icon

Bude to dievčatko a čaká ma sekcia. To dieťa nechcem

babylove123
8. dec 2014

Mile mamicky, cakame tretie dieta. Som v 25.tyzdni. Doteraz bolo vsetko v poriadku. Tesila som sa s vedomim, ze nech pride cokolvek, zvladnem to, len nech je ten nas drobcek v poriadku. ... az do poslednej poradne. Bolo mi oznamene, ze mam prilis nizko placentu, ktora zasahuje do prirodzeneho vychodu babatka - mam sa pripravit na SC a cakame dievcatko. Po odzneni tychto slov sa mi zrutil svet. Bolo to ako ked vam policaj zazvoni pri dverach a povie, ze vasa milovana osoba zomrela - zruti sa vam v priebehu minuty vsetko.

... vymenujem vam plno logickych dovodov, preco sa netrapit a tesit sa na babatko. Zial, jedna vec je to vediet pochopit a druha sa preniest citovo. Nejde to: nemozem spat, jest, stale sa mi chce plakat. Nechcem rodit cisarskym rezom a nechcem dievca! Uplne sialene na dospelu zenu, ale nech robim co robim, psychicka situacia sa nelepsi.
Manzel tvrdi, ze je to len nejaka chvilkova depresia, ze ked sa mala narodi, vsetko sa urovna. Neurovna, ja to citim.

Prezili ste toto niektora, kto vam s tym pomhol?

babylove123
autor
8. dec 2014

@lulu369 ... ja neviem co sa stalo. Doteraz mi to bolo jedno, len nech to je zdrave a nech to zvladnem. A z nicoho-nic uplne nepochopitelny pocit beznadeje.
O potrate som nikdy neuvazovala, tesila som sa, ze budeme mat taku velku rodinu - a zrazu toto :(

babylove123
autor
8. dec 2014

@majkat1 ... raz sa vsak prihlasit clovek musi, raz i prvykrat. Pohorsovanie a odsudzovanie prichadza zo strany matiek, nie z mojej!

dannizeta
8. dec 2014

Depresia ako vyšitá + tehotenské hormóny.Nečakaj, kým sa to zhorší.Choď hneď zajtra k obvodnému, pýtaj sa k psychológovi.Nie je to žiadna hanba!Aj ja chodím a pomáha vyrozprávať sa...Spolu prídete na koreň problému a nakoniec si možno uvedomíš, že to nie je také strašné ako sa ti to teraz všetko zdá.Držím palce a potom daj vedieť, či ti je už lepšie... 😉

elian
8. dec 2014

@babylove123 určite zájdite k psychiatrovi, nájdi si nejakého dobrého v okolí a dohodni si termín....... k obvodnému nemusíš ísť, nepotrebuješ výmenný lístok ...... držîm palce 🙂

nanulik
8. dec 2014

@babylove123 ja si tiez mysdlim ze ide len o tehotenske hormony. ak treba vyhladaj nejakeho odbornika ktory ti pomoze...len tak namargo, jasom sa na maleho strasne tesila ale koncom tehu som mala pochybnosti. a ked sa maly narodil vsetko na mna dolahlo. strach ci sa o neho dokszem postarat, prave sme aj novy byt davali do poriadku, bolo to tazke. maly maval silne koliky, mal problemy s bruskom, mal otoceny rezim, ja som chodila na VŠ, bolo to tazke a priznamsa ze niekedy boli chvile ked som ho nenavidela. a bala som sa ze ked sa narodil sekciou nebudeme mat pekny vztah. nastastie mi pribuzni pomohli a casom sa vsetko dalo do poriadku. som stastna ze mam svojho syna a je to to najuzasnejsie dieta na svete

babylove123
autor
8. dec 2014

@dannizeta ... budem tam musiet zajst. ... tymto pocitom sa netrapim iba ja, ale tuto psychicku nepohodu prenasam nepriamo i na moje deti, co teda uz vonkoncom nie je dobre. Len najst takeho, ktoremu tieto stavy v tehotenstve a po porode nie su nezname.

mamulienka30
8. dec 2014

@babylove123 - placenta sa este moze posunut vyssie a cely cisarsky zapadne prachom, hlavne nestresuj. Rodi sa dnes tak uz takmer polovica deti, je to rutinny zakrok. Bohuzial tu vedia cloveku casto len nalozit a nepodporia ho, zvysuju si tym svoje ego mam pocit... ze ony take problemy nemaju a tym padom su lepsie... je to velmi smutne niekedy. Ja si velmi zelam dievcatko 😵 Co mate vlastne doma za pohlavie, ze ta to tak vydesilo?

lulu369
8. dec 2014

@babylove123 neboj, určite to prejde ak nie do pôrodu tak po pôrode určite 😉 Ja som síce chvíľu uvažovala o potrate, no zabiť svoje dieťa by som nikdy nedokázala...A naše druhé dievčatko je pre mňa a manžela tým najkrajším darčekom k 6. výročiu svadby 🙂

babylove123
autor
8. dec 2014

@mamulienka30 ... moze sa posunut hore, zial i nemusi. Dietatko moze na nu tlacit, kedze je nizko, placenta sa moze narusit a cele to dopadnut zle. Komplikacie, komplikacie... nema mi kto pomoct, po porode sa proste musim postavit a obriadit 3 deti, nech som v akomkolvek stave. Manzel moze zostat doma dva tyzdne a potom treba ist do prace. SC som zazila, bolo to velmi zle.
... doma mame dve dievcence 🙂

dilino
8. dec 2014

prvy blud je že pôjdeš na cisarsky no a čo teraz budeš prva teraz je väčšinou cisarsky a že budeš mať dievčatko a netešiš sa to si hovoriš dospela dam ti moju dcerku ležiacu, slepu, ochrnutu, čakajucu na pomalu smrť tak nie aby si sa radovala ale vymyšľaš hluposti toto nieje zmyšľanie dospelej ženy ale nejakej 20 ročnej nevyzretej tvoj manžel ma pravdu prejde ťa to a nie aby si bola šťastna že pride na svet zdrava ale vymyšľaš ani nevieš koľko žien si poburila ktore nemaju deti nemôžu otehotnieť ale fakt vezmi rozum do hrsti a rozmyšľaj toto nieje spravanie ženy ale nejakej žiačky gymnazia ktorej sa podarilo oťehotnieť porozmyšľaj.

kiki68
8. dec 2014

okamzite k psychologovi,ak nie si z oblasti ako je India, Cina,ci nejaky Pakistan,tak to nie je v poriadku taketo uvazovanie. Kvoli tmuto sa v niektorych krajinach zakazalo hovorit pohlavie dietata. Cisarsky rez moze zachranit zivot a nie je to nic vynimocne. Nie su to strasne jazvy, pokial ten chirurg ma trosku praxe. Mozno nakoniec cisarak nebude,ale to nevies, ved situacia sa pri porode vzdy mozu hociako zvrtnut. Toto by som nechala na lekaroch a nespekulovala nad tym,nad cim nemam kompetenciu spekulovat. Nebudem tu vysvtelovat ale niekomu,ze ini by boli radi aj za muflona keby sa im narodi,nie tak dievcatko. Toto je urcite pripad pre psychologa a na dlhsie riesenie. Hlavne by som tieto pocity nepodcenovala s tym,ze prejdu.
Mozu aj nemusia a nasa teta chcela takto vyskocit s dcerkou z okna, chytil ju manzel. Vraj plakala a jej to liezlo krkom. Po par mesiacoch mozno budes vnimat veci inak a budu Ti taketo veci co si pisala teraz pripadat uplne iracionalne. Mojho expriatela mama mi napriklad priznala,ze v tehu jej tak siblo,ze chcela skocit zo 6. poschodia. A vraj mala take depky,ze by sa ani sam Riso Muller za ne nemusel hanbit. Cakala na dieta 7 rokov a potom v tehu zazivala peklo,ziadne vytuzene babo zrazu,ale nieco strasne. Hormony su svinoba sem tam.

m3693
8. dec 2014

Ja by som tak straxne chcela rodit cisarskym ale uz mi nepomoze nic musim ist prirodzene kludne by som s tebou menila a ze dvca? Chapem strasne sme chceli chlapca a jasne cakame dievcatko, chcela som to dat prec,nevedela som sa s tym zmierit nenavidela som ju. Priatel mi neskutocne pomohol, podrzal teraz prenasam jeden den a a uz sa na nasu princeznu tesim najradsej by som rodila hned. ak si nevies sama pomoct a ani rodina a manzel poziadaj o radu odbornika nieje to hanba uvidis ze sa nakoniec budes na malu tesit . A mysli na vsetky t baby ktore by dali hocico zato aby rodili sekciou

mamulienka30
8. dec 2014

@babylove123 - ja mam doma tri deticky a take zle to co sa tyka starostlivosti zasa nie je. Planovana asi malicka nebola, ze nie ;) To vnutorne odmietanie a pomalsie prijatie dietata je vtedy dost caste. Ci uz pocas tehotenstva, alebo po samotnom porode. Nechaj si pomoct, na to su ti odbornici, vedia, ako na to, pomozu. Hlavne to neskryvaj, ono sa to prevali tak ci tak a moze to zle dopadnut, treba to spracovat, to je ta spravna cesta.

azzflo
8. dec 2014

Normalne ziram, co vedia niektore zeny vypustit z ust. Pravdepodobne ste nezazili, co vedia hormony v tehotenstve sposobit.
A pre autorku - chapem ta. Ja som si nieco podobne zazila pri tretom dietati. Doma som mala dvojicky, dievcata a zazivala som podobne stavy ked mi povedali, ze aj tretie je dievca. Tiez som mala skoro vsetky mozne aj nemozne problemy, nevolnosti pomaly az do porodu, nemohla som sa poriadne venovat ani detom, ani inym povinnostiam. Takisto mi hrozila sekcia, z coho som sice nadsena nebola, no uz mi to bolo jedno, hlavne nech je mala vonku. Proste take stavy, ze teraz ked si na to spomeniem sa sama cudujem, ako som tak mohla rozmyslat a existovat.
Hlavne treba vydrzat, vyrozpravat sa, vyplakat, nestresovat sa porodom. Ked to pride, lekar bude vediet co ma robit aby bola v poriadku mala aj ty. Nasa mala je teraz uz "velka", vsetky tri su skvele a koniec koncov som rada, ze nebola chlapec 🙂 No a ja som opat v 25 tyzdni ako aj ty, zatial vsetko v poriadku, ale pohlavie do porodu vediet nechcem, nechame sa prekvapit 🙂

traffic
8. dec 2014

@babylove123 vsetky deti som rodila spontanne a klasickym sposobom, ale keby som si mohla vybrat tak idem cisarskym, pretoze tie bolesti sa daju sice prezit, ale uz by som to nechcela zazivat, takze si myslim, ze to nie je take hrozne rodit cisarksym, a vacsina celebrit rodi radsej cisarksym, pretoze je to takmer bezbolestne, aj ked po porode su bolesti, ale ktora zena ich nema, tie sa zahoja
a k pohlaviu dietatka nikdy som to nebrala nejako tragicky, ci to bude dievca alebo chlapec, vzdy som si zelala iba aby dieta bolo zdrave, pretoze to je najtazsie, ked ma dietatko komplikacie a pohlavie dietatka nehra ulohu, s babou budes chodit na nakupy a budete si super rozumiet, a chalan ta bude po tych nakupoch vyvazat a ochranovat, treba sa tesit a byt rad z toho co mame, pretoze az ked to stratime zistime co sme mali, skus nemysliet vobec na tehu a venuj sa vareniu alebo domacnosti alebo detom a neries, dalsie dieta, este nie je na svete a chuda male si to ani nezasluzi, taketo zmyslanie, bolo treba mysliet predtym nie teraz, treba sa s tym psychicky vyrovnat popripade sa niekde vykric do steny alebo vonku sa chod vyhukat do prirody, mozno to pomoze prajem vela sil

katarinamarkova
8. dec 2014

@babylove123 ved nemusis rodit cisarskym....porod normalne a rataj s tym ze to moze dopadnut katastrofalne.
to ze sono povie, ze dievca, tak to byt nemusi 🙂 a moze to koniec koncov byt chlapec.
mimochodom nie je clovek ako clovek? - tebe by sa pacilo, keby ta niekto nemal rad, len preto ze si zena? nemas pravo zit a byt chcena v tomto svete, pretoze si zena?

preco nechces dievca? - to si tu nenapisala - to je ta podstatna vec, preco nechces svoje dieta, to je ta podstatna vec, ktora ta ubija....mozno sa nieco volakedy davno stalo...mozno sa deje prave teraz.....
vyries toto a vyriesis aj svoju materinsku lasku k dietatku, pretoze kazde jedno dieta ma byt milovane a chcene bez ohladu na to, ci to je chlapec alebo dievca!

ako skutocne nemas dovod mat taketo pocity. potrebujes odbornu pomoc. ( neber to v zlom ) si matka dvoch o chvilu troch deti, o kt. ako sama hovoris sa musis postarat, to znamena nielen hop.sup odrodit ale byt v pohode aj psychicky.

dollynkaa
8. dec 2014

@babylove123 boooze zeny co robite stale paniku s tym cisarakom. Ja som si sama zvolila sekciu! Nelutujem. Doteraz si proste newiem predstavit rodit normalne.

mihula
8. dec 2014

@babylove123 prepac,mi to,ale ty si zrela na to aby ta zavreli do blazinca.To co to tu pises,že ked ti oznamili,že cakas dievcatko sa ti zrutil svet.Kazdy normalny chlap by ti dal rovno cez papulu a je jeno ci si tehotna alebo nie.To co tu uz niektore matky riesite je na zamyslenie,kde tento svet a zodpovednost speje.Ja som za tvoju kazujku a sup so nemocky

katrin21
8. dec 2014

@babylove123 ja by som sa citila asi smutne, keby som cakala tretie dieta a bol by to treti chlapec 😀.. ale to by bolo len take chvilkove... ja radsej zase 3 baby by som mala, ako 3 chalanov, ja by som nezvladla chalanske kúsky a ich povahy, vymyselnictvo, rychle auta, motorky 😀 atd..., bala by som sa o nich a to nie som precitlivela matka.. a a jednoducho dievcatko mi je blizsie ( sme 3 sestry tiez, brata som nemala), takze mne ked povedali po porode, ze mam dievcatko ( myslela som si , ze bude chlapec , ale tuzila som po babe), tak som bola cela happy 😀
ale nech by to bolo cokolvek, hlavne nech je zdrave... chvilkove sklamanie by opadlo a hotovo...
Mam za sebou aj sekciu, akutnu, cize ked mi povedali po 24h nepostupujuceho porodu , ze ju treba, tak som sa tam rozplakala, hoci aj zo samotneho prirodzeneho porodu som mala des 😀... ale viem, ako segra bola po sekcii dlho taka ubolena a to sa mi hned vybavilo....
no ano , je to operacia, osobne som bola slaba asi 3 tyzdne... ale aja tak to stalo za to a da sa to prezit a keby som mala ist na sekciu zase, tak uz sa nerozplacem, poviem, ze OK, je to potrebne - ako bolo aj vtedy - ide sa na to. zvladnem to nejako..

Ak by tvoje pocity pretrvavali aj po porode, nasvtiv nejakeho odbornika, lebo aby to neskoncilo dietatkom v spravach :( ... to by nebolo bohvieco.... a ak to stale budes tak citit, stale su tu hniezda zachrany a mamicky, ktore by neviem co dali za moznost adopcie miminka.... 🙂

mihula
8. dec 2014

@azzflo a predsa ci sa s toho neposrala ci?

siska53
8. dec 2014

@babylove123 uf..pomoc psychologa nevyhnutna! Ja mam parik,obe deti sekciou..chcela som rodit prirodzene,no mne hned gyndos povedal,ze jedine sekcia,prirodzeny by bol viac ako rizikovy. Mam na to viac dovodov. Ale nikdy by ma nenapadlo kvoli tomu nechciet dieta.. Mozno byt teochu sklamana z pohlavia,to sa da pochopit,ale taketo myslienky,to je na psychologa jak vysite..dakt chod k dakemu..

lauricka
8. dec 2014

pravdepodobne nemas spracovanu traumu z predoslych porodov, z predosleho cisarskeho rezu, z negativnych zazitkov....na to treba ist k psychologovi. A ostatne, jasne, ze v tehu zenam sibe vselijako z hormonov. V zasade si rozumna dospela zena a dobre vies, ze to sa vsetko zmeni, tak to je, musis celit vyzvam v zivote. Zeny dokazu zvladat aj tazke veci, ktore im zivot prinasa. A paradoxne, prave toto nie je ziadna tragedia, nic sa nedeje, nakoniec to moze byt vase stastie. A ze manzel moze ostat len dva tyzdne Ti pomahat? Ved aj to je fajn, dovtedy uz budes ako tak vladat aj sama.

ewisam
8. dec 2014

@babylove123 akoze a preco ho nechces? Moja svokra by ti bozkavala nohy, keby mala vnucku... Ja mam za sebou 2 sekcie a zijem.... coho sa bojis??? 😕 Nebudem ta sudit, len je to divne, akoze keby bol chlapec, tak ho chces?? 🙄

mm5278
8. dec 2014

ahoj...moj nazor je taky, ze by si sa mala spravat ako dospela zena a hlavne ako matka toho dievcatka. ved ide o zivot, rozmyslaj nad tym, ze je krasne dat takemu malému stvoreniu zivot. a je jedno o ake pohlavie sa jedna. ja som polku tehotenstva prevracala a prelezala, narodili sa mi dvojicky = dve krasne zdrave baby a som nesmierne stastna. rodila som cisarskym a je to nenarocny zakrok, nic strasne a v dnesnej dobe si cisarsky rez vela zien priamo ziada. nemusis sa toho bat. nechapem preco pises, ze sa Ti zruti svet....vsetko co si napisala je absolutne nezodpovedne a skus tento Tvoj stav bud riesit sama, ze sa vzchopis alebo zajdi za odborníkom. podla mna ide iba o prilisny nalev tehot. hormonov. a este jedna vec....zamysli sa nad tym, ze kolko je ludi, kt. maju chore deti, postihnute deti...musia riesit omnoho tazsie problemy....a ty k tomuto pristupujes skutocne nezodpovedne!!!! .....mysli na tu malicku...a urob vsetko pre to, aby sa Tvoja psychika dala do poriadku, lebo tej malickej iba ublizujes...

mirkava
8. dec 2014

@babylove123 rodila som prirodzene a ostal mi padnutý močový mechúr..... čo by som ja dala teraz keby to bolo sekciou, nemusela by som teraz takto trpiet a nečakala by ma v buducnosti operácia a to ze nechces dievčatko absolútne nekomentujem.... je to tvoje dieta preboha tak sa preber!!!

nokinecka
8. dec 2014

@babylove123 podla mna ide o kombináciu hormonov, predstavy, že zase všetko od začiatku, strachu, či to zvladneš s tromi deťmi...možno si sa videla už jednou nohou v práci, tešila si sa na zmenu "vzduchu"...a mnoho dalšieho, čoho vysledkom je jedna velká depresia. Myslím, že by pomohlo stretávania sa s pozitívne naladenými kamoškami. mne ked je na nič, vyhladavam práve ne a ony detto. s placentou som tiež mala problémy, mesiac som musela ležať, strašili ma predčasným pôrodom. no ustali sme to a na koniec malá vyliezla po tretej vyvolávačke. neboj sa, zvladneš to. už nejako musí vyliezť, domček si tam nepostaví. bude to vaša krásna princeznička, raz vam da kopu krásnych vnučatiek a všetko bude tak, ako má byť. lebo všetko sa deje z nejakého dôvodu. držím ti palce. ak by si si chcela len tak pokecať, podporiť, vyžalovať, kludne mi napíš IP

siska53
8. dec 2014

@dilino mohla si byt trosku ohladuplnejsia,ved vidis,ze ju to trapi! Tehotenske a poporodne hormony mozu byt strasne, skor je to na dobreho psychologa ako taketo vycitky. Ved pisala,ze to babo chcela,tesila sa a aj na pohlavi jej nezalezalo...

kiki68
8. dec 2014

inak nasej znamej povedali, asi v 22tt,ze caka dievca, narodil sa chlapec, po porode nastalo prekvapko, nakupena ina vybavicka, nastastie bolo vela veci zltuckych a bledunko zelenych,takze sa to dalo. Ale tie ruzovucke princeznovske teda isli do bazariku. Takze nie vzdy je to ako na USG.

velkacica
8. dec 2014

nemožno sa čudovať, že nemá guráž stať sa jatočným v gynomäsiarni...

zuuzika
8. dec 2014

@velkacica tak toto je komentar hodny tvojho nicku...