icon

Alergia v druhom mesiaci tehotenstva

lulka06
16. apr 2012

Som v 2.mesiaci tehotenstva a mam akurat svoje obdobie alergie. Cely den ma sucho drazdi, mam az davive zachvaty kasla. Poradte mi, co mam robit? Mozem si vobec dat nejaky liek, velmi by som nechcela? Alebo poradte prosim nejaky prirodny recept. Som bezradna a vysilena z kaslania.

ella_joy
17. apr 2012

@lulka06 ochhh, chuda, mna to chytilo tiez, ale to som uz nastastie presla hranicu 12tt a to uz sa daju dat lieky..ale vacsina liekov, ak su aj pre tehule, tak su az po 1.trimestri ☹ o prirodnom nic neviem, bohuzial, ale urcite sa pytaj svojho gynekologa...on/ona poradi..drz sa

xlucia
17. apr 2012

@lulka06 su aj antihistaminika ktore mozu aj tehule. pytaj sa u alergologa

chrustik8404
17. apr 2012

ahoj, ja som bola u lekarky, ale kvôli rizikam mi neodporucila ziadne antihistaminika okrem homeopatika Coryzalia na nadchu a nosovy sprej Mar. lebo alergolog mi mohol dat Fenistil kvapky az po ukoncenom 12tt. ale v dobrej lekarni poradia homeopatika... skus

drnduliak
17. apr 2012

ja som brala antihistaminika zodac, ale bolo to az po tretom mesiaci, moja dr. to konzultovala s alergologom a ten to schvalil, neviem ci sa mozu aj skor brat, ale urcite kontaktuj lekara...ved predsa ide aj o teba, ja osobne ked si alergiu neliecim, vecne schytam nejaky zapal priedusiek, stratim hlas, uz aj zapal dutin som mala z nadchy, a to uz teda neviem, ci je lepsie sa napchavat potom atb ako zvolit prevenciu...takze istooo si chod dat nieco predpisat

felinka
17. apr 2012

Ahoj, aj ja tym trpim.. Prve 3 mesiace som doslova pretrpela, ale u mna sa alergia objavila mimo mojej pelovej sezony... a neviem na co tak reagujem. Proste sa to deje, odkedy som tehotna. Po tych 3 mesiacoch som sla k alergologicke a zistili mi dokonca astmu... 😒 Dovtedy som tiez nechcela nic brat, ale teraz som uz v 2. trimestri. Beriem taky inhalacny sprej 3x denne, ktory ma najmensie riziko pre babatko spomedzi vsetkych liekov. Bola sa Budiair. A ked je zle, tak tiez inhalujem Ventolin. Astma je vraj problem v tehu kvoli tomu, ze sa moze stat, ze pri takom zachvate bude mat babatko malo kyslika a moze sa zacat dusit, tak to treba riesit... Moja rada - zajdi k alergologovi a povedz mu, co sa deje a samozrejme, ze si tehotna. Drzim palce!