icon

20 tt a zistili, že bábätko je bez ručičky

bubinka138
13. okt 2020

Ahojte, prosím vás idem sa vás opýtať, či náhodou niekto nemá niečo podobné....alebo už porodene také bábo.. Maličkemu teraz zistili že mu chýba dlaň na ľavej ruke. Teraz ma posielajú na geneticke konzultácie, amniocentezu, trombofiliu a neviem čo ešte všetko možné...V rodine nič také nemáme. Doktor mi povedal že bábätko je zdravé, až na tú ručičku. Bojím sa že keď podstúpim nejaké vyšetrenia, nebudem vedieť čo mám robiť. Chcem sa opýtať či nepoznáte niekoho kto má takéto dieťa( bez ručičky, nožičky, prsta) alebo niečo podobné, a je to dieťatko zdravé... Ďakujem za odpovede

nini1010
13. okt 2020

@nitka1157 Je mi ta nesmierne luto.Ty urcite nemas deti ked dokazes taketo sprostosti bez rozpakov tliachat a na tvojom mieste by som si sama sebe dala hned facku lebo vies ako sa hovori-zariekaneho najviac.Nech sa ti dari.

janinah
13. okt 2020

Moja teta sa narodila s deform.prstami.bola najmúdrejší z rodiny a bola výbornou lekárkou....

janinah
13. okt 2020

@tncka ešteže toto dieťa nemá za matku teba...zakomplexovanu hlupanu...sorry.baby.nedalo sa nereagovat

vevesh
13. okt 2020

@tncka s myslienkou ako tak suhlasim, len kvoli "nevysmechu" by som to neurobila- to nie je dovod, to je pohodlna vyhovorka na lahsiu cestu. Su choroby, kvoli ktorym by som na ten potrat sla- ale chybajuca koncatina je iba malickost, esteticka vada, s ktorou sa da viest plnohodnotny zivot, pokial nie je pridruzene mentalne postihnutie.

nitka1157
13. okt 2020

@nini1010 mam moja a dokonca dve.ty si ocividne neni matkou..a na tvoje komentare uz nebudem reagovat lebo ocividne tu prispievas kvoli niecomu inemu...pekny den maj aj ked uprsany

zuzanaete
13. okt 2020

@tncka Kto sa chce vysmievat, tak dovod si najde. Ked to nebude ruka, tak to bude nos, modre oci, hnede nohavice .....

jankapepe
13. okt 2020

@bubinka138 daj si spraviť kontrolné sono u iného doktora

nini1010
13. okt 2020

@nitka1157 kokos sorry ja som sa sekla 🤦‍♀️ to malo patrit tej tncka

nini1010
13. okt 2020

@tncka Je mi ta nesmierne luto.Ty urcite nemas deti ked dokazes taketo sprostosti bez rozpakov tliachat a na tvojom mieste by som si sama sebe dala hned facku lebo vies ako sa hovori-zariekaneho najviac.Nech sa ti dari.

krisbar
13. okt 2020

@tncka ano, deti takeho rodica ako ty by ho sikanovali a sa mu vysmievali. dakujeme za nazor.
je vsak ine, ked dieta je aj mentalne postihnute, ale ak je to len o kusku koncatiny, tak naozaj nevidim problem preco by take dietatko nemohlo dosiahnut cokolvek cosi zaumieni. mozno nebude atlet na hrazde, ale moze byt cokolvek ine a mozno ovela uspesnejsi ako tie zdrave deti, co ho budu v skolke a skole sikanovat...

kacena4
13. okt 2020

ahojko v dnesnej dobe zije este vela ludi ktory sa boja inakosti a je na nas ostatnych aby sme i tuto "inakost" sprostedkovali uz od mala a priniesli ju do skolky, skoly ci do jasiel aby sa v dospelosti vsetci ludia vedeli k sebe pekne spravat a prijat sa navzajom s tym co mame aj s tym co nemame, ale ked si to nebudeme vediet pripustit ze ja som taky, ty si taka, on je onaky a nedame prilezitost prave takymto detom prist na svet tento nas svet v buducnosti nebude krajsi - ja napr. pracujesm s takymito detmi a verim ze sa mi podari spravt svet krajsim cez nase deti v beznej skole 🙂 drzim ti palceky aby si vedela prijat svoje dieta take ake je a milovat ho v dobrom i v zlom hlavne s partnerom

danusa64
13. okt 2020

@tncka no tak ty bud nemas deti, alebo si ich mala ani nevies ako....ist na potrat len preto ze ma nejaky defekt? Je vela zien co tuzi po detoch a nemozu mat, alebo sa roky trapia kym sa im konecne podari mat aspon jedno. A ty len tak zabijes dieta lebo nema dlan? Podla teba sa sikana, posmievajanie a neviem co deje len hendikepovanym? Co je toto za svet🤦🤦

nika82
13. okt 2020

@danusa64 presne, sestra ma zdrave deti, ked boli male decka sa im v skolke posmievali ze nemaju obrazkove pancuchace, ucitelka ju slusne upozornila nech im take kupi aby bol pokoj

danusa64
13. okt 2020

@nika82 ano a toto sa deje bezne, ja ked som bola dieta tak mobil este nemali vsetci (len povedzme deti co mali bohatsich rodicov) a my ostatni sme boli na smiech lebo oni maju a my nie...znackove veci deto....to je bohuzial bezna realita a pri tom tom je dieta zdrave a ma vsetko len nema kazdu novinku....

tncka
13. okt 2020

@krisbar moze a nemusi

tncka
13. okt 2020

@nini1010 daj sebe jednu

tncka
13. okt 2020

@krisbar to je mozno pravda a mozno nie

kubkovamama
13. okt 2020

@bubinka138 spolužiačka zo základnej.Chýbala jej ruka od lakťa.Sú lekárska rodina a ona je tiež veľmi úspešná a vyzerá super.Babatko si chces nechať,lekár ti povedal,že inak je v poriadku,ja by som ani na ďalšie vyšetrenia nešla a určite nie amniocentézu.Naco,tak bude bez dlane či bez rucicky a čo,nestresuj sa zvyšok tehotenstva vyšetreniami,ktoré aj tak nič nezmenia.Uzivaj si ďalšiu polku tehotenstva,teš sa na bábo.

zuzinapipina
13. okt 2020

@janinah to ze ma niekto na vec iny názor, s ktorým ty nesuhlasis, prosím neurazaj nikoho, lebo to vzdy vypoveda iba o človeku samotnom ;)

zuzinapipina
13. okt 2020

@tncka chyba v dnešnej dobe je,,, ze sa inakost netoleruje... To je to co treba zmeniť, nie ist lahsou cestou, lebo co ak....

vilma7
13. okt 2020

Poznám 3, všetci sú mužského pohlavia, všetci psychicky úplne zdraví.

hettinka
13. okt 2020

@bubinka138 mala som spolužiačku na VS s takymto handicapom. A aj kamosa, on je dokonca RnDr. A má 5 zdravých deti.

brrrrrciatko
13. okt 2020

@bubinka138 tiez poznam chlapceka co ma na jednej ruke 2 prsty. Inak je zdravy.

renata1405
13. okt 2020

Ked vas posielaju tak chodte. Zrejme treba vylucit morbus down.Aspon budete vediet na com ste a nie sa trapit a byt v strese do porodu.

tncka
13. okt 2020

@zuzinapipina to sa neda zmenit,takze predpokladat do buducna je jednoduchsie a co mozem zmenim. Sama som si vytrpela dost kvoli zdraviu a aby malo trpiet aj dieta to by som nedovolila.

frndza
13. okt 2020

@bubinka138 Poznám dievčatko ktoré má podobný problém a je zdravá a veľmi šikovná, niekedy aj viac ako ostatné deti

lilyen2011
13. okt 2020

Muz mal v triede dievcatko s deformovanou rucickou a okrem toho je to dievcatko uplne zdrave, sikovne. Same 1tky... Deti ju brali ako seberovnu nikdy nemala v kolektive ziadny problem. To, ze ma hendikep viditelny je niekedy ovela jednoduchsie ako ked hendikep nie je vidno. Moj syn ma Adhd a crty autizmu. Navonok vyzera uplne zdravo. Takyto skryty hendikep je ovela horsi ked ti mam pravdu povedat. My sa mordujeme zase s inymi vecami. Tvoje babatko ked bude mat lasku rodicov zvladne v zivote vsetko. Moj syn tiez zvladne vsetko a preto som tu ja, aby som mu s tym pomohla. Medicina ide stale dopredu o 20rokov mozno bude riesenie aj pre take deticky, ktore maju takuto rucicku. Pri dcerke mi hrozili ovela horsie prognozy lekar ma doslova posielal na potrat a mala je uplne v pohode! Hrozilo jej vazne poskodenie mozgu, debilita az demencia, slepota, porod mrtveho dietata a kadeco ine ... mala je Zdrava, uzasna, sikovna kuk na moj profil presli sme si velmi tazkym obdobim pocas tehu a dnes sa jej neviem nabazit! Vsetko sa da zvladnut ver mi, ze malicke budes milovat najviac na svete.

gercakovci
13. okt 2020

Kokos, a to by Ti srdce netrhalo keby ho das roztrhat kliestami? Normalne si ma znechutila. Fuj. Hnus!

jankapepe
13. okt 2020

@tncka možno ma ukamenujes.....ale ako môže žiť tvoja mama s myšlienkou že priviedla na svet človeka s tak nízkym IQ a EQ?
Fakt sa aspoň kúsok zamysli nad svojím zmýšľaním a nelogickostou svojich postojov.

tncka
13. okt 2020

@jankapepe mne je to tak jedno nech si porodi kto chce co chce. A potom nech si tu vyplakava na MK. Aj romka sa tu stazovala nedavno ako sikanuju jej dieta a to je len cierna, inak zdrava. Moja mama je nahodou uplne v pohode,ma dceru,zdravu,vzdelanu a uspesnu zenu,takze ju od teba pozdravim,dik 😀