Priberanie v 22. týždni

babyttcirl
2. okt 2020

ahojte tehulky,
Chcem sa len informovat. Som 21.5 tt a uz som pribrala 4.5kg. Pripadam si ako slon. Od zaciatku mam zakazane cvicit a som po IVF takze chodim len dlhe prechadzky a rozumne sa stravujem. Stale beriem progesterone a nohy mam tucne- zadok. Vobec si neviem predstavit ako budem vyzerat v 40tt??? Viete mi poradit co na to aby som sa trochu odfucala? Alebo co s tymi nohami/zadkom / celulitidou?? Dakujem za info!!

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia000
2. okt 2020

@babyttcirl nic si z toho nerob, ja som pribrala 30kg a 3 mesiace po porode mam uz 20kg dolu.

ave17
2. okt 2020

Ale ved to nemáš vôbec veľa....

babyttcirl
autor
2. okt 2020

@amelia000 30kg??? Fuuu, no dost a 20 uz dole? Paraada!! Sikovna.. ako si to takto zvladla?

babyttcirl
autor
2. okt 2020

@ave17 zatial nie, ale uz to zacina byt zaujimave..teraz to zacina narastat vsetko .. ale tak tipujem ze tak 1kg je to baby, placenta, voda a prsia...

denden77
2. okt 2020

@babyttcirl mne teda 4,5kg nepride v 21tt ako nieco tragicke 😁

babyttcirl
autor
2. okt 2020

@denden77 no vsak zatial neni ale uz vidim ako mi tie proporice rastu.. brusko v pohode ale tie nohy.. to je des..macate ..

denden77
2. okt 2020

@babyttcirl tak.. si tehotna.. este k tomu po IVF.. dolezite je, aby bolo vsetko v poriadku.. kila z teba zlezu ani nebudes vediet ako 😉🍀

pukanec123
2. okt 2020

@babyttcirl juj no ja začínam 23 týždeň zajtra a veru mám 10kg hore, a to som pred otehotnením mala pod 50kg, čiže tvojich 4,5kg mi príde že to naozaj ani za reč nestojí 😁🙏🏻 V prvom rade, keď ste boli ja ivf tak to značí že niekde je problém, postavu by som momentálne absolútne neriešila...hlavná priorita nech sa narodí zdravé babo a postavu riešiť po pôrode.

thoughtfulweirdo
2. okt 2020

Su zeny, ktore v tehotenstve priberu aj 20-25-30kg, hoci sa stravuju normalne a ani nelezia. A su zeny, co aj pri prelezanom celom tehotenstve nepriberu ani 10. Neviem, ci sa to az tak extra da ovplyvnit. Mozes si akurat dat pozor na stravu, ale nie diety alebo obmedzovanie. Dopraj si vsetko, aj kolace, aj sladke, aj slane s mierou, teraz je prave ten cas, kedy si telo zasluzi. Si po IVF, to znamena, ze to je vybojovane a vytuzene tehotenstvo, myslim, ze by si mala riesit ine veci, nie vahu 😉 uzivaj si babatko, neries, ako vyzeras, pokial sa vyslovene neprezieras, mas narok pribrat. Ved kedy inokedy, ak nie v tehotenstve? 😉

amelia000
2. okt 2020

@babyttcirl klasika ako kazde chudnutie. Pohyb, zdrava strava a kaloricky deficit. 🙂

gladys_07
2. okt 2020

Vies co by mnohe zeny dali za to tvoje priberanie a celulitidu? Ja sama mam za sebou 3 neuspesne IVF. Tvoje telo schytalo vysoke davky hormonov, a nadalej schytava. Netrap ho este aj Ty, bud k sebe laskava. Priorita cislo jedna je nateraz zdrave babatko. Na chudnutie budes mat este casuuuu.

cookie29
2. okt 2020

Definuj si priority. To neznamená že sa musíš napchávať, ale pokial sa zdravo stravujes tak je priberanie normálne. A pod vplyvom hormónov kľudne môže dôjsť aj k zadržiavaniu vody.

ukulela
2. okt 2020

@babyttcirl tuk z tých 4,5kg bude minimum. To je placenta, maternica, voda, napr ak krv, žena počas tehotenstva má väčší objem krvi ako obvykle ... A samozrejme aj bábo. Kamoška v 9m plakala, že pribrala až 8 kg. Ja viac ako 20. A na sále v pôrodnici odišlo 10 preč hneď. 4a pol je nič. Ženy by chceli mať len pekne bruško a žiadne kg, ale to je fyzicky nemožné.

babyttcirl
autor
2. okt 2020

@gladys_07 oki, dakujem

babyttcirl
autor
2. okt 2020

@ukulela to je mi uplne jasne..mam vela kamosiek co mali aj 20kg a schudli to naspat. Ja len teda najst ten balance

evamea
2. okt 2020

Kilá vôbec teraz nerieš, je prirodzené pribrať v tehotenstve. Hlavne teraz žiadne diéty, normálne sa stravuj, schudneš po pôrode. Ja som pribrala 35kg a do mesiaca som mala dole 27kg, nakoľko moje telo zadržiavalo vodu a ostatok sa nejako postupne stratil. Hlavne veľa zdravia prajem. 🙂

krisbar
2. okt 2020

U mna to tiez zacalo ist na zaciatku hore (a to som sa prezierala), ale teraz som 35tt a mam len 14kg pribratych. A to som nikdy nebola chuda. Mala som 62 kg pri otehotneni. Skor mi pride ze nemas v hlave zrovnane, ze teraz vobec nie je dolezita tvoja vaha, ale zdravie dietata a to aby si ho uspesne porodila. A bude uplne jedno ci priberies 8kg alebo 25kg.
Niekedy staci prestat sledovat IG a zenske, co v tehotenstve naberu len do brucha lebo si strazia kazdu kaloriu.

ukulela
2. okt 2020

@babyttcirl balance nenájdeš. Telo zadržiava vodu, ku tomu hormóny, to neovplyvnis. Keď sa normálne stravujem a neprejedas sa, lebo chute, tak je to ozaj len fyziologické.

jaskolka
2. okt 2020

4,5 kila v 21 týždni je úplne v pohode. Co chceš, byt šialená fitneska z internetu, čo sa vychvaluje, že v 9 mesiaci nemala ani brucho, ani gram navyše? Toto mi príde choré, nie to, čoho sa bojíš ty. V tehotenstve, ak sa nepchas sladkým, a ťažkým od rána do večera, nepriberas z lenivosti ci prejedania. Proste telo vytvára nový organizmus, a v9 mesiaci uz letí prudko váha hore. Ale je to dieťa, placenta, maternica, máš aj viac krvi, telo zalieva voda, jednoducho si robí zásobu aj na dojčenie. Prestaň sa tak sledovať, že máš "macate" nohy, potom strie, potom opuchy atď. Proste telo už bude iné, užívaj si, že môžeš byť matka, že tvoje telo dokáže vytvoriť zázrak a vynosit nového človeka

babyttcirl
autor
2. okt 2020

@jaskolka mas pravdu🙂 dakujem za nazory tehulky

silviazlat
2. okt 2020

Celkom si ma pobavila. Presne ako ja. Síce som nemala zakázané cvičiť, ale hýbala som sa skôr prirodzene, prechádzky a túry. Vždy som bola citlivá na váhu (nadváha v minulosti). Už v cca 20.tt som mala hore okolo 5kg, čo mi prišlo neskutočne moc. Veľa krat som sa po postavení sa na váhu rozplakala. Nezastavíš to. Stravujem sa stale rovnako, mam tyzden do pôrodu a hore 17kg. Prestala som si s tym robiť hlavu. Proste telo zadržiava viac vodu, aj tuky.

mimkao
2. okt 2020

@babyttcirl Ahoj
Tiež beriem hormóny a veľmi veľa som pribrala. Presne ako ty, zadok a stehná a nekonečná celulitída.
Ale viaceré baby na MK písali, že po tých hormónoch sa priberá.
Potom to ale vraj ide celkom šikovne dole. Väčšina je asi aj tak iba zadržaná voda.

babyttcirl
autor
3. okt 2020

@mimkao no tak uvidime!! Vsak to nejako dobojujeme 🙂

beellka
10. okt 2020

Ja som sa teraz v 22tt dostala konecne naspat na svoju vahu pred otehotnenim. Prve mesiace som schudla 4 kg.

babyttcirl
autor
10. okt 2020

@beellka sranda. Tak snad to vsetko pojde ako ma!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre