Vymiznutie príznakov v 11. týždni

26. jan 2023

Ahojte baby, vlastne ani neviem prečo sem píšem. Ide o to, že mi vymizli tehotenské príznaky. Som v 11tt zajtra začínam 12tt. Nikdy som nemala moc tehotenské príznaky, nevraciam. Iba také občasné chvíľkové nevoľnosti, citlivé bradavky a migrény. Posledný týždeň som mala aj také pobolievanie v podbrušku, pichanie, nenazývala by som to bolesť, skor taký diskomfort. Pripisovala som to rozťahovaniu maternice. Ale to tiež vymizlo. Ešte keď som bola v 6tt tak som krvácala a hrozil mi potrat ale s liekmi sa to ustálilo. Nie je tomu ani týždeň, tak sme konečne po dlhej dobe mali s mužom sex, fakt len taká rýchlovka, po ňom žiadne krvácanie ani bolesť a vlastne odvtedy tie príznaky začali miznúť. Je to moje prvé tehu, bojím sa či som neublížila malemu tým sexom a či nejde náhodou o MA. Zo strachu som si kúpila aj ten Angelsound. Možno zbytočne panikárim, namýšľam, alebo možno je dovod na obavy. v Pondelok mám prvé odbery u gyn, ale asi určite si vypýtam nech mi urobia ultrazvuk či je všetko ok.

tyrkysova_kobyla
26. jan 2023

Klud!!! Bolest prs a maternice vymizne, je to normalne. Sex ak ti dovolil lekar, je v poriadku. Ak nemas po nom ziadne krvacanie, tak nepanikar.

anjelicek26
26. jan 2023

Urcite daj na svoj vnutorny pocit a daj si babo skontrolovat... mne sa ten zly pocit potvrdil, bohuzial, v 14tom tyzdni prestalo bit srdiecko... aj tak s toho celeho budes nervozna a nervozita babu neprospieva, takze pekne sono a pozriet na bijuce srdiecko a ukludnit sa...drzim palce.

majamat
26. jan 2023

moze a nemusi t o nic znamenat. vseobecne tieto rpiznaky vymiznit mozu. tusim sa v tehu menia hormony v urcitych fazach. na zaciatku su ine, neskor ine. teraz som kukla na taky graf, napr gonadotropin je na vrchole okolo 10t. neviem ci teda ten moze nejake priznaky sposobovat, ale niekedy zavazi nielen konkretny hormon, ale aj to, aka je ich kombinacia.
je mozne ze aj toto moze za ustup tehotenskej nevolnosti po 1 trimestri.

no samozrejme su aj opacne pripady, kde to neico znamena. mne pri prvom tehu tazkosti ustupil, ale uz enviem kedy, pri druhom tiez okolo 11t a bol to MA. no zda sa mi, ez v provm tehu mi tazkosti ustupili okolo 12tt,cize to bolo podobne.

kiki68
26. jan 2023

Je to ok a vtedy sa stabilizuje HCG, system dietata prechadza na vyzivu placentou, meni sa to a vtedy prave zenam prestane byt tak typicky zle a tie napiste prsa a toto cele. Preto je ten druhy trimester taky pekny. Lebo mas pokoj zvycajne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre