icon

Bude to dievčatko a čaká ma sekcia. To dieťa nechcem

babylove123
8. dec 2014

Mile mamicky, cakame tretie dieta. Som v 25.tyzdni. Doteraz bolo vsetko v poriadku. Tesila som sa s vedomim, ze nech pride cokolvek, zvladnem to, len nech je ten nas drobcek v poriadku. ... az do poslednej poradne. Bolo mi oznamene, ze mam prilis nizko placentu, ktora zasahuje do prirodzeneho vychodu babatka - mam sa pripravit na SC a cakame dievcatko. Po odzneni tychto slov sa mi zrutil svet. Bolo to ako ked vam policaj zazvoni pri dverach a povie, ze vasa milovana osoba zomrela - zruti sa vam v priebehu minuty vsetko.

... vymenujem vam plno logickych dovodov, preco sa netrapit a tesit sa na babatko. Zial, jedna vec je to vediet pochopit a druha sa preniest citovo. Nejde to: nemozem spat, jest, stale sa mi chce plakat. Nechcem rodit cisarskym rezom a nechcem dievca! Uplne sialene na dospelu zenu, ale nech robim co robim, psychicka situacia sa nelepsi.
Manzel tvrdi, ze je to len nejaka chvilkova depresia, ze ked sa mala narodi, vsetko sa urovna. Neurovna, ja to citim.

Prezili ste toto niektora, kto vam s tym pomhol?

Strana
z5
jana_eyre
9. dec 2014

@babylove123 drzim palce aby vsetko dobre dopadlo, aby sa babo narodilo zdrave a taketo pocity aby si uz nikdy nemusela zazit..

myslim, ze tymto odsudzovanim pod touto otazkou je len vidno, v akom strasnom stave je este nase vnimanie dusevnych poruch a chorob.. vela ludi ich berie posmesne, a neberie vazne - co potom trpiacemu len berie chut to riesit a hanbi sa za svoje pocity.. ja uz o svojich dusevnych problemoch nemam problem hovorit a je to lepsie nie len premna, ale aj pre okolie - myslim, ze ked sa snazim vysvetlovat vsetko, tak to potom beru lepsie.. takze super, ze si sa odvazila na modrom koniku zalozit tuto otazku, mozno pomoze v buducnosti aj par zenam, hoci snad budu trocha obrnene pred tvrdymi a hlupimi vetami niektorych bohorovnych zien..

jana_eyre
9. dec 2014

@pslahorova dalsia, ktora je velmi tolerantna k ludom, co trpia depresiami?

pslahorova
9. dec 2014

@jana_eyre Ano, ak mam problem nezverujem sa s nim na nejakej internetovej stranke ale navstivim odbornika,... aj Vy sa nad tym zamyslite. My sme tu neni od toho aby sme jej pomohli, na to je rodina a odbornici. Niesom prva ani posledna. Ak ma tolko rozumu a casu ist sem a napisat to sem nma cas aj na to ZAVOLAT PSYCHOLOGOVI ALEBO PSYCHIATROVI. Dakujem.

jana_eyre
9. dec 2014

@pslahorova ale to je uplne jedno co by si urobila ty /na nete nevykam/, kazdy clovek je iny a inak riesi problemy.. ak tu uz ziadna mamicka nie je od toho, aby pomohla, tak by si mohla aspon odpustit blbe poznamky - ako napr. aj ty.. /preco to vlastne potom citas, ked nemas zaujem niekomu radit?wtf/

a dakujem za odporucanie nad cim sa mam zamysliet, niekedy by to zrejme nebolo na skodu ani tebe.. prajem vela stastia do zivota, snad sa s dusevnou poruchou nikdy nestretnes.. a ked ano, snad ta nikto neodsudi tak, ako si to urobila ty..

aduskatt
9. dec 2014

@pslahorova to iste má, ale z akého dôvodu píšete, že Vám je zle z nej ako z matky, keĎ je to človek trpiaci depresiou? Toto sa Vám zdá byť v poriadku? Myslíte, že ste jej tým nejako pomohli?

pslahorova
9. dec 2014

@jana_eyre netykame si.
a za druhe: na co to sem potom pisala? co cakala ze ju budeme vsetci lutovat. Pouvazujte trosku. a este raz- ked mam psychicky problem riesim to s rodinou a s lekarom. Nie s cudzimi ludmi. Dakujem.

pslahorova
9. dec 2014

@aduskatt a vy ste odkial presvedcena ze ma vobec depresiu ked uz sa tu o tom bavime? ak ju ma ma sa liecit a nie pytat si nazor od cudzich ludi na internete. toot je nova moda v dnesnej dobe vesat vsetko na nos internetu a ludom.

jana_eyre
9. dec 2014

@pslahorova no s tazko chapajucimi ludmi sa tazko rozprava, to je fakt.. tykanie si je inak jedno z pravidiel modreho konika..

ked ma niekto nador, tiez mu povies nieco take "mile"? pretoze aj dusevna choroba je chorobou.. toto by mali ludia POCHOPIT a nie si este masirovat ego tym, ze si povedia, ze nebudu nikoho lutovat..

a netusim za co dakujes..

vege1
9. dec 2014

@pslahorova A neboli prave pre toto vytvorene internetove fora? Aj toto je jedna z moznych stranok materstva, preco to hned zavrhnut a stigmatizovat? @babylove123 ma problem, vie o nom a chcela radu, nie odsudenie a opovrhnutie, ako sa jej tu od niektorych dostalo.

jabadaba
9. dec 2014

@jana_eyre ved preto som pisala, ze je mozno dobre vyhladat pomoc, pretoze to vidim na komplexnejsi problem ako len sekcia a pohlavie dietatka. Depresia sa neudeje len tak, lusknutim prstov. Ale moze sa pekne hromadit az to takto prepukne, ako u zakladatelky. Po pricinach ale musi patrat s odbornou pomocou, sama na to nepride a ani to samo nemusi odozniet.

jabadaba
9. dec 2014

@pslahorova klud, ano? Zakladatelka ma nejaky problem a treba ho riesit.

aduskatt
9. dec 2014

@pslahorova všeobecne na sociálnych sieťach sa tyká, je to pravidlo komunikácie na týchto sieťach, k ostatku sa nevyjadfrujem, keďže toto nie je téma o mne, ale o autorke......ktorej si viac ublížila ako pomohla. Maj krásny, bezproblémový deň....

mbenedikov
9. dec 2014

@dannizeta Mám rovnaký názor, tiež držím palce..

jabadaba
9. dec 2014

@babylove123 to riesenie vidim v dobrom psychologovi. Spolu najdete ten spustac tvojho stavu. Samotna sekcia a dievcatko to asi nebudu. To uz je len dosledok. Ty sama vies co v sebe spracuvas a nakolko Ta to dusi a tazi, ze sa dostavas do depresie. Tu ti asi tazko pomozeme. Mozno Ti aspon niekto bude vediet odporucit niekoho citliveho a vnimaveho z odbornikov.

vejula
9. dec 2014

@babylove123 ano takéto stavy ,ôže kludne vyvolať posttraumatická stresová porucha vyvolaná tvojim predošlým pôrodom. V Čechach sa týmto ženám venuje jedna skvela psychologička, ktorá sa zvlášť zameriava na žienky trpiace posttraumou. Ak si zažila pri cisarskom niečo, čo v tebe vyvolava už len pri spomienke uzkosti, niečo čo si nespracovala, môže sa to teraz prejaviť i takto. Ludia, ktorí o tomto nič nevedia ani nikdy nepochopia, preto sa netráp odsudzovaním, ktoré sa ti tu od mnohých žien dostalo. V prvom rade, treba riešiť pričinu a hladať cestu.. Držím palce a daj potom vedieť ako to dopadlo

jabadaba
9. dec 2014

@vejula a nevies meno tej psychologicky? To nevadi, ze je ceska, mozno by stacilo prehodit s nou mailovu komunikaciu alebo zavolat.

jana_eyre
9. dec 2014

@babylove123 este ma inak napadlo, ze by si mohla skusit napisat aj do ligy pre dusevne zdravie.. tam by ta mozno vedeli nasmerovat..

vejula
9. dec 2014

@jabadaba @babylove123 vola sa Michaela Mrowetz.

jana_eyre
9. dec 2014

@jabadaba to je pravda - neudeje, ale moze to byt aj hormonalny problem - vtedy to ide rychlejsie.. a samozrejme, ze najlepsie je taketo veci riesit s odbornou pomocou, niekde ale clovek zacat musi a casto zacina na internete az potom to postupuje dalej..

Strana
z5