icon

Vybrať si samočistenie alebo kyretaž ?

kristinabt25
3. apr 2020

Ahojte, v 9 tt mi doktorka zistila missed abortion tzv. zamlčaný potrat. Dieťatku sa zastavil vývin cca v 6tt nakoľko v 9tt malo len 1,1cm. Doktorka mi dala 2 možnosti. Buď samočistenie alebo kyret. Ja by som chcela počkať ale bojim sa ako to bude prebiehať. Máte s tým niekto skúsenosť prosím ? Čo je lepšie po fyzickej stránke? Za všetky odpovede ďakujem. (Ospravedlňujem sa ak už tu také fórum je ale ja som natoľko zúfalá že to nemám chuť hľadať)

Strana
z3
dejna_
4. aug 2020

@gabika128 no ďakujem pekne 🙈 ja stále slabo krvacam.alebo teda striedavo spinim 🤦...už sa.ni spustilo že skoro menstruacia a zase nič ....dávam si kvapky alchemilku tinktúru a verím že to všetko odíde ..len by to teda chceli riadnu moju klasickú menstruciu a tá teda ešte neprišla no uvidím ale toto čakanie je na hlavu už

dejna_
4. aug 2020

@gabika128 u mňa sa potrat spustil sam len teda neodislo všetko ostalo mi tam niečo na výšku 20 MM moja lekárka neordinovala tak som išla k zastupujúcej ona mi dávala nejaké injekcie MEM po tých injekciách sa mi to zmenšilo na 11 MM to som už bola u svojej lekárky ale šírku len 7-8 MM a ona povedala že to po prvej menstruacii odíde ale že niečo vidí ešte pri krčku že pravdepodobne budem ešte krvácať aj videla ružový výtok alebo jemne krvavý teda ..no a na druhý deň 22.7.sa mi to jemne spustilo a trvalo to asi 6 dní ale naozaj len slabé prvý druhý menstruacny deň a tak to aj prestalo a začala som špiniť ..stačila mi len intímna vložka ....a teraz 1.8. sa mi zase spustilo zase krvácanie a už to vyzeralo nádejne že menzes ale nie 3.8.to prestalo a teraz zase spinim 🤦..už som z toho na nervy

gabika128
4. aug 2020

@dejna_ áno tieto MEM injekcie pichaju. Pokiaľ nemáš komplikácie a si sledovaná u Dr tak skus vydržať. Budeš mať aj hormóny rozhádzané takže menzes bohvie kedy príde. Mne prišiel celkom presne a dosť silný no aj tak som po ňom ešte dva týždne špinila.

dejna_
4. aug 2020

@gabika128 no dnes poobede som išla do sprchy aj som cítila že jakeby niečo išlo ale vložka skoro čistá...v sprche som si skúsila nájsť cipok teda kŕčok že ako ho mám položený a pekne som ho nahmatala a bol taký tvrdší to značí že by som mala mať menstrauciu.v sprche išla von taká väčšia zrazenina...a potom nič extra a asi za hodinu ..len akoby ruplo niečo a otocis kohútik tak som začala krvácať ..išlo som na wc celkom dosť krvi išlo na takú menstruaciu som zvyknutá ..a celkom slušne som krvácala ..ale teraz mám pocit že to zase prestáva 🤷 tak uvidím...ale bolo to zvláštne akoby som mala kŕčom ucpany a zrazu sa uvoľnil a všetko vyšlo naraz ale to je asi blbosť 🙈..no uvidíme čo sa bude diať ..ale boleli ma dnes aj kríze tak menstruacne 😬...oni ja by som neriešila nejak to krvácanie keby som vedela že som už čistá a nič tam nemám ale ostal mi tam malý kúsok (11*7 MM) asi ..preto taká stresujem

luci_ba
5. aug 2020

@e1i Ahoj, viem že už dávnejšie si pridavala koment. ale ak sa smiem spýtať, nakolķo som tiež mala čo ty leb v opačnom poradí, neriešili ste dôvod? na tretí krát išlo všetko prirodzene? Ďakujem.

e1i
5. aug 2020

@luci_ba bolo to všetko z umelého. 1x biochemické a druhé bolo ma v 9 tt. Potom mi doporučili dorobiť hemato som mala aj štítnu to som dlho sledovaná, a ešte doporučili hysteroskopiu, reproimuno a genetiku páru. A potom sme išli do ďalšej stimulácie a vyšiel hneď et.

luci_ba
5. aug 2020

@e1i ďakujem

bobka30
11. júl 2021

Kedy od diagnostikovania MA sa Vám to spustilo samovoľne? Mne to doktorka povedala pred tyždňom a túto možnosť mi neponúkla, len kyret. Nemám zatiaľ žiadne ťažkosti, akurat taký žltý výtok. Mali ste aj vy výtok pred tým ako sa Vám to spustilo?

dejna_
11. júl 2021

@bobka30ne cca do týždňa oba razy

jvlo
11. júl 2021

@bobka30 mne až po 3 tyždňoch a teda bolo to horšie ako pôrod. Nakoniec som aj tak skončila kyretažou a stratila som aj velke množstvo krvi, keďže sa to moje samocistenie spustilo velmi masivne a nekontrolovatelne. Už by som do toho nešla a volila by som kyretáž hneď

lavanilla
12. júl 2021

@bobka30 cakala som asi 3 tyzdne. V danom momente mi to prislo ako najlepsie riesenie. S odstupom casu by som sa rozhodla hned pre kyret. To cakanie bolo psychicky narocne. A aj tak som musela ist na kyret, lebo neodislo vsetko...

biankamaria22
17. sep 2021

@lavanilla ahoj. Súhlasím, tiež by som už volila kyret. Je to skoro polroka po MA a samocisteni tak som sa rozhodla tiež prispieť svojou skúsenosťou. Rozhodovala som sa medzi týmito dvoma možnosťami. V martinskej nemocnici v tom mali jasno, v 10tt plus par dni sa rozhodli že bude lepší nápad čakať nech sa mi to spusti same. Od začiatku som s týmto riešením veľmi nesúhlasila nakoľko sa poznám dobre. Od mala mám nízky Prah bolesti, silnú a bolestivú menštruáciu… takze je to aj o tom vedieť si zvážiť svoje možnosti. Na moje naliehanie doktori nedávali tak mi neostalo nič iné len čakať. Popri čom som musela chodiť do prace lebo veď podľa slov doktora je potrat iba silnejšia menstruacia a nieje dôvod aby ,,to” prebehlo doma. PN mi napokon vystavila moja obvodná Dr a čakala som na ten deň doma. Keď to prišlo vedela som že ,,toto” okolo menštruácie ani nechodilo a nedá sa to fyziologicky porovnávať. Spustilo sa masívne krvácanie a pravidelné vypudzivacie kontrakcie. Akékoľvek lieky od bolesti som vyvracala, ohľadom krvácania a kusov (čakala som dvojičky) nepôjdem do detailov aby som niekomu nespôsobila nepríjemne pocity. Po 8 hodinach neprestávajúceho krvácania a kontrakcii ked sa to trochu utisilo sme šli do nemocnice v nádejí že dostanem injekčne aspoň niečo od bolesti. Dostala som tramal a vyvolávačku lebo to údajne ešte nebolo všetko. Za 8 hodín 40ks vložiek a to nerátam čo išlo mimo vložiek. Krvy obraz príšerný vraj ,,vidno že ste potratili”, krvi malo, minimum železa. Dostala som železo. Poslali ma po vyvolávačke domov že mám očakávať ďalšie kontrakcie. Tie už neprišli. Nasledovalo 6 týždňov krvácania ako po pôrode.
Takže je dôležité zvážiť si svoje možnosti. Týždeň tehotenstva v ktorom došlo k MA a stať si za svojim rozhodnutím.
Ak sa mi toto ešte niekedy zopakuje tak v mojom prípade volím jedine kyret a ked nie v nemocnici v MT tak pôjdem kdekoľvek inde kde budú ochotní urobiť kyret. Veľa sil a múdrosti pri rozhodovaní prajem každej ktorá musí toto ťažké rozhodnutie podstúpiť.

bobka30
17. sep 2021

Doktorka trvala na kyrete aj ma objednala, no nakoniec sa mi to spustilo už doma. Sama som sa však úplne nevyčistila a musela som aj tak podstúpiť kyret.

gabika128
17. sep 2021

@biankamaria22 úplne s tebou súhlasím. V tom 10tt je tam toho už proste veľa, plus absolútne nechápem ako ťa mohol gynekológ poslať do práce. Mne keď to doma začalo, tak som bola úplne v šoku a neviem so predstaviť keby sa mi to spustilo niekde inde.

dejna_
18. sep 2021

@bobka30 prvý krát aj ja druhý krát to odišlo samé 😪

Strana
z3