len zase rozmýšľam že ak by to bola aj nakoniec endo tak tam je vraj problém otehotnieť a my sme len raz nejako pozabudli na ochranu a hneď sa podarilo 😁🙈 tak neviem potom. Dúfam len že to nie je niečo vážne a bude aj s tehu aj so mnou všetko v poriadku,nech si môžem potom užívať bábo 😊 aj tebe nech sa darí naďalej 31tt to už máš za par. 🙂
@kiki68 hej? Tak super si ma potešila. Lebo ja už si predstavujem všelijaké scenáre toho všetkého co mi je a tak som bola rada že to bude endo a nie niečo horšie. A potom prišlo tehotenstvo ako blesk z jasného neba z jednej supy 🙈🙈🙈 tak si hovorím že asi to nebude ono.... A už mi šibe z toho všetkého. Už som sa tešila na tú magneticku,že budem vedieť na čom som, ale čo už no. 😊
@kiki23 to som rada, ze som potesila. U mna zistena po krvacani mimo cyklu endometriozna cysta, rychlo rastla a nepacila sa im. Takze smer onkogynekologia a cysta isla von. Som samozrejme v sledovani, 2 tyzdne pre otehotnenim som bola po zvolenie na gynde toho tehu. Ze ci je to tam ciste. Inak mohla si mat aj iba vodovu cystu, tie bolia, byvaju vacsie a rozpadnu sa same. Tieto endo su naplnene krvou a naj liek na zastavenie ich tvorby je tehu. Takze mozno si ten stastnejsi pripad. Dobre je , ze v tehu vacsinou cysty celkovo moc nerastu. Lebo neni cyklus a ta dynamika toho.

Mna tiez bolel vajecnik, ale bol v poriadku bez cysty. Niekde okolo bolo zlte teliesko, co vyzivovalo tehu. Gyndos na poslal k mojim onkogynekologovi ci tam nieco vidi. Vraj su tie bolesti v tehu tam bezne. Ze Ti je zle je ok. Mala som to podobne.