XXL maminy - ako veľa nepribrať počas tehotenstva?
Ahojte, som v 11tt a mam 99kg. (Pred koronou a pred otehotnenim 94.)
Nechcem riešiť prečo ich mam (dlhoročná hormonálna liečba, IVFka tak)...ale proste naše dieťa sa rozhodlo prísť až teraz, keď som stará a tučná a nie pred 15 rokmi keď som bola mladá a chuda 😂🤦♀️
Otázka však na vás...čo robiť aby som pribrala co najmenej? Odpoveď cvičiť a nezrat...poznám...ale v tehotenstve je to tak nejak....obmedzené...😂😂😂 aj fyzicky aj chutami aj nevoľnosti...
Proste neviem do seba dostať normálne jedlo. Žijem na hriankach, ovocí, müsli s mliekom a krupicovej kaši. Všetko mi vadí, smrdí... Uvarím si niečo super zdravé voňavé...zjem dve lyžičky a manžel musí dojest 😂😂😂🤦♀️
Cvičiť veľmi nemôžem lebo ad 1 som riziková a ad2 som po zápale pľúc takže len prechádzky aj to v miernom tempe. Pred tehotenstvom som robila sebaobranu a chodila do posilky a na strelnicu...ale nič z toho teraz nesmiem. Brucho ma omina väčšina jogovych pozícii mi vadí...trochu pocvicim zadýcham sa točí sa mi hlava končím.
Poraďte, kto máte skúsenosti.
50kilove mladé zdravé mamičky prosím nevyjadrujte sa..lebo....no....aj rozčuľovať sa mam zakázané 😂😂😂🤦♀️
@ckatka ja som v 5 mesiacoch pribrala 7 kg a lekar uz hromzil ze kolko je to vela a ako sa mi bude tazko rodit ze mam jest len jablka😳..neviem ako tehotna moze jest len jablka ale moja denna strava bola asi klasika chlieb na ranajky okolo 10 som mala to jablko😁 obed som mala vzdy normalny poobede okolo 2-3 nejake ovocie este vecera tiez normalna a vecer pri telke ked ma chytil hlad som jedla mandarinky na kila kazdy den..strasne mi chutili..nejedla som nic sladke popravde ani som nemala chut a jedina vodu ktoru som mohla pit bola jemne perliva korunna z inej mi bolo strasne zle..takze takymto stylom sa mi podarilo do konca tehu pribrat dokopy 9 kg..
@ckatka polievky husté Ti tiež vadia?snad rýchlo odídu nevoľnosti a kašu zaliatu maslom cukrom by som nejedla🙂)mne je z toho ťažko.
Podľa mňa, keď to nebudeš preháňať nejakou vianočkou s maslom, vyprazane, veľa cukru kekse, ale normálna strava mäso, zelenina na hrozivú váhu sa nedostaneš.
@ckatka mne moja gynekologicka poradila velmi dobry recept ako primerane priberat v tehotenstve. Uzivat probiotika 🤗 pisu dve tablety, davam si iba jednu (skus si o tom precitat) a hematologicka mi zase povedala, ze ak ma bude trapit prejedanie a rozne chute, je to nedostatkom zeleza a treba si dat nejake tmave mäsko a vsetko, co obsahuje zelezo 😊 a naozaj to funguje, som 19tt a mam plus 2kg 😍 pritom ja mam tendenciu dost priberat aj zo vzduchu a myslela som, ze to pojde v tehotenstve neskutocne hore na vahe. Jem vsetko naco mam chut, ale normalne porcie ziadne prejedanie a citim sa super. Takze toto ti mozem odporucat 🥰 za mna 👍🏼
@ckatka ja som mala 82 kíl pri prvom, pri druhom podobne a nepribrala som nič skoro. Po pôrode som mala menej, sko pri otehotneni. Boli mi dosť zle, jedla som malo a aj to sko často von.
Skús zdravšiu stravu, kvôli vitamínom a minerálom. Nie si anemicka? Vtedy idu na chuť často len hlúposti a normálne jedlo nie.
@ckatka kym ti je zle, tak by som to neriesila, to sa asi ani neda. Ja som prve styri mesiace udrzala v sebe len piskoty, chlieb vo vajci a pod. zdravu stravu...predpokladam, ze sladke napoje nepijes, ked ti prestanu nevolnosti, snaz sa nabehnut na zdravu stravu - rano vlocky s ovocim a orieskami, alebo celozrnne pecivo so syrom, alebo sunkou, zelenina, na desiatu ovocie, obed normalne, menej prilohy, vyhybaj sa knedliam, olovrant jogurt, vecera normalna, zase menej prilohy, viac zeleniny, salatu. Ak budes mat pi veceri este hlad, tak chrumkat mrkvu, kalerab, kusok syra.
Tiež nie som chuda, jem v podstate normálne, ale veľa jabĺk a paradajok, večer biely jogurt, cottage, sladké ani moc nie, občas puding, alebo Mila keksík🙂.Som 25 týždeň, pribrala som zatiaľ 2,5 kila, možno to bábätko si jednoducho berie zo mňa, čo mu treba 🙂. Tak keď môžeš, aj prechádzky sú fajn, ja idem tak bežne vonku, po chodiť si svojím tempom, koľko vladzem. Ono kým to je zle, nerieš až tak zdravú stravu, ja, do 14 týždňa som žila na Granku s mliekom, cottage, pomarančovy džús, a pukance, lebo to mi jednoducho pomáhalo pri nevoľnosti, ktorú som mala, cely, deň. Potom mi zase začali chutiť polievky, pričom som predtým nebola polievková. Ono ťažké, pražené a podobne, ti ani telo nebude chcieť "spracovať", ja som zabudla na nejaké rezne a koláče, lebo proste nie 😃😃idem prasknúť po nich.Telo ti bude dávať najavo, že čo potrebuješ, tak keď to v rozumnej miere budeš jest, malo by to byt v pohode
Ešte príklad, v istom týždni som jedla zavináče, ryby a gumové cukríky, asi 10 dní ma to držalo, nič iné som nechcela. A potom som zistila, že v tom období sa vyvíja kostra dieťaťu, čiže asi to jednoducho "chcelo" 🙂. Potom už absolútne ryby ani gumáky nechutili.
Ja mam od teba o 11 kil menej,ale ked som bola pred porodom vazila som 102kg. Do 3 mesiacov som bola na tejto povodnej vahe.Nebolo na mne moc ani vidiet ze som tehu,len casto som pocuvala nepapaj tolko priberas malokto vedel o mojom tehotenstve. Nerob si hlavu z toho. Ja som nebola stihla pred porodom ani teraz a kolo tomu sa zem tocit bude
@ckatka zeny s vyssou vahou nezvyknu pocas tehotenstva vela pribrat, samozrejme ale ze je to individualne, treba sa proste ovladat, chodit vela na prechadzky, nezjest 3 cokolady na posedenie, existuju tabulky kde zistis kolko mozes pri vstupnej vahe na zaciatku tehotenstva pribrat, skus sa toho drzat a pravidelne sa vaz, ide nielen o tvoje zdravie ale aj zdravie dietata, plus posledne 2-3 mesiace sa zacnes aj zavodnovat a mozu ti opuchat nohy, co nie je velmi komfortny stav pre pohyb, jedz zdravo, teraz v lete je to super kedze je dostatok ovocia - melony, broskyne....a zeleniny - cukiny, tekvice, paradajky....skus polievky, dusenu zeleninu....ja som mala tiez vyssiu vahu pred tehotenstvom - 77kg, pribrala som cca 15 kg, polovica odisla hned po porode a zvysok do 3 mesiacov kojenim....moja sestra ktora vazila na zaciatku tehotenstva 55 kg pribrala skoro 30kg, to len pre porovnanie, pricom obe sa stravujeme zdravo...zaklad je nepchat do seba prazdne kalorie a sprostosti....
@nickpick ved toto ze ja pijem len čistú vodu. Teraz občas radlera alebo vineu asi dva deci...po jedle..na vygrganie...sladkosti ani zmrzlinu som nejedla odkedy mi vynechala menštruácia...nechutia mi. Žijem na ovocí ale to je sama fruktoza 🤦♀️a chutia mi suché veci...hrianky, bake rolls, pizza stangle...A to je sama múka...takže zasa sacharidy. Snažím sa pomáhať si nejakým proteínovym drinkom ráno nech aspoň takto tie bielkoviny dostanem...lebo mäso mi smrdí...aj šunka...syr mi tiež veľmi nejde...no neviem...
@ckatka mne tiez velmi smrdelo maso ale hovadzinu mi muz varil a natlacila som ju do seba kvoli tym bielkovinam. ja som schudla 10kg v prvych troch mesiacoch. zacinala som na vahe 126kg teraz som 6 mesiac a 121kg mam. pri prvom som zacala na 108kg schudla 4 a 16 nabrala a po porode som tam nechala len 4 kg. ani dojcenim sa to nespravilo. hold po prvom porode sme mali krizu vo vztahu s muzom ja poporodnu depresiu a jedlo ma zachranovalo tam som si to pokazila. teraz sa snazim jest to co mi chuti rano ranajky rozok s dacim a vela zeleniny - pomaha aj na zapchy. desiatu ovocie momentalne melon lebo je to voda a pekne mi cisti oblicky pijem ako ty vodu a obcas pohar radleru alebo vinei tu aj riedim s vodou lebo mi je prilis sladka. olovrant bud jogurt alebo kopcek zmrzliny so synom ked idem na zmrzku ale nejem kornutiky a len sorbety. vecera ako kedy niekedy len zeleninu nakrajam niekedy nic podla toho ako sa citim plna. vazim sa vzdy rano aby som vedela ako som na tom a davam si bacha aby som vypila 1.5l vody denne. Nejem nezdravo ale ani uplne zdravo a zatial je dr s priberanim ok. Krvne testy na vsetko aj cukor mam v absolutnom poriadku. teraz uz len davat pozor na krcove zily.
@tryromy super. Mne zmrzka nechuti ale také palacinky s jahodami si dám 😂 tie proteínove prášky používam aby som aspoň nutrične mala objem bielkovín splnený...aj do palaciniek to dávam...do kaší, do termixu...
A capovana hroznovka so sodou 1:1 to je môj top tohtoročný 😂 cez pol dediny sa idem prejsť dat si načapovat 😂 držte sa
ja som zacina pri 93 od pozitivneho testu a teraz zacinam 7mi mesiac a mam 91.5 🙂 jem normalne vsetko ale mensie porcie a ziadne sladkosti..zo sladkeho jedine melon..chute nemavam ziadne.na zaciatku prvy trimester som mala strasne chute na zavinace a gumove cukriky ale aj to preslo..takze len sa ovladat a nejest sladkosti.namiesto toho ovocie
Necitala som ziadne odpovede, len ti poviem, ze ja som z tych 50 kilovych a tehotenstvom som pribrala 35 kil, potom ich aj schudla ani neviem ako, odislo, ako prislo a po 9 mesiacoch som vazila este menej ako pred otehotnnim a poznam baby, ktore boli xxl cely zivot a v tehotenstve pribrali 2 kila, ked porodili mali o 10 kil menej ako pred othotnenim. No vacsina to potom dobehla vlastne vsetky az na 1dnu. No poznam aj taku co pribrala 30kg a uz jej to zostalo. Tym chcem povedat, ze je to tak individualne, ze sa to neda kategorizovat a globalizovat. Rob to co ti robi najlepsie, jedz to co ti chuti, len sa nedozieraj do mrtva a hlavne bud v pohode.
Ja som pribrala iba 3-4kg, aj to až v 6-7 mesiaci.. Lebo tie hormóny sa mi nejak upravili 😁 plus nevoľnosti. Po pôrode som mala o 12kg menej. Nerobila som nič extra, nejak prirodzene som vysadila vyprážané, sladkosti a kávu 😂 áno viem nemusí sa... Ale ja som... A pri normálnom fungovaní bez prezierania nemôže byť problém 😁 nuž ale keď sú chute silnejšie 😂 ale nejak som extra neriešila váhu.
Tiež som mala 94kg, keď som otehotnela, tehotenstvo som mala bezproblémové, ani raz som nevracala. Milujem vyprážané a sladké. Nejako som sa až tak neobmedzovala, i keď snažila som sa jesť zdravšie, i to nezdravé som si dopriala. Akurát Som nevecerala a ak tak len nejaké ovocie, nejako som to nepotrebovala. V 12tt som mala 90kg, rodiť som sla ako 101 kilova a po pôrode som mala 89kil. No a 6 mesiacov po pôrode mám 79 kg. Vždy som sa bála koľko v tehotenstve priberiem a aha ho.
Mám kamošku, čo začínala s podobnou váhou, pribrala asi 5kg prvé mesiace a potom už nejako nič a malý jej pekne v brušku rástol, takže myslím, že je to dosť individuálne. 🙂
@ckatka nejde papat a nepribrat 🙂 pozry po porode to das dole toho sa neboj, moja starcovacia bola 77,4 a teraz mam 100vku 😄
A ak bude lakar nadavat ze priberas vela? Tak sory ale kazda sme ina niektora priberie zo vsetkeho 🙂
...vyhni sa sladkostiam a vsetkemu sladkemu, nechaj len ovocie ako nahradu za sladke. Chute musis potlacit, teda hlavne chute na nezdrave jedla, ostatne si dopraj. ja ked som treti krat otehotnela som mama 88 kil, pribrala som 8 kil za cele tehotenstvo a domov po 10 dnoch v nemocnici som sa vratila s 85timi. Pri prvom tehotenstve som mala 65 ked som otehotnela a rodit som sla ako 90 kilova, cize prirastok 25 kil 😢 do roka boli kila prec, potom vsak prislo dalsie tehotenstvo a znova + 25 kil, tie dalsie kila uz tak rychlo dole nesli, potom dalsie tehotenstvo, ale to uz bol nastastie prirastok nizzsi ale s kilami bojujem doteraz ☹ tehulky s tou velkou startovacou vahou zvyknu pribrat menej v tehotenstve, to uz to telo sa tak akosi nastavi aby to nebolo ozaj moc. Ale kazdopadne sladkostiam sa vyhybaj ako najviac mozes a aj sladenym napojom, a aj nezdravym potravinam typu chipsy,...
@oktobermimi tiež si myslím, netreba si z toho robiť ťažkú hlavu, to čo naberieš teraz potom rýchlejšie schudneš ako teraz a nejako zvlášť sa trápiť v tehu sa neoplatí 🙂
@dzupi898 presne tak😊 lebo potom okolo drobca behanie potom z drobcom behanie a pojde to dole samo
@oktobermimi to áno, potom neni čas ani na jedenie ani pomaly na záchod a hneď sa to prejaví .-D

Poradiť ti neviem ale držím palce 🍀 inak veľmi pekne si to napísala vieš si zo seba urobiť aj srandu 😁♥️