icon

Bude to dievčatko a čaká ma sekcia. To dieťa nechcem

babylove123
8. dec 2014

Mile mamicky, cakame tretie dieta. Som v 25.tyzdni. Doteraz bolo vsetko v poriadku. Tesila som sa s vedomim, ze nech pride cokolvek, zvladnem to, len nech je ten nas drobcek v poriadku. ... az do poslednej poradne. Bolo mi oznamene, ze mam prilis nizko placentu, ktora zasahuje do prirodzeneho vychodu babatka - mam sa pripravit na SC a cakame dievcatko. Po odzneni tychto slov sa mi zrutil svet. Bolo to ako ked vam policaj zazvoni pri dverach a povie, ze vasa milovana osoba zomrela - zruti sa vam v priebehu minuty vsetko.

... vymenujem vam plno logickych dovodov, preco sa netrapit a tesit sa na babatko. Zial, jedna vec je to vediet pochopit a druha sa preniest citovo. Nejde to: nemozem spat, jest, stale sa mi chce plakat. Nechcem rodit cisarskym rezom a nechcem dievca! Uplne sialene na dospelu zenu, ale nech robim co robim, psychicka situacia sa nelepsi.
Manzel tvrdi, ze je to len nejaka chvilkova depresia, ze ked sa mala narodi, vsetko sa urovna. Neurovna, ja to citim.

Prezili ste toto niektora, kto vam s tym pomhol?

giallaaa
9. dec 2014

@babylove123

https://www.youtube.com/watch?v=znwVSgZleqY

odporucam pozriet si toto. takych zien s podobnymi pocitmi je ovela viac ako by sa zdalo.

sue
9. dec 2014

@babylove123 nerieš baby tu, čo nevedia na vlastnej koži, čo je psychická choroba... ale k veci...urýchlene navštív psychiatra - doporučenie netreba 😉 povedz, že je to súrne - naozaj ide o život 😉 vyrozprávaj sa a uvidíš...sú aj lieky, ktoré môžu tehotné aj dojčiace ženy. Zvládneš to... je super, že si našla odvahu a napísala si sem, mohlo to dopadnúť aj horšie... možno sa z toho len "vyspíš" a možno budeš musieť brať nejaké antidepresíva...no a čo? Je to choroba ako každá iná - nedá sa za ňou hľadať logický dôvod...aj hlava má právo ochorieť 😉 držím palce !!! Ak chceš, napíš IP 😉

katka1981
9. dec 2014

@babylove123, mozno su to ozaj len hormony. Ja som mala strasnu tuzbu po dievcatku, dokonca som sa rozplakala muzovi, ze ja budem plakat a budem nestastna ak mi povedia ze to bude chlapec. Povedali ze to bude dievcatko, no stale som to brala tak, ze sa mozu mylit. Ale tuzba po dievcatku bola silna. Od 18 rokoch som zila s tym, ze rodit pojdem cisarskym, lebo som mala chore oci. Lenze 2 mesiace pred porodom ked osm volala ocnej, a povedala, ze na cisarsky nie je vobec dovod. Chytila ma panika. Strasny strach z porodu, Hovorila som si, ze keby som to vedela, ani nechcem byt tehotna. Muz videl v akom som stave a povedal nech sa ukludnim, lebo mi prepne a ostane sam na dieta aj na psa. Ze ked ma to neprejde, vybavi mi na cisar papier od psychiatra. To ma ukludnilo. Zacala som teda riesit plastiky susky, ved sa urcite dotrham. Potom sok, moj gynekolog nerodi, no hroza. Na koni som si nasla porodnika, forum o epine, vsugerovala som si ze porod bude lahky, bezbolestny a v pohode a naozaj bol. Ja som mala uz aj z cisaru paniku. Nakoniec ma nestrihali, nesili, no vsetko dopadlo ako v tom najlepsom sne. Plakat kvoli inemu pohlaviu? Je to smiesne? Vtedy som to tak citila, nastastie to bolo dievcatko. Teraz sa strasne tesim, ze keby sme mali druhe, tak mi na pohlavi vobec nezalezi, lebo to dievcatko uz mam. Len nech je zdrave. Jasne ze by som nechcela cisar, ale to nie je tragedia a velakrat je lepsi ako prirodzeny porod, mamicky si pochvaluju. Ty si nezlyhala, ze mas planovany cisarsky, ani tym, ze cakas dievca. Vies kolko srandy si uzijes ked zacne rozpravat, mozno take koniny navymysla ako ziadne ine z tvojich deti. My sme sa strasne nasmiali na slovach, kaberák, popošukla, šapek a mnohych dalsich. Ak ta tento stav neprejde, chod k pscyhologicke a urcite si daj zobrat aj hormony stitnej zlazy , ta udiera na hlavu, mam s tym skusenosti 🙂 Drz sa.

jana_eyre
9. dec 2014

@piacere preco by som nepochopila? sama pises, ze ta pichlo pri srdci a zaspominala si si.. a to je vztahovacnost - pretoze sa nevcitujes do problemov druhych, cez druhych len prezivas vlastne problemy ci vlastne spomienky..

kedze je kazdy individualny a kazdy svoje problemy preziva po svojom a inak - nemas preco niekoho sudit za to, ze preziva mozno rovnaky problem inak ako ty.. je mi luto, ze si prezila nieco stresujuce, to ale nedava nikomu pravo niekomu inemu vo virtualnom svete "nalozit".. a este dodas, ze to nelutujes..

je mi jasne, ze si sa svojim prispevkom chcela kvazi ospravedlnit, tymito vetami si to akoby znegovala.. ale nechcem chytat za slovicka - len tvoj posledny odstavec si pytal odpoved, ktoru som uz vyssie napisala..

dugyna
9. dec 2014

@babylove123 takze po 1. bud mas nast a robis si tu srandu
po 2. ako tu spominala @majkat1 vytvorila si diskusiu aby si tu nechala pohorsovat ludi...a riesis si s tym nejaky svoj komplex..pripadne to ze nemas deti vobec.
po 3. je to nejaky vyskum alebo praca nejakej studentky ktora skuma z pchychologickeho hladiska reakciu zien matiek a inych ludi na tomto fore.
po 4. mas ty sama so sebou obrovsky problem, tehotenstvo si nechcela..pripadne mas doma uz 2 dalsie dievcata a pocivas svojho manzela ze rodis len dievcata a podobne reci zo stredoveku.
po 5. si chori clovek ktory potrebuje navstivit lekara odbornika - toto uz nie je ani na pchychologa ale psychiatra, a pravdepodobne ak to neurobis a nadalaj budes mat tieto stavy moze to skoncit velmi zle pre vsetkych a hlavne pre to dievcatko ktore sa narodi.

po.6. pri splodeni ste boli dvaja a ak ste babo nechceli ste dospeli ludia a veite co mate robit.
po 7. ak uz sa aj stalo a malicku nechces únevies prijat dar ktori ine zeny nemaju/ daj ju po narodeni na adopciu, daruj jej lepsi zivot ako matku ktora by ju cely zivot nenavidela
po 8. tvoja dcerka toto vsetko vnima vnima ze ju nechces a aky mas k nej vzath a postoj - tak porozmyslaj ako sa citi to male bezbranne dieta ktore sa nepytalo ale vy ste si ho urbobili. v tovojom brusku ked ty na nu takt pomyslas a rozmyslas a nenavdis ju. Ona nema kam ujst je tam stale pri tebe a vsetko to co ty citis citi aj ona a vnima pocity ktore mas ty voci nej...porodom sa tvoje pocity ak nevyhladas odbornika mozu zhorsit.

sekcia a ani pohlavie dietatka nie je za normalnych okolnosti na takuto neprimeranu a az patologicku reakciu matky ktora po dietatku tuzi . Nico s kostolnym poriadkom nie je a to uz vies len ty. A ak to nevies nemala by si tu vypisovat ale ist v lekarovi.
A ak som mala pravdu ze si nejaka nastka alebo studentka tak prijemnu zabavu prajem.

tomi16
9. dec 2014

@babylove123 navstiv psychologa.. aj ked mas teraz v tehotenstve ine nalady, to je chore aby matka nechcela svoje dieta. Sekcia je normalny zakrok, bezne vsetky herecky rodia sekciou. A pamataj dieta citi ak sa takto spravas ze ho nechces. Som zhrozena pri pomysleni, na to ze to babinko co sa samo na svet nepytalo uz je nechcene... ako sa budes k nemu spravat ked sa narodi!!!! Spamataj sa zena, vhod k psychologovi cim skor ako ti to tu odporucaju

tykat
9. dec 2014

@babylove123 chorá si, no čo iné ti na to povedať, obehni si psychológa, psychiatra, poraď sa s praktickou lekárkou a uvidíš...prinajhoršom ak sa to neutrasie adopcia alebo babybox, vieš akú radosť niekomu urobíš? 🙂
len ešte jednu otázku, ty si mala pred kontrolu v bruchu chlapca že ťa to dievča čo z teba nechce vyliezť normálne tak roztočilo?

sylviasz
9. dec 2014

Je to typické pre dnešnú konzumnú spoločnosť. Ľudia si chcú vydupať všetko podľa svojich predstáv a mať všetko tak ako oni chcú. Skrátka aby Boh skákal ako oni pískajú a keď to tak nie je tak sa im rúca pri každej blbosti svet. Len,aby si si nevykoledovala oveľa väčší problém a až potom uvidíš kvôli akej blbosti si sa trápila namiesto toho,aby si sa radovala. Jediná pomoc okresať egoizmus a zanechať maniere rozmaznaného dieťaťa. Ja chcéééém.

mariamayi
9. dec 2014

@babylove123 Doteraz si nemala take pocity ani prezivanie, lebo si podvedome dufala, ze to bude chlapec ...No vsetko je o tom, ako sa nastavis ...Viem o com hovorim ...Mam dvoch malych chalanov a cakam tretieho chlapceka..porod bude s odstupom 1 rok a 4 mesiace. Prvy porod bol prirodzeny a povedala som si nikdy viac, druhy isiel sekciou a neporovnatelne bol lepsi, zotavila som sa omnoho rychlejsie nez po prvom ...Tiez mi bolo vselijak lebo dalsie dieta uz neplanujeme, ale nad vsetkym zvitazil rozum a laska ..Ked sa pozriem okolo a vidim kamosky ako maju postihnute dieta akokolvek - DMO, dalsie nema rucky a pod ....je to malina oproti tomu ...nech je moj chlapcek zdravy fyzicky i psychicky a to je ten najvacsi dar, ktory mozem v dnesnej dobe dostat ...Takze sa na to nastav ..do porodu mas este cas ...no v kazdom pripade navstiv aj psychologa, ci psychiatra a nehanbi sa za to ...ver, velmi ti to pomoze ...Drzim palce 🙂

babylove123
autor
9. dec 2014

mile maminy, vsetkym, ktore mali povzbudive slova dakujem. Kedze ma tato situacia trapila, vecer sme to prediskutovali s manzelom a rozhodli sme sa hladat pomoc. Oslovila som dulu, ktora bola ochotna sa so mnou dnes stretnut a vypocut si moj problem a nasmerovat ma spravnou cestou. Porozpravali sme sa, vypocula si problem a hladali sme spolu, z coho to asi prameni. Jej nazor ako i povzbudenie mi naozaj velmi pomohlo i mozne riesenia, ktore navrhla. Tak ako tento sialeny pocit a strach prisiel z minuty na minutu, tak sa po rozhovore z minuty na minutu obavy pomaly vytracaju.
Moj gynekolog sa vyjadril, ze to nie je predporodna depresia, ale obranna reakcia mysle cloveka, ktory prezil vazne zdravotne komplikacie v minulosti. Taktiez ma ubezpecil, ze je denne svedkom, ze niektore zeny chcu dievcatko, ine zasa chlapca - po narodeni sa tato situacia prudko meni.

... myslim, ze je zbytocne v tejto navodenej atmosfere pisat ake riesenia gynekolog ci dula navrhla. Opat by tu bol diskusia plna pohrdania a odcudzovania. A zase som nemala az taky casovy priestor vsetko zvazit z ineho pohladu a premysliet.

@mariosmykal ... budem rada, ked tuto diskusiu uzamknete alebo uplne zrusite. Ak sa najde zena prezivajuca podobne problemy v tehotenstve, ktora nema moznost podpory zo strany partnera, ma strach z vyhladania odbornikov a nema dostatok financnych prostriedkov rodit s inym pristupom "matka-dieta" v sukromnych zariadeniach ci zahranici - moze jej toto pohrdanie zo strany ostatnych matiek velmi ublizit. A pritom psychicke problemy v tehotenstve ci po porode su dost castnym javom.

mihula
9. dec 2014

@siska53 a ty ked tak presne vies,co je tej zene,tak utekaj s nou k lekarovi.Ak treba odbornu pomoc,nech nevypisuje na MK,tu jej nik nepomoze.A cakat kym sa nestane nieco hrozne dietatuje urcite nie je na mieste.

siska53
9. dec 2014

@mihula ona sa predsa pytala,ci je tu nejaka,co to prezila a hladala rady. Nic viac. Ale to je tak,ked niekto nevie citat s porozumenim. Myslim teraz pochopenie textu.
Prave preto som jej odporucila psychologa,ktory jej uz povie,co dalej. My nevieme,co to presne je,tak ju mozeme nasmerovat..tak ako sa mnohe tu pytaju na vseliake vyrazky,bolestia roznych miestach tela.. Tiez tu zeny radia,co mali ony a kam najlepsie zajst. Co je na tom nenormalne? Alebo aj tie zeny su chore,ze sa vobec nieco opytaju? Konik predsa sluzi na to aby si tu zeny pomahali a nie sa osocovali.

tana2278
9. dec 2014

@loliki a ostatne prepacte, ale aby DOSPELA ( nie podla datumu narodenia) osoba zalozita takuto temu...... mam 2 deti a v zivote by som si nieco take ani nepomyslela.

siska53
9. dec 2014

@babylove123 nech ju len uzamkne a som rada,ze si nasla smer. Lebo podaktore tu fakt nevedia citat.

siska53
9. dec 2014

@tana2278 bud rada...ani ja nie..ale co-to som si precitala o tehotenskej a poporodnej depresii.. Ale z tej sa da lahsie dostat,ako z tej naozajstnej,ktora uz naozaj narusa fungovanie rodiny a moze skoncit az samovrazdou (moja kamoska,dieta muzovho sefa.. ). Takze ju nedokazem tak rychlo a bea milosti odsudit,ako ste to spravili podaktore vy tu.

piacere
9. dec 2014

@babylove123 mňa osobne si týmto príspevkom na 90% utvrdila v tom, že tvoj včerajší príspevok bol len "návnada" na diplomovku, seminárku, bakalárku? 🙂

Ešte včera večer o šiestej si bola doslova plná nenávisti a hormonálnych výkyvov, väčšinu z nás si presvedčila svojimi vyjadreniami, že potrebuješ min. psychológa.
Dnes o 12.00 si už stihla rozhovor s dulou, gynekológom a ešte aj zasadnúť za PC a napísať príspevok na MK, ktorý je pre mňa v porovnaní so včerajškom úplne triezvy, jasný, bez emócií ako z učebnice psychológie 3. ročník VŠ....

Každopádne, ak sa ti takto rýchlo podarilo vytriezvieť zo slov, ktorý sme včera od teba čítali, tak to nebolo nič, kvôli čomu sme tu tie, ktoré sme ťa "odsudzovali" boli kameňované 🙂

Prajem príjemný pôrod, alebo bezproblémovú obhajobu diplomovky? Vyber si 🙂

vierka0
9. dec 2014

@babylove123 necitala som komentare predo mnou, no chcela by som sa k tomu vyjadrit. Ja som v tehotenstve zazila take stresy a obavy zo zdravotneho stavu dietata, ze mi bolo absolutne jedno, ci to bude dievca alebo chlapec, ci budem rodit prirodzene alebo sekciou, absolutnou prioritou pre mna bolo, aby sa mi narodilo zdrave dieta (co sa mi celkom nesplnilo, najprv nam prenatalne diagnostikovali vrodenu vyvojovu vadu prstov na jednej nohe, tiez multicysticku oblicku, potom mala zaostavala v raste, narodila sa predcasne s rastovou retardaciou 3 tyzdne (v 34tt bola velkostne akoby v 31tt), po narodeni sme tiez prezili kopec komplikacii, novorodenecku hemoragiu, zistili nam defekt komoroveho septa na srdci a poviem ti, vsetko to bola malina, ked si poviem, ze nas strasili s dawn. resp. edwardsovym syndromom). Skus si precitat par tem o vrodenych vyvojovych vadach, o genetickych syndromoch, o detoch, ktore sa porodu ani nedoziju. Mala by si si vazit, ze cakas zdrave dietatko, lebo to fakt nie je taka samozrejmost, ako sa moze zdat.

loliki
9. dec 2014

@tana2278 nikdy nehovor nikdy! Este sa ti vselico moze stat a prihodit. To, ze si sa este nikdy necitila tak a neprezivala to, co zakladatelka temy ( a dalsie kritičky tu , čo majú silné reči a žiadnu empatiu) , este neznamená, že to raz nezažiješ; prípadne že to niekto iný , ako napr zakladatelka temy to nezaživa. To, že tu mnohé nezažili depresiu, neznamená, że to nikto nemôže takymto spôsobom zažiť. Ja nemám nátchu, ale moja suseda áno. Tak sa jej nebudem smiať, že vypráva " z nosa". A ked ja nemám zlomenu nohu, ale sused ano, tak mu nebudem vyčitat, že kríva. A keď zakladatelka témy má zjavne depresiu a hormonálne výkyvy, aké som ja nemala, tak ked jej neviem pomôct, aspon jej " nepriložim". A vôbec, otázka znela, ci tu je niekto, kto to zazil, a kritizujú ju také, čo to nezažili.

1katkas
9. dec 2014

kolko mas deti? co si chcela syna?

dana90
9. dec 2014

ja som po dvoch sekciach a mam dve krasne zdrave dcery o prevej sekcii som nevedela bola akutna a druhu som mala naplanovanu robila sa pod spinalnou anestezou takze som bola pri vedomi a moze s cistym svedomim napisat a tvrdit ne to bol nadherny zazitok a vobec to neletujem malu som videla hned ako ju vybrali proste bolo to nieco krasne neopisatelne a bezbolestne,mala by si vyhladat odbornika podla mna mas predporodnu depresiu drzim palce nech si cim skor v poriadku a mat dceru je to najkrajsie

xevulax
9. dec 2014

Neboj, vsetko dobre dopadne. Nie kazdy porod je rovnaky, aj ked si mala tazkosti po predchadzajucich, to neznamena, ze ich musis mat zase. To, ze cakas dievcatko je uzasne, budes mat doma tri princeznicky, manzel orve dva tyzdne pomoze. Ja som rodila fojky cisarskym, nebolo to med lizat, urcite horsie ako normalny pirod, ale ked som prisla z porodnice musela som sa tatat p dvoch novorodencov a plis statsiu vtedy 15 mesacnu dcerku. Neboj sa, do konca tehu mas este kopec casu, urcite sabtie tvoje pocity budu casom aj menit. Urcite si stastna, ze mas doma krasne zdrave dcerkya. Tak isto aj tu tretiu si zamilujes🙂 take male uzlicky sa nedaju nemilovat. A sama si pisala, ze tieto pocitu prisli az teraz, mozno to je iba nieco chvilkove. Drzim palce, aby di sa zacala citit lepsie, tesila da na babatko a nech ti to cele dopadne dobre 🙂

babylove123
autor
9. dec 2014

@piacere ... nebola to navnada na diplomovku. Prvotna otazka bola - kto ma s tym skusenosti, poradte... lekara... . Toto nie je moje prve dieta, s dulami som bola v kontaktne uz davno predtym ako i u gynekologa som nebola prvakrat. Stacilo len povzbudenie, osmelit sa, prestat sa zozierat chytit telefon a zavolat (uz znamym osobam z minulosti) ludom, ktori vedia spravne nasmerovat.
Ukazali smer, pohlad na danu vec v inom svetle a to staci. Ja sa takto necitim mesiace, je to otazka par dni. Dieta bola od zaciatku chcene obidvoma rodicmi, ten hrozny strach vyvolal pravdepodobne pocit uz z prekonanych komplikacii, o ktore polovice z vas odsudzujucich ani len nesniva - chvalabohu.

rencici27
9. dec 2014

@babylove123 ty nerozpravaj o konplikaciach nevies co to je mat konplikacie ....neverim ti ......

jabadaba
9. dec 2014

@babylove123 snazim sa, ale nechapem Ta. V com je problem? Sekcia? Nic tragicke, ak je planovana, tak ani nic rizikove! Dievcatko? A pre boha, z akeho dovodu mas problem s tymto pohlavim? 😲 Byt na tvojom mieste, naozaj vyhladam odbornu pomoc. Neverim totiz, ze spustacom takychto emocii je len sekcia a pohlavie dietata. Za tym vidim nieco ine.

natalym
9. dec 2014

Ja som nechcela dievčatá, len chlapca. Keď mi povedali že dievča, nechcela som veriť. Dnes som šťastná, že ich mám. Boh vie lepšie čo potrebujeme.

jabadaba
9. dec 2014

@babylove123 komplikacie a obavy z nich su jedna vec, ale sekcie sa naozaj nemusis obavat. Len ako suvisi s tvojimi obavami z komplikacii pohlavie dietata, ktore odmietas?

maaaria3
9. dec 2014

@babylove123 Psychológ a psychiater... ženy majú tieto stavy v tehu... rozne formy....... len sa o nich málo hovorí........ tvoje pocity sú tvoja realita, nech znie akokoľvek absurdne.... nie je normálne sa takto cítiť a preto treba vyhľadať pomoc.......... ja som tak spravila.... a nie je pravda, že sa tieto pocity nezmenia, zmenia sa... len je otázne, akým smerom........ pocity sú veľmi prchavé, stačí sa zamyslieť nad tými svojimi v priebehu života....

jana_eyre
9. dec 2014

@jabadaba neviem ci si uz niekedy zazila aspon lahku depresiu, alebo prechodnu poporodnu depresiu.. clovek v takom stave nema ziaden logicky dovod preco sa niecoho obava, preco nieco odmieta.. ja som zazila pri prvom synovi poporodnu depresiu, ktora nastastie uplne presla akonahle prestal tak strasne plakavat.. neviem ti vysvetlit, preco som bola hrozne bojazliva, preco som sa bala, co budem robit, ked sa zobudi.. jednoducho sa nieco vomne toho balo - bez logickeho vysvetlenia..

a tak to ma predpokladam aj @babylove123 - logicky zdovodnit strach zo sekcie ani odmietnutnie pohlavia nevie..

babylove123
autor
9. dec 2014

@jana_eyre ... ako hovoris, ja to doteraz neviem logicky zdovodnit. Dostala som sa iba k tomu, aby si niekto so mnou sadol, vypocul problem a vyajdril nazor ako osoba, ktorej tieto problemy nie su cudzie. Nic viac ...a pokusil sa so mnou najst riesenie do buducnosti.

pslahorova
9. dec 2014

Povedat o vlastnom dietati ze ho nechcem? Vy ste matka? nehnevajte sa radaej to dieta dajte na adopciu nech sa dostane do normalnej rodiny ako by malo zit s Vami. A chodte sa liecit, toto ziadna zdrava matka nedokaze povedat! Je mi z Vas zle.