icon

Žiadosť o foto bábätka nevyšla: Skúsenosti ostatných

barnecka
Včera o 07:14

Ahojte,dneska som bola na kontrole u gynekologičky chcela som od nej fotku bábätka a povedala mi že mi fotku nedá..
Doteraz nechapem prečo.
Dala mi len lekársky nález kde je napísane že bol spravený vstupný tehotenský screening,zobrali mi krv samozrejme a ze plod je živý a že som 9+6 týždni
A bábätko je veľké 29.6.
Počúvala aj srdiečko a spýtala som sa či je všetko ok ona že zatiaľ.
Nechapem ani fotka aj ta odpoveď
23.6 mam ísť naspäť že mi da tehotensku knižku a PAPP-P.
Poradíte mi ako ste to mali vy? Ako to u vás prebiehalo aj vyšetrenia a podobne

anjelicek26
Včera o 07:16

Tak zavisi od gynekologa... nie vzdy tlaci fotky, bud si odfotis na mobil z obrazovky ultrazvuku, alebo niektori to maju spoplatnene... ale ze "fotku mi neda" ako odpoved by ma nastvalo a zvazovala by som lekara s inym pristupom...ano viem, len fotky, ale dobry gynekolog toto chape, ze to clovek chce na pamiatku...

barnecka
autor
Včera o 07:18
@anjelicek26

Tak zavisi od gynekologa... nie vzdy tlaci fotky, bud si odfotis na mobil z obrazovky ultrazvuku, alebo niektori to maju spoplatnene... ale ze "fotku mi neda" ako odpoved by ma nastvalo a zvazovala by som lekara s inym pristupom...ano viem, len fotky, ale dobry gynekolog toto chape, ze to clovek chce na pamiatku...

@anjelicek26 prvú fotku mi dala automaticky.Aj mňa to trošku naštvalo a doteraz mi to vrtá v hlave prečo mi nedala fotku.

alex_v
Včera o 07:49

Mne povedala že si môžem mobilom odfotiť obrazovku. Aj pri potvrdeni tehotenstva v ôsmom týždni, aj pri skríningu v dvanástom týždni. Na morfo idem k inému, lebo to sa hocikde nerobí, a tam majú na stránke, že tlačia aj fotku. To už si predstavujem, že tam bude aj lepšie to bábätko vidieť a že to bude krajšie ako tie machuľky, čo mám teraz v mobile.

anonym_dbc013
Včera o 07:57

Mam za sebou 4 tehotenstva. Menila som aj dr. A ziaden mi foto nedal. Ale keď som sa opýtala, či možem odfotiť aspoň obrazovku do mobilu, tak nikdy nemal žiaden námietku.
A aj ta odpoveď. No áno na teraz je to v poriadku. Niektorí lekári su proste takto (pre niekoho nepríjemne) priami. Nikdy nevieš ani ty ani lekár čo bude o hodinu. O deň, o týždeň. Asi preto tá odpoveď-zatiaľ.

kiwi3
Včera o 08:01

Nič si z toho nerob, babatko je v poriadku. Na fotku kašli, asi proste nemá vo zvyku tlačiť kazdy mesiac, to je normálne, ajtak by tam zatiaľ nič moc nebolo.

hanka1026
Včera o 08:05

Ja som to mala tiež rovnako, prístup do ukončeného 1. trimestra o ničom a foto mi dal až v 12 TT keď aj knižku s poplatkom 5€.

anonym_42087e
Včera o 08:17

Mne by skor vadila ta odpoved na "ci je vsetko v poriadku", ze "zatiaľ"... vyzera to byt neprajna krava

sara07
Včera o 08:40
@anonym_42087e

Mne by skor vadila ta odpoved na "ci je vsetko v poriadku", ze "zatiaľ"... vyzera to byt neprajna krava

@anonym_42087e nesuhlasim
zvrtnut sa môže čokovek, nesuhlasim s tvrdenim že je neprajna ... a to akosi ja mudr nemusim vôbec
zhodnotila stav nič viac,

anonym_c4dc92
Včera o 08:40

Moj gyn nedava fotky ale vie ich nahrat len na nove usb. Odpoved zatial mi pride divna no na druhej strane, 1.trimester je najrizikovejsi nemoze ti zarucit, ze je vsetko ok lebo ak nahodou daco nedopadne nemozes sa ohradit "ale ved ste vraveli, ze je vsetko v poriadku". Kazdopadne s takym neludskym pristupom nemam nastastie osobnu skusenost. Taka bola vzdy alebo len teraz? Pochybujem, ze az tak sa dokaze zmenit pristup dr. len kvoli tehotenstvu pacientky.

sara07
Včera o 08:41

ja som mala foto v 3 a 5 myslim mesiaci na 4D sone ked som bola
uprimne vôbec ma nenapadlo si pytat fotku tak skoro alebo na klasickej kontrole

sissy27
Včera o 08:45
@anonym_42087e

@anonym_42087e co je na tom neprajne? Zhodnotila aktualnu situaciu - zatial, do tohto bodu je vsetko v poriadku. A za mna je to spravna odpoved, lebo potom sa nedajboze nieco zvrtne a uz bude mat na krku obvinenie zo zanedbania starostlivosti, lebo ved povedala, ze je vsetko v poriadku s absolutnou istotou…
Fakt ste niektore zbytocne precitlivele a hladate problemy tam, kde nie su.
@anonymny_autor by ma zaujimalo, ako casto si obzeras prvu fotku z uzv svojho prvorodeneho a co vsetko na tej fotke realne vidis a vies pomenovat…

anonym_42087e
Včera o 08:49
@sissy27

@anonym_42087e co je na tom neprajne? Zhodnotila aktualnu situaciu - zatial, do tohto bodu je vsetko v poriadku. A za mna je to spravna odpoved, lebo potom sa nedajboze nieco zvrtne a uz bude mat na krku obvinenie zo zanedbania starostlivosti, lebo ved povedala, ze je vsetko v poriadku s absolutnou istotou…
Fakt ste niektore zbytocne precitlivele a hladate problemy tam, kde nie su.
@anonymny_autor by ma zaujimalo, ako casto si obzeras prvu fotku z uzv svojho prvorodeneho a co vsetko na tej fotke realne vidis a vies pomenovat…

@sissy27 to zatial v sebe pre mna nesie vidinu toho, ze sa to pokazi, a je to jednoducho take negativne

rybkoava
Včera o 09:05

Mne dala 2 fotky za celé tehotenstvo a ďalšie mi dal dr. na marfo usg., aj s videom. Ale ja som to nejak neriešila, podstatné bolo, že je všetko v poriadku. A pri prvom tehotenstve som mala len 1 fotku. Jej odpoveď sa dala sformulovať ináč. Ja som práve kvôli zlej komunikácii zmenila lekára. Ale jeho odpovede boli vyslovene drzé.

anonym_b4a014
Včera o 09:47

Mne 2.syn bol vždy tak blbo otočený, že nedalo sa normálne urobiť fotku, ani v tom 12.tyzdni, takže mam fotku 3dni ored pôrodom s jeho tváričku, aj to nie takej kvality, ako pri staršom synovi. Takže nie vždy sa dá bábo pekne odfotiť , ale dá sa to vysvetliť aj inak, ako "fotku nedám".

kiki68
Včera o 11:30

Ja by som nasla ineho lekara, mne sa este aj na pohotovosti snazil dat tie fotky, moj vzdy daval min 6 zaberov. Ale tak on chape, ze ludia chcu nieco mat na pamiatku a robia rozne dennicky a kadeco. Ale ja mam zlateho lekara tym spravanim

sissy27
Včera o 11:47
@anonym_42087e

@sissy27 to zatial v sebe pre mna nesie vidinu toho, ze sa to pokazi, a je to jednoducho take negativne

@anonym_42087e tak si si odpovedala - problem si ty a ako to vnimas ty. Lekar nic zle a neprajne nepovedal, zhodnotil vecne aktualny stav. Ze TY to vnimas negativne je, opakujem, TVOJ problem, v TVOJOM nastaveni, nie v lekarovi.

sara07
Včera o 11:48
@sissy27

@anonym_42087e tak si si odpovedala - problem si ty a ako to vnimas ty. Lekar nic zle a neprajne nepovedal, zhodnotil vecne aktualny stav. Ze TY to vnimas negativne je, opakujem, TVOJ problem, v TVOJOM nastaveni, nie v lekarovi.

@sissy27 nerozumiem odbornost lekara posudzovať podla toho či da alebo nedá foto a ako je ochotny dat foto
tiež mi osobne nepride neprofesionalne ako zhodnotila stav ,

anonym_d8c1f4
Včera o 12:38
@anonym_42087e

@anonym_42087e uplne spravna odpoved. Ak sa ma niekto ako doktora niekto na vyvijajuci stav opyta, ci je vsetko v poriadku, tak moja odpoved bude "ano, nateraz je vsetko v poriadku, samozrejme ale, nevieme co bude zajtra". 😉
A nie som neprajna krava. Ale nieco sa stane o tri mesiace a mamicka ma pozenie pred sud, lebo doktorka povedala ze "vsetko bolo v poriadku" a urcite urobila chybu atd atd kludne si doplnte rozne krasne pribehy zo zivota.

maskpure
Včera o 19:09

Mne moja tiez nechcela dat, pricom to ma spoplatnene, cize by som si ju normalne kupila. Vzdy povedala, ze babatko je zle vidno alebo ze da na dalsej kontrole a ked som uz bola 30tt+, tak ze mi ju neda, lebo uz je velke a zle sa odfoti. :D ako bolo mi to luto, ale zas, o nic nejde.

michaela329
Včera o 19:14

Mne dal vždy, keď som si poprosila - poplatok 5€.

euka210
Včera o 22:36

@barnecka ja som mala stale az v 20t.prve som si mohla pozriet na monitore.