Veľmi nízke hCG
Dobrý deň, rada by som sa vás opýtala na vaše skúsenosti. Poslednú MS som mala 27.9. a hneď v prvý deň vynechanej MS som sk robila test ktorý vyšiel pozitívny ale druhá čiarka bola veľmi slabá. Odvtedy som si robila ešte pár testov a čiarka bola len o niečo silnejšia. Cez víkend víkend som začala špiniť, tak som bola na pohotovosti a keď mi lekár robil ultrazvuk nič nevidel, tak mal podozrenie na mimomaternicove keďže ma aj pobolieva brucho. Vzali mi aj krv na vyšetrenie hcg a to malo hodnotu 120. Podľa MS by som mala byť v 7tt ale táto hodnota je na 7t veľmi nízka aj vzhľadom k tomu že na sone nebolo nič vidno. Mimomaternicové zatiaľ vylúčili. Mám ísť na opätovný odber krvi. Mali ste s tým skúsenosti ?
@anitamar no takto nizke HCG moze naznacovat neprosperujuce tehotenstvo mohlo ist o biochemicke, nedoslo k uhniezdeniu a HCG klesa (prejavuje sa casto spinenim)
mala som to tak isto 2x biochemicke - lekar mi zobral krv obden aby videl ci HCG klesa (ja som ale mala 580 pri prvom odbere), ak klesa mimomaternicove sa vyluci, no a potom som zacala spinit a krvacat
Spinenie, nizke hcg, nic v maternici, mylsim, ze bohuzial to embryo sa neudrzalo.
Na pohotovosti mi pichli aj niečo na zastavenie krvácania a vraveli niečo o mikro tehotenstve. Neviem či je možné že som mala posunutú ovuláciu a hneď v prvý deň vynechanej MS by mi vyšiel aj test. Už som zmierená zo všetkým ale akosi nestrácam nádej, pretože aj pri prvom tehotenstve som to mala posunuté o dva týždne neskôr, aj kvôli nepravidelnej MS, takze moje tehotenstvo trvalo takmer 42 týždňov, aj keď malá na narodila ešte pred termínom

Je mi luto, ale toto nevyzera moc dobre. Bud si mala posunutu ovulaciu, ale asi je slaba sanca, kedze si mala pozitivny test hned v den vymeskanej ms. Ono to vyzera skor na biochemicke... v 7tt vidno uz minimalne gestacny vacok a plod a velmi casto aj akciu srdiecka aj ked nie vzdy. Nadej zomiera posledna, ale bohuzial velku sancu nedavam.