Veľká tehotenská dudinka. Poradíte?
ahojte maminy v zaciatkoch tehu, chcela by som sa spytat na nieco, dnes som bola u gynekologa a ten mi potvrdil tehotenstvo a vraj by som mala byt v 4 tt , povedal mi ze je vsetko v poriadku ale tehotensku dudinku mam raz tolku aka by mala byt vraj by mala byt najvacsia 16mm a ja ju mam 29mm , nevedel mi povedat co to znamena povedal mi ze mam prist za 10 dni , teraz doma nad nicim inym nerozmyslam, prosim ak ste sa s tym niektora stretli, prosim ozvite sa, dakujem. 🙂
už nás nenapínaj a prezraď čo to je za čudné slovo "dudinka". Ja sa tiež neviem zdržať smiechu ako lauricka 😀 😀
co je dudinka? Nejde skor o dutinku? Aj ked, v suvislosti s tehotenstvom som ani o dutinke nepocula. Skor o gestacnom vaku... 😵
isto si zle počula, jedná sa o dutinu, nie dudinku 🙂 a k odpovedi - neviem, myslím, že si budeš musieť počkať na ďalšiu poradňu ..
Dutinka je gestacny vak, v ktorom sa vytvara zaklad embryjka. Moj mal 8mm v 5+4tt a v nom uz boli embryonalne struktury cca 3mm. Vsetko bolo ok. Takze neviem, preco u teba takmer 3cm. Ak by slo o dvojicky, boli by dutinky dve.
Ja som mala dutinku 23mm v 6+2tt (sono vyratalo, ze tato dutina odpoveda 7+1 tt) a v nej uz malu bodku babo 5mm (to odpovedalo spravne tomu 6tt+2). Kedze sa mohlo postastit iba v 1 den, tak vieme, ze to bolo 6tt+2. Podla tohto moze byt ta dutinka proste vacsia. Tak si nerob starosti, asi nasi drobcova potrebuju viac miesta! 🙂
(PS. SSL je po nemecky CRL, GS - gastational sac = dutinka)

dudinka? priznám sa, taký výraz som ešte nepočula 😕 čo to má vlastne byť?