icon

Zvláštna bolesť hrdla v ranom tehotenstve

cute4u
9. nov 2017

Dobrý deň, som tu nová, preto by som sa chcela poradiť s niekým kto má podobnú skúsenosť. Som v 5tt po dvoch rokoch od missed abort (príčina - asi silná chrípka v 8tt). Keďže sa mi podarilo otehotnieť po dvoch rokoch, tak neviem, či nie som len príliš precitlivelá a moc sa pozorujem alebo mi niečo je.
Mávam teplotu tela 37,0 - 37,4, strašne suchý nos, ktorý mi miestami ako keby opuchne (zapchá sa jedna alebo obe dierky) ale po nejakom čase sa zase sám uvoľní, bez akéhokoľvek príznaku hlienu.
Čo ma však trápi je čudná bolesť hrdla. Neviem ten pocit opísať, ale ako keby ma bolelo vnútro hrtanu alebo čo.. tak divne ma šteklí, škriabe v hrdle... pijem čaj pre tehotné, dávam si med a vit C.. okrem toho jem pravidelne kyselinu listovú, vit B a vit D.
Má tu prosím niekto podobnú skúsenosť? Veľmi sa bojím, aby som zase neochorela a prišla o bábätko :( Som doma na PN, kontrolu mám o 2 týždne.

Ďakujem za všetky reakcie

lavieenrose
9. nov 2017

co tak zbehnut k obvodnemu ? ak mas mandle tak mozes mat v nich nejakeho bacila

cute4u
autor
9. nov 2017

@lavieenrose áno zvažujem aj túto možnosť.. len ma zaujímalo, či niekto nemá podobnú skúsenosť.. ak by to do zajtra neprešlo, tak tam zbehnem.. trvá to od včera.. mám problém aj so štítnou žľazou a dosť často ma bolieva hrdlo z nej.. len teraz neviem či je to kvôli tomuto alebo ma fakt bolí hrdlo..

puskaruka
9. nov 2017

Ja mám to isté, že je to zvýšená činnosť štítnej žľazy

cute4u
autor
9. nov 2017

@puskaruka presne zvýšenú činnosť štítnej žľazy mám aj ja.. môže ten zvláštny pocit v hrdle byť z toho?

elenkaba
9. nov 2017

@cute4u ja som mala nieco podobne, poboluevalo ma hrdlo casto v tehu, vzdy som si myslela ze uz idem byt chora, choroba ale neprepukla a podla mna som to mala zo zahy

puskaruka
9. nov 2017

@cute4u áno,z toho je ten pocit v hrdle

puskaruka
9. nov 2017

Ja som v 14tt,odbery krvi mi už brali,v pondelok idem na poradňu,tak uvidím či je všetko v poriadku, či to nemá nejaký vplyv na plod zvýšená činnosť štítnej žľazy