icon

V 9. týždni nevidno srdiečko. Môže to byť omyl?

leria
23. apr 2013

Ahojte baby....dnes som začala 9tt, no zrejme nie veľmi šťastne ☹ .Som veľmi zúfala.Pred asi 10-timi dňami som bola na usg a pani doktorka potvrdila akciu, dnes som ešte pred vyšetrením dostala tehotenskú knižku a následne na to iná doktorka potvrdila,aj so sestričkou, že akciu nevidia. Išla som na další kontrolný usg do inej nemocnice, tam tiež 2 doktorky čumeli do monitoru a odporúčali mi na piatok kyret. som hotová, bude to môj tretí potrat...no nedá mi pokoj aby som nešla ešte aspoň ku 2 iným lekárom na usg pred kyretom.Možno to nepomôže, no stali sa prípady, ked nič nevideli, že? sorry,možno píšem nezrozumitelne,no cez slzy....ja neviem ako to zvládnem,tak si prajem aby sa stal zázrak...už nevládzem...

Strana
z2
katarinkam
23. apr 2013

Určite choď po viacerým lekárom, a ja by som počkala aj týždeň nie len do piatku. A povedali veľkosť drobca lebo ak by nebolo srdiečko tak ani nerastie. Držím palceky určite bol len inak otočený a nevideli dobre.

amouramour
23. apr 2013

mne tiez takto nevideli a povedali mi nech pridem na kyret a mala je na svete🙂isla som k inej lekarke...ja som totiz mala posun o 2 tyzdne oproti PM...

leria
autor
23. apr 2013

hovorili tuším velkosť, len ja som akosi nebola schopná vnímať...ja som sa pýtala, či nemôže byť, že nevideli kvoli tomu lebo mám tam 2 myomy?....ja viem že si robím možno falošné nádeje, no nedokážem to spracovať...

leria
autor
23. apr 2013

no zajtra idem ku svojej, ktorá minule akciu videla, dnes tam nebola...no a potom by som ešte niekam išla, no neviem ku komu?mohla by som aj napr. do nemocnice na gynekol.oddelenie?keby som ich poprosila?hoc aj za príplatok?

matozazzo
23. apr 2013

@leria Ahoj, presla som si tym, chapem ta... popytaj sa znamych na dobreho gynekologa a za nim zajdi. Povedz len o svojej doktorke, co ti povedala, inych nespominaj. Najlepsie by bolo ist za znamym... Mne vsetko ukazal na monitore, videla som, ze gest. vak ma nepravidelny tvar, bola som v 9t, odozva srdiecka ziadna :( Mala som ist tiez v piatok na vycistenie,ale povedal mi, ze ak chcem pockat, nech pockam pocas vikendu a v pondelok som doma samovolne potratila 😒 potom som sla na vycistenie, ale... nezistilo sa, preco som potratila, lebo nic nemali :( Pises, ze mas 2 potraty za sebou, prisli na to, preco? Mas porobene vsetky vysetrenia? Ja som po potrate bola cele tehotenstvo sledovana na hematologii, mam asi 5x nieco (...zygot...), urcity cas som si pichala fraxiparine + drzala som prisnu dietu na cholesterol a prave zahustovanie krvi, aby sa plod vyzivoval. A dnes uz ma dcerka 1,5r... drzim palce...

leria
autor
23. apr 2013

@matozazzo musím odbehnúť....beriem fraxiparín, tiež kvoli hustnutiu...aj anopyrín, duphaston,utrogestan...endo v poriadku,aj cukor...nebola som ešte na genetike...

cerez
23. apr 2013

Určite by to chcelo aj genetiku. Sú okolnosti, ktoré sa dajú zistiť a riešiť. Držím ti palce!

patula266
23. apr 2013

dobry den som v 6 tt a vcera som bola na sono ..je normalne ked vidiet len vak a nie ešte plod ? Ma niekto take skusenosti som z toho trošku na nervičky :(

ivec16
23. apr 2013

@patula266 myslim, ze este to nemusi byt stratene, pockaj 2 tyzdne a uvidis...

patula266
23. apr 2013

No mam ist o 10 dni na kontrolu ..neak mi to ale stale beha po hlavičke :(

leria
autor
23. apr 2013

tak už som sa trošku ukľudnila, vyrevala všetky slzy sveta....zajtra budem múdrejšia...len neviete mi niekto poradiť, ak ani zajtra nebude nič vidno, nemám radšej týždeň počkať s tým kyretom?nemám žiadne krvácanie ani nevolnosti...ja tomu nejak nemôžem uveriť, čo ked ešte je nádej ☹

gelinka75
23. apr 2013

@leria zial stalo sa mi to s dvojickami, bola akcia a o tyzden nebola, 4 kekari to potvrdili nezavisle od seba, moj obvodny, lekarka v centre kam chodim a 2 lekari v nemocnici..ked bola akcia a zrazu nie je..zial je to nenavratne ☹ je mi to luto..ale nech ta pre istotu este dobre pozru

katka1981
23. apr 2013

@patula266, jasne aj mne bolo vidno len vacok a bola som v 6.tt a mam spickoveho lekara, neboj, je to ok.

tetapetra
23. apr 2013

@patula266 mna lekarka vysmiala, ze som dosla skoro. Sla som o tyzden neskor, krvacala som a uz bolo vidiet plod. A o dva tyzdne bude mat moj plod rok 😉

patula266
23. apr 2013

jej dakujem aspon sa nemusim bat 🙂

patula266
23. apr 2013

@tetapetra dakujem pekne aspon som sa trosku upokojila a malinkemu teda prajem vela zdravička 🙂

adriana132
23. apr 2013

a krv ti brali ...hcg stupa? nechcem strasit ale ak je to naozaj 9 tyzden tak srdce by malo byt vidiet,a ked bolo a uz nie je, tak to je takmer jasne, ibazeby mali nejaky stary pristroj ...zial aj mne sa to stalo minuly tyzden ...mala som byt v 9 tt ale lekarka potvrdila tehotenstvo na 5 tt... na dalsi den mi brala krv a hcg vyslo na 6-7 tt... tak si ma este raz zavolala ale uz v noci som zacala krvacať a na pohotovosti tam uz nic nevidel ale som mu nechcela verit, dufala som ze moja lekarka na druhy den uvidi a na dalsi den uz ani moja lekarka nevidela v maternici nic... spontanny potrat ...a musela som ist na kyret... ale ked nie je iste aky je to tyzden tak urcite pockaj, ked nekrvacas kludne aj tyzden dva, a potom sa uz uvidi...prajem ti aby sa lekari mýlili

leria
autor
23. apr 2013

@adriana132 dnes mi ráno brali prvýkrát krv na hcg, moč...dokonca aj tehotenskú knižku mi vypísala sestra a dala ten balíček pre tehulky, ktorý som jej hned po vyšetrení vrátila ☹ ...volala som len že zajtra dojdem ešte raz na usg, no na krv som sa nepýtala...zajtra sa dozviem...je mi ľúto, že si si tým musela prejsť...máš to ešte čerstvé, nedá sa byť hned v pohode viem, no ja cez víkend to chcem hodiť celé za hlavu,nechcem sa trápiť ☹ no uvidíme, čo bude...dvakrát som to prežila, prežijem aj tretí...ešteže je toto forum, aspoň tu sa trošku upokojím a viem že nie som sama...

briketa
23. apr 2013

@leria presne koli takymto stresom som isla k lekarovi nikdy nie skor ako 12tt. Vtedy je uz jasne co a ako.

deny81
23. apr 2013

@leria zazraky sa deju, ale nepotesim ta, len velmi zriedka. ja som toto absolvovala v marci. je mito velm iluto, co sa ti stqalo. aj ja som mala uz treti :( uz so skusenosstami s tymi predtym, nemyslim si ze by bolo treba ist k inym lekarom. srdiecko by bolo vidiet, aj ked sa v podstate babo este poriadne ani neda zmerat, a v 9-tom tyzdni az ma babo aj 1,8cm, takze tam by srdiecko bolo velmi vieidt. jedine co chceme je aby sme sa rano zobudili a ten zly sen bol prec a aby nase babatko v brusku opat zilo, citilo nas a krasne rastlo. bohuzial sa nam taketo veci stali. ja stale neviem preco. po kazdom jednom potrate boli pocity ine, od nadeje, ze bude vsetko ok, cez absolutne zufalstvo, apatiu az nakoniec akehosi vnutorneho pocitu, ze raz to pride. jedno som sa vsak za cely ten cas dozvedela, musime to spracovat, nieco z toho potrebujeme vytazit, je na nas, ako nas to v nasom zivote otoci. a hlavne treba sa s nasimi detickami v srdiecku rozlucit a nechat ich odist. neviem ako, podarilo sa mi to, stale za nimi smutim, ale stacila zivsia predstava, ze by existovali schody do neba a ja by som za nimi mohla a vratila som sa spat. viem ze take nieco neexistuje.
teraz je to pre teba velm ibolestive, neboj sa zvladnes to, urcite. drzkam palceky a urcite sa nam rraz babatka podaria. 🙂 nadej je vzdy pokial dychame.

leria
autor
23. apr 2013

@briketa hm,chápem..... len ja som trošku iný prípad...riziková vekom aj tými potratmi...

leria
autor
23. apr 2013

@deny81 veľmi pekne dakujem za krásne a srdečné slová útechy....aj ja Ti velmi držím palce...a máš pravdu,po každom potrate je to iné...a aj napriek sklamaniu, cítim že ešte je tu nádej 😉 a raz sa toho vytúženého uzlíčka dočkáme 🙂

lalia76
23. apr 2013

@patula266 ja som bola tiež min týždeň na prvom USG. (teraz som v 7tt) tiež videl len vak. Potom mi spravil vag.USG a už sme videli aj plod aj počuli srdiečko. neboj, je to OK 😉

patula266
24. apr 2013

@lalia76 dakujem pekne hadam to teda bude o tyzden v poriadku 🙂

malagycka
2. máj 2013

Ahojte! Mne sa tiez deje nieco podobne, som v 8. tyzdni,
Pred dvoma dnami som zacala krvacat, tak som isla k lekarovi
a bolo vsetko ok, drobec 7 mm a aj cinnost srdiecka, ale
dnes uz srdiecko vidno nebolo, pockam este na zazrak, ale
uz som to oplakala. Mal niekto skusenost, ze by sa to este zmenilo?

bibianka
2. máj 2013

Pre pokoj na duši si nechaj určite ešte USG urobiť, ideálne na čo najkvalitnejšom stroji. Mám to za sebou 2x (7tt. a 10.tt), žiaľ akcia skutočne nebola. Bolo to strašné, vtedy, ale teraz už na to nemyslím, obe detičky sa mi v podstate vrátili a dokonca naraz, takže hlavu hore, bude dobre 🙂
P.S. u mňa sa potom zistil problém so zrážanlivosťou krvi, takže pri ďalšom tehotenstve som si pichala injekcie na riedenie krvi a podarilo sa 😉

zuzana36
2. máj 2013

prezivan to iste, tento pondelok som bola na usg v 6tt a 4 dni a bol len narastena dutinka, ale v nej nic, iba sa lekarke zdalo, ze sa tam nieco rysuje. na druhy den som bola na krv, ale zial ta prudko behom 10 dni klesla z 16311 na 5958. mna sa to ani verit nechcelo, stale mam pocit, ze sa stal omyl, nespinim nekrvacam, obcas ma svrbia bradavky, ale tehu som sa necitila. iba trosku. vysadila som utrogestan v utorok a cakam , kedy sa to spusti same. toto uz bude dalsi potrat, len nechcem ist na cistenie. takze vyckavam, zatial tomu nic nenasvadsuje, tak sa akosi neviem zmierit s tym, ze je koniec, potrebujem dokaz, az ked sa to spusti, tak uverim, ze to tak je. 5 rokov sa snazime , pred dva a pol rokom prvy MA a po dalsich 2 apol roku konecne tehu a zase to iste. ☹

silviw
2. máj 2013

drrzim ti velmi palceky neboj urcite to dobre dopadne...hlavku hore

eluma
13. dec 2013

Ahojte. Ja to mam dnes za sebou. Bola som asi v 9 t, gest.vak bol v maternici, ale plod nikde. Sono mi urobil lekár v utorok aj odber krvi HCG 14000. V piatok, čiže dnes , kontrolné sono, po konzultácii s primárom missed abortion-zadržaný potrat. HCG 8300.Dúfala som celý týždeň, že sa niečo zmení, aj ked môj manžel s tehotenstvom nesúhlasil. Ja som si postavila hlavu, ale bohužiaľ. Týmto sa chcem poďakovať aj p. doktorovi Durmisovi zo Ža a celému kolektívu gynekol. odd v Žiari nad Hronom za profes. prístup,empatiu s akou som sa nestretla už dávno o 7,00 ma prijali o 10,40 som bola prepustená už po čistení. Všetky predoper. vyšetrenia v kľude, skvelý prístup sestričiek, sanitárov, aj ked to vybavenie tých nemocníc je dovidenia. Chvíľu to potrvá , kým to v hlave prebolí, ale mám už 9r dcérku, ktorú si teraz ešte viac vážim, že som mala to šťastie a ona tiež, Ostatným ženám odkazujem, nie je to ľahké, hlavne pre tie, ktoré ešte detičky nemajú, ale treba veriť, ked po niečom človek hrozne túži, tak to v správny čas určite príde.

deny81
20. máj 2014

@leria ahojky, nahodou som tu opat zasla a vidim ze si v 28-tt 🙂 som sa velmi potesila. inak ja som v 26-tt 🙂 🙂 tesim sa s tebou

Strana
z2