icon

Teambuilding počas tehotenstva

8. jún 2022

Ahojte, o pár týždňov máme v robote naplánovaný teambuilding. V rámci neho ideme na turistiku, bicykle a budeme mať nejaké aktivity pri jazere. Ja som však aktuálne v 8tt, včera mi na sone potvrdila tehotenstvo aj doktorka. A neviem, čo mám urobiť. Beriem progesterón, doktorka povedala, že sa tieto lieky nekamarátia so slnkom (spôsobujú pigmentové škvrny na tvári). Okrem toho sa obávam fyzických aktivít, keďže nikdy som nebola nejaký extra športový typ. Určite nepôjdem do nejakých atletických výkonov, avšak neviem presne, čo všetko ma tam čaká. Čo by ste robili na mojom mieste? Na PNku nechcem ísť, môj zdravotný stav si to nevyžaduje a neviem si predstaviť byť celé leto zavretá doma...

Strana
z2
stanulienkat
8. jún 2022

No tak budeš tvrdiť, ze si dostala deň pred teambuildingom strašnú hnačku.

lyci
8. jún 2022

mali sme teambuilding minuly piatok. nie som tehotna. nesla som, lebo som nechcela ist :D

eeffka
8. jún 2022

@loginexistuje ano bola a nie na 1nom. Teambuiding je bud v pracovnom cas3 ale vzdy iekto nejde a ostava v praci, alebo cez vikend a vtedy mi mozu vyskocit na hrb ak nemam zaujem.

anonymous87
8. jún 2022

@loginexistuje no my sme mali v praci TB kazdu chvilku. A kedze ja take veci neoblubujem, ak to bolo v pracovnom case, chodila som do prace. Ak po alebo cez vikend. Hold smola. Takze nie, TB nie je povinny…

Pre autorku: bud sa vyhovoris tesne pred a das sa vypisat , alebo povies, ze bohuzial sa nezucastnis, lebo ti to proste nevyhovuje 🤷‍♀️

lienka.7
8. jún 2022

@sissy27 presne. Co je to ze musia. Kks toto som ešte nezazila. Šéfka je asi trosku na hlavu.
@autorka len taka rečnícka otázka, ked ti šéfka povie ze budeš skákať bunjee jumping a ty sa bojíš, to akože keď nepôjdeš, tak co? Vyhodi ta? Neda ti odmenu? Hm? Ano, si tehotná, nie chorá ale toto by som ja neriskovala v žiadnom prípade.
Nesla by som tam, dohoda by som sa s lekárkou, nech ti dá Pcko a bodka. Zle ti byt moze. No a o par týždňov im ozmamis prečo to aj bolo👍🙂

97tomi
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
8. jún 2022

Nešla by som....a inak TB je dobrovoľný vždy a akékoľvek nátlaky, že tam musíš ísť nie sú pravda....a ak áno, tak by som v takej firme neostala

luscious
Autor odpoveď zmazal
autor
8. jún 2022

v nasej firme je to povinne, lebo je to v case pracovnych dni a navyse tento rok sa ide do zahranicia.. je to nakladny teambulding, ucast sme museli potvrdit uz v marci alebo aprili.. jasne, ze nic nechcem riskovat, ale zase ani nechcem nikoho zavadzat.. ak vsetko pojde ok, dva tyzdne po tejto akcii chcem zamestnavatelovi nahlasit tehotenstvo

autor
8. jún 2022

@luscious vedia to tri mesiace, vsetci sa uz nejako zariadili

petkasaurus
8. jún 2022

Pozri, 95% ludi ti napisalo, ze by neriskovali, nestoji to za to a ty pojdes.. Tak ved ako uznas za vhodne, mne by to zato nestalo..

petamich
8. jún 2022

je uplne irelevantne co my ti napiseme a citajuc tvoje komentare len chces pocut, ze by si nemala ist

tvoje tehotenstvo, tvoje telo, tvoja predchadzajuca anamneza, ty sa musis rozhodnut 🤷‍♀️ ja by som na teambuilding sla aj po dvoch potratoch, ktore som mala ale nemam mignutu sefku, ktora trva na sportovych vykonoch hodnych triatlonistu - takze za podmienok, ktore si napisala, by som nesla

lulu0123
8. jún 2022

Tak ty sa musis rozhodnut.Ale na Tvojom mieste, hlavne kvoli tazsiemu otehotneniu, by som sa snazila nejako vymysliet ako tam proste neist.Asi by som si brutalne vycitala, keby sa nieco stalo.Akoze 20km na bicykli nie je vela.Moja 4 rocna tolko davala uplne v pohode.Ale tehotna,na bicykel.Nahodou spadnes, bude treba rtg.Aj ked som mala ok tehotenstva, na bicykel som teda nesla.To uz skor ta turistika mi pride viac v pohode.

marcellka32
8. jún 2022

Toto mi pripadá ako šéfka z filmu Fantozzi, kde šéf bol maniak na bicykel a TB musí ísť všetci bez výnimky 120 km na bicykloch 🙂

Opakujem nie si povinná tam ísť, výbav si na tie dni paragraf od lekára

oblecenie99
8. jún 2022

Tiež som to nechcela v práci hovoriť, ale zistili to skôr, ako som to stihla oznámiť rodine, nepila som vôbec kávu (nechutila mi) a mala som ísť pracovne do Bratislavy z Košíc na otočku a v tom čase mi bolo v kuse zle, vedela som, že nedám ani cestu, nie že nejaký pracovný výkon, tak som poprosila šéfa, či by ma nevedel niekto zastúpiť a on sa už len usmial a zablahoželal :D myslím si, že takéto odhalenie ťa tiež neminie.. Ale chápem, že to hovoriť nechceš.

betka233
8. jún 2022

Nemusi sa stat nic, ale moze 🤷🏿‍♀️ 50 na 50... moja skusenost: ja ked som bola v podobnom tyzdni som bola na chate so znamymi a sli sme do ladovej jaskyne, vobec som nevedela ze do coho idem, najprv vyslap 20min do kopca ku vstupu do jaskyne a v samotnej jaskyni cez 900 schodov... bolo mi trapne z toho vycuvat lebo presne mi znami hovorili ze vsak tehotenstvo predsa nie je choroba... ked som to cele vyslapala prislo mi tak strasne zle ako asi nikdy v zivote, tak mi klesol cukor (nie som cukrovkarka a ani som nemala tehu cukrovku), ze som hned musela v bufete kupit 2 horalky... a nasledne ma dr na kontrole zbabral ci som normalna toto robit v tehotenstve... ono tehotenstvo nie je choroba, je to pravda, ale je to tzv "druhy stav", nikdy nevies ako na taku fyzicku zataz v druhom stave zareagujes, moze ti prist strasne zle, nevolno, klesne cukor, budu ta tam ratovat... no treba ti toho? Bud to normalne transparentne oznam vopred vsetkym, chod tam ale sed pri jazere a bud s timom len pri tvojmu stavu adekvatnej a rozumnej aktivite alebo ostan doma, moja dobra rada...

oblecenie99
8. jún 2022

@betka233 Presne, mne sa to tiež stávalo, chodíme bežne na túry a pod., pred tehotenstvom som cvičila, behala aj plávala, napriek tomu som už v úplných začiatkoch cítila, že som "v inom stave", mala som problém aj s bežnou prechádzkou.. je to indi vindi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
9. jún 2022

Tehotenstvo nie je choroba, ale ani obdobie na predvádzanie nejakých vrcholných aktivít a prepínanie síl.
Keby šlo o nejakú prechádzku po lese, opekacku, tak v pohode. Ale na toto by som sa netrepala.
Ty si dospelá, pýtala si sa na naše názory, väčšina ti písala, že by sme nešli,ale urob si po svojom, je to tvoje rozhodnutie.

roztlieskavacka
9. jún 2022

Ja som na tom bola presne ako ty, bola som 7-8tt potvrdené tehotenstvo ALE s hematomom (riziko krvácania), dávala som si dolu utrogestan na udržanie. Nikto samozrejme nevedel že som tehotná, na teambuildingu som vylievala poldecaky do trávy a na turistiku som išla, vykydala som sa pekne v blate keďže som spadla a na druhý den som na ceste domov v kolegovom aute začala krvácať.. Ja som teda všetky aktivity okrem kúpania vo vírivke absolvovala.. Je to na tebe

97tomi
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jún 2022

ďakujem za všetky rady, vážim si každý názor.. ja sama nie som stotožnená s tým ísť, skôr rozmýšľam, či už v robote nahlásiť tehu alebo nájsť iný dôvod.. dnes mi gynekológ povedal, že na teambuilding nemám ani pomýšľať, ani na športové aktivity.. takže svojej nadriadenej oznámim, o čo ide a poprosím ju o diskrétnosť

luscious
Autor odpoveď zmazal
mony970
15. jún 2022

Naozaj by som sa toho nebala som v 9t + 2 dni a pred tym ako som zistila ze som tehotna som cvicievala, turistikovala a chodila na bike 😊 Stale chodim aj na horsku cyklistiku len si davam opatrnost pri zjazde, vyberam si trasy s lepsim povrchom… turistika takziez ok… Zas mne naozaj nebolo doteraz este zatial zle energie mam stale dostatok… vnimam ze velmi dolezite je nastavenie v hlave 😊 Urcite si vy hutnaj tie spolocne teambuildingy 😊 a neboj sa 20 km nie je vela… ked cosi nehraj o cas chod pomaly urcite to das 😊

autor
16. jún 2022

@mony970 ahoj, bohužiaľ, gynekológ mi to zakázal, doslova povedal, že na to nemám ani pomyslieť... ja som pred tehotenstvom nešportovala, resp. len veľmi málo, občas rekreačne, takže 20 km na bicykli dať len tak, navyše v 30tkách teplotách, by asi nebolo ideálne... a vzhľadom na to, že som mala v minulosti problémy a prekonala som aj jedno biochemické tehotenstvo, vôbec mi to neodporúčal..

mony970
16. jún 2022

Samozrejme je to velmi individualne a len ty sa musis rozhodnut a aj lekar nakolko pozna tvoj zdravotny stav 😊 Tak uz len najst nejaku fajn vyhovorku pred sefkou 😊 nech vsetko dobre dopadne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2