Aké najdivnejšie tehotenské rady ste dostali?
Ahojte, som práve v 4 mesiaci tehotenstva a už ma začínajú otravovať všetky tie rady a povery. Zaujíma ma či aj vy ste sa vo svojom okolí stretli s nezmyselnými radami alebo poznámkami tipu "ak ti je stále zima, bude to chlapec, Ak máš chuť na sladké bude to dievča." A kto vám ich dal? Mne osobne sa do všetkého začína starieť svokra a už mi to začína prekážať a najradšej by som bola, keby tehotenstvo nie je ani vidieť. 🙄 Viete mi povedať aké najdivnejšie tehotenské rady ste dostali? Keď už proti nim neviem bojovať, tak nech sa aspoň na nich zasmejeme. 🙂
@veronika776 mna dorazila sestricka v nemocnici ked som isla na kontrolu prietokov.... mala som uz velke brusko tak som si ho chytila, ved normalne podvedome... sestricka na mna pozrela a vravi, nehladkajte si to brucho, chcete mi tu porodit? 😂 keby bolo take jednoduche vyvolat porod hladkanim brucha tak by asi ziadna zena neprenasala, vsak ano 🤦♀️
Z top toto: dievcata beru krasu (tak diiik, neviem, co tym chceli povedat 😃), mas iny tvar brucha - bude chlapec, pali Ta zaha - bude vlasate. Po porode - nenos ho na rukach - zvykne si a budes otrocit, nechaj ho vyplakat - ponatahuje si plucka, nebez, ked zaplace (3m dieta) - rozmaznas ho, nechce dudlik? Musis pravidelne ponukat - zvykne si, pravidelne poznamky pri navsteve - neusmieva sa, nepacime sa mu (3m dieta s kolikami) a ine ☺
@oliali to vážne? 😂 Ja mám pocit že si stále hladkám brucho. Robím to tam ochranársky podvedome 😄 Keby mi toto niekto povie tak asi vybuchem od smiechu 😄
Ja zas niesom, tehotna ani som nebola ale mam kamaratku ktora ako porodila tak jej preplo. Boli sme na oslave a začala hukať po mne nak nekričim že mala sa boji ( mala sa smiala)😂, choj si umyt ruky ( ked som ju chcela chytiť) lebo ich maš studené😂, ach nič si nestiham porobit ( ona je dobra) a ma maly bytík a ja že a čo robiš cele dni ležim snou v posteli a rozpravam sa snou 🤣 ach bože ani sa nečudujem že nikto jej radšej ani nezavolá!
@veronika776 poznate tu poveru, ze ked sa chytite tehotnej brucho, tak do roka otehotniete? Tak toho sa strasne bala, doslova ma obchadzala 25 rocna matka 6 deti!
Áno som na tom podobne 😂 boli sme s mm obzerať kočíky len pozriez aký by sa nám páčil atď a v obchode mali krasneho zajaca do postielky tak sme ho kupili 😂 a svokra hned uz nekupujte nic lebo si daco privolate 🤦🏻♀️ Vravim hej a ked kupim veci v 7 mesiaci to si uz neprivolam? 🤷🏻♀️A moja kolegyňa zas na mňa vytasila vetu že veď babo musime hneď pokrstit lebo nemozeme s nim ist vonku ak nebude pokrstene 😂
od svokry som schytala - ine radu ale poznamku "okolo tohto prveho ste furt lietali len co zamrncal. Nuz okolo druheho uz tak nebudes..." - akoby to druhe nebolo tiez moje vlastne. A ano mila svokra- lietala som okolo oboch rovnako. 😀
Jooj to bolo same klasické small talk bludy typu "počkaj az", spi teraz lebo počkaj az sa ti narodí uz sa nevyspis, pockaj az pojdu zuby, pockaj az zacne chodiť bla bla bla. Ja som kazdeho vysmiala ze moje dieťa bude dobre ako med, ze mna take veci netrápia, na co som dostala vzdy odpoveď ze mám skreslené predstavy o materstve. Cuduj sa svete ked sa teraz stretneme tak každy je v šoku ze mam naozaj dobre dieťa ktoré spí a neplače 😅 a tetaz pri druhom si to ale kompenzujú recami typy "prve si mala za odmenu, druhé ti dá dvojnásobne tak zabrať" ja sa nad tym vždy zasmejem a hovorím ze moje detí maju spokojnu a vyrovnanú matku,nemaju dôvod plakať,nespat alebo byť neposlušné 🙂
Mne raz malá - asi 2 mes mala - plakala doma po prechádzke vonku.
A moja mama :uriekli ju, hýkali na ňu (známa sa nu len kukla), kúp červenú stužku!!
Áno mami. Babo plače LEN keď ho urieknu 🙄🙄🙄🙈
@tatiana1329 tak ja ľutujem, že som sa nezmohla na nejaký preslov (čo mi nie je moc podobné) ale potom som začala robiť tak, že ako som videla že sa blíži s rukou tak som sa zvrtla aby ma nechytila😀 spravila som to ale tri krát a potom prestala úplne 👍🏻 neviem, čo to majú tie svokričky za úchylky
@veronika776 nepozerať do zrkadla, ale už netuším, prečo 😂
@00ivi00 jaaaaj o tej svojej by som ti vedela pisat cele knihy 😅🙈 nastastie ked som bola tehotna druhy krat videla som ju za cele tehu len 1x 🤣 a aj to sa ku mne nepriblizila. Long story
@veronika776 u mňa toho bolo viac, ale najbizarnejšie bolo, keď som vo vyššom štádiu tehotenstva vencila nášho malého psíka (maltezaka) a úplne cudzia žena ma na ulici začala poúčať, že by som ako tehotná nemala hladkať chlpatého psa, lebo sa mi narodí chlpaté dieťa 🤷🤷🤷
@veronika776 ahoj, bola som v siedmom mesiaci, to bol jul, vonku teplo ako v pekle, isla som do bazena (nie verejneho ☝🏻😅) a bolo mi poradene aby som don neliezla lebo mi prechladne syn v bruchu 😅😅🙏🏻
ďakujem dievčatá <3 už sa aspoň necítim, že som jediná, ktorej toto všetko vadí. ste super.
mne rady nejako nerezonuju, ale otravuje ma, ked sa ma v praci kazdy bozi tyzden vypytuju, co to bude. dalej este ked sa dieta ani len nehybalo, ani brucho este ziadne som nemala, tak sa svokra furt vypytovala ako sa ma dieta. a tiez rada, ze si nemam kupovat vela tehotenskeho oblecenia. ked mi je ale vsetko male, tak mam akoze co robit? hola chodit alebo byt doma zavreta, aby som si vela nekupovala? vseobecne ma vela veci drazdi a zbytocne komentare a rady ohladom tehotenstva najviac. uf, zase som sa len napaprcila 😅
Mne zas hladkanie brucha od rodiny nevadi..nerobia to casto a beriem to tak...ze sa tesia 🙂 Ale tie reci ma uz tiez zacinaju vytacat 😁 Nekupuj vela oblecenia, lebo to ani nestihne vynosit..kolko je vela? aky je priemer? to uz nikto nepovie :D Cakam prve, takze az casom zistim ci toho bolo malo/vela...a tiez take, ze neze ho naucis na ruky, na uplne ticho, neze mu budes sladke zakazovat...Ale naposledy svokra zabila, ked manzel vravel,ze chceme byt cez vikend doma,lebo ma bolia krize a uz mi nerobi dobre dlhe cestovanie,ze potrebujem viac kludu uz...a ona,ze ved male brucho mam, ze jake problem jojoj to este mozem v klude cestovat...no o chvilu zacinam 7.mesiac a sice mam male brucho,ale proste asi mam maleho viac vzadu a brutal ma bolia krize..ale podla nej, ked mam male brucho, tak sa nemozem citit ani unavena, ani ma nic nemoze boliet...tak ja este dakoho mam presviedcat, ako sa citim a ze si dovolim v 26.tt sa uz necitit plna sily? 😁
K tomu hladkaniu brucha som chcela, ze mozno ked je tehu bezproblemove, tak nie je problem, ale ak su nejake problemy, tak asi to moze byt problem. Ked som bola hospitalizovana mesiac pred porodom, tak tam bolo niekolko zien, ktorym odtekala plodovka a jedna mlada si vkuse hladkala brucho a veruze jedneho dna sa jej spustili kontrakcie a musela predcasne rodit a ostatne vydrzali este par tyzdnov.
kámoška od svokry dostala radu, že nemá pozerať na horory, lebo sa jej narodí dieťa s ohavnou tvárou

@milu22 prepac, ale vieš co je gulas z diviny? Poslala si mi clanok o klobasach zo psov